ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 17:30
Τυπικός με όλους τους πράσινους υποψήφιους ο Περιφερειάρχης, αλλά και οι προσωπικές συμπάθειες δεν κρύβονται Τυπικός με όλους τους πράσινους υποψήφιους ο Περιφερειάρχης, αλλά και οι προσωπικές συμπάθειες δεν κρύβονται

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

* ΚΑΙ ο Σεπτέμβρης φεύγει, και ο Οκτώβρης έρχεται και λένε πως θα «κρυαδίσει», μην φανταστείς τίποτε σπουδαίο, κάνα δύο -τρεις βαθμούς παρακάτω μόνο.

Και τελικά σκέφτεσαι πως έτσι βασανιστικά που έχουν γίνει τα καλοκαίρια της νέας κλιματικής εποχής, το φθινόπωρο είναι πράγματι η πιο γλυκιά εποχή …
***
* ΕΠΙΣΗΣ, συνεχίζονται τα μπάνια. Κυρίως από συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό σύστημα της χρυσής εποχής ΠΑΣΟΚ «παρήγαγε» πολλούς συνταξιούχους, νεότατους στην ηλικία που, επιπλέον, είχαν καταφέρει να αποκτήσουν σπίτια στα παράλια. Μένουν λοιπόν εκεί, απολαμβάνουν υπέροχες θάλασσες.
Αλλά δεν αρκούνται σ’ αυτό. Σπεύδουν να ανεβάσουν και σχετικό φωτογραφικό υλικό στο FB από τις …«δραστηριότητές» τους, σκορπώντας τη ζήλεια στους υπόλοιπους που η άσπλαχνη μοίρα και τα …Μνημόνια μάς καταδίκασαν σε δουλειά ως το γήρας το βαθύ.
***
* ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι εκλογές ΠΑΣΟΚ και στη Λάρισα υπάρχει μια έντονη «οσμή» στον αέρα για πρωτιά Ανδρουλάκη, αλλά και μια υπερδραστηριότητα από πλευράς Δούκα. Η δημόσια στήριξη 105 Θεσσαλών αυτοδιοικητικών -χτες στην «Ε» - δείχνει πως ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποκτήσει ερείσματα στο …«δουκάτο» της Θεσσαλίας.
Άγνωστη η επιρροή των υπολοίπων υποψηφίων – σιμά κοντά η Κυριακή που θα στηθούν οι κάλπες. Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου πάντως γενικά δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τη Λάρισα. Όσον αφορά Κατρίνη και Γιαννακοπούλου, απλώς παρακολουθούν από μακριά .
***
* ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ μέρες και για τον ΣΥΡΙΖΑ, και όσοι έχουν απομείνει κάνουν υπολογισμούς. Νογάνε βέβαια πως θα βγει πρώτος ο Κασσελάκης, αλλά ελπίζουν ότι στον β’ γύρο οι «Πολάκηδες» θα επαναπατρισθούν, θα ψηφίσουν και θα βγάλουν αρχηγό τον Φάμελλο.
Καλά όλα αυτά, μόνο που απομένει μια μικρή λεπτομέρεια να διευκρινιστεί. ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει; Με τους μισούς να αλληθωρίζουν ήδη προς το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ;
***
* ΕΧΕΙ μαυρίσει η ψυχή μας στον πόλεμο του Λιβάνου, όπου Ισραήλ συνεχίζει να εκπλήσσει… Με τη …«διαστημική» εκτέλεση και του Νασράλα – που νόμιζε πως ήταν απόλυτα φυλαγμένος στο καταφύγιό του, είκοσι μέτρα κάτω απ’ τη γη- έδειξε στους αντιπάλους του πως κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται πια ασφαλής. Όσο κι αν φωνάζουν οι μουλάδες του Ιράν, όσες απειλές και κατάρες κι αν εκτοξεύουν, η ισχύς των όπλων είναι αυτή που κρίνει το αποτέλεσμα και μέχρι τώρα το Ισραήλ «παίζει μπάλα» μόνο του. Σκληρή η αλήθεια, αλλά …αλήθεια, θα λέγανε και οι Λατίνοι.
***
* ΧΕΙΜΩΝΑΣ ενόψει και ευτυχώς είναι καλά τα μηνύματα για τη θέρμανση. Όλα δείχνουν πως θα είναι φθηνότερη φέτος, ενώ η βενζίνη εδώ και κάμποσες εβδομάδες κρατιέται ακόμη και κάτω από το 1,70.
Βέβαια, τα καύσιμα είναι ένας τομέας πολύ ευμετάβλητος… Πολύ θέλει να ανάψει το πελεκούδι μεταξύ Ιράν και Ισραήλ; Πολύ θέλει να νευριάσει για κάποιο λόγο ο Πούτιν; Εκεί να δεις υψηλές …πτήσεις και πάλι.
***
* ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι πληροφορίες στον τύπο («ΤΑ ΝΕΑ» του Σαββάτου) ότι οι «11» βουλευτές της ΝΔ που ταρακούνησαν πρόσφατα τον Μητσοτάκη, θα επανέλθουν με νέα ερώτηση, αυτή τη φορά στον Άδωνι για τα θέματα της υγείας.
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό: να θέσουν (και αυτοί, διότι τους πρόλαβε ήδη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης) το θέμα της ακύρωσης χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας ελλείψει υλικών, όπως αποκάλυψε χτες η «Ε». Θέμα που κρατάει μήνες τώρα και δεν επιλύεται.
Και μετά σού λέει γιατί πέφτουν τα ποσοστά της Κυβέρνησης…
***
* ΚΑΙ θα συνεχίσουν να πέφτουν… Διότι ποιος συγκινείται όταν βγαίνει ο Χατζηδάκης και υπερηφανεύεται ότι πέτυχε υπεραπόδοση εσόδων, πολύ μεγαλύτερη των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας;
Δηλαδή, σου λέει ευλόγως ο ογκολογικός ασθενής, έχετε υπεραπόδοση εσόδων και δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε υλικά για χειρουργεία; Τρέλα πουλάτε;
Και εξοργίζεται. Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί πια ο πρωθυπουργός προσωπικά… Να τους προλάβει, πριν τον προλάβουν.
***
* ΕΝ τω μεταξύ, ανησυχούν λέει στη ΝΔ, πως ανεβαίνει η άκρα δεξιά. (Με τέτοια ανικανότητα όπως στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας τι περίμεναν;). Ξέρεις τι είναι να έχεις «εξουδετερώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και να μαζεύουν κανένα …20% οι …εκ δεξιών σου; Σημαίνει ότι στη Λάρισα ας πούμε χάνεις έδρα. Κι όχι μόνο από τον Βελόπουλο, αλλά και από τη Λατινοπούλου…
***
* ΚΑΙ η αλήθεια είναι ότι βοά η τοπική πιάτσα για δύο τουλάχιστον παλιά στελέχη της ΝΔ Λάρισας που συζητούν με την εκ Θεσσαλονίκης πολιτικό για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, καθώς η εκλογή μέσω αυτού θα είναι πολύ πιο εύκολη.
Και γιατί δεν συζητούν με τον Βελόπουλο, ρώτησα τάχα μου αφελώς. Έλαβα την αναμενόμενη απάντηση:
- Ρε συ, μετά το «ρίξιμο» στον μακαρίτη τον Νασίκα που του είχε τάξει την έδρα, είναι να του έχεις εμπιστοσύνη; (Έλα μου ντε!)
***
* ΣΤΟ μεταξύ, το βράδυ προέκυψε και μια νίκη της ακροδεξιάς και στην Αυστρία, τη χώρα που ως γνωστόν γέννησε και ανάθρεψε έναν Χίτλερ. Μετά τη Γερμανία οι ακραίοι κατηφορίζουν. Μάλλον δεν θα πρέπει να κάνει και τους πιο ήσυχους ύπνους της καριέρας του ο Μητσοτάκης…
***
* ΜΕ αφορμή την επισήμανση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου για τη μη πρόσκληση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην πρόσφατη σύσκεψη για τον daniel, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι την ευθύνη της διοργάνωσης, άρα και της πρόσκλησης βουλευτών και φορέων είχε η κυβέρνηση και μόνο. Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας δεν θα απέκλειε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης από μία τέτοια σύσκεψη. Απλά στην απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του γαλάζιου βουλευτή, προηγήθηκε η προσφώνηση στον τυπικά οικοδεσπότη Περιφερειάρχη και στη συνέχεια απευθυνόμενος προς το κυβερνητικό κλιμάκιο αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο φάουλ.

 

Κουρέτας κατά Φ/Β

* ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ το ψάξιμο κατά της άναρχης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θεσσαλία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν παράτυπα αθρόες αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών μέσα σε γη υψηλής παραγωγικότητας που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη οι υπηρεσίες έχουν εντοπίσει 12 περιπτώσεις για τις οποίες είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση το 2021, ενώ δεν θα έπρεπε. Eκτιμάται ότι τελικά θα αποκαλυφθούν πολλές δεκάδες ακόμα, με τον περιφερειάρχη να ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα. Παράνομη ή όχι, η υποκατάσταση της παραγωγικής γης του θεσσαλικού κάμπου με φωτοβολταϊκά είναι μια πραγματικότητα, την οποία η πολιτεία δείχνει να ενθαρρύνει αντί να αποθαρρύνει. Φαίνεται να έχουν ήδη εντοπιστεί 12 περιπτώσεις που το 2021 είχε δοθεί γνωμοδότηση ότι επρόκειτο για γη χαμηλής παραγωγικότητας, ενώ επρόκειτο για εκτάσεις που προήλθαν από αναδασμούς (κάτι που σχεδόν εξ ορισμού συνεπάγεται την υψηλή παραγωγικότητα). Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμούν ότι οι περιπτώσεις που θα έρθουν στο φως θα είναι πολλές δεκάδες, καθώς αυτές οι 12 προέκυψαν μέσα από έναν σύντομο δειγματοληπτικό έλεγχο. Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι γιατί δίνονταν οι ψευδείς βεβαιώσεις, αν δηλαδή υπήρχε οικονομικό αντικείμενο ή πολιτική πίεση στους υπαλλήλους, κάτι που μόνο μέσω δικαστικής έρευνας μπορεί να διαπιστωθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass