ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 17:11
* ΟΛΗ μέρα τα παιδιά με τους δίσκους φορτωμένους. Τρέχουν από δω και από εκεί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Κι εκείνος με τη σειρά του, καμιά φορά αφήνει και κάνα φιλοδώρημα (όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες δηλαδή). Και ξαφνικά έρχεται το κράτος να βάλει χέρι και σ’ αυτά. Ας ελπίσουμε να μην προχωρήσει και στα tips τη φορολόγηση... Κ.Γ. * ΟΛΗ μέρα τα παιδιά με τους δίσκους φορτωμένους. Τρέχουν από δω και από εκεί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Κι εκείνος με τη σειρά του, καμιά φορά αφήνει και κάνα φιλοδώρημα (όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες δηλαδή). Και ξαφνικά έρχεται το κράτος να βάλει χέρι και σ’ αυτά. Ας ελπίσουμε να μην προχωρήσει και στα tips τη φορολόγηση... Κ.Γ.

Καλοκαιράκι
* - ΠΑΛΙ 30άρια ο καιρός από σήμερα Τετάρτη και έπειτα, ενημέρωνε η Λαρισαία, χθες.

- Γιατί σήμερα πόσο είχε;
- Μόνο 28 βαθμούς...
***
* ΟΜΩΣ δε θα κρατήσει για πολύ, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
Από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να αλλάξει ο καιρός, με τη θερμοκρασία να έχει αισθητή και απότομη πτώση.
(Μπορεί να φτάσει και 25ºC, τόσο χαμηλά. Και θα είναι μέσα Οκτωβρίου).
***
* ΚΙ έχουμε και το Άι Δημητριάτικο καλοκαιράκι μπροστά. Μπα... Ηλιόλουστες ημέρες δίχως βροχές.
Μάλλον αυτό που περνάει τώρα είναι, φέτος πιο πρώιμο.
Ζ.

Φορολογημένα
* ΔΕΝ ήθελε πολύ ν’ αρχίσουν το λαναρείο οι Λαρισαίοι.
- Μετά τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος, επόμενη απόφαση θα είναι λογικά η φορολόγηση των εισπράξεων από τα κάλαντα.
- Το γελάς; Ότι μπορεί να βάλουν και στα κάλαντα πληρωμή σε POS...
***
* - ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό, πάντως, να φορολογηθούν και τα δώρα που δίνουμε στους γάμους και σε βαφτίσια...
- Ή έστω να μας δίνουν απόδειξη η νύφη κι ο γαμπρός.
***
* - ΑΚΟΥΣΑ ότι μετά τα φιλοδωρήματα θα φορολογήσουν και τους κουμπαράδες. Γουρουνάκια, πήλινους, όλους...
Ζ.
Ενόψει
* ΣΥΖΗΤΟΥΝ οι αναλυτές για τον β’ γύρο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ, ποιος θα πάει με ποιον, αν θα υπάρξουν φανερές στηρίξεις στον ένα ή τον άλλο.
- Η ίδια δε θα το πει επισήμως, όμως το σύστημα Διαμαντοπούλου λέγεται συστηματικά πλέον από παντού ότι θα στηρίξει Ανδρουλάκη.
- Και νομίζουν ότι τον βοηθάει αυτό, στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ;
***
* - ΑΜΑ καλοδείς τα αποτελέσματα του α’ γύρου, οι 4 υποψήφιοι ήταν περίπου ισοδύναμοι, πήραν ο καθένας 20 με 25%. Κι ύστερα ήρθε η Κρήτη κι έδωσε την υπεροχή στον Ανδρουλάκη.
***
* - Ο οποίος Ανδρουλάκης ήταν αυτός που οδήγησε το κόμμα σε εσωκομματικές, οργάνωσε τη διαδικασία, η οποία πήγε καλά, το ΠΑΣΟΚ είναι πια καλύτερα από πριν.
- Όντως, η πολιτική του υγεία βελτιώθηκε, ακόμη και με τον ίδιο να επανεκλεγεί, θα ξεκινάει από εφαλτήριο.
***
* - ΟΙ δεξιοπασόκοι, αλλά και καθαροί δεξιοί πήγαν και ψήφισαν υπέρ Διαμαντοπούλου. Τώρα θα ξαναπάνε;
- Ψήφισαν, όμως, και εναντίον Δούκα, που λένε ότι αριστεροφέρνει. Επομένως...
- Και πασοκοαριστεροί, όμως, πήγαν στην κάλπη και υποστήριξαν Δούκα.
Ζ.

Έναρξη;
* «ΜΟΥ μετέφεραν πως αυτός ο Σαχινίδης έλεγε πάλι ανοησίες στο κανάλι του OPEN. Ισχύει;», ρώτησε δημοσίως ο Κώστας Σάββας, επικεφαλής της ανδρουλακικής φρουράς στη Λάρισα.
Κι άρχισε το πάρτι. Άλλοι συμφώνησαν μαζί του, αλλά και πολλοί τον επέκριναν, ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους και οι μεν και οι δε. Άρχισε να επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ το στυλ ΣΥΡΙΖΑ στα εσωκομματικά;
Ζ.

Μετρώντας πρόβατα
* ΤΟ φιλοσοφούσαν επί των προβλημάτων τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου με τρεις λέξεις.
- Πώς μπλέκω έτσι...
***
* - ΜΗ δίνετε συνέχεια νέες ευκαιρίες, ρε.... Δεν είστε σούπερ μάρκετ.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ να μετράω πρόβατα για να κοιμηθώ και τελικά κοιμήθηκαν αυτά.
***
* - ΤΙ κάνω εγώ καλά; Κάνω πολύ καλή λάθος εντύπωση.
Ζ.

Στον β’ γιοκ...
* ΚΑΙ μετά έκαναν διάλειμμα στην πασοκοσυζήτηση.
- Αντιστοίχως, στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον πάνε σε β’ γύρο τον άλλο μήνα στις δικές τους εσωκομματικές, τι θα έχει να προσδοκά ο Κασσελάκης;
- Τίποτε απολύτως. Και οι 4 άλλοι υποψήφιοι είναι ξεκάθαρα εναντίον του. Ακόμη και ο Γκλέτσος, πιο έντονα απ’ όλους αυτός... (Επομένως, μόνο αν τα καταφέρει απ’ τον α’;).
Ζ.

Θετικό
* ΔΕΙΓΜΑ θετικό αυτό της Κυριακής για το ΠΑΣΟΚ. Το δίχως άλλο, το γεγονός πως συγκέντρωσε τόσο κόσμο είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του κόμματος σύμφωνα με τα στελέχη του. Το πρώτο στοίχημα, που ήταν να ξεπεράσουν σε αριθμό την προηγούμενη διαδικασία, κερδήθηκε.
Τώρα μένει το δεύτερο, να διατηρηθεί η ενότητα ακόμη και μετά την εκλογή του προέδρου, μετά από τη μονομαχία Δούκα – Ανδρουλάκη.
Κ.Γ.

Θκό μας
* ΥΠΗΡΧΑΝ, βέβαια, κι εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Παλιοί Πασοκτζήδες εξηγούσαν πως δεν τους άρεσε η διαδικασία με τα 3 ευρώ να μπορεί να πάει να ψηφίσει όλος ο κόσμος. «Στο θκό μας το κόμμα; Ακόμη και δεξιός να είναι κάποιος μπορούσε να το κάνει.
Και να μετρήσει η ψήφος του, όσο και η δική μου. Η δική μου για το κόμμα που έχω πονέσει τόσο». Είναι κι αυτό μια άποψη. Αλλά ο στόχος τώρα ήταν η συγκέντρωση των πολιτών.
Κ.Γ.

Κροσφίγκερ
* ΠΑΝΤΩΣ, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Λάρισα για το κόμμα έβγαλε κι ένα ακόμα συμπέρασμα ενθαρρυντικό. Αυτό της νεολαίας.
Εξηγούσε ο Γιάννης Μαλάκος, όπου βρισκόταν και στεκόταν, πως θα πρέπει να κάνουμε «κροσφίγκερ» που λένε και στο χωριό μας, να σταυρώσουμε τα δάχτυλα ντε πίσω από την πλάτη, για να μην τους ματιάσουν.
Κ.Γ.

Δούκας
* ΔΟΥΚΑΣ αποδείχθηκε στη Λάρισα ο... Χάρης Δούκας. Πρώτος και μάλιστα σε αντίθεση με τα πανελλαδικά ποσοστά.
Και όχι μόνο στον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και στον Νομό Λάρισας.
Φαίνεται πως το γεγονός ότι επέλεξε για την κεντρική του ομιλία την πόλη της Λάρισας, που τόσο ταλαιπωρήθηκε τον τελευταίο χρόνο από τις πλημμύρες και τις επιπτώσεις, έπαιξε ρόλο. Τιμήθηκε και τίμησε...
Κ.Γ.

Γεύση θυμαριού;
* ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ, μα και ξεκάθαρος ο Χρ. Καπετάνος, για την κομματική επέτειο, φουλ ΝΔ, κάργα Μητσοτάκης: «Σε μια ιστορική βραδιά, έξω από το κτίριο της Ρηγίλλης, ταξιδέψαμε στο παρελθόν, γευτήκαμε το θυμάρι και μυρίσαμε τον βασιλικό των νεανικών μας χρόνων στην ΟΝΝΕΔ». (Θυμήθηκε το τραγουδάκι της σκληρής ΟΝΝΕΔ στην Αβερωφική περίοδο).
***
* «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που θεμελίωσε τη νεότερη Ελληνική Δημοκρατία το 1974. Ο Κυριάκος επανέφερε τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη στις νίκες και στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. (Την επανέφερε... Πού να είχε ξεστρατίσει;).
Ζ.

Τα φωτοβολταϊκά
* ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ο Μ. Χαρακόπουλος ότι υπήρξε αντιπαράθεση με τον Κ. Τζανακούλη, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό σχόλιο, δημοσίως σε εκδήλωση.
Και πως ο γεν. γραμματέας της Αποκεντρωμένης του έκανε παρατηρήσεις για την παρέμβασή του στη Βουλή σχετικά με το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Σκοπιά Φαρσάλων.
«Σας παρασύρουν κάποιοι από κει και κάνετε λάθη...», του είπε εν ολίγοις.
(Το γνωστό επίμαχο θέμα με τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία).
***
* - ΣΕ μένα τα λες; Απάντησε ο βουλευτής. Δείχνοντας δίπλα του την Ευαγγ. Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ, που λέει τα ίδια και τον Βασ. Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει καταθέσει για την υπόθεση μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.
Είναι και η προκαταρκτική που διατάχθηκε με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Ε»...
- Το θέμα δε θα λυθεί τώρα πια στη Βουλή, ανέφερε.
Ζ.

Δεύτερη ματιά
* ΣΤΟ δικό τους μετερίζι οι νεαρές Λαρισαίες, ηρωικά μαχόμενες.
- Άλλες τον περιμένουν να έρθει με το μονόπετρο κι άλλες να τους χτυπήσει την πόρτα με παγωμένο κρασί και δυο κιλά παϊδάκια.
***
* - ΤΟΝ ερωτεύτηκα καλέ, που λες, με την πρώτη ματιά...
- Και γιατί δεν τον παντρεύτηκες φιλενάδα;
- Γιατί τον κοίταξα μετά και με μια δεύτερη.
***
* - ΜΟΥ λέει, καλέ σεις, ο άλλος «τι πίνεις να κεράσω», λέω από μέσα μου σ’ έχω και του απαντάω «αντιβίωση». Και... Κάνει που λέτε μια τσακ στην τσέπη και μου βγάζει το κλαρισίντ το 500άρι, με τρέλανε.
Ζ.

Τα ίδια & τα ίδια
* ΤΟ προαιώνιο θέμα της Λάρισας με τα νερά και το ποτάμι της, στην επικαιρότητα του 1951, ναι. Από τότε το δημοσίευμα της «Ε», το οποίο εισφέρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.: Χθες την εσπέραν συνήλθεν εις σύσκεψιν η επιτροπή αγώνος διά την επαναφοράν τοῦ Πηνειού εις την παλαιάν του κοίτην. Κατ’ αὐτὴν ὁ δήμαρχος κ. Καραθάνος ἀνέπτυξαν τὰς τελευταίας εξελίξεις του όλου θέματος.
Ὡς ἀνέφερεν, τὰ ὑπουργεία Εσωτερικών, Προνοίας, Δημοσίων
Έργων καὶ τὸ Π. Γ. του Πρωθυπουργού ἔχουν ταχθῆ ὑπὲρ τῆς ἐπαναφοράς του ποταμού. Ἐν συνεχείᾳ ὁ κ. Καραθάνος εἶπεν, ὅτι ὁ ἀρχηγός τῆς ᾿Αμερικανικής οικονομικής Αποστολής κ. Λάπαμ εἰς ἀπάντησίν του πρὸς σχετικὸν ἔγγραφον του Δήμου γράφει ότι η Αποστολή είναι ἀναρμόδια διὰ τὴν ἐπαναφορὰν τοῦ Πηνειού και ότι οι σχετικαὶ ἐνέργειαι τῆς πόλεως πρέπει να γίνουν πρὸς τὴν κατεύθυνσιν τῆς κυβερνήσεως. (Ύστερα έφυγαν οι Αμερικανοί και τώρα ήρθαν στη Θεσσαλία οι Ολλανδοί).
***
* ΕΝ συνεχεία, λοιπόν, αποφασίστηκε από την επιτροπή να συνεδριάσει μια άλλη επιτροπή, κλασικά: Η Επιτροπή απεφάσισεν όπως συνέλθη η Υγειονομική Επιτροπή Νομού Λαρίσης καὶ λάβη ἀποφάσεις ἐπὶ τοῦ ὅλου θέματος τῆς ὑγείας που δημιουργεί ή παλαιά κοίτη.
Παραλλήλως, ἀπεφασίσθη όπως γίνουν καὶ ενέργειαι πρὸς τὰ ὑπουργεία Προνοίας, Εσωτερικών, Δημοσίων Έργων καὶ Στρατιωτικών ὥστε νὰ ἐπιτευχθῇ ἡ λήψις ἀποφάσεως διὰ τὴν ἐπαναφορὰν τοῦ Πηνειού εἰς τὴν κοίτην του.
Τέλος, ή Επιτροπὴ ἐξέφρασε την γνώμην όπως μεταβῇ ὁ δήμαρχος κ. Καραθάνος εἰς Αθήνας και προβῇ εἰς σχετικάς ενεργείας ἐπ’ αὐτοῦ.
Εἰς τὴν σύσκεψιν μετέσχον ἐκτὸς τοῦ κ. Καραθάνου καὶ οἱ κ. Ιατρού, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, Κατσίκας, ἀντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Στρακαλής, νομίατρος, και Αντωνόπουλος, προϊστάμενος της ΥΥΕ Θεσσαλίας.
(Κι ο Πηνειός συνέχισε να κυλάει, ευτυχώς...).
Ζ.

Σαν Κτηματολόγιο
* ΕΓΙΝΕ χθες διαδικτυακή ενημέρωση στη Λάρισα για το Κτηματολόγιο.
Αυτό για το οποίο καμάρωνε προχθές και ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Κατά πως τον είχαν ενημερώσει, δηλαδή...
- Τι θα γίνει με τα συμβόλαια που καταχωρούμε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου και έχουν να τιμολογηθούν απ’ το καλοκαίρι;
Η εύλογη απορία συμβολαιογράφου απορρίφθηκε από τον εντεταλμένο της εταιρείας.
- Αποκλείεται, τα συμβόλαια τιμολογούνται μέσα σε μια μέρα.
- Και τότε πώς εμείς έχουμε εκκρεμότητες από τον Ιούλιο;
***
* ΤΟ δίκιο είναι από την πλευρά των συμβολαιογράφων. Μπορεί να ευνοούν την ψηφιακή διαδικασία για να μη μαζεύεται ο κόσμος εκεί, όμως...
Κι είναι αναμενόμενες οι καθυστερήσεις. Αφού καταργήθηκαν τα Παραρτήματα Αγιάς, Συκουρίου, Ελασσόνας, Πυργετού, οι υποθέσεις τους μεταφέρθηκαν στα κεντρικά στη Λάρισα, δίχως, όμως, επιπλέον προσωπικό. Πώς θα γίνει;
Κι ο άλλος θυμήθηκε τον Άγιο Παΐσιο.
- Θα είναι σαν να έχετε κτηματολόγιο, αλλά δε θα είναι κτηματολόγιο.
Ζ.

Θα με θυμηθείς...
* ΠΑΕΙ ο Λαρισαίος στον φούρνο για ψωμί.
- Δώσε μου σε παρακαλώ μισό κιλό.
- Πάρε και μια τυρόπιτα, του λέει ο φούρναρης. Θα με θυμηθείς...
- Όχι ευχαριστώ, μόνο ψωμί θέλω.
- Βρε πάρε μια τυρόπιτα σου λέω... Θα με θυμηθείς.
- Βρε άνθρωπε δε θέλω τυρόπιτα, μόνο ψωμί.
-Πάρε που σου λέω μια τυρόπιτα. Θα με θυμηθείς.
***
* ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ η προσπάθεια.
- Μα δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα. Και ούτε θέλω τυρόπιτα.
- Πάρε μια τυρόπιτα και θα με θυμηθείς...
- Αμάν με έσκασες. Φέρε μια τυρόπιτα.
Την παίρνει, δοκιμάζει μια μπουκιά, κοιτάει τον φούρναρη και...
- Ρε Μπάμπη; Εσύ;
Ζ.

 

KADOI.jpg

* ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ δρόμος η Μανωλάκη, καινούριοι και οι μπλε - πράσινοι κάδοι απορριμμάτων, που απλώθηκαν χθες από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Ολοκληρωμένη η παρέμβαση…

 

LIAKOUL-XAMOGEL.jpg

*- ΕΛΑΤΕ βρε παιδιά που θα σας πω τι ψήφισα... (Για ποιον υποψήφιο το έχει το χαμόγελο η Λ. Λιακούλη;).
Ζ.

 

TOLIKAS-SABBAS.jpg

* ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ στον β’ γύρο, Μιχ. Τολίκας και Κ. Σάββας, οι δύο Λαρισαίοι κεντροεπίτροποι του ΠΑΣΟΚ.
Ζ.

 

MPARG-HLIAD-MARIA.jpg

* ΜΕ τη γνωστή στη Λάρισα ως «Μαρία του ΠΑΣΟΚ», πρασινοφορούσα φυσικά, ο Κ. Μπαργιώτας που ενεπλάκη στις εσωκομματικές ενεργά και ο Π. Ηλιάδης από την παλιά φρουρά.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass