ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2024 17:10
* ΔΙΠΛΕΣ ευχές δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου, για την ονομαστική της εορτή αλλά και την πρόσφατη ανάληψη των νέων της καθηκόντων, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Όπως ακριβώς και στη συνάντηση που είχε με την  υπεύθυνη του Κέντρου Οικιακού Εξοπλισμού COSMOS κ. Ερη Καντώνια και την HR manager της COSMOS ALUMINIUM κ. Ελένη Μαρίνου, οι οποίες της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο της και δυναμική συνεργασία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη της απασχόλησης! * ΔΙΠΛΕΣ ευχές δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου, για την ονομαστική της εορτή αλλά και την πρόσφατη ανάληψη των νέων της καθηκόντων, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Όπως ακριβώς και στη συνάντηση που είχε με την υπεύθυνη του Κέντρου Οικιακού Εξοπλισμού COSMOS κ. Ερη Καντώνια και την HR manager της COSMOS ALUMINIUM κ. Ελένη Μαρίνου, οι οποίες της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο της και δυναμική συνεργασία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη της απασχόλησης!

Στα κανονικά
* ΚΙ όπως είχε προβλεφθεί αρμοδίως, ‘’άλλαξ’ ο χαβάς’’ από χθες.

Μετά και τον προχθεσινό αέρα, οι Λαρισαίοι κυκλοφόρησαν με μπουφανάκια πια. Ε, και το προηγούμενο με τις ζέστες δεν ήταν και ωραίο… (Και καλό μήνα, σήμερα…)
Ζ.

Με το VAR
* ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ λοιπόν πολλοί, μέσα στα καφέ από χθες. Ιδίως οι μιας κάποιας ηλικίας. Τέλειωσε και η θερινή άνεση των καπνιστών.
Οπότε ο άλλος στην τριγωνοπλατειακή παρέα καθόταν στην ακριανή καρέκλα προς τα έξω. Με την τζαμαρία του μαγαζιού ανοιχτή.
- Ε, τι άναψες τσιγάρο, μέσα καθόμαστε…
- Ναι αλλά το τσιγάρο το έχω, όπως βλέπετε, απ’ έξω. Να είναι εκτός της γραμμής του μαγαζιού…
-Ώρα είναι να μας πεις ότι θα αποφασίσει το VAR αν παρανομείς ή όχι…
Ζ.

Κρεμ ντε λα κρεμ
* ΚΑΙ να που φέτος 42 είναι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως. Που το δημοσιευμένο έργο τους κρίθηκε ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης, σύμφωνα με τη λίστα του Stanford University από τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη. Οι πλέον επιδραστικοί στην επιστήμη τους, στην αφρόκρεμα του 2%.
Και το ακόμα πιο σημαντικό πως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο αριθμός των παγκοσμίως διακριθέντων καθηγητών αυξάνεται κάθε χρόνο, από 19 το 2019, σε 37 το 2023 και σε 42 το 2024, όπως έγραφε χθες αναλυτικά και με τα ονόματά τους η εφημερίδα. Αναλογικά δε με τον αριθμό των υπηρετούντων, το ίδρυμα ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων της χώρας. (Εκτιμάται άραγε αυτό αρμοδίως;)
Ζ.

Στους 105
* ΠΟΛΛΑ και ενδιαφέροντα τα ονόματα τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ στη λίστα των 105 που δηλώνουν υποστηρικτές του Χάρη Δούκα. Από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ στον κάμπο, κυρίως. Πρωτοκάθεδρος ο δήμαρχος Ελασσόνας, πλαισιωμένος από ομάδα αντιδημάρχων, συμβούλων και προέδρων. (Ο έτερος πασοκτζής δήμαρχος της περιοχής, ο Αντ. Γκουντάρας, βγήκε και προλόγισε τον Παύλο Γερουλάνο στη συγκέντρωσή του.)
* * *
* ΜΕΤΑΞΥ των 105 και στελέχη της περιφερειακής αρχής, όπως η αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα, μαζί της και ο παπα Ρίζος πατέρας της, ως πρώην δήμαρχος, επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως ο Φαρσαλινός Γρ. Γκουντόπουλος κι ο εκπαιδευτικός Βασ. Σίμος κ. α., ο Αλ. Μπέλεσης της Διοικούσας του ΓΕΩΤΕΕ, επιστημονικός σύμβουλος του περιφερειάρχη.
* * *
* ΠΑΡΟΥΣΑ με την υπογραφή της και η Δήμητρα Μπαράτση, πρόεδρος ΣΙΚΑΕΛ, στην πρωτεύουσα του καφέ. Καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πια, πρώην αντιδήμαρχοι Λάρισας. Ανάμεσά τους και το δίδυμο Μάκης Αναστασίου και Μάκης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι πριν λίγο καιρό εμφανίζονταν ένθερμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. (Επιβεβαιώνοντας τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων…)
Ζ.

Μαντεψιές
* «ΜΙΑΣ και η κουβέντα για τον Κώστα Καραμανλή συνεχίζεται να σας πούμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προταθεί από τον Μητσοτάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά και να υπήρχε, μου λένε ότι δεν θα αποδεχόταν την πρόταση. Έτσι λένε, όρκο δεν παίρνω…» Ως ‘’Κάλχας’’, μαντεύει, τι άλλο…
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει, με το βλέμμα στο μέλλον: Να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη και εδώ είμαστε να δούμε στο τέλος Ιανουαρίου: Ο Μητσοτάκης, δεν θα προτείνει πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας που να προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Κρατήστε το και βλέπουμε.
Μιας δε και κουβέντα για εκλογές, να σας πω, πως σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Πρωθυπουργός τηρεί σιγή ιχθύος. Τώρα, αν ανοίξει πολύ η κουβέντα ίσως την φρενάρει στις προσεχείς μέρες σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. (Κι όποιος τα θυμάται τότε…)
Ζ.

Έλλειψη προσοχής
* ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ψυχολογικά στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Έχω ανάγκη από μια καλημέρα, μια καλησπέρα, μια καληνύχτα…
- Να βλέπεις τα δελτία ειδήσεων.
* * *
* - ΕΙΜΑΣΤΕ σίγουροι πως ο τροχός γυρίζει, βρε παιδιά; Γιατί νομίζω πως μας έχει πατήσει κι έχει τραβήξει και χειρόφρενο.
* * *
* - ΖΗΤΑΕΙ μια φίλη μου από μένα συμβουλές, πώς να κρατήσει έναν άντρα... Από μένα… Που και με λουρί μου φεύγει ο σκύλος.
* * *
* - Ο ψυχολόγος μου είπε πως όλα μου τα προβλήματα οφείλονται σε δύο θέματα. Λοιπόν, το ένα είναι ότι δε προσέχω ιδιαίτερα. Και το άλλο… Ε, δε θυμάμαι τι είπε.
Ζ.

Αποχή
* ΤΟΝ προβληματισμό παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει λέει ο Στέλιος Παπανίκος. Μια ακόμη τάση, εκτός από τις ισάριθμες των 6 υποψηφίων προέδρων: Εγώ και άλλα συντρόφια, δεν θα πάμε να ψηφίσουμε, δεν την θεωρούμε καταστατική πολιτική διαδικασία, χωρίς συνέδριο για να δεσμευτούν όλοι στις πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν σ’ αυτό, με όποιον αρχηγό που θα εκλεγεί. Φοβάμαι διάσπαση, αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα, ιδεολογικά και πολιτικά για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.
Ζ.

Οδηγός φάντασμα
* ΑΠΟΒΡΑΔΟ ψιλόβρεχε κιόλας, δίχως και τόσο καλή ορατότητα, ένα αυτοκίνητο πήγαινε χαλαρά στο δρόμο, ίσως και να έψαχνε για παρκάρισμα, μαζεύτηκαν πίσω του άλλα δυο-τρία, κάποια στιγμή το πρώτο έβαλε αλάρμ, σταμάτησε, προστέθηκαν κι άλλα τόσα στην ουρά, κάποιος δεν άντεξε και κόρναρε, βρε δεν ντρέπεται μας έβαλε να περιμένουμε, τίποτε δεν συνέβη, σε λίγο όμως ένας πεζός ξεφύτρωσε από απέναντι, μπήκε στο σταματημένο αυτοκίνητο, έσβησε τα αλάρμ κι έφυγε προκαλώντας αμέσως ερωτήματα στους πίσω, για το πώς εκείνο είχε φτάσει ως εκεί πώς πήγαινε, χωρίς οδηγό μπρρρ... (Χαζή δεν ήταν να βγει στη βροχή, μετακινήθηκε σβέλτα δίπλα ως συνοδηγός που ήρθε ειδοποιημένος ο δικός της να της το παρκάρει που αυτή δυσκολευόταν.)
Ζ.

Αντάμα;
* - ΕΙΚΟΝΑ απ’ το μέλλον;
Αναρωτιόταν ο Λαρισαίος στην παρέα χθες διαβάζοντας για κοινή δήλωση που εξέδωσαν κατά της κυβερνητικής σύσκεψης στη Λάρισα οι βουλευτές Β. Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ και Ε. Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ.
- Εξαρτάται από το ποιοι θα εκλεγούν πρόεδροι στις εσωκομματικές… (Ήταν η επιφυλακτική γνωμάτευση.)
Ζ.

Θα, θα, θα…
* ΟΣΟ για το αποτέλεσμα της σύσκεψης των κυβερνητικών παραγόντων, άλλη μια για τον Daniel, μάλλον απογοητευτικό.
Όχι γιατί δεν έχει γίνει κάποιο σημαντικό έργο, ούτε καν σύμβαση για να γίνει δεν έχει υπογραφεί… Παρότι έχουν χαρακτηριστεί υπερεπείγοντα και οι υποσχέσεις μοιάζουν με πλημμυρικό φαινόμενο.
* * *
* ΑΡΑΓΕ πότε της Αμπελιάς; Πότε στον Παλαιόπυργο, τα πεσμένα γεφύρια; Ταχιά και βλέπουμε; Περνάει ο αρμόδιος υπουργός Ταχιάος από την περιοχή, σκορπάει υποσχέσεις, τώρα πια ανάμικτες με δικαιολογίες, και φεύγει μέχρι να ξανάρθει. Αλλά ποιος τον πιστεύει πια;
* * *
* ΕΙΝΑΙ και τα 3,5 δις που υπόσχονται ότι θα δοθούν για τη Θεσσαλία, τα λένε και τα ξαναλένε ένα χρόνο τώρα…
- Να τα έβαζαν στον τόκο τουλάχιστον θα είχαν αυγατέψει.
Ζ.

Επιτέλους, όμως…
* ΕΝΤΑΞΕΙ με τα μήλα, δόθηκε υπόσχεση για αποζημιώσεις απ’ τον Daniel. Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν και τον ξεσηκωμό των Αγιωτών, ‘’δεν είχαν να δώσουν τζιάπ’ στον κόσμο’’ πια…
- Γιατί στη Μαγνησία πληρώθηκαν οι ψηφοφόροι Τριαντόπουλου; Ποτέ δεν απαντήθηκε αυτό.
Και με τα κάστανα τι θα γίνει; Είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο;
Ζ.

Σ’ ένα γάμο…
* ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ μα και άτσαλοι νεαροί Λαρισαίοι.
-Άσε με να μπω μέσα να σου εξηγήσω…
-Να μου τα πεις απ’ έξω.
-Δεν τα θυμάμαι απ’ έξω.
* * *
* -ΕΛΑ μωρό μου, πού είσαι;
- Σ’ ένα γάμο…
-Μα εσύ δεν είπες πως δεν θα βγεις…
-Με το ζόρι με έφεραν…
-Ποιος παντρεύεται;
-Εγώ.
* * *
* -ΧΑΡΗΚΑ που σε γνώρισα, αγόρι μου, εσύ;
-Εγώ με ξέρω ήδη, γιατί να χαρώ…
* * *
* -ΣΟΥ είπε κανείς πόσο όμορφη είσαι σήμερα;
-Όχι.
-Δεν πειράζει κι αύριο μέρα είναι…
Ζ.

Τοιχογραφία
* ΟΣΟ για το καλλιτεχνικό γκράφιτι στον τοίχο της Ιατρικής στο Μεζούρλο, που εντοπίστηκε και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στα σχόλια της εφημερίδας, αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για έργο του Κολομβιανού καλλιτέχνη Sako Asko και τον Μάνου Γκανά. Ο Νοτιοαμερικανός βρέθηκε στη Λάρισα ως επίσημος προσκεκλημένος στο καθιερωμένο πλέον Comics Festival, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το εντυπωσιακό και σε μέγεθος νέο εικαστικό έργο προέκυψε ως ιδέα και πρόταση του αντιδημάρχου Θωμά Ρετσιάνη προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ιατρικής Άρη Ζιμπή, που υιοθετήθηκε από τον δήμαρχο και εγκρίθηκε από τη Σχολή. Στο πλαίσιο της τιμής στον Ιπποκράτη και μέσω του Πολιτισμού και της ενίσχυσης της σχέσης πόλης-Ιατρικής. Υλοποιείται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Ιατρικής Σχολής και του Project ΙπποΚαμπος. Η επίσημη παρουσίασή του με το πέρας της δημιουργίας του.
Ζ.

«Νεκρές»
ΑΠΟ την περασμένη Παρασκευή (27/9) μέχρι και χθες, είναι «νεκρές» οι τηλεφωνικές γραμμές σταθερών συσκευών και αντίστοιχα οι συνδέσεις στο διαδίκτυο σε πολίτες που διαμένουν κατά μήκος της οδού Ανθίμου Γαζή.
Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι από τη μία, που έχουν ανάγκη τα σταθερά τηλέφωνα για την επικοινωνία τους και από την άλλη φοιτητές που δεν μπορούν να προχωρήσουν εργασίες λόγω του ότι δεν έχουν ίντερνετ.
Απάντηση δεν έχουν πάρει ακόμη για την αποκατάσταση της βλάβης…

5 στους 11
* ΟΛΑ στο κίτρινο με τα ντέρμπι την Κυριακή, με Άρη και ΑΕΚ, η οποία και ανέβηκε μονάχη στην κορυφή.
Εντυπωσιακό όμως και για τον Ολυμπιακό, ‘’οι νέοι κι ο Ροντινέι’’, το γεγονός ότι έπαιξε με 5 Έλληνες στην αρχική 11άδα: Τζολάκης, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Κωστούλας. Και μάλιστα ούτε καν 18χρονοι οι δύο τελευταίοι. (Ενθαρρυντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.)
Ζ.

Συνάδελφοι…
* Ο ψήστης έψηνε σουβλάκια, λουκάνικα, πανσέτες, κοτόπουλα, όταν περνάει κάποιος απ’ το μαγαζί, διηγείται ο Ν. Γ..
-Τι ωραία περνάς ρε φίλε…
-Σιγά… Τι λες; Ξέρεις τι είναι να φτιάχνεις τόσα ωραία πράγματα και να μην τρως τίποτα;
-Μμμ.. Εγώ δεν ξέρω;
-Κι εσύ ψήστης;
-Όχι, γυναικολόγος.
Ζ.

 

 

ZAXARAKH-SOYFLIAS.jpg

* Η δημοφιλής υπουργός Σοφία Ζαχαράκη στη Λάρισα, μ’ έναν Σουφλιά, πώς αλλιώς...
Ζ.

 

 

MAMAK-KYPELLA.jpg

* ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο δήμαρχος. Και μάλιστα δις...
Ζ.

 

 

KOYRETAS.jpg

* MONO από τον γιακά που δεν τον έχει πιάσει ο Δημ. Κουρέτας τον αντιπεριφερειάρχη του Δημ. Τσέτσιλα. Πώς να εξηγείται άραγε το έντονο ύφος της συζήτησης που είχαν στο γήπεδο;
Ζ.

 

 

ELEFTHERIA.jpg

* ΜΕ την Ελευθερία κρύβεται από την Ελευθερία. Ο Φαρσαλινός-μορφή που τσίμπησε και μετάλλιο στον Αχίλλειο αγώνα δρόμου...
Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass