ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ 3-1 ΤΗΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥΣ

Με ανατροπή στο +4 ο Απόλλωνας

* Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ αλλά η ομάδα του Σ. Θεοδοσιάδη είχε τις απαντήσεις με τους Μηνά (45’ +2’), Μανζάνο (70’) και Σαχινίδη (78’ πέν.)

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 15:55

Προβάδισμα 4 βαθμών, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, απέκτησε χθες ο Απόλλωνας Λάρισας, μετά τη νίκη επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 3-1 και σε συνάρτηση με την εντός έδρας ήττα του έτερου διεκδικητή της ανόδου Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 από την Πύδνα Κίτρους.

Ιδανική εξέλιξη για τη Λαρισινή ομάδα, η οποία έκανε ένα ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της και βλέπει τη δύσκολη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Το μόνο αρνητικό για τους «κυανόλευκους» ο τραυματισμός του Σουλίδη στο 54’ , που υπέστη βαρύ διάστρεμμα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, η επικράτηση των «κυανολεύκων» απέναντι στον μαχητικό Αχιλλέα ήταν δίκαιη, καθώς η κυριαρχία τους ήταν απόλυτη ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, κάτι που απέτρεψε να γίνει ο τερματοφύλακας Κούζας με ορισμένες αποφασιστικές επεμβάσεις.

Οι γηπεδούχοι έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά, αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα και περιορίζοντας τον αντίπαλό τους στο μισό του γηπέδου.

Στο 10’ η κοντινή κεφαλιά του Ανδρέου πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 17’ ο Καρακατσάνης, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Σουλίδη, βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 22’ ένα σουτ του Διβανέ εξουδετέρωσε ο Κούζας.

Στο 23’ ο Καραναστάσης επιχείρησε από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής διαγώνιο ψηλοκρεμαστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 27’ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Αγρόδημου από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Σαχινίδη, ο επερχόμενος Μηνάς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κούζας με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Κι ενώ ο Απόλλωνας έψαχνε το γκολ, οι φιλοξενούμενοι στο 38’ , κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Νάκας, βρήκε τον Δημηνά μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να δώσουν απάντηση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’ +2’) με τον Μηνά που ισοφάρισε σε 1-1. Προηγουμένως στο 43’ και στο 45’ χάθηκαν δύο ακόμα ευκαιρίες για τον Απόλλωνα με τους Παπαδόπουλο και Μηνά.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη διατήρησε την υπεροχή της, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα. Καλές στιγμές είχαν οι Σαχινίδης στο 52’ , Μηνάς στο 57’ και Μανζάνο στο 60’ .

Τελικά τον γόρδιο δεσμό έσπασε ο Μανζάνο, στην πρώτη του εμφάνιση με τους «κυανόλευκους» καθώς πέρασε ως αλλαγή στο 46’ , ο οποίος στο 70’ μετά από ωραία μπαλιά του Αγρόδημου, στόπαρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τον Απόλλωνα Λάρισας, που συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 78’ όταν ο Σαχινίδης κέρδισε πέναλτι από τον Παγωνίδη, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Καραλιόλιος (ΕΠΣ Γρεβενών) με βοηθούς τον κ. Παπαδόπουλο και την κ. Μπέλτσου (ΕΠΣ Κοζάνης). Παράπονα για τον διαιτητή του αγώνα εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι για το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος (46’ Μανζάνο), Μουταφτσίσκι, Ανδρέου, Αργόδημος, Διβανές (80’ Ιβανίδης), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Σουλίδης (54’ λ.τ. Κυριάκος), Μηνάς.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Πετρουζέλης, Παγωνίδης, Δημηνάς (71’ Καραμανώλας), Φωκαΐδης, Λάιος, Καμπερίδης, Νάκας (90’ Σιδηρόπουλος), Μανίκας (83’ Παπαδόπουλος).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Λάρισας-Νεοκαισάρεια    3-1

Ρήγας Φεραίος-Φιλιππιάδα    1-0

Θεσπρωτός-Νίκη Β.      0-3

Αστέρας Πετριτή-Σεβαστή       1-1

Πιερικός-Αμβρακία        1-0

Ολυμπιακός Β.-Πύδνα Κίτρους        0-1

Ελευθεροχώρι-Τηλυκράτης    4-1

Καραϊασκάκης-Ιστιαία   1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγώνες)

Απόλλων Λάρ.     43-14          44

Ολυμπιακός Β.     30-9  40

Πύδνα Κίτρους     27-10          37

Διαγόρας Σεβαστής       29-18          36

Καραϊσκάκης        18-8  36

Νίκη Βόλου 25-16          36

Τηλυκράτης          17-14          26

Ρήγας Φεραίος     26-27          25

Πιερικός      12-18          20

Ελευθεροχώρι      16-23          20

Θεσπρωτός          14-26          18

Φιλιππιάδα          12-24          16

Αμβρακία Κωστακίων    12-25          14

Ιστιαία         15-25          14

Αστέρας Πετρίτη  17-30          11

Νεοκαισάρεια       13-32          9

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/2, 15:00)

Πιερικός- Απόλλων Λάρισας

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας- Ρήγας Φεραίος

Αμβρακία Κωστακίων-Ολυμπιακός Β.

Πύδνα Κίτρους-Ελευθεροχώρι

Νίκη Βόλου-Αστέρας Πετριτή

Τηλυκράτης- Καραϊσκάκης

Ιστιαία- Διαγόρας Σεβαστής

Φιλιππιάδα-Θεσπρωτός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass