ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τι άλλαξε ο Ηλίας Φυντάνης...

• Η έξυπνη κίνηση των τελευταίων λεπτών με τον Φάρκας στην επίθεση • Τρεις απόντες παίκτες στον επόμενο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ • Δύο μέρες ξεκούρασης το δώρο από τον νέο τεχνικό της ομάδας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2017 22:02

Εκτός έδρας πάει από τεσσάρα σε… τεσσάρα η ΑΕΛ (έχασε διαδοχικά από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο) αλλά εντός έδρας παραμένει αήττητη με τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία προχθές κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήταν ο ισχυρότερος αντίπαλος που αντιμετώπισε στο Ael Fc Arena. Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ύβρεις κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια (κάθισε ξανά στον πάγκο της ομάδας) αλλά τελικά η ισοπαλία έφερε ηρεμία και κυρίως η πολύ καλή εμφάνιση που έδωσε και το..διαβατήριο παραμονής στον πάγκο μέχρι  το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στον Ηλία Φυντάνη (οι πληροφορίες θέλουν να ψάχνει για άμεσο συνεργάτη).


Τι άλλαξε όμως ο Φυντάνης και καθιερώνεται σαν πρώτος προπονητής ενώ ήρθε σαν υπηρεσιακός; Το πρώτο είναι η ψυχολογία της ομάδας που παρουσιάστηκε βελτιωμένη και δεύτερο το αγωνιστικό σχήμα και η τακτική.
Είδαμε να παίζουν μαζί Ζίζιτς και Γιοβάνοβιτς ενώ επανέφερε τον Λεοζίνιο στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που αγωνίσθηκε στον Πανιώνιο.
Η τακτική του ήταν το 4-2-3-1 στην επίθεση ενώ στην άμυνα ήταν το 4-1-4-1 έχοντας μπροστά από τα σέντερ μπακ τον Φατιόν και τους υπόλοιπους σε μια ευθεία. Από κει και πέρα έδωσε εντολή ο Ζίζιτς να έχει από κοντά τον Πρίγκοβιτς και τον εκμηδένισε, ενώ το άλλο σέντερ μπακ ο Γιοβάνοβιτς και αργότερα ο Φάρκας -που μπήκε αλλαγή όταν τραυματίστηκε ο Σέρβος- να έχει το μυαλό του στον Μάτος.
Δέχθηκε το γκολ (44’) αλλά εκεί ο Φάρκας ανέβασε στροφές.
Στο δεύτερο μέρος βλέποντας ο Φυντάνης ότι η ομάδα μπορεί να πάρει την ισοπαλία εύκολα έβαλε τον Περόνε για να έχει δύο επιθετικούς (Περόνε, Ναζλίδη) και με στόχο το γκολ.
Όταν μάλιστα είδε να αποβάλλεται ο Κουλούρης στο 87’ που χτύπησε τον Φάρκας έβαλε στην επίθεση και τον Φάρκας(ήταν μια έξυπνη κίνηση καθώς από τον Σλοβάκο παίκτη προήλθε η πάσα στον Κριζμάν) έχοντας νωρίτερα τοποθετήσει και τον Κριζμάν(τη στιγμή που έγινε αλλαγή ο Ναζλίδης με τον Μασούρα) που χρίστηκε σκόρερ πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛ.
Όταν ισοφάρισε η ΑΕΛ μάλλον πήγε να κρατήσει το 1-1 αν κρίνουμε ότι έπαιξε με πέντε επιθετικούς γιατί υπήρχε πρόβλημα με την κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ. Στο τέλος ο βαθμός πανηγυρίστηκε έξαλλα με τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη να λέει στους παίκτες του ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες και αδικούνται από τη βαθμολογική θέση ενώ σαν πριμ τους έδωσε δύο μέρες άδεια(χθες και σήμερα). Θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Τρίτη το απόγευμα ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ είναι ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στις 16 Οκτωβρίου όπου θα στερηθεί των υπηρεσιών τριών παικτών.
Ο Γιοβάνοβιτς που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ(υπέστη διάστρεμμα δευτέρου βαθμού) θα απουσιάσει για είκοσι μέρες ενώ παραμένουν τραυματίες Λαγός και Γκόλιας (μάλλον επανέρχονται τέλη Οκτωβρίου μαζί με τον Γιαβάνοβιτς).
Επίσης ο Κριζμάν που έσπασε τη μύτη του στον προχθεσινό αγώνα θα παίξει με προστατευτική μάσκα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αρχίζει και έχει σημαντικές απώλειες στα αμυντικά χαφ και στα σέντερ μπακ.
Αυτές ίσως επιδεινωθούν με τις κίτρινες κάρτες αφού ήδη ο Φατιόν είναι στο όριο.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Φατιόν 3, Περόνε 2, Ρέντζας, Λαγός, Γκόλιας, Ναβάρο, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Ανδρεόπουλος.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass