ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2024 17:30
Στο πόδι ξανά το όλον ΠΑΣΟΚ - και οι φίλοι του Στο πόδι ξανά το όλον ΠΑΣΟΚ - και οι φίλοι του

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

* ΗΡΕΜΑ κι απλά κύλησε η διαδικασία των εκλογών και στο ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

Όπως ήρεμα κι απλά φουσκώνει το «ποτάμι» του ΠΑΣΟΚ δίχως το κόμμα να κάνει τίποτε. Απλά, ο Μητσοτάκης δυσαρεστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, τα κανάλια δεν έχουν τι να παίξουν, οπότε τι μένει; Φουλ της ΠΑΣΟΚάρας. Γίνεται τζόγος γενικά, εξ’ ου και η αυξημένη συμμετοχή. Το ΠΑΣΟΚ τείνει να ξαναγίνει… μόδα.
***
* ΠΑΝΤΩΣ, όταν το είπα σε έναν παλιό ΠΑΣΟΚο της Λάρισας πως το κόμμα το ανέβασε ο… Ανδρουλάκης, τον έπιασε τέτοιο γέλιο, ώστε χρειάστηκε να τον χτυπήσω πολλές φορές στην πλάτη για να συνέλθει.
- Είναι η φορά των πραγμάτων ντίαρ Γουότσον, είπε εκείνος με θυμόσοφο ύφος. Το τάιμινγκ που λέμε κι εμείς οι αγγλομαθείς.
***
* ΣΤΗ ΝΔ έχει πέσει τέτοια παρακμή, τέτοια πλήξη, που ασχολούνται ακόμη με… Σαμαρά και Καραμανλή. Οκ, -θεωρητικώς- ο Σαμαράς μπορεί να επηρεάσει καμιά δεκαριά «πικραμένους» βουλευτές και να ρίξει την κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει το πολιτικά «λερωμένο» ποινικό του μητρώο.
Αλλά για πες μου; Θα βρεθεί έστω και ένας βουλευτής που θα… απαρνηθεί την εισοδηματάρα που έχει εξασφαλισμένη ως το καλοκαίρι του 2027, επειδή ο Σαμαράς… έχει νεύρα; Για κορόιδα ψάχνεις ρε Αντώνη;
***
* ΛΕΕΙ ο θυμόσοφος Λαρισαίος, παρατηρώντας τα νεοδημοκρατικά:
- Δηλαδή ρε φίλε, μερικοί στη ΝΔ αποθεώνουν τον Καραμανλή που χρέωσε τη χώρα 80 δισ. και τα ρίχνουν στον Μητσοτάκη που ήρθε και τους νοικοκύρεψε το μαγαζί;
(Κι όμως…).
***
* ΓΚΛΕΤΣΟΣ Θεός! «Άμα βγω πρόεδρος, θα διαγράψω τον Κασσελάκη. Άμα δε βγω, θα σηκωθώ και θα φύγω».
Από πουθενά δεν τον πιάνεις τον Αποστόλη…
***
* ΡΕ σύντροφε; Πόσο απελπισμένος παίζει να ‘σαι για να έχεις ως πιθανόν πρόεδρο τον… Φάμελλο και τον Φαραντούρη; Καλά ανθρωπάκια, σοβαρά και ήρεμα, αλλά και τόσο βαρετοί, που δεν τους αντέχεις ούτε για χαλαρά τσίπουρα σε ουζερί και με τα έξοδα δικά τους.
***
* Η ΣΚΗΝΗ, Παρασκευή απόγευμα, στην πλατεία «Ταχυδρομείου», όπου γίνεται ο κακός χαμός στο πάρτι του καταστήματος «To eat», με συναυλία και τζάμπα πιτόγυρα, για τα οποία σχηματίστηκαν… «κατοχικές» ουρές.
Και την ίδια ώρα, δίπλα ακριβώς, σε άλλη… σφαίρα (ίσως και σε άλλον… πλανήτη), τα κουρασμένα παλικάρια του τοπικού ΚΚΕ πραγματοποιούσαν διαδήλωση κατά του Ισραήλ που είναι «βάρβαρο», κάνει γενοκτονία κ.λπ., κ.λπ. (ενώ το Ιράν, ε; Φάρος της Δημοκρατίας!) και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
Ποιος κέρδισε το ντέρμπι ΚΚΕ -      πιτσιρικάδας;
Το… πιτόγυρο εννοείται. Μακράν!
***
* ΠΡΟΣ Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων: Υπάρχουν, όπως ξέρετε, στην πόλη εκατοντάδες δέντρα που ενώ κόπηκαν, δεν ξεριζώθηκαν για να αντικατασταθούν με άλλα. Αποτέλεσμα οι κορμοί που εξέχουν στα παρτέρια να προκαλούν μέχρι και ατυχήματα. Υπάρχει καμιά προοπτική να ασχοληθείτε ή να το θεωρήσουμε κι αυτό μία από τις πολλές «ιδιαιτερότητες» της πόλης;
***
* ΠΑΜΕ για θερμοκρασίες έως και 30-31 βαθμούς όλον τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Δε μας χαλάει καθόλου αυτό, ειδικά τώρα που το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει τις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν και μαζί και τις τιμές.
Θα σου έλεγα -αν το αντέχεις- να πάρεις τα βουνά, Κίσσαβο, Όλυμπο, εξαιρετικά μέρη, για εκδρομούλες και… παϊδάκια κάτω από τον πλάτανο, αλλά σε βλέπω τόσο κολλημένο με το κινητό και τον καναπέ, που δεν το επιχειρώ καν! Αλλά, να ξέρεις, εσύ χάνεις.
***
* ΠΟΥ φτάσαμε ρε «μπρο».
Να βγαίνει η ΑΕΚ (που όταν έλεγχε την ΕΠΟ μάς μπιιιιιπ άνευ σιέλου και την ΑΕΛ και τον Κούγια) και να βγάζει τώρα ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας με τον… Παναιτωλικό.
Έτσι είναι… Έφυγε ο «τίγρης» κι άφησε πίσω του τα… «γατάκια» του να νιαουρίζουν.
***
* ΣΤΟ μεταξύ, καλπάζει το αλογάκι της ΑΕΛάρας, αλλά το ουσιώδες είναι πως χάνουν βαθμούς και οι υπόλοιποι, δηλαδή οι Γιαννιώτες.
Την Κυριακή -που ο κόουτς της καρδιάς μας Παυλάρας πιθανόν να έρθει με τις «γριές» στο «Αρένα»- θα παιχτούν πολλά. Κυρίως σε ψυχολογικό, όχι βαθμολογικό επίπεδο.
***
* ΑΛΛΑ και ο πρόεδρος της καρδιάς μας Κων/νος Πηλαδάκης (Πήλα είσαι θεός) έδωσε ξανά είδηση, διότι πήγε και τα ξανάφτιαξε με τη νεαρά και ευειδή Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου κι έκανε το διαδίκτυο να… αναστενάξει απ’ το κουτσομπολιό. Πρόσεχε προεδράρα… Φιιρί φιρί το πας να παντρευτείς!
***
* ΑΣΧΕΤΟ (ή μήπως … σχετικό;) κι αυτό.
Πώς λέγεται η Γιαπωνέζα μάνα που ο γιος της της φέρνει τη νύφη να τη γνωρίσει;
- ΝατοδούμεΤοτσουλάκι!
***
* ΕΚΠΛΗΞΗ, αλλά έγινε κι αυτό. Ο άρτι αποστρατευθείς στρατηγός και αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων/νος Φλώρος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στον «Αντένα».
Κι έτσι, μετά τους Τούρκους, ήρθε η ώρα να διεξάγει ο στρατηγός έναν πραγματικό και άγριο πόλεμο: της τηλεθέασης, με τα άλλα κανάλια. Μπροστά του, οι τσαμπουκάδες με τους Τούρκους ήταν απλή σχολική εκδρομή.
***
* ΤΟ ΚΑΚΟ, καταλαβαίνεις, δεν είναι ότι έφυγε ο αιωνόβιος συνθέτης Μίμης Πλέσσας.
Το κακό είναι ότι η εποχή μας δε γεννά (κι ούτε πρόκειται) πια άλλους Πλέσσες. Λείπει το συναίσθημα, λείπει η ομορφιά, η χαρά, αλλά και η λύπη, το κλάμα, ο σπαραγμός της ψυχής… Αντίο… (στην εποχή).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass