ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (2-1)

Αρένα με «βυσσινί» λιοντάρια

* Πώς ο Τσιώλης με ρόμβο στη μεσαία γραμμή άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα *Σπουδαία εμφάνιση από τον Ισπανό Γκαγέγο(πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι) αλλά και τον Μασαλέσα

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2017 14:15

Στο Ael Fc Arena υπήρχαν «βυσσινί» λιοντάρια στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Βέροια (2-1) και κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή του αποτελέσματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Κάλβο (45'+8') αλλά η λαρισινή ομάδα ισοφάρισε με τέρμα του Ισπανού Γκαγέγο στην πρώτη του εμφάνιση (54') ενώ πέτυχε το 2-1 με τον συνήθη ύποπτο Θωμά Ναζλίδη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (81'), ενώ η ανατροπή ήρθε με παίκτη λιγότερο για την ΑΕΛ λόγω αποβολής του Ντοντό στο 58.

Στο πρώτο ημίχρονο ίσως είδαμε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ΑΕΛ τη φετινή περίοδο, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν από τις καλύτερες χάρη στην κίνηση του τεχνικού Σάκη Τσιώλη να μετατρέψει το 4-2-3-1 του πρώτου μέρους σε 4-4-2 με διάταξη ρόμβο (με ένα αμυντικό χαφ, τον Μασαλέσα) στη μεσαία γραμμή(διατήρησε το σχηματισμό και όταν αποβλήθηκε ο Ντοντό) δεδομένου ότι ο προπονητής είχε τα σωστά εργαλεία να πράξει αναλόγως και αυτά ήταν ο Ισπανός Γκαγέγο που πραγματικά μας εντυπωσίασε και αναδείχθηκε κορυφαίος του γηπέδου ενώ πάλαιψε και ο Μασαλέσα.

Επίσης αξιοποιήθηκε έστω και αν υστερεί στην τελική προσπάθεια ο Βασίλης Κουτσιανικούλης που αποδείχθηκε ότι ο Τσιώλης δεν έχει «κολλήματα». Ο παίκτης ήταν να φύγει πριν ένα μήνα, έμεινε και έπαιξε σε ένα καθοριστικό παιχνίδι.

Επίσης η ΑΕΛ είχε και την τύχη με το μέρος της(πάει πάντα με τους δυνατούς) στη φάση του 76' που ο Λινάρδος της Βέροιας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ. Ήταν ένα δεύτερο μέρος που τα είχε όλα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα πάντα (ακόμα και τα δοκάρια) αλλά η ΑΕΛ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη στην καλύτερη τακτική της που πιστώνεται στον προπονητή.

Ήταν η πρώτη νίκη της λαρισινής ομάδας μετά τις 29 Οκτωβρίου, η πρώτη φέτος με τον Τσιώλη στον πάγκο της και η πρώτη το 2017.

Αυτό το τρίποντο έφερε την ΑΕΛ στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέντε πόντους πάνω από την Βέροια και το άγχος αρχίζει και μειώνεται.

Από δω και πέρα οι παίκτες με λυμένα νεύρα μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και να πάρουν αποτελέσματα που θα τους φέρουν ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Βέροια από την άλλη δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία αφού στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να κρατήσει ό,τι «έχτισε» με κόπο στο πρώτο.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η ΑΕΛ κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο λόγω της διακοπής του αγώνα για ένα τέταρτο από ρίψη καπνογόνων. Μια ποινή που αναμένεται να είναι αρκετά υψηλή (μέχρι τώρα έχει καταβάλει 18.400 ευρώ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Γκόλια(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή δύο αμυντικά χαφ τους: Μασαλέσα και Φατιόν, ενώ πιο μπροστά έπαιξαν ο Ντοντό(δεξιά), ο Ικάουνιεκς και ο Ντέλετιτς(αριστερά). Στην επίθεση ήταν ο Ναζλίδης.

Από την άλλη ο γνώριμος στο λαρισινό κοινό προπονητής από τη θητεία του στην ΑΕΛ επί εποχής Βαγγέλη Πλεξίδα αγωνίσθηκε και αυτός με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καντιμοίρη, στην άμυνα τους: Μαλόν (δεξιά), Ασίγκμπα, Καλί(σέντερ μπακ), Χαροντάκη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Λινάρδο, Μπαλάφα, πιο μπροστά τους: Κάλβο(αριστερά), Άρσε, Σαρπόνγκ (δεξιά) και στην επίθεση τον Καπετάνο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για δυο λεπτά καθώς τα καπνογόνα των φιλάθλων της ΑΕΛ ανάγκασαν τον διαιτητή κ. Φωτιάδη να κάνει δεκαπεντάλεπτη διακοπή «παγώνοντας» τους παίκτες αλλά και τους φιλάθλους που φοβήθηκαν μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση η ομάδα της Βέροιας ήταν πιο ζεστή και με τον Κάλβο που έκανε πάρτι στην αριστερή πλευρά απειλούσε την εστία του Ξενοδόχοφ απέναντι σε μία ΑΕΛ που δεν είχε καθόλου καλή αγωνιστική συμπεριφορά με εξαίρεση ένα σουτ του Ντέλετιτς από κοντά που μπλόκαρε ο Καντιμοίρης(44).

Ο Κάλβο τελικά στο 45'+8' έκανε το 0-1 και όλοι πλέον αναρωτούνταν πώς μπορεί να αντιδράσει η λαρισινή ομάδα. Τα ερωτηματικά έγιναν περισσότερα όταν ο Καπετάνος στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2.

Την απάντηση στα ερωτηματικά έδωσε ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης με δύο αλλαγές: τον Γκαγέγο και τον Κουτσιανικούλη αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με διάταξη ρόμβου. Έβαλε τον Φατιόν σέντερ μπακ αφού έβγαλε τον Γκόλια, ο Μασαλέσα αμυντικό χαφ και στα πλάγια τους Κουτσιανικούλη, Γκαγέγο ενώ μπροστά στην επίθεση ήταν οι Ντοντό και Ναζλίδης.

Ο Γκαγέγο προσαρμόστηκε σε χρόνο ρεκόρ και αφού το πρώτο σουτ κατέληξε άουτ η κεφαλιά που έκανε στο 54' βρήκε στόχο και διαμόρφωσε το 1-1.

Στο 57' σημάδεψε και το δοκάρι σε μία φάση που αν γινόταν το 2-1 θα άρχιζε ένα λαρισινό πάρτι.

Όμως η δίκαιη αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντοντό στο 58' έφεραν αλλαγή στο παιχνίδι για την ΑΕΛ, με τον Τσιώλη να αφήνει μόνο του στην επίθεση τον Ναζλίδη έχοντας πίσω τον Ντέλετιτς.

Οι φιλοξενούμενοι στο 76' απείλησαν με το 1-2 όταν ο Λινάρδος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε μια φάση που έκρινε τον αγώνα.

Στο 81' ο Θωμάς Ναζλίδης κερδίζει πεντακάθαρο πέναλτι και κάνει ο ίδιος το 2-1. Εκεί τελείωσαν όλα αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καμία άλλη ευκαιρία.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

21': Σουτ του Κάλβο από αριστερά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

27': Σουτ του Σαρπόνγκ έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

30': Ο Μασαλέσα σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει εύκολα ο Καντιμοίρης

33': Ο Ικάουνιεκς εκτελεί φάουλ, η μπάλα φθάνει στον Ντέλετιτς που σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Καντιμοίρης.

44': Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

44': Συνδυασμός Ντέλετιτς και Ντοντό ο πρώτος σουτάρει από καλή θέση αλλά μπλοκάρει ο Καντιμοίρης.

45'+8': Ο Κάλβο κάνει ατομική προσπάθεια από αριστερά και με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 0-1

45'+11': Ο Σαρπόνγκ εκτελεί φάουλ αλλά ο Καπετάνος από καλή θέση στέλνει την μπάλα άουτ.

48': Ατομική προσπάθεια του Γκαγέγο που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

52': Ο Ντέλετιτς εκτελεί κόρνερ και ο Ντοντό από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

54': Από δεξιά ο Ρέντζας κάνει σέντρα και ο Γκαγέγο νικάει στον αέρα τον Καντιμοίρη και κάνει το 1-1.

57': Σουτ του Γκαγέγο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κουτσιανικούλης σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Καντιμοίρης.

68': Μακρινό σουτ του Κάλβο η μπάλα καταλήγει άουτ με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ υποστηρίζοντας ότι ο Ξενοδόχοφ την απέκρουσε.

76': Σέντρα του Κάλβο από αριστερά ο Λινάρδος πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

77': Σουτ του Μασαλέσα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει σε αμυνόμενο της Βέροιας και καταλήγει κόρνερ.

80': Εκτέλεση φάουλ του Άρτσε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και από αριστερά, η μπάλα καταλήγει άουτ.

81': Ο Ναζλίδης κάνει μπάσιμο από δεξιά κερδίζει την κόντρα από τον Χαροντάκη που στη συνέχεια τον ανατρέπει και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Ναζλίδης και κάνει το 2-1.

88': Ο Άρτσε από δεξιά κερδίζει διαδοχικές κόντρες, ο Καπετάνος ούτε κάνει κοντρόλ ούτε αφήνει την μπάλα πίσω του για τον αμαρκάριστο Κάλβο, και στη συνέχεια αυτή φθάνει στον Χαροντάκη, που σουτάρει άουτ.

90': Ο Κουτσιανικούλης από το ύψος της μεγάλης περιοχή σουτάρει άουτ.

90'+1': Μπαλιά του Μασαλέσα στον Κουτσιανικούλη που από καλή θέση σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Καντιμοίρης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος από την ΑΕΛ (μακράν) ήταν ο Ισπανός Γκαγέγο και τον ακολούθησε ο Μασαλέσα. Ο Ξενοδοχοφ δεν ευθύνεται στο γκολ ενώ τα δυο μπακ Ρέντζας και Μονιάκης είχαν πρόβλημα με τους γρήγορους παίκτες της Βέροιας κυρίως με τον Κάλβο στο πρώτο μέρος.

Ο Φάρκας πήγε καλά ενώ ο Γκόλιας όχι τόσο. Ο Φατιόν πέτυχε σαν σέντερ μπακ(αγωνίσθηκε σε τρεις διαφορετικές θέσεις χθες). Ο Ντέλετιτς πολύ καλός ενώ ο Ντοντό κινήθηκε σωστά αλλά βαρύνεται με την αποβολή του. Ο Ναζλίδης για μια ακόμα φορά από τους κορυφαίους της ομάδας. Ο Κουτσιανικούλης ψάχνει την τελική προσπάθεια ενώ ο Τικίτο έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τη Βέροια μας άρεσαν ο Κάλβο, ο Άρσε και ο Λινάρδος. Θετικός και ο τερματοφύλακας Καντιμοίρης

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών) πήρε σωστές αποφάσεις για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και την αποβολή του Ντοντό. Στο πρώτο γκολ της Βέροιας δείχνει να υπάρχει φάουλ στο ξεκίνημα στον Ικάουνιεκς ενώ έδωσε ένα κόρνερ που δεν υπάρχει κατά της λαρισινής ομάδας. Γενικά δεν είχε καλή παρουσία αλλά οι σωστές δυο μεγάλες του αποφάσεις τον γλιτώνουν από τα χειρότερα.

Με λάθη στις υποδείξεις τους και οι δύο βοηθοί Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ρέντζας, Ναζλίδης, Ντοντό, Σαρπόνγκ, Καντιμοίρης, Μπαλάφας και κόκκινη ο Ντοντό στο 58'.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (46' Γκαγέγο), Ναζλίδης (88' Τικίτο)

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (79' Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε, Σαρπόνγκ (63' Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος.

Έρχεται Ισπανός φορ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες σήμερα έρχεται στη Λάρισα Ισπανός σέντερ φορ ηλικίας περίπου 30 ετών που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος ενώ είχε πέρασμα και από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα ο παίκτης θα αποκτηθεί από την ομάδα με μεταγραφή και έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία του ο Πάμπλο Γκαγέγο. Με την απόδοση που είχε χθες ο Πάμπλο σίγουρα μετράει και η γνώμη του...

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass