ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2024 17:10
* ΑΨΟΓΟΣ οικοδεσπότης για τους δικούς του, ο Θανάσης Μπίζιος, στις εκδηλώσεις της Μελούνας. Τα κορυφαία τοπικά στελέχη της ΝΔ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Ελασσόνας για καφέ στην πλατεία. Κι όσοι είδαν, κατάλαβαν. «Το πήρε το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές...» και τέτοια. (Μόνο που αργούν λιγάκι, ως το ‘28). Ζ. * ΑΨΟΓΟΣ οικοδεσπότης για τους δικούς του, ο Θανάσης Μπίζιος, στις εκδηλώσεις της Μελούνας. Τα κορυφαία τοπικά στελέχη της ΝΔ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Ελασσόνας για καφέ στην πλατεία. Κι όσοι είδαν, κατάλαβαν. «Το πήρε το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές...» και τέτοια. (Μόνο που αργούν λιγάκι, ως το ‘28). Ζ.

Ε μα...
* - ΚΑΝΕΙ λέει, μέσα στον Οκτώβριο, μικρό καλοκαιράκι γιατί δεν χορτάσαμε με το μεγάλο, το κανονικό και ζητήσαμε συμπλήρωμα.

Είχε τη δικιά της θεωρία η Λαρισαία. Ωστόσο η φίλη της είχε πρόβλημα.
- Προσπαθώ να εξηγήσω σε ένα κουνούπι ότι είναι Οκτώβρης.
Ζ.

Ολοταχώς
* ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος.
- Έλα μωρή Παρασκευάρα, θρησκεία...
- Πέμπτη είναι...
- Κοιτάω μπροστά εγώ...
* * *
* ΛΙΓΟ αργότερα ανέλυε το σκεπτικό του.
- Η αλήθεια είναι πως κι εγώ δεν ήθελα να ξυπνήσω. Η σκέψη όμως ότι χωρίς την Πέμπτη δεν υπάρχει Παρασκευή, με έκανε να πεταχτώ από το κρεβάτι. (Θα κάνει και πολύ καλό καιρό...)
Ζ.

Στο ντελίβερι
* ΩΣΤΟΣΟ, τα οικονομικά ζόρια κρατούν τον κόσμο καθηλωμένο.
- Όταν θέλω να γελάσω, πάω στο ΑΤΜ της τράπεζας, πατάω ‘’Κατάθεση’’ και διαβάζω στην οθόνη ‘’Μην εισάγετε πάνω από 80 χαρτονομίσματα’’...
* * *
* ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ και αντίστοιχα θέματα, με αφορμή την επικαιρότητα.
- Είπα σε ντελιβερά να κρατήσει 2 ευρώ για πουρμπουάρ και αρνήθηκε. Θα άλλαζε λέει φορολογική κλίμακα.
* * *
* ΕΙΧΕ να κάνει και την παρατήρησή του ο Τ.Ζ.
- Χαλαρώστε πάντως λίγο οι ντελιβεράδες. Πίτσες και σουβλάκια μεταφέρετε, όχι ετοιμόγεννες...
Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Λαρισαίος υδραυλικός Β. Κ. συμπλήρωσε.- Να σπάσουν τα νερά και να πάει σφαίρα ο υδραυλικός, είναι απόλυτα δικαιολογημένος.
* * *
* ΕΝΩ ο άλλος είχε το θεματάκι του με τον σερβιτόρο.
-Συγγνώμη, ζήτησα γαλλικό ντεκαφεϊνέ με πολύ γάλα και ζαχαρίνη κι εσείς μου φέρατε πορτοκαλάδα.
-Ε αφού σας πειράζει ο καφές...
Ζ.

Απελευθέρωση
* ΘΑ αναστενάξουν οι ψησταριές... Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ανακοίνωσε άρση των περιορισμών και απελευθέρωση της λειτουργίας των σφαγείων. Εμπάργκο πανώλης τέρμα, παράλληλα παρέχεται κατηγορηματική διαβεβαίωση για την υγιεινή των κρεάτων και την ασφαλή τους κατανάλωση. Βέβαια, τα αρνάκια θα έχουν γίνει περίπου ζυγούρια, αλλά σάμπως δεν είναι καλό το πρόβειο; Ή και η γίδα...
Τέρμα τα εισαγόμενα, χμ και τα λαθραία. Τα ντόπια αμνοερίφια είναι ως γνωστόν και τα καλύτερα.
Ζ.
Παραλληλισμοί
* ΒΙΒΛΙΚΕΣ μα και ιστορικές στιγμές στον ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν τους παραλληλισμούς στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Αν είχε μακριά μαλλιά ο Κασσελάκης θα τον παρομοίαζαν με τον Σαμψών. Να κουνάει τις κολώνες του κομματικού οικοδομήματος μέχρι τελικής τους πτώσεως, μεταξύ 87 αλλοφύλων...
- Ναι αλλά δεν ταιριάζει επ’ ουδενί ο Τάιλερ με τη Δαλιδά...
- Ωραία, αν είχε γενειάδα λοιπόν, θα μπορούσαμε να τον πούμε καλόγερο Σαμουήλ...
* * *
* ΑΚΟΥΣΕ για Κούγκι η Λαρισαία, καραμπινάτη δεξιά αυτή, κι ένιωσε δικαιωμένη.
- Δεν σας έλεγα εγώ από πέρυσι ότι εμφανίστηκε για να διαλύσει την Αριστερά; Δεν το έλεγα;
- Και τι σε νοιάζει εσένα αυτό, καλέ;
- Μα, τι θ’ απογίνουμε χωρίς βαρβάρους... (Κι ο Καβάφης στις θεωρίες συνωμοσίας;)
Ζ.

Πας στοίχημα;
* ΦΑΒΟΡΙ ο Ανδρουλάκης στις στοιχηματικές, που τον παίζουν με 1.65 να επικρατήσει, αλλά κι ο Δούκας με ισχυρή απόδοση ως αουτσάιντερ καθώς του δίνουν 2.15 Εν ολίγοις, ντέρμπι.
* * *
* ΕΧΟΥΝ τους κανόνες τους στο Στοίχημα. Και με όσα αντικανονικά γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ειδικοί έχουν χάσει κι αυτοί τ’ αυγά και τα πασχάλια.
Κι έτσι ‘’το έκλεισαν’’, προσωρινά, δεν δέχονται πονταρίσματα για το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρός του. Πού να μπλέξουν...
Ζ.

Γυναικεία
υπόθεση
* ΕΓΙΝΑΝ εκλογές στον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης κι η Όλγα Κοτσελίδου, της ΕΔΕΥΑ, βγήκε πρώτη σε σταυρούς. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως στη νέα διοίκηση εκλέχθηκαν κι άλλες έξι Λαρισαίες. Και η αναπληρωματική επίσης, αμιγώς γυναικεία υπόθεση.
Ο πολιτισμός είναι γένους θηλυκού;
* * *
* ΓΥΝΑΙΚΕΣ και στην εξελεγκτική επιτροπή του συλλόγου. Της οποίας αναπληρωματικό όμως μέλος αναδείχθηκε ο μόνος άνδρας, ο Απ. Σουρλαντζής, ο σύζυγος της Κατερίνας Κόσσυβα, η οποία ως αντιπρόεδρος είναι το ισχυρό πρόσωπο της Πινακοθήκης.
Ζ.

Αλλιώς
* ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ καταστάσεις και συμπεριφορές στην κουβεντούλα χθες στη Λάρισα.
- Παραπονιέται η άλλη γιατί στη σχέση της λείπει λέει ο ρομαντισμός. Τι να πούμε και μεις που στη δικιά μας λείπει ο άντρας.
* * *
* - ΠΕΣ μου, πώς νιώθεις;
- Ε, ανάμικτα συναισθήματα...
- Δηλαδή;
- Από τη μια τον μισώ τον βλάκα αλλά τον θέλω κιόλας.
- Για την ίωση, λέω...
- Α, καλύτερα γιατρέ.
* * *
* - Η γυναίκα μου, 36 χρονών, είναι δίδυμη με την αδερφή της, 37 χρονών. Εν τω μεταξύ κι οι δυο τους είναι 43.
Ζ.

Μέσα έπεσε...
στον κουβά
* «ΨΑΧΝΟΥΜΕ τον δημοσκόπο της Άννας με το φανάρι», αναφέρει ο Κ.Π.: Πού χάθηκε εκείνη η ψυχή, ο σοφός δημοσκόπος που έβγαζε μακράν δεύτερη την Άννα Διαμαντοπούλου, το βράδυ της Παρασκευής στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Και μάλιστα με οριακή διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Λέτε να είχε κάποια σημασία ότι ο ίδιος έκανε και τις προσωπικές μετρήσεις της Άννας συμμετέχοντας στον πολιτικό σχεδιασμό της; Όλα άγια και αγγελικά πλασμένα παραμένουν στον θαυμαστό κόσμο των Ελλήνων δημοσκόπων. (Ποιος δεν το ξέρει πια αυτό...)
Ζ.
Πόθεν;
* «Μπερδεμένος με τις λέξεις Πόθεν Έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης, αναρωτιέται από πού έρχονται», αναφέρει το Κουλούρι: Καζάνι που βράζει θυμίζει για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσίευση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη σε εφημερίδα και την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου του κόμματος, ο οποίος μάλιστα απέστειλε και εξώδικο στα κομματικά όργανα.
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ, όπως παραδέχτηκε σε στενούς του συνεργάτες ο Κρητικός πολιτικός, δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις Πόθεν και Έσχες, όμως πια είναι αργά για να ρωτήσει. «Πρέπει να είναι ελληνικά, δεν μου μοιάζουν για λατινικά.
Όμως δεν ξέρω άλλες λέξεις που τελειώνουν σε -θεν. Μήπως είναι κυπριακά;», αναρωτιόταν, ενώ προσπαθούσε να καταλάβει πώς συνδέονται αυτές οι λέξεις με τα οικονομικά του στοιχεία. «Κάποια στιγμή θα το καταλάβω, όμως ελπίζω να μην είναι αργά. Μακάρι να ήξερα από πού έρχονται αυτές οι λέξεις. Πραγματικά, από πού να έρχονται;»
Ζ.

Χαλλλαράαα
* ΣΤΟΥΣ δικούς τους ρυθμούς οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Και κάνω μία έτσι, σηκώνομαι από τον καναπέ και πήγα και ξάπλωσα στο κρεβάτι.
* * *
* ΔΕΝ έχει γεννηθεί ακόμη η μέρα που θα την αδράξω. Αντίθετα, γεννιέται καθημερινά η μέρα που θα την αράξω.
* * *
* - ΑΠΛΩΣΑ το χέρι να κλείσω το ξυπνητήρι το πρωί κι από την κούραση υποχρεώθηκα να κοιμηθώ άλλη μισή ώρα.
* * *
* - ΔΕΝ κάνει καλό, λέει, η πολλή γυμναστική. Γι’ αυτό κι εγώ προσέχω.
Ζ.

Άλλοι καιροί
* ΦΕΤΟΣ τουλάχιστον έβρεξε. Διότι το 1903, που δεν είχαν και κλιματική κρίση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σάλπιγξ», σε δημοσίευμα που ανέσυρε ο φωτοθηκάριος Γ.Γρ.: Η κρατούσα από μακρού χρόνου ανομβρία ήρξατο να εμβάλη εις πολλάς ανησυχίας όχι μόνον τους γεωργούς, οίτινες λόγω της ξηρασίας δεν δύνανται να εξακολουθήσωσι την καλλιέργειαν και σποράν των αγρών, αλλά και τους κτηνοτρόφους, μη τολμώντας να προβώσιν εις την ενοικίασιν των χειμερινών λειβαδίων, εις ά μέχρι σήμερον παρατηρείται έλλειψις χόρτου προς διατροφήν των ζώων. (Πάντα ήταν μαγαζί ξεσκέπαστο η γεωργία…)
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ είναι ζεστό το φθινόπωρο. Οπότε ξεκουράζονται και οι κυνηγοί. Το 1938 έγραφε η ‘’Ελευθερία’’: Μὲ τὴν τροπὴν τοῦ καιροῦ εἰς τὸ ψυχρότερον πολλοὶ κυνηγοὶ ἐξέδραμον διὰ μπεκάτσες καὶ τσίχλες. Κατὰ τὸ πλεῖστον ὅμως οἱ ελπίδες των απεδείχθησαν φροῦδαι, καθ’ ὅτι τὰ εἴδη αὐτὰ τῶν πτηνῶν ἐξακολουθοῦν νὰ παραμένουν εἰς τὰ ὑψηλότερα μέρη. Αντιθέτως ὅμως ἐνεφανίσθησαν κοτσύφια εἰς ὡρισμένας περιφερείας. Μὲ τὰ ὁποῖα καὶ παρηγοροῦνται πολλοί Νεμρώδ. (Για τη σημερινή εποχή επιβάλλεται να επεξηγηθεί πως ο βιβλικός Νεμρώδ, απόγονος του Νώε, ήταν δεινός κυνηγός.)
Ζ.

Θα την κρατήσουν;
* ΓΙΑ το Ντουμπάι καλεσμένη από Άραβα Κροίσο αναχωρεί η τραγουδίστρια της ρωμιοσύνης Πάολα για δύο sold out εμφανίσεις, διαβάζει ο Σπ. Κ. Και σχολιάζει: Η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός και η εξαγωγή πολιτισμού σε όλη την υφήλιο. Τα ‘λεγα γω από παλιά και δεν με πίστευε κανένας.
Για να συμπληρώσει: Εκφράζω μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τους εντυπωσιάσει και θα την κρατήσουν μόνιμα εκεί.
* * *
* ΚΑΙ μιας περί τουρισμού, η Λαρισαία διηγείται.
Διαβάζει δίπλα μου τουρίστας το μενού κι έχει απορία.
- Sar-ma-da-kia;
- Sushi of Pontians, του λέω. Ίδια ο Ξένιος Δίας...
Ζ.

Αντανάκλαση
* ΟΙ εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμά τους και πόσο θα επηρεαστούν απ’ αυτό οι επόμενες βουλευτικές στη Λάρισα, είναι από τα βασικά θέματα που συζητούνται στο πράσινο παρασκήνιο. Από το ποιος υποψήφιος πρόεδρος θα επικρατήσει θα εξαρτηθεί λένε οι «παροικούντες» και η σύνθεση του βουλευτικού ψηφοδελτίου και ποιος θα εκλεγεί απ’ αυτό. (Από την πλευρά που θα έχει υποστηρίξει τον αρχηγό, εννοείται.)
Ζ.

Όταν μεγαλώσεις
* ΜΑΘΗΜΑ επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο.
- Παιδιά, τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; ρώτησε ο δάσκαλος.
- Εγώ μηχανικός, κύριε, είπε ο Γιαννάκης.
- Εγώ πυροσβέστης, είπε ο Γιωργάκης.
- Εγώ μητέρα, είπε η Μαρία.
- Κι εσύ Νικολάκη, γιατί δεν μιλάς;
- Εεε, εγώ κύριε, λέω να βοηθήσω τη Μαρία.
Ζ.

 

 

NEA-GENIA.jpg

* ΜΟΝΟ έχει νέα παιδιά στο ΠΑΣΟΚ της Λάρισας; Έχει και παραέχει...
Ζ.

 

 

MAMMON.jpg

* ΕΛΛΕΙΨΕΙ δικής του ομπρέλας και με μεσάζοντα τον Δημοσθ. Μαμωνά, ο πασοκτζής Λάζ. Μακρής αναγκάστηκε να προσχωρήσει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δηλαδή στην ομπρέλα του, κυριολεκτικά όμως. Οι δύο Λαρισαίοι συναντήθηκαν στις βροχερές Βρυξέλλες, όπου η Περιφέρεια μετέχει στις εκδηλώσεις‘’open days’’.
Ζ.

 

 

EXARX-MATOS.jpg

* ΕΔΩ ήταν μαζί στο ΠΑΣΟΚ σε εποχές με πολύ ζόρικες μεταξύ τους σχέσεις, τώρα δεν θα είναι; Άγνωστο πάντως αν Β. Εξαρχος και Βαγγ. Μάτος θα βρεθούν μαζί στην κάλπη του β’ γύρου...
Ζ.

 

 

KOMMATA.jpg

* ΚΑΙ κάπως έτσι εξελίσσεται η πολιτική επικαιρότητα...
Ζ.

 

 

TOLIKAS.jpg

* ΑΛΛΟ ένα ενδεικτικό παράδειγμα για το ότι ο Μιχ. Τολίκας τα πάει καλά με όλους τους συντρόφους του, ακόμη και έξω από την κρίσιμη κάλπη του ΠΑΣΟΚ. Να εδώ και με τον Νίκο Αποστολίδη της πλευράς Διαμαντοπούλου.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass