ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ (0-0)

«Γολγοθάς» για την παραμονή

*Πολύ καλή η λαρισινή ομάδα στο πρώτο μέρος αλλά όχι στην επανάληψη

Δημοσίευση: 10 Απρ 2017 22:30

 «Γολγοθάς» περιμένει την ΑΕΛ για την παραμονή στην κατηγορία που δε ξέρουμε αν θα καταλήξει σε ανάσταση ή σταύρωση καθώς αυτή τη στιγμή, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής ημέρας (στην οποία η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο με 0-0), η κατάσταση παραμένει ρευστή στη βαθμολογία.

Ο Ηρακλής κερδίζοντας μέσα στα Γιάννενα δείχνει να εξασφαλίζει την παραμονή (εφόσον αδειοδοτηθεί) ενώ η ΑΕΛ παλεύει πλέον μαζί με τον Λεβαδειακό. Αν κερδίσει την Ξάνθη στις 23 Απριλίου στο Ael Fc Arena και ο Λεβαδειακός δεν κερδίσει την ΑΕΚ (στη Λιβαδειά) τότε η Λαρισινή ομάδα παραμένει στην κατηγορία. Αν δεν κερδίσει όμως την Ξάνθη και ο Λεβαδειακός πάρει βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ τότε θα παιχθούν όλα στην τελευταία αγωνιστική όπου η ΑΕΛ παίζει εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και ο Λεβαδειακός στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Βάση βαθμολογίας και προγράμματος η ΑΕΛ είναι το απόλυτο φαβορί αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές έχουμε πολλές εκπλήξεις...

Χθες η Λαρισινή ομάδα στο Περιστέρι «πέταξε» με τον ένα βαθμό ενώ μπορούσε και το «τρίποντο» αν στο πρώτο μέρος ο Φατιόν ήταν πιο αποτελεσματικός στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ενώ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν δίχτυα. Ο Αγκάνοβιτς πήγε να «καθαρίσει» το ματς στις καθυστερήσεις αλλά την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ.

Η ομάδα σίγουρα έμεινε ευχαριστημένη από τον βαθμό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κέρδισε ο Λεβαδειακός τον Ολυμπιακό. Στεναχωρήθηκε από τη νίκη του Ηρακλή αλλά τα τελευταία παιχνίδια οι Θεσσαλονικείς έχουν γίνει κάτι σαν μείγμα Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Δεν χάνουν πουθενά, ούτε ισοπαλία δεν φέρνουν. Από την άλλη χθες υποβιβάστηκε οριστικά η Βέροια μετά την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Σχετικά με τον επόμενο αντίπαλο, την Ξάνθη, δείχνει αδιάφορη αλλά αν δεν πάρει αδειοδότηση κάποια ομάδα των πλέι οφ μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο…

Η ΑΕΛ μπορεί να μην κέρδισε στον Ατρόμητο Αθηνών (αν και μπορούσε) αλλά σίγουρα και ο Ατρόμητος Αθηνών είναι μια ομάδα που κράτησε ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Με αξιόπιστες ομάδες θα υπάρχει καλύτερο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια ενώ άλλες ομάδες δείχνουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Πάντως η ΑΕΛ κρίνει την παραμονή της με τα δικά της αποτελέσματα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέας Πάους ξεκίνησε τον αγώνα με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 και με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς στο αρχικό σχήμα αγωνίσθηκαν οι Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης και Αναστασόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος στην άμυνα οι: Ρέντζας (δεξιά), Γκόλιας, Φάρκας (σέντερ μπακ), Μονιάκης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Φατιόν με τον Αναστασόπουλο και πιο μπροστά οι: Αγκάνοβιτς(δεξιά), Βαρέλα, Ντέλετιτς(αριστερά) και ο Ναζλίδης στην κορυφή.

Με την ίδια τακτική ξεκίνησε τον αγώνα και ο προπονητής του Ατρόμητου Αθηνών Σα Πίντο έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκορμπούνοφ, στην άμυνα τους: Κυριακίδη(δεξιά), Κοντοέ, Ζησόπουλο(σέντερ μπακ), Κατράνη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Μανιάτη, Ουμπίδες και πιο μπροστά τους: Λημνιό (δεξιά), Τόνσο, Ντιγκινί(αριστερά) και στην επίθεση τον Ντάουντα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά η ΑΕΛ είχε περισσότερες ευκαιρίες με πιο κραυγαλέες δύο που έχασε ο Φατιόν στο 40' και στο 45' ενώ ο Ζησόπουλος και ο Κατράνας αποδείχθηκαν σωτήριοι σε τάκλιν που έκαναν την τελευταία στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας έπεσε από πλευράς ρυθμού με τους παίκτες του Ατρομήτου να είναι πιο απειλητικοί αλλά άστοχοι στην τελική προσπάθεια για να φθάσουμε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης όπου ο Γκορμπούνοφ έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6': Ο Ντέλετιτς μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά λίγο πριν σουτάρει μόνος προ του Γκορμπούνοφ πρόλαβε και αποκρούει ο Ζησόπουλος.

12': Σουτ του Λημνιού έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

21': Μακρινο σουτ του Αναστασόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

30': Σέντρα από δεξιά του Ντιγκινί ο Λημνιός μέσα από την μικρή περιοχή σουτάρει άουτ.

32': Ο Αγκάνοβιτς εκτελεί φάουλ και ο Γκόλιας πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

40': Εκτέλεση φάουλ από τον Βαρέλα, ο Φατιόν μόνος με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αποτυγχάνει να σουτάρει στην εστία.

42': Ο Ρέντζας μετά από συνδυασμό με τον Βαρέλα μπαίνει απειλητικά μέσα στη μεγάλη περιοχή βρίσκεται μόνος προ του Γκορμπούνοφ αλλά προλαβαίνει ο Κατράνας και αποκρούει.

45': Εκτέλεση κόρνερ από τον Αγκάνοβιτς και Φατιόν μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

54': Σουτ του Τόνσο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος

55': Ο Ντιγκινί σουτάρει λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή πάλι μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

67': Εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

87': Σουτ του Πλατέλλα διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.

90'+2': Ο Αγκάνοβιτς εκτελεί φάουλ και ο Γκορμπούνοφ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ ήταν ο Αγκάνοβιτς και τον ακολούθησαν ο Γκόλιας με τον Φάρκας. Από κει και πέρα Ρέντζας και Μονιάκης πήγαν καλά αμυντικά ενώ ο Φατιόν βαρύνεται με τις ευκαιρίες που έχασε. Ο Αναστασόπουλος έδειξε μια μικρή βελτίωση. Ο Βαρέλα καλός στο πρώτο μέρος αλλά όχι στην επανάληψη ενώ ο Ναζλίδης ήταν εγκλωβισμένος. Μέτριος και ο Ντέλετιτς. Ο Θεοδωρόπουλος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ήταν θετικός.

Αβραάμ και Ναβάρο ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στον αγώνα, ενώ ο Κουτσιανικούλης που τον ξαναείδαμε έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Ατρόμητο Αθηνών καλύτεροι οι: Ζησόπουλος, Κοντοές, Κατράνης και ο Γκορμπούνοφ για την απόκρουση στο τέλος. Οι επιθετικοί της αθηναϊκής ομάδας λίγοι με εξαίρεση τον Πλατέλλα που αγωνίσθηκε στο τέλος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας) δεν είχε τη δύσκολη φάση και πήγε καλά. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κυριακίδη, Μανιάτη, Ούμπιδες, Ναζλίδη, Γκόλια, Φατιόν.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων), Δημήτριος Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κυριακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ουμπίδες, Λημνιός, Τόνσο (69' Πλατέλλας), Ντιγκινί, Ντάουντα (84' Λε Ταλέκ)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (62' Αβραάμ), Φάρκας, Γκόλιας, Μονιάκης (78' Κουτσιανικούλης), Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς, Βαρέλα (62' Ναβάρο), Ντέλετιτς, Ναζλίδης

Η Σούπερ Λίγκα με μια ματιά

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ σε αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Super League:

Ατρόμητος-ΑΕΛ       0-0

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη   0-0

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός         3-0

(18' Ενρίκε, 27' Λέοβατς, 35' Σακόφ)

Παναιτωλικός-Βέροια         1-0

(16' Ρόσα)

Πανιώνιος-Πλατανιάς         1-1

(65'πεν. Μπεν - 10' Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής       1-2

(84' Βιδάλ - 11' Μπαστακός, 47' Δώνης)

ΑΕΚ-Κέρκυρα          5-0

(23',54' Μπακασέτας, 39',70' Πέκχαρτ, 42' Ντίντακ Βίλα)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός  1-1

(43' Βασιλείου - 89' Καρντόσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός        61

2. ΠΑΟΚ       55

3. Πανιώνιος  52

4. Παναθηναϊκός      51

5. ΑΕΚ          49

6. Ξάνθη       45

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος 36

9. ΠΑΣ Γιάννινα       35

10. Παναιτωλικός     31

11. Κέρκυρα  29

12. Αστέρας Τρίπολης       27

13. Ηρακλής  25

14. Λάρισα    25

15. Λεβαδειακός      23

16. Βέροια    19

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

29η – 23 Απριλίου (19.00)

Α.Ε.Λ.-Ξανθη

Κέρκυρα-Πανιώνιος

Ηρακλής-Παναιτωλικός

Βέροια-Αστέρας Τριπ.

Λεβαδειακός-A.E.K.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθ.

Πλατανιάς-Π.Α.Ο.Κ.

30Η – 30 Απριλίου (19.00)

Ξάνθη-Βέροια

Αστέρας Τριπ.- Ηρακλής

Ατρόμητος-Πλατανιάς

Π.Α.Ο.Κ.- Κέρκυρα

Παναθηναϊκός-Α.Ε.Λ.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Πανιώνιος-Λεβαδειακός

ΠΑΣ Γιάννενα-A.E.K.

Πίνακας σκόρερ

21 γκολ: Μπεργκ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

17 ΓΚΟΛ: Γιουνές (ΞΑΝΘΗ)

13 ΓΚΟΛ: Ιντέγε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

11 ΓΚΟΛ: Γ.Γιακουμάκης (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

10 ΓΚΟΛ: Μπεν (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

9 ΓΚΟΛ: Πέκχαρτ (ΑΕΚ), Ναζλίδης (ΛΑΡΙΣΑ)

8 ΓΚΟΛ: Μανούσος (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

7 ΓΚΟΛ: Μάνταλος (ΑΕΚ), Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

6 ΓΚΟΛ: Λε Ταλέκ, Τόνσο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τουράμ (ΚΕΡΚΥΡΑ), Τόνι Σίλβα (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Βασιλακάκης (ΞΑΝΘΗ), Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαρκόφσκι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Μάσα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ούμπιδες (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καπετάνος (ΒΕΡΟΙΑ), Π. Γιακουμάκης, Βασιλείου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ανσαριφάρντ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μάτος, Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass