ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 17:00
Παλιότεροι, παλιοί και νεότεροι έδωσαν το παρών στις προχθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Παλιότεροι, παλιοί και νεότεροι έδωσαν το παρών στις προχθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Σεπτεμβριοφέρνει
* - ΣΑΝ πολύ να Σεπτεμβριοφέρνει αυτός Οκτώβρης, ήταν η διάγνωση της Λαρισαίας, βλέποντας τις ζέστες να επιστρέφουν.
- Σαν μόλις χθες να πέρασε το καλοκαίρι. Αντί να ετοιμαζόμαστε να μάσουμε ελιές, θα ξαναγυρίσουμε στον τρύγο;
Ζ.

 

Φιλοδωρήματα
* Ε, γίνονται και λάθος υπολογισμοί... Τώρα που συζητούνταν η φορολόγηση των πουρμπουάρ.
- Ας κάνουμε μια υπόθεση. Έστω ότι ένας ντελιβεράς παίρνει 1 ευρώ τιπ για κάθε παράδοση. Καταλαβαίνετε ότι σε ένα μήνα, μόνο από τα τιπς μπορεί να μαζεύει κατά μέσο όρο γύρω στις 526.000 ευρώ; Αν βάλουμε και τον μισθό του μέσα, μιλάμε για 526.750 ευρώ τον μήνα. (Αυξάνονται ιλιγγιωδώς τα έσοδά του. Στην υψηλή κλίμακα φορολόγησης...)
***
* - ΤΑ φιλοδωρήματα θα φορολογούνται, εκτός κι αν προέρχονται από τη Novartis, τη Siemens ή από κάποια εταιρεία όπλων.
Ζ.

Ντέρμπι
* - ΠΡΩΤΟΣ ο Ανδρουλάκης στον α’ γύρο, αναμενόμενο...
Ο Λαρισαίος πασοκτζής θύμιζε στην παρέα τι είχε πει απ’ το Σάββατο, πριν τις εσωκομματικές εκλογές: Αν είναι μέχρι 5% η διαφορά, τότε θα είναι μεγάλο το πλεονέκτημα Δούκα, στον β’. Αν ο Ανδρουλάκης πετύχει διαφορά ασφαλείας πάνω από 10 μονάδες, τότε θα κερδίσει εκείνος. Κι ο σοφός λαός, εκείνος του ΠΑΣΟΚ, με 8%, το έκανε ντέρμπι. (Βέβαια ο μάντης κόντεψε να χάσει τον Δούκα απ’ τον β’ γύρο...)
***
* - ΒΡΕ μήπως φανεί κουρασμένος ο Δούκας την επόμενη Κυριακή;
Η συζήτηση συνεχιζόταν.
- Αφού αγωνίστηκε μέχρι και την παράταση, σχεδόν έφτασαν στα πέναλτι με τον Γερουλάνο...
- Ο οποίος Γερουλάνος είχε ως σύνθημά του «Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Ανδρουλάκη στον β’ γύρο...» (Εκ των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι πάνω από 2 στους 3 στο ΠΑΣΟΚ δεν τον ήθελαν τον νυν πρόεδρο...)
Ζ.

Τοπικισμός
* ΟΙ συμπατριώτες του Κρητικοί όμως; Από 29 πανελλαδικά, στο νησί του ο Ανδρουλάκης έφτασε στο 62%. Κάργα τοπικιστές... Να, στη Δυτ. Μακεδονία, η Κοζανίτισσα Διαμαντοπούλου έφτασε το πανελλαδικώς 19 στο 29% και ο Επτανήσιος Γερουλάνος το αντίστοιχο 21 στο 31% στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. (Ο δε Δούκας το 21 που πέτυχε το έκανε 18% στην Αθήνα, που είναι και δήμαρχός της.)
***
*- ΛΕΤΕ να ψηφίσουν και φουλ Κασσελάκη οι Κρητικοί τον άλλο μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ;
- Α, εκεί είναι υποψήφιος κι ο Πολάκης, που έσει βγάνει τη μάσαιρά του...
Ζ.

Τρεις απόντες
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ θόρυβο, από το να ήταν παρόντες και να προχωρούσαν σε κάποια διφορούμενη δήλωση, έκανε η απουσία Καραμανλή-Σαμαρά από την εορταστική εκδήλωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης.
- Ήταν όμως τρεις οι απουσίες πρώην προέδρων της ΝΔ, επισήμανε ο προσεκτικός Λαρισαίος. Απουσίασε και ο Μεϊμαράκης.
***
* ΚΑΙ με την ευκαιρία θύμισε στους πασοκτζήδες φίλους του πως τότε στις γαλάζιες εσωκομματικές, ο Μεϊμαράκης με σχεδόν 40% στον α’ γύρο, προηγούνταν κοντά 12 μονάδες του Μητσοτάκη από τον οποίο έχασε στον β’...
Ζ.

Αδέσποτα
* Ο δικός μας Δήμος Ελασσόνας έστειλε άτομα στο χωριό μας, την Καρυά, να πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά. Βρήκε ένα αλλά άφησε άλλα τρία με κίτρινο κολλάρο μεγαλώνοντας το πρόβλημα στο χωριό. Έχει και άλλα να πει για το πρόβλημα ο παππούς αν προκληθεί...

Και αλλόθρησκοι
* ΗΤΑΝ και κάμποσοι πατενταρισμένοι δεξιοί που πήγαν και ψήφισαν στις πράσινες κάλπες. Ε, αφού ήταν ελεύθερη η συμμετοχή... Και στις μικρές κοινωνίες, όπως η Λάρισα, διακρίνονταν οι γαλάζιας απόχρωσης προσερχόμενοι.
- Μάλλον για Διαμαντοπούλου θα ήρθαν, ήταν το συμπέρασμα.
***
* ΝΑ κι ένας επώνυμος που το μολόγησε δημοσίως, ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, πρώην ΝΔ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.
- Είπα να χαλαρώσω στα Καμένα Βούρλα τρώγοντας ψάρι οικογενειακώς. Απέναντί μου ο μεγαλύτερος εγγονός μου, 5 1/2 ετών. Σκέφτηκα ότι είναι άδικο για το παιδί να μεγαλώσει με μια κυβέρνηση-καθεστώς που εκτός από το δημόσιο ταμείο, ευρωκονδύλια, λεηλατεί και το μέλλον του. Κάτι έπρεπε να κάνω. Πήγα στο δημοτικό σχολείο Καμένων Βούρλων, μετά συζύγου, και ψηφίσαμε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. (Λογικά έχει να ψηφίσει και Κασσελάκη τον άλλο μήνα. Και βλέπουμε...)
Ζ.
Αυξομειώνεται
* ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι.
-Μια γυναίκα ερωτεύτηκα κι εγώ και δεν με θέλει η οικογένειά της...
-Ο πατέρας της κι η μάνα της;
-Ο άντρας της και τα παιδιά της.
***
* - ΠΟΣΟ είπαμε ότι την έχεις;
-Με χάπι 13 χωρίς χάπι 17.
-Μεγαλώνει και μικραίνει;
-Ανάλογα με το τι χαζομάρες μου λένε. Πίεση είναι αυτή. (Τι νόμισε κι αυτός...)
***
* - ΚΑΛΗ μου, πρέπει να πάψεις να γκρινιάζεις όλη μέρα, είναι φοβερά κουραστικό.
-Μα τι λες... Δεν κουράζομαι καθόλου.
Ζ.

«Test drive»
* ΤΕΛΙΚΑ είναι σημαντικό που ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος έχει και άνθρωπο ΑμεΑ στην παράταξή του. Έκανε το «test drive» στα έργα της Μανωλάκη ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κουρδής, επισημαίνοντας εμπόδια και δυσκολίες διέλευσης. Κι από κοντά ο αντιδήμαρχος Χρ. Τερζούδης παρότρυνε τις υπηρεσίες να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις. Να, όπως με τη γνωστή κολώνα στη γωνία απέναντι από την Εθνική, που ούτε σε πεζό επέτρεπε να περάσει, πόσο μάλλον καρότσι.
Ζ.

«Πηγαινέλα»
*- ΤΩΡΑ και στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ...
Σχολιαζόταν η εμφάνιση Μ. Αναστασίου, Κ. Γιαννακόπουλου, Δ. Δεληγιάννη. Ο τελευταίος μάλιστα κάθισε και στη θέση που έγραφε «Δήμαρχος Λαρισαίων». (Ευσεβείς πόθοι;)
***
* - ΜΑ είναι παλιοί πασοκτζήδες...
- Ναι αλλά δεν πάει πολύς καιρός που χειροκροτούσαν τον Τσίπρα, θύμιζε ο πασοκτζής. Που διαγκωνίζονταν στη δημοτική ομάδα ποιος είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ...
Ζ.

Τα είπαν...
* ΥΠΗΡΞΕ λέει μια κάποια σύγκρουση μεταξύ Τζανακούλη-Χαρακόπουλου, όταν βρέθηκαν στην εκδήλωση εγκαινίων της «Alfa wood». Ίσως και λίγο σοβαρότερη του συνήθους.
- Ποιος είδε τον Τζανακούλη και δεν τον φοβήθηκε, διηγιόταν παρών Λαρισαίος.
Έδωσε, λέει, απαντήσεις στα θέματα και τις αντιρρήσεις που είχε διατυπώσει ο βουλευτής δημόσια τον τελευταίο καιρό. (Ως κυβερνητικός παράγων ο γ. γραμματέας της Αποκεντρωμένης.)
Ζ.

Αντιφάσεις
* ΠΑΝΤΟΥ αντιφάσεις διαπίστωναν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Τα πρόβατα, που μας έλεγαν όταν είμαστε μικροί ότι θα πάμε να βοσκάμε αν δε διαβάζουμε, τελικά μοιάζουν εκπληκτική ιδέα.
***
* - ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κάνω σχέδια για το μέλλον αλλά μου βγαίνουν κινούμενα, βρε παιδιά....
***
* - «ΑΥΤΑ τα παλιοκινητά, σας έχουν αποξενώσει», είπε ο παππούς. Ο οποίος έχει είκοσι χρόνια να μιλήσει στην κόρη του επειδή δεν έδωσε τότε το όνομά του στον γιο της.
Ζ.

Προσπαθεί
* ΠΑΡΩΝ στο πάρτι της ΝΔ Ρηγίλλης και ο αποπεμφθείς υπουργός Λευτ. Αυγενάκης, τον οποίο εκείνοι μεν διέγραψαν, αυτός όμως δεν φεύγει. Εκεί φυσικά και ο Λαρισαίος φίλος του Χρ. Καπετάνος, που τώρα είναι ο Κρητικός ο οποίος θα τον χρειαστεί, να του ανταποδώσει την παλιότερη βοήθεια. (Τυχερός πάντως ο Φαρσαλινός, τον έφυγαν τον Αυγενάκη από το Αγρ. Ανάπτυξης, του έφυγε κι αυτουνού ο βραχνάς με τις εξηγήσεις που είχε να δίνει στον κόσμο του.)
***
* ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ λοιπόν οι Αθηναίοι για την παρουσία Αυγενάκη στη Ρηγίλλης: Ο ίδιος διαρρέει εδώ κι εκεί ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδό του.
Οι παριστάμενοι έγιναν μάρτυρες ενός περιστατικού που μπορεί να ερμηνευτεί και ως διάψευση των προσδοκιών του Λευτ. Αυγενάκη, να επιστρέψει σύντομα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την οποία διεγράφη το καλοκαίρι, μετά τη χειροδικία σε υπάλληλο του αεροδρομίου. Ο Κρητικός βουλευτής στήθηκε στον διάδρομο απ’ όπου θα πέρναγε ο πρωθυπουργός για να ανέβει στην εξέδρα. Ο Κ. Μητσοτάκης όμως λοξοδρόμησε χαιρετώντας στελέχη και ψηφοφόρους. (Τώρα, αν ήταν εσκεμμένο και ο πρωθυπουργός δεν ήθελε δημόσιους ασπασμούς με τον κ. Αυγενάκη, ειδικά αυτή τη συγκυρία, θα δείξει...)
Ζ.

«Δύο μέτρα...»
* «ΣΤΗΝ τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου καθαρισμού του πυθμένα του λιμανιού του Βόλου, έργο που θεωρείται αρκετά μεγάλο και δύσκολο, δεδομένου ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να μη χαθεί και η επόμενη τουριστική περίοδος του 2025.Το κονδύλι ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ...», ανακοίνωσε ο Χρ. Τριαντόπουλος.
Το διάβασαν και Λαρισαίοι.
- Καθυστερεί κι αυτό, πέρασε ένας χρόνος και βάλε απ’ τον Daniel. Αν κι ο Βόλος έτσι, τότε τι απαντοχή να έχουν οι υπόλοιπες περιοχές;
***
* ΚΑΙ λογικό να θυμηθεί κάποιος το παράπονο της ΔΕΥΑΛ. Η οποία με νεοδημοκράτη δήμαρχο κιόλας πήρε ως εξτρά ενίσχυση για την καταστροφή μόλις το 5% συγκριτικά με τα 10 εκατομμύρια που εγκρίθηκαν για τη ΔΕΥΑΜΒ του Μπέου Αχ, αχ, αχ...
Ζ.

...και υποσχέσεις
* ΕΙΠΕ επίσης ο Βολιώτης υπουργός, ξανά, για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά, σε επιχειρήσεις και σε αγρότες, που απ’ την κυβέρνηση έδωσαν, έδωσαν, έδωσαν... Έτσι λένε, τόσα πολλά... (Θέλει μια προσοχή, μη ξεπεράσουν τα 3,5 δις που είπαν και λένε ότι θα δώσουν στη Θεσσαλία.)
***
* ΜΕ την ευκαιρία, το ερώτημα εξακολουθεί να αιωρείται.
- Εκτός από τη λεγόμενη «πρώτη αρωγή» των 6.600 ευρώ, πότε θα πάρουν οι πλημμυροπαθείς τις αποζημιώσεις για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους;
- Ε, προηγούνται οι σεισμόπληκτοι του 2021, που εξακολουθούν να περιμένουν.
Ζ.

Να παρηγορήσει
* - ΓΙΑΤΙ κλαις κοπέλα μου;
Πλησίασε από ενδιαφέρον ο Λαρισαίος στο παγκάκι.
- Μουουουου... Με είπε ά-σχη- μη, μουουουου...
- Έλα τώρα... Καμιά γυναίκα δεν είναι άσχημη... Έλα σήκωσε το προσωπάκ... Α, ο Χριστός και η Παναγία...
Ζ.

 

MANOLHS.jpg

* ΚΑΙ στην Ξάνθη παρήλασε ο Γ. Μανώλης, προσκεκλημένος του εκεί συναδέλφου του, στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης. Δίπλα σε τρανούς ο δήμαρχος Τεμπών, με Ν. Δένδια, περιφερειάρχες και στρατηγούς.
Ζ.

 

MIXAL_ADON.jpg

* ΤΕΛΙΚΑ ο υπουργός Άδωνις δεν μιλάει μόνο ακατάπαυστα… Στη Λάρισα, προχθές, αποδείχθηκε ότι ακούει κιόλας.
Ζ.

 

PAS_KOURET1.jpg

PAS_KOURET2.jpg

* Ο Δημ. Κουρέτας, αρχικά πληρώνων, τη συνδρομή. Και ψηφίζων κατόπιν, στο ΠΑΣΟΚ.
Πίσω του τον ακολουθεί φυσικά η αντιπεριφερειάρχης Μ. Γαλλιού.
Ζ.

 

PAS_METHEPOMEN_GEN.jpg

* ΕΚΕΙ στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν και τη μεθεπόμενη γενιά…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass