ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Beachracket: Η μόδα του καλοκαιριού

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2015 9:00

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα εξελίσσεται η αγωνιστική ξυλορακέτα άμμου (beach racket). Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ολοένα και περισσότεροι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν και να μάθουν τα μυστικά ενός αθλήματος που πλέον έχει αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα σε Πανελλήνιο επίπεδο καθώς όλες οι διοργανώσεις διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Ο.Φ.Α.). Στη Λάρισα ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλορακέτας (Α.Ο.Ξ.Λ.) έχει να επιδείξει, στον μικρό χρόνο παρουσίας του στο χώρο, σημαντικές επιτυχίες, ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν, η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημά της καθώς έχουν διεξαχθεί μόνο δύο αγωνιστικές από το επίσημο καλεντάρι. Ο λαρισινός Όμιλος με την παρουσία του σε Βούλα και Κουρούτα Ηλείας μετρά δύο πρωτιές με Πανελλήνια ρεκόρ και μεταμορφώνεται σε μία υπολογίσιμη δύναμη αφού σύμφωνα με τη μέχρι τώρα επίσημη βαθμολογία φιγουράρει στην πρώτη θέση στην τετράδα ανδρών. Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η πιο δύσκολη και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση από όλους τους συλλόγους.

 «Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας πριν από δύο περίπου χρόνια, ουσιαστικά ήμασταν μία παρέα πέντε ατόμων, που είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας βλέποντας ότι στην Λάρισα το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο» επισήμανε ο πρόεδρος του Α.Ο.Ξ.Λ., Ιωσήφ Τουρμούσογλου και πρόσθεσε:

«Αποφασίσαμε λοιπόν να προβούμε σ΄ αυτό το εγχείρημα, παρακολουθήσαμε ειδικά σεμινάρια και αγώνες στην Αθήνα και είδαμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Ήδη τον πρώτο χρόνο μετρούσαμε 75 μέλη στο σύλλογό μας. Φυσικά η προσπάθειά μας συνεχίστηκε και είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι τόσο πέρσι όσο και φέτος καταφέραμε να μπούμε στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι και να διοργανώσουμε αγώνες. Φέτος θα φιλοξενήσουμε την 3η αγωνιστική του Πανελληνίου πρωταθλήματος το διήμερο 4-5 Ιουλίου στους Ν. Πόρους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι οι δραστηριότητες του Α.Ο.Ξ.Λ. δεν περιορίζονται μόνο στους επίσημους αγώνες αλλά στο πρόγραμμά μας είναι η διοργάνωση τουρνουά και eventsσε τοπικό επίπεδο σε όλα τα παράλια του νομού Λάρισας και στην Πιερία. Σ’ αυτά τα τουρνουά, που θα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το beach racket ή ακόμα και εκείνοι που θέλουν να εγγραφούν στο σύλλογο και να ασχοληθούν πιο εντατικά.

Το πρώτο τουρνουά για φέτος θα διεξαχθεί στους Ν. Πόρους το διήμερο 27-28 Ιουνίου και παράλληλα θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα φιλοξενήσει ο Σύλλογός μας στις 4-5 Ιουλίου στους Ν. Πόρους.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του αθλήματος της αγωνιστικής ξυλορακέτας ήταν και η απόκτηση από τον Α.Ο.Ξ.Λ. του ειδικού μηχανήματος (κάμερες υψηλής ανάλυσης) που μετρά την ταχύτητα της μπάλας και καθορίζει τους θετικούς και αρνητικούς πόντους κάθε ομάδας στους αγώνες. Όπως επισήμανε ο Ιωσήφ Τουρμούσογλου «καταφέραμε να κάνουμε βήματα προόδου και στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής που είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αγοράσαμε το ειδικό μηχάνημα (κάμερες υψηλής ανάλυσης) που χρησιμοποιείται στους επίσημους αγώνες και καταγράφει με μεγάλη ακρίβεια τις επιδόσεις κάθε ομάδας. Αυτό παράλληλα μας βοηθάει στο να μπορούμε να διοργανώσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν σύλλογο της περιφέρειας».

ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ

Η αρχή έγινε στην Βούλα όταν η τετράδα των Βούλγαρη, Μαραγκού, Αποστολάκη, Μανώλα κατέλαβε την 1η θέση στην πρεμιέρα του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος πετυχαίνοντας παράλληλα ρεκόρ πόντων με 1062,10. Η συνέχεια ήταν το ίδιο δυναμική για τον Α.Ο.Ξ.Λ. αφού στην Κουρούτα Ηλείας (2η αγωνιστική) η ίδια τετράδα σημείωσε νέο ρεκόρ πόντων με 1082,70 καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση σκαρφάλωσε η ομάδα από τον σύλλογο των Κρεστένων (Μιχαλόπουλος, Πλατανίτης, Παληοκώστας, Μυλωνάς) με 1033,07, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του ΝΑ.Ο.Γ.Α. (Μουρελάτος, Σεμέρτζελης, Σεγρέδος, Κούκιος) με 987,50 πόντους.

Στις μικτές δυάδες η έκπληξη ήρθε από το Pasarellas Club (Μιχαϊλήδου, Χαλκίδης) με νέο ρεκόρ πόντων 474,49 και μόλις 6 λάθη. Στη δεύτερη θέση κατετάγη το δίδυμο Αποστολοπούλου, Αντωνόπουλος από το Πόρτο-Ράφτι με 460,91 πόντους και στην τρίτη οι Κλίτσου, Πλακιώτης με 442,08 πόντους επίσης από το Πόρτο-Ράφτι.

Τέλος στην κατηγορία των δυάδων ανδρών οι Μπότσης, Νικολακόπουλος του Αθλητικού Ομίλου Ξυλορακέτας Αίγινας με 434,64 πόντους κατέλαβαν την πρώτη θέση, στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι Μουρελάτος, Σεμέρτζελης του ΝΑ.Ο.Γ.Α με 390,99 πόντους και στην τρίτη οι Πλακιώτης, Δρίτσας από το Πόρτο-Ράφτι με 388,53 πόντους. Τους αγώνες της 2ης ημέρας του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2015 διοργάνωσε ο Όμιλος Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας (Ο.Ρ.Κ.Α.). Συνολικά διεξήχθησαν 51 παιχνίδια με 8 μικτές δυάδες, 28 δυάδες ανδρών και 14 τετράδες ανδρών.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Στο beach racket οι παίκτες κάθε ομάδας αγωνίζονται μεταξύ τους και όχι με αντίπαλο και προσπαθούν μέσα σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο να ανταλλάξουν όσο περισσότερες μπαλιές σε μεγαλύτερη ταχύτητα (υπάρχει το ελάχιστο προκαθορισμένο όριο ταχύτητας) και να έχουν όσο λιγότερες πτώσεις (κάθε πτώση ισοδυναμεί με πέναλτι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass