ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ

Επιτάφιος θρήνος…

*Έχασε με 3-0 ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια! *Αποκαθήλωση μετά την ήττα από την πρώτη θέση της βαθμολογίας

Δημοσίευση: 28 Απρ 2016 10:31

 

Των απεσταλμένων της «Ε»

Σωτήρη Κέλλα, Χρ. Αρχοντούλη

Φωτ: Λεων. Τζέκα

Επιτάφιος θρήνος χθες για την ΑΕΛ (για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών) στα Τρίκαλα όπου έχασε από τη φερώνυμη ομάδα με 3-0 (20' Ριζογιάννης, 68', 78' Κουσκουνάς) και αποκαθηλώθηκε από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην οποία ανέβηκε η Κέρκυρα. Η λαρισινή ομάδα όχι μόνο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την άνοδο αλλά κυριολεκτικά παρά τη συμπαράσταση 2000 Λαρισαίων φιλάθλων απογοήτευσε τον κόσμο καθώς διασύρθηκε αφού εκτός από τα τρία γκολ οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια και τους ακυρώθηκε κανονικό τέρμα στο τέλος. Ο αγώνας θα έπρεπε να είχε τελειώσει με 5 ή 6-0 υπέρ της ομάδας των Τρικάλων. Πικρή αλήθεια αλλά αλήθεια…

Ελπίζουμε ότι όπως ο επιτάφιος θρήνος που γράφτηκε για το νεκρό Χριστό δεν καταλήγει σε απόγνωση (γιατί προβάλλει περισσότερο τον θρίαμβο της ζωής, που συμβολίζει το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως) έτσι και η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΛ θα καταλήξει τελικά σε... αναστάσιμο μήνυμα με την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και τη σωστή αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Οι «βυσσινί» χρειάζονται πλέον πέντε βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια για να το πετύχουν. Εφικτός στόχος αλλά η ομάδα είναι στα «κόκκινα» και με πολλούς τραυματίες (χθες έφυγαν από το γήπεδο τραυματίες Ναγιάρ, Μονιάκης και Μαρουκάκης ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον Ουρτάδο).

Πραγματικά ήταν κρίμα για τη λαρισινή ομάδα που έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να παρουσιάσει μια τέτοια άσχημη αγωνιστική εικόνα σε ένα γήπεδο που δεν ήταν εχθρικό (7000 κόσμος είδε το ματς) στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά ακόμα και οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αιφνιδιάστηκαν από την άσχημη εικόνα της ΑΕΛ. Για τους Λαρισαίους οπαδούς όπου ταξίδεψαν στον καινούργιο δρόμο Λάρισας-Τρικάλων με ασφάλεια και γρηγοράδα (έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας) σίγουρα αποτέλεσε η εμφάνιση αυτή ένα πικρό ποτήρι που όλοι ήπιαν και έφυγαν από το γήπεδο στο 85 της αναμέτρησης. Δυστυχώς υπήρξε κίνδυνος μεγαλύτερου διασυρμού της ομάδας.

Και ευτυχώς μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα και στο επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τον Πανσερραϊκό η ΑΕΛ θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει την εικόνα της και να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Ρέντζα (δεξιά), Κομεσίδη, Βέρτζο (σέντερ μπακ), Μονιάλη (αριστερά) , στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπανούση, Ναγιάρ και πιο μπροστά στα πλάγια Κουτσιανικούλη (αριστερά), Ροβίθη (δεξιά) και στο κέντρο τον Λαμπρόπουλο και πιο μπροστά τον Μπόγιοβιτς.

Η ομάδα των Τρικάλων μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστή τον Στεπάνοβιτς άρχισε να φθάνει κοντά στο γκολ αλλά ο Σέρβος παίκτης είχε να αντιμετωπίσει και το δοκάρι (14’).

Η μοναδική φορά που απείλησε η ΑΕΛ ήταν από λάθος αμυνόμενου των Τρικάλων που δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Μπόγιοβιτς (18’).

Από κει και πέρα κυριάρχησε η γηπεδούχος ομάδα που πέτυχε ένα γκολ με τον Ριζογιάννη στο 20’ και έλεγχε το παιχνίδι απέναντι σε μια ΑΕΛ που προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ.

Σαν να μην έφθανε η άσχημη εικόνα της λαρισινής ομάδας αποβλήθηκε στο 41’ και ο Ρέντζας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους υπήρξε πάλι εφιαλτικό για την ΑΕΛ αφού οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0 πολύ νωρίς… Από το 55’ και μετά η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα μέχρι το 64’ όπου ο Στεφάνοβιτς είχε το δεύτερο δοκάρι για τα Τρίκαλα. Στο 68’ ο Κουσκουνάς κάνει το 2-0 και από κει και πέρα άρχισε ένα πάρτι… Ο ίδιος παίκτης διαμορφώνει στο 78’ το 3-0 , στο 90’ ο Δουκάκης κάνει τα δοκάρια των Τρικάλων τρία ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ριζογιάννης πετυχαίνει κανονικό γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το 3-0 ήρθε απλά και εύκολα με μόνη δικαιολογία την αποβολή του Ρέντζα στο 41’ γιατί η ΑΕΛ ήταν χαμένη στο γήπεδο…

 ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

7’: Σέντρα του Νιάρου από αριστερά και σουτ του Ριζογιάννη από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει άουτ.

12’: Σουτ από μακριά του Στεφάνοβιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.

14’: Εκπληκτική ενέργεια του Στεφάνοβιτς που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούει ο Ξενοδόχοφ και στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και από κει κόρνερ.

15’: Μακρινό σουτ του Σερζίνιο η μπάλα στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

18’: Σέντρα από δεξιά του Ροβίθη λάθος του Ζώνα και ο Μπόγιοβιτς μόνος προ του Χιώτη πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

20’: Μπαλιά του Στεφάνοβιτς στον Ριζογιάννη που με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.

24’: Μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη η μπάλα καταλήγει άουτ.

32’: Σουτ του Κουσκουνά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ.

36’: Μακρινό σουτ του Ναγιάρ η μπάλα καταλήγει άουτ.

49’: Σέντρα του Κουσκουνά από δεξιά και τελευταία στιγμή προλαβαίνει και αποκρούει ο Μπανούσης προ του Ριζογιάννη ενώ ο τελευταίος ήταν μόνος προ κενής εστίας.

50’: Σέντρα από αριστερά ο Σερτζίνιο και ο Κουσκουνάς μόνος προ κενής εστίας αστοχεί.

54’: Εκτέλεση φάουλ του Κουτσιανικούλη η μπάλα καταλήγει άουτ.

60’: Σέντρα από αριστερά του Κουτσιανικούλη, κεφαλιά του Μπόγιοβιτς και η μπάλα στην αγκαλιά του Χιώτη.

62’: Μακρινό σουτ του Μαρουκάκη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

64’: Ο Στεφάνοβιτς κάνει ατομική προσπάθεια και σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή μόνος προ του Ξενοδόχοφ και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά το σουτ του Ριζογιάννη καταλήγει άουτ.

68’: Μπαλιά του Μουμίν στον Κουσκουνά που εκτελεί τον Ξενοδόχοφ και κάνει το 2-0.

76’: Σουτ του Στεφάνοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

78’: Μπαλιά του Στεφάνοβιτς στον Κουσκουνά που μόνος προ του Ξενοδόχοφ κάνει το 3-0.

90’: Σουτ του Δουκάκη η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

90’+1’: Τετ-α-τετ ο Βρούτσινα με τον Ξενοδόχοφ αποκρούει εντυπωσιακά.

90+3: Μακρινό σουτ του Σαρακατσάνου αποκρούει ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να ξεχώρισε. Μια ομάδα «ναυάγιο» που συνθλίφτηκε στα Τρίκαλα στα… δυο στενά και κυριολεκτικά ταπεινώθηκε όταν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποθέωσαν την ομάδα τους φωνάζοντας «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές». Αν εξαιρέσουμε τον φιλότιμο Μπανούση και κατά διαστήματα τον Βέρτζο και τον Ξενοδόχοφ (ειρωνεία να δέχεται τρία τέρματα η ομάδα και να είναι στους καλύτερους παίκτες ένας τερματοφύλακας και ένας αμυντικός) οι υπόλοιποι δεν ήταν στο γηπεδο… Υπήρχαν μόνο οι φανέλες τους.

Από τα Τρίκαλα κορυφαίος ο Ριζογιάννης (πολύ μεγάλο παιχνίδι) και ακολούθησαν Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Μουμίν και Σερζίνιο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Φώτης Φωτιάδης από τον Σύνδεσμο Καστοριάς ήταν άριστος (η ΑΕΛ δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι με τον συγκεκριμένο σε αγώνες της). Σωστά απέβαλε τον Ρέντζα με δυο κίτρινες κάρτες ενώ έδειξε από μια στους: Νιάρο, Κουσκουνά, Ζώνα, Βρούτσινα, Ριζογιάννη, Σαρακατσάνο, Μπανούσης, Ξενοδόχοφ, Μπόγιοβιτς

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Γιώργος Θεοδώρου (Πιερίας) και Δημήτρης Τίκας (Καρδίτσας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Χιώτης, Παπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Ζώνας, Νιάρος (80’ Ταροντακης), Ριζογιάννης, Μουμίν, Στεφάνοβιτς, Ναβάρο (86’ Δουκάκης), Σερζίνιο, Κουσκουνάς (80’ Βρούτσινα)

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Βέρτζος, Κομεσίδης, Μονιάκης (66’ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Ναγιάρ (52’ Μαρουκάκης), Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (46 Ζέρης ), Μπόγιοβιτς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass