ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ:

«Εγώ πρώτος θα φορέσω τη φανέλα με το μήνυμα για τα προσφυγόπουλα»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2016 11:20

Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα αιφνιδίως ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινός με αφορμή την απαγόρευση της Σούπερ Λίγκα να αναγράψει η ΑΕΛ στη φανέλα της μήνυμα με τίτλο «ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» και απειλεί να μηδενίσει την ΑΕΛ σε περίπτωση που κάνει πράξη την πρόθεσή της να παίξει στο σημερινό αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό με φανέλα που να έχει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ενοχλήθηκε από την απόφαση της Σούπερ Λίγκα και μάλιστα είναι αποφασισμένος να φορέσει ο ίδιος πρώτος τη φανέλα με το συγκεκριμένο σύνθημα ως αντίδραση στην απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στηρίζοντας πλήρως την πρωτοβουλία της ΑΕΛ.

Μάλιστα χθες έκανε την παρακάτω δήλωση στην «Ελευθερία»: «Έρχομαι στη Λάρισα για να στηρίξω την πρωτοβουλία της ΑΕΛ όπως θα έκανα και σε κάθε άλλη ομάδα που θα είχε πρόβλημα να βάλει στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ένα κοινωνικό μήνυμα.

Τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνει να προωθεί τέτοιου είδους κοινωνικές πρωτοβουλίες μέσω του αθλητισμού όπως παράδειγμα για τον ρατσισμό, θεωρώ αδιανόητο αυτό που έκανε η Σούπερ Λίγκα.

Ο αθλητισμός οφείλει να στέλνει κοινωνικά μηνύματα και είναι υπεράνω προσώπων και καταστάσεων. Αυτός είναι ο αθλητισμός που θέλουμε να υπηρετούμε όλοι.

Εγώ πρώτος θα φορέσω στη Λάρισα τη φανέλα με το μήνυμα «ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» για να αναδείξουμε όλοι μαζί ότι είναι μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στη ζωή τους, ειδικά τα παιδιά που χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Το φαινόμενο της Μπαρτσελόνα που έχει διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της UNICEF δίνοντας μάλιστα χρήματα και όχι παίρνοντας, δίνει παράδειγμα για πολλούς συλλόγους. Όταν δε, το κάνουν ομάδες με ιστορική διαδρομή προσθέτουν μεγαλύτερη υπεραξία στις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας.»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πριν τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό θα έχει συνάντηση με τους παλαιμάχους της ΑΕΛ ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για την ευαισθησία του κ.Συναδινού στις σχέσεις αθλητισμού και προσφύγων διότι αύριο θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη για να εξετάσει προσπάθειες για αθλητικές δραστηριότητες των προσφύγων.

***

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι παρότι ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης αγωνιστικού της Super League, απάντησε στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκρίνει η Super League την αναγραφή του κοινωνικού μηνύματος «ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της, γιατί αυτό είναι πολιτικό μήνυμα το οποίο απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο και να μην υποβληθεί ως αίτημα, γιατί δεν πρόκειται η Super League να το εγκρίνει, αφενός μεν γιατί ουδέποτε θα επιτρέψει αναγραφή πολιτικού μηνύματος σε φανέλα ΠΑΕ και αφετέρου διότι το αίτημα είναι εκπρόθεσμο κι έπρεπε να έχει υποβληθεί 5 ημέρες πρό τον αγώνα, στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι φανέλες, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έδωσε εντολή να τυπωθεί το σύνθημα στις φανέλες που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή.

Η θέση της ιδιοκτησίας αλλά και των οπαδών μας είναι ότι "αλίμονο αν το κορυφαίο παγκοσμίως κοινωνικό γεγονός που είναι το ποδόσφαιρο, γυρίσει την πλάτη του στο δράμα των προσφυγόπουλων, τα οποία είναι χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς θέρμανση και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένας λυσσώδης αγώνας να στερηθούν τη γνώση, αφού τους απαγορεύεται άμεσα ή έμμεσα να φοιτήσουν σε σχολεία".

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ δεν επελέγη από καμία από τις στοιχηματικές εταιρίες που διαφημίζονται στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας όλων των υπολοίπων ΠΑΕ της Super League, παρά το γεγονός ότι είναι η πέμπτη ανταγωνιστικά ΠΑΕ στην Ελλάδα, λόγω τίτλων, ιστορίας, εγκαταστάσεων και προσέλευσης φιλάθλων και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, θα αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της θα αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα.»

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass