ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΑΠ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 2-0

Φινάλε με ήττα για την ΑΕΛ

* Πολύ καλή απόδοση στο διάστημα 25'-35' *Κορυφαίος ο Αγκάνοβιτς

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 20:57

Η φετινή χρονιά τελείωσε για την ΑΕΛ που τερμάτισε στη 14η θέση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0 (τα γκολ πέτυχαν οι: Λέτο 39', Μπέργκ 49' στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» ύστερα από μια εμφάνιση που είχε αρκετά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση καθώς η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε άσχημα, είχε ένα πολύ καλό διάστημα ανάμεσα από το 25-35 αλλά δέχθηκε δύο τέρματα σε «νεκρά σημεία» του παιχνιδιού.

Η ουσία είναι ότι ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε και πλέον αρχίζει ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου με τον ιδιοκτήτη να προαναγγέλλει πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Η ΑΕΛ στο τελευταίο παιχνίδι ήθελε σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά ο Παναθηναϊκός παρότι παρουσιάστηκε με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του (Στάικος και Πίσπας έκαναν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση) είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ενόψει πλέι οφ, ήθελε τη νίκη και τα κατάφερε.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πρώην της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης μάλλον βρήκε τη «συνταγή» να δώσει κίνητρο στην ομάδα του χρησιμοποιώντας νέα παιδιά για να ξεπεράσει την απογοήτευση που είχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές του από τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας.

Ο τεχνικός Αντρέ Πάους χρησιμοποίησε ουσιαστικά τους παίκτες που πήραν τη μεγάλη νίκη επί της Ξάνθης την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά σίγουρα θα ήταν θετικό αν έδινε και χρόνο συμμετοχής στο νεαρό Καρατάσιο που ήταν στη δεκαοκτάδα. Θα ήταν για ένα νεαρό το «βάπτισμα του πυρός» που θα έπαιρνε σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αν κάτι κρατάμε είναι η πολύ καλή απόδοση του Αγκάνοβιτς που μπορεί να γίνει ηγέτης στην ομάδα αλλά επίσης διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές κυρίως στην αμυντική γραμμή που δεν πήγε για ένα ακόμα παιχνίδι καλά. Στα αξιοσημείωτα ότι η ΑΕΛ έκλεισε τη φετινή αγωνιστική χρονιά χωρίς να κάνει εκτός έδρας νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την αρχική ενδεκάδα ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέ Πάους καθώς ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Κόντορ (αριστερά), Φάρκας, Γκόλια (σέντερ μπακ), Ναβάρο (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο, Φατιόν και πιο μπροστά τους: Αγκάνοβιτς (δεξιά), Βαρέλα, Ντέλετιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.

Από την άλλη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο, στην άμυνα τους: Μέστο (δεξιά), Ευαγγέλου, Κουτρουμπή, Χουχούμη (αριστερά) και πιο μπροστά τους: Βιγιαφάνες (δεξιά), Κουρμπέλη, Μαρινάκη, Χατζηγιοβάνη (αριστερά) και στην επίθεση τους Λέτο, Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά με αρκετά κόρνερ και στο 11' στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία ο Μπέργκ σημάδεψε το δοκάρι.

Μέχρι το 25' οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι παρότι έπαιζαν με αρκετούς νέους παίκτες αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ από τη στιγμή που έκανε το πρώτο σουτ με τον Ναζλίδη προς την εστία του Βλαχοδήμου μέχρι το 35' έκανε πολλά καλά σουτ και δικαιούτο ένα τέρμα. Αλλά ειδικά ο Αγκάνοβιτς σε πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Από το λεπτό αυτό και μετά το παιχνίδι έδειχνε να έχει ισορροπία αλλά σε μια ανύποπτη στιγμή ο Λέτο μετά από έξοχη πάσα του Μπεργκ έκανε το 1-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα τελείωσε το ημίχρονο.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός από ένα λάθος του Ναβάρο κάνει με τον Μπεργκ το 2-0 και εκεί το παιχνίδι ουσιαστικά τελειώνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το παιχνίδι στη συνέχεια δεν είχε ρυθμό και η επόμενη φάση έγινε στο 79' που ήταν ένα σουτ του Λέτο.

Στο τελευταία λεπτά η λαρισινή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και στο 89' ο Ναζλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ.

Το τελικό 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού σίγουρα αδικεί την ΑΕΛ που θα μπορούσε να βάλει ένα τέρμα. Εξαίρεση βέβαια τα πρώτα είκοσι πέντε λεπτά που η ΑΕΛ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ήταν χαρακτηριστικός ο εκνευρισμός του Πάους στο διάστημα αυτό.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

10': Σουτ του Βιγιαφάνες λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος

11': Πάσα του Βιγιαφάνες στον Μπεργκ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει άουτ.

16': Σουτ του Χατζηγιοβάνη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

25': Ο Ναζλίδης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Βλαχοδήμος.

28': Ο Φατιόν σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

30': Εκπληκτικό σουτ του Αγκάνοβιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

31': Εκτέλεση πλαγίου από αριστερά του Κοντόρ, ο Γκόλιας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

39': Μπαλιά του Μπεργκ στον Λέτο που από το σημείο του πέναλτι κεραυνοβολεί τον Θεοδωρόπουλο και κάνει το 1-0.

48': Φάουλ του Βιγιαφάνες πιάνει κεφαλιά ο Ευαγγέλου αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

49': Σέντρα του Μέστο από δεξιά και ο ο Ναβάρο στην προσπάθειά του να διώξει τη στέλνει πάνω στον Μπεργκ που κάνει το 2-0.

71': Σουτ του Λέτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.

89': Ο Ναζλίδης μόνο από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπορεί να νικήσει τον Βλαχοδήμο.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Αγκάνοβιτς που τη νέα χρονιά μάλλον θα είναι ο ηγέτης της ομάδας. Πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Από κει και πέρα ο Φατιόν έκανε πολύ καλό παιχνίδι όπως και ο Αναστασόπουλος. Ο Θεοδωρόπουλος δε φέρει ευθύνη σε κανένα τέρμα ενώ τα δυο μπακ Ναβάρο και Κόντορ δεν πήγαν καθόλου καλά. Ο Γκόλιας με τον Φάρκας εκτέθηκαν στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Ντέλετιτς έκανε καλή προσπάθεια ενώ ο Βαρέλα φάνηκε στο πρώτο μέρος. Μαχητής για μια ακόμα φορά ο Ναζλίδης που στο τέλος για την κλάση που έχει θα έπρεπε να πετύχει τέρμα.

Ο Μασούρας δεν φάνηκε ιδιαίτερα ενώ έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται Καπός και Κουτσιανικούλης.

Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ο Μπεργκ ενώ πολύ καλά πήγαν Μέστο, Κουτρουμπής και ο Χατζηγιοβάνης στο πρώτο μέρος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) ενώ σωστός στις υποδείξεις του ο βοηθός Π. Κωσταράς (Αιτ/νιας) ενώ λάθη σε βάρος της ΑΕΛ (λάθος καταλογισμό σε δυο οφσάιντ στον Βαρέλα) έκανε ο Ρ. Μπουξμπάουμ (Ανατ/κης Αττικής).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μέστο, Αναστασόπουλος

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Κουρμπέλης (72' Στάικος), Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης (78' Πίσπας), Βιγιαφάνιες (63' Μολίνς), Λέτο, Μπεργκ.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (86' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς (78' Καπός), Βαρέλα (56' Μασούρας), Ναζλίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass