«Αποζημιώσεις για τα ζώα που έχασαν στον Ντάνιελ»

*ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 13:26

Επιστολή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας ζητώντας στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων από την κακοκαιρία Daniel.

Στην επιστολή ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσής τους για να αντισταθμίσουν την απώλεια εισοδήματος, τονίζοντας ότι θα θεωρεί αναγκαία για τη στήριξη των κτηνοτρόφων και κατ’ επέκταση της πρωτογενούς οικονομικής δραστηριότητας της Θεσσαλίας.
Τα μέτρα που ζητά να παρθούν είναι: Κάλυψη απώλειας εισοδήματος ανάλογα με τη δυναμικότητα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και τον μέσο όρο του κύκλου εργασιών της τελευταίας πενταετίας, ανά πληγέντα κτηνοτρόφο. Αποσύνδεση της αντικατάστασης του απωλεσθέντος ζωικού κεφαλαίου από τη μετεγκατάσταση ή επισκευή σταβλικών εγκαταστάσεων. Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας λόγω οικονομικής αδυναμίας των πληγέντων κτηνοτρόφων. Κατάργηση της υποχρεωτικής κατοχής άδειας σταβλικών εγκαταστάσεων αφού υπάρχει καθεστώς παράτασης έως τις 31-12-2025. Άμεση αποζημίωση με πραγματικές τιμές αγοράς για όλα τα ασφαλιζόμενα από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ζώα, που απώλεσαν οι κτηνοτρόφοι. Για τα μη ασφαλιζόμενα από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ ζώα, να δοθεί άμεση αποζημίωση με τιμές πραγματικής αγοράς, μέσω της Κρατικής Αρωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass