ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΔΚΕ ΗΛΙΑ ΚΑΦΦΕ

Παρελθόν από τον αθλητισμό με ηχηρές καταγγελίες

• Δεν κατέβηκε υποψήφιος στην ΟΔΚΕ, παραιτείται από βετεράνους και μπριτζ • «Τρία εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στους διαιτητές του μπάσκετ» • SMS στους διαιτητές: «Αν δεν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα να μην γυρίσετε στην Αθήνα»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 14:00

Παρελθόν αποτελεί από τα αθλητικά δρώμενα ο Λαρισαίος πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές όχι μόνο από τον χώρο της ελληνικής διαιτησίας του μπάσκετ αλλά και από κάθε άλλη αθλητική του δραστηριότητα, καθώς ανακοίνωσε ότι παραιτείται ακόμα από πρόεδρος του συλλόγου βετεράνων Λάρισας αλλά και την προεδρία του ομίλου αγωνιστικού μπριτζ Λάρισας.


Μάλιστα την απόφαση κοινοποίησε με επιστολή που έδωσε σε όλους τους συνδέσμους διαιτητών μπάσκετ της χώρας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης.
Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφασή αυτή είναι οι εξής:

1. Οφειλές της ΕΟΚ στους Διαιτητές Καλαθοσφαίρισης ύψους 3.000.000 ευρώ
Η ΕΟΚ χρωστάει περίπου 3.000.000 ευρώ στους διαιτητές, λέγοντας ότι μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση, αλλά χρήματα βεβαίως υπάρχουν για δημόσιες σχέσεις και για τα ταξίδια του Γενικού Γραμματέα κ. Τσαγκρώνη (για λογαριασμό της ΕΟΚ) στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος απ’ τη γυναίκα του και τον γιο του (με χρήματα βεβαίως της ΕΟΚ). Οι αξιολογημένοι διαιτητές μας εδώ και χρόνια έχουν να πληρωθούν για αγώνες που διαιτήτευσαν στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα (αμοιβές διαιτησίας, ημεραργίες, αλλά και έξοδα μετακίνησης). Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας, οι διαιτητές μας έφθασαν σε οριακές καταστάσεις κι αρκετοί απ’ αυτούς σταμάτησαν την ενασχόληση με το λειτούργημά τους (κυρίως νεαροί έντιμοι και ελπιδοφόροι διαιτητές που μόνο αγαπούσαν το άθλημα και ήθελαν να προσφέρουν σ’ αυτό). Δεν είναι δυνατόν οι Διαιτητές της ΟΔΚΕ να καθίστανται με αυτόν τον τρόπο χρηματοδότες των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και η νόμιμη Διοίκηση της ΟΔΚΕ αντικείμενο εμπαιγμού και υπονόμευσης από την ίδια την ΕΟΚ. Έχουν ενημερωθεί εγγράφως και η Δικαιοσύνη και η Αθλητική ηγεσία.

2. Καταγγελία μου ως προέδρου της ΟΔΚΕ στον Αθλητικό Εισαγγελέα για επηρεασμό διαιτητών από μέλη της ΚΕΔ-ΕΟΚ
 Με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΔΚΕ κατήγγειλα, εδώ και ένα έτος, στον αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, αλλά και στην ΕΟΚ, ότι σε αγώνα καλαθοσφαίρισης, μέλη της ΚΕΔ-ΕΟΚ έστειλαν SMS στους διαιτητές του αγώνα, ακόμα και στο ημίχρονο, γράφοντας ότι «αν δεν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα να μην γυρίσετε στην Αθήνα». Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε περιληφθεί στο στοίχημα και κατά την άποψή μου εμπίπτουν οι ενέργειες αυτές σε κακουργηματικής φύσεως αδικήματα. Όταν άρχισαν να ψελλίζουν κάποιοι ανώνυμα βεβαίως όπως πάντα, εγώ ζήτησα να ανοιχτούν οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες για τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια αλλά και των μελών της ΚΕΔ-ΕΟΚ για δέκα πέντε μέρες.
Έχουν ενημερωθεί εγγράφως και η Δικαιοσύνη, η Αθλητική ηγεσία και η ΕΟΚ.

3. Ορισμός προσωρινής διοικούσας επιτροπής απ’ το πρωτοδικείο Αθηνών
Το πρωτοδικείο Αθηνών όρισε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΟΔΚΕ για να κάνει τις εκλογές τελικά στις 5-2-2017 ενώ η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΟΔΚΕ τις είχε προκηρύξει νόμιμα για τις 19-12-2016. Δυστυχώς έκανε δεκτή την απόφαση μιας άκυρης Γ.Σ. που δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι α) πέντε (5) εκ των συνδέσμων μελών της Ο.Δ.Κ.Ε., ήτοι οι Σύνδεσμοι Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων, Θράκης, Ν. Σερρών και Άρτας ουδέποτε κλήθηκαν να παραστούν στην εν τέλει παρατύπως συγκληθείσα ΓΣ και β) δεν προήδρευε ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 96 ΑΚ «Η συνέλευση συγκαλείται, αν το ζητήσει ο αριθμός μελών που προβλέπει το καταστατικό και αν η διοίκηση δεν εισακούσει την αίτηση, ο πρόεδρος πρωτοδικών μπορεί να εξουσιοδοτήσει τους αιτούντες να συγκαλέσουν τη συνέλευση και να ρυθμίσει τα σχετικά με την προεδρία της». Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και παρόλα αυτά προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ορίστηκε προσωρινή διοικούσα να κάνει τις σημερινές εκλογές της ΟΔΚΕ, όπως ζήτησαν οι εκβιαζόμενοι απ την ΕΟΚ σύνδεσμοι.

4. Πρωτοφανής απόφαση της Ε.ΦΙ.Π. για οκταετή τιμωρία Βετεράνου Παγκόσμιου πρωταθλητή του επί κοντώ Συμεών Συμεωνίδη.
Η Ε.ΦΙ.Π. την 21-9-2016 τιμώρησε με αφαίρεση της φίλαθλης ιδιότητας για 8 χρόνια τον ογδοντατριάχρονο βετεράνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Συμεών Συμεωνίδη, επειδή χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές ηλικίες γέννησης 1933 και 1935 σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες. Η Ε.ΦΙ.Π. δεν έλαβε υπόψη την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, τη Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, την απόφαση του Δήμου Αθηναίων, τη νέα του αστυνομική ταυτότητα, το νέο του διαβατήριο, την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας, ούτε της Στρατολογίας, ούτε βεβαίως την απόφαση της Ε.ΦΙ.Π. 2003 για το ίδιο θέμα.

5. Αθωωτική απόφαση (κατά πλειοψηφία) του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για τον «δημοσιογράφο» Άγγελο Αρτελάρη.
Το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έκρινε πειθαρχικά (κατά πλειοψηφία) μη ελεγκτέο τον «δημοσιογράφο» Άγγελο Αρτελάρη ενώ συντηρεί ένα λαθρόβιο και ανυπόγραφο blog (Γκρίζοι λύκοι) χαμηλότατου επιπέδου επηρεάζοντας αρνητικά τους διαιτητές της Καλαθοσφαίρισης, πλήττοντας καθημερινά το κύρος, την προσωπικότητα και το έργο μου με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς, μειωτικούς και καθόλα δυσφημιστικούς. Δυστυχώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε αθώο (κατά πλειοψηφία) τον «δημοσιογράφο» επειδή ο ίδιος αρνήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής του blog αλλά όπως κατέθεσε ο μάρτυρας του εγκαλούμενου κ. Χαράλαμπος Καραμανλής είναι δικό του. Αν ερωτηθούν όμως οι 300 διαιτητές εθνικών κατηγοριών ούτε ένας δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Καραμανλή αλλά μόνο με τον κατηγορούμενο «δημοσιογράφο».

6. Ωμές παρεμβάσεις της ΕΟΚ (δια του Γ.Γ. κ. Τσαγγρώνη) στα εσωτερικά της ΟΔΚΕ, μιας ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass