ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2024 17:30
* ΣΗΜΑΔΙΑ αδιαφορίας και εγκατάλειψης εντοπίζει ο Ηλ. Ν. Υπενθυμίζοντας ότι σε πεντέξι μέρες θα τη βλέπουν όλοι πηγαίνοντας στο Παζάρι. (Ακριβώς όπως στο ανέκδοτο με την ελληνική κόλαση όπου ο άλλος διάβαζε όαση αφού είχαν πέσει δυο γράμματα απ’ την πινακίδα.) Ζ. * ΣΗΜΑΔΙΑ αδιαφορίας και εγκατάλειψης εντοπίζει ο Ηλ. Ν. Υπενθυμίζοντας ότι σε πεντέξι μέρες θα τη βλέπουν όλοι πηγαίνοντας στο Παζάρι. (Ακριβώς όπως στο ανέκδοτο με την ελληνική κόλαση όπου ο άλλος διάβαζε όαση αφού είχαν πέσει δυο γράμματα απ’ την πινακίδα.) Ζ.

Ουδέν κακόν…
* - ΕΥΤΥΧΩΣ που χειμωνιάζει…

Φυσικά και θα έβρισκε το θετικό στοιχείο, το παρήγορο ο Λαρισαίος.
-Να βγάλουμε κάνα μπουκάλι νερό από το ψυγείο για να χωράνε τα κρασιά…
Ζ.

Τα ίδια…
* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα σχολεία κι ο Λαρισαίος το φιλοσοφούσε χθες στην παρέα.
- Οι ίδιοι γονείς που πριν λίγες εβδομάδες έτρεχαν σαν τρελοί να αγοράσουν σχολικά είδη σε λίγες εβδομάδες θ’ αρχίσουν να τρέχουν με παρόμοια φρενίτιδα να βρουν χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά και εγγόνια…
-Συμπέρασμα;
- Όλα αλλάζουν διαρκώς, μόνο ο τρόπος που αλλάζουν δεν αλλάζει… (Κι όλα τα ίδια μένουν…)
***
* Ο άλλος έλεγε για τον εγγονό του.
- Καθόταν ο μικρός στο παράθυρο και χάζευε έξω, μελαγχολικός μου φάνηκε. «Περιμένεις κάτι;» τον ρώτησα. «Να έρθει ο Ιούνιος να τελειώσει το σχολείο», μου εξήγησε.
Ζ.

Κληρονομικά;
* «ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ με περίεργη καθυστέρηση να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα νομικού χαρακτήρα, λέγοντας ότι η καθαίρεση του Κασσελάκη είναι νομικά διάτρητη και αφήνει ανοιχτό το θέμα προσφυγής στα αστικά δικαστήρια για να δικαιωθεί», σημειώνει ο Τ. Π. για τον εκπεσόντα πρόεδρο και σχολιάζει: Σίγουρα θα είναι μια πρωτότυπη διαδικασία, ίσως παγκόσμια πρώτη, που φυσικά δεν ταιριάζει σε κόμμα αλλά σε εταιρεία οικογενειακού χαρακτήρα, όπου οι κληρονόμοι τσακώνονται για το ποιος/α θα πάρει τα φιλέτα της περιουσίας και θα αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση.
Ζ.

Αβελτηρία;
* ΕΙΔΑΝ χθες το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για τα «Κίτρινα γήπεδα» και ανησύχησαν οι Λαρισαίοι γονείς που δεν ήξεραν την κατάσταση.
Και αυτοί που τα παιδιά τους παίζουν σε ομάδες και εκείνοι που τα έχουν σε ακαδημίες. Γήπεδα ακατάλληλα που χρήσουν ριζικής ανακαίνισης. Έχρηζαν δηλαδή, προλαβαίνουν τώρα; Κι είναι και αθλητικοί τύποι δήμαρχος και αντιδήμαρχοι, κανένας δεν μερίμνησε; Ούτε οι υπηρεσίες; Τέτοια αβελτηρία;
- Κινδυνεύουν τα παιδιά σε τέτοια γήπεδα. Οι τραυματισμοί καιροφυλακτούν…
Ζ.

Στο σύνορο
* - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ κι άλλο τι…
Ο Λαρισαίος Θ. Δ. διηγούνταν την περίπτωση φίλου του πλημμυροπαθή αγρότη από τη Φαλάνη. Στον οποίο έκοψαν την αποζημίωση.
- Μα πλημμύρισε το χωράφι.
- Εμείς είδαμε απ’ τον δορυφόρο ότι το νερό σταμάτησε στο σύνορο.
- Ε;
- Δεν έδειχνε ο δορυφόρος να έχει πλημμυρίσει, στο παρά τσακ…
- Ναι; Και δεν ερχόσαστε να το δείτε, όπως το έβλεπα κι εγώ…
Ζ.

Πλήθος
* ΣΥΜΠΑΣΑ η αυτοδιοίκηση χθες στον αποχαιρετισμό του Δημήτρη Γεωργάκη. Νυν και πρώην άρχοντες μα και φιλοδοξούντες να γίνουν οι επόμενοι. Εκεί και το στράτευμα, εν ενεργεία αξιωματικοί και απόστρατοι και πλήθος οι καταδρομείς για τον πρόεδρό τους. Παρόντες πρόεδροι φορέων μα και δημοσιογράφοι για τον Συνταγματάρχη. Και βέβαια πολλοί απλοί άνθρωποι, που τον είχαν βρει στο πλευρό τους τόσα χρόνια.
Ζ.

Παγάλια…
* ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να χρονίσουν οι νέοι στη Δημαρχία και προχωρούν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Να, τώρα αναγγέλλουν, τώρα ότι θα, πως θα εφαρμοστεί, πειραματικά στην αρχή, σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με τη χρήση κινητού. Προχωράει η τεχνολογία. Κι στη Λάρισα. Ναι, θα φτάσει και σ’ αυτή, παγάλια-παγάλια, το σύστημα που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο γειτονικός Δήμος Τρικάλων το χρησιμοποιεί εδώ και καμιά δεκαετία.
***
* ΒΕΒΑΙΑ, στη Λάρισα είναι και παράξενο το κλίμα. Να, το πολυδιαφημισμένο σύστημα με τα κολωνάκια στους πεζόδρομους βραχυκύκλωσε με το που ανέλαβε, όλως παραδόξως, η νέα δημοτική αρχή. Πάει αυτό…
Ενώ και το σύστημα με τα σύγχρονα δημοτικά ποδήλατα έχει τη γνωστή εξέλιξη. Αν συμβεί το ίδιο και με την ηλεκτρονική στάθμευση τότε οι Λαρισαίοι θα κινούνται με όρους ναυσιπλοΐας. «Την κάτσαμε τη βάρκα» και τέτοια. (Όσο για τις πολλαπλές και επίμονες υποσχέσεις περί πάρκινγκ στο κέντρο και περιφερειακά, ε, κλασσικά «φέεετα…»)
Ζ.

Της παράδοσης
* ΤΑ μπέρδευαν λιγάκι αλλά στο τέλος έβγαζαν άκρη οι νεαροί Λαρισαίοι.
-Έχω ρούχα από το λύκειο που ακόμα μου κάνουν.
-Τι ρούχα;
-Κάτι κασκόλ.
***
* - ΕΙΜΑΙ άνθρωπος της παράδοσης.
- Και με τι ασχολείσαι;
- Ντελίβερι κάνω.
***
* - Η βότκα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση. Όταν δεν έχεις τζιν.
Ζ.

(Γ)καραντί
* ΜΕΤΑ τις αλλεπάλληλες μεγάλες επιτυχίες τους οι δημοσκοπικές εταιρείες τώρα προσπαθούν να αποτυπώσουν και τις εσωκομματικές εκλογές. Ή μήπως να τις χειραγωγήσουν; Είναι και αυτά τα όρια του στατιστικού λάθους, παίζουν και στην κόψη του ξυραφιού. Οι ίδιοι οι γκαλοπατζήδες δίνουν 12-14% επί όσων ρωτούν στο ΠΑΣΟΚ κι ανάμεσα σ’ αυτούς αναζητούν τους πολύ λιγότερους που θα πάνε στις εσωκομματικές κάλπες και αυτούς ακτινογραφούν. Είναι σα να ψάχνουν απέναντι στο βουνό με τα κιάλια ανάποδα.
Ακόμα χειρότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον μετρούν πια λιγότερο από 10% επί των ερωτηθέντων, πόσοι εξ αυτών είναι οι κομματικοί, ενώ ακόμα δεν ξέρουν καν ποιοι θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι. Ωστόσο αποτέλεσμα βγάζουν. Εγγυημένο. (Γκαραντί, δηλαδή στανταρισμένο ή μήπως καραντί ήγουν φουσκοθαλασσιά και ίλιγγος;)
***
* ΕΙΝΑΙ κι αυτός ο παλιός και έμπειρος πασοκτζής Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έλαβε και μπόνους προχθές με την αήθη, κλασσικά, επίθεση που δέχθηκε αίφνης από τον Μπέο Αχ, αχ, αχ. Μια φράση μόνο χρειάστηκε λοιπόν για να τυλίξει τους δημοσκόπους: «Αν οι δημοσκοπήσεις ήταν αξιόπιστες σε εκλογές ανάδειξης αρχηγού κόμματος, τότε ο κ. Λοβέρδος θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μεϊμαράκης πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας.» (Ψέματα;)
Ζ.

Επιθετικός
* ΕΙΧΕ αρχίσει να μαθαίνει από τον πατέρα του τα βασικά στο σκάκι ο Λαρισαίος πιτσιρικάς του νηπιαγωγείου. Και πολύ σύντομα σχεδίασε και τη δική του τακτική επίθεσης.
- Θα βάλω τον αξιωματικό καβάλα στο άλογο, να μπει στον πύργο και να κλέψει τη βασίλισσα. (Ρουά ματ έκανε ο λιλιπούτειος Κασπάροφ...)
Ζ.

Τον κυνηγάνε
* ΑΤΕΓΚΤΕΣ νεαρές Λαρισαίες.
- Κρατήστε τους καλέ λίγο αγκαλιά και χαϊδέψτε τους τα μαλλιά. Πόσο καιρό ακόμα θα έχουν μαλλιά;
***
* - ΟΛΕΣ οι γυναίκες με κυνηγάνε…
- Μα αφού κλέβεις τις τσάντες τους…
***
* - ΓΕΙΑ σου κούκλα μου, μήπως είσαι κουρασμένη;
- Όχι, γιατί το ρωτάς αυτό;
- Γιατί όλο το βράδυ περιπλανιόσουν στο μυαλό μου…
- Ε σιγά τώρα τη μεγάλη διαδρομή που έκανα…
Ζ.

Ορθολογιστές
* ΜΕ την κλασσική μέθοδο «Κατόπιν ενεργειών μου…», τα αρχικώς «εξορθολογισμένα» σχολεία, εξαιρούνται από τον «εξορθολογισμό» και δεν προχωρούν συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, το «πάστωμα» των μαθητών σε κάποιες περιπτώσεις αποφεύγεται.
Ευτυχώς που παρεμβαίνουν βουλευτές της ΝΔ κατά τόπους και με απόφαση του υπουργού Κυρ. Πιερρακάκη αλλάζουν. Το ανακοινώνουν κιόλας πανηγυρίζοντας, παραδεχόμενοι κιόλας ότι ο «εξορθολογισμός» ζημιώνει τους μαθητές: «Την Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από ενημέρωση που μου έκαναν, επικοινώνησα αμέσως με τον Περιφερειακό Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρο Κόπτση και μετά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, επ’ ωφελεία των μαθητών. Παρασκευή πρωί, το θέμα ευτυχώς λύθηκε. Νιώθω ικανοποίηση που μπόρεσα να βοηθήσω γρήγορα και αποφασιστικά». (Συνέβη στη Βέροια, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, τώρα και στα Φάρσαλα.)
Ζ.

Με ταμπλέτες
* ΣΕ μία ακόμα καινοτομία προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση των εικόνων στους ναούς με τάμπλετ και οθόνες υψηλής ευκρίνειας, ενημερώνει το Βατράχι. Και κανένας δεν το αποκλείει, τόσα γίνονται: Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, συμφωνήθηκε η αντικατάσταση των εικόνων με τάμπλετ και οθόνες LED τελευταίας τεχνολογίας στις εκκλησίες στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ναών της χώρας.
***
* ΠΑΡΩΝ στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής του τμήματος IT (Ιερών Τεχνολογιών) της Αρχιεπισκοπής, πάτερ Πλαιΐσιος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστή η αγάπη της Εκκλησίας μας δια την τεχνολογίαν, την οποίαν ασπάζεται εγκαρδίως με κάθε ευκαιρίαν. Η απόφασις δια την τοποθέτησιν των ταμπλετών και οθονών αυτών ελήφθη δια την διευκόλυνσιν των πιστών, οι οποίοι θα ημπορούν μετά του δακτύλου τους να κάμουν κύλιση εις την οθόνη, ή σουάιπ κατά το κοινώς λεγόμενον, και ούτως να επιλέξουν τον Άγιον που επιθυμούν να προσκυνήσουν. Επιπροσθέτως, οι πιστοί θα ημπορούν να μοιρασθούν τις εικόνες εις τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα όπως το Ινσταγράμμιον, χάριν εις το δωρεάν γουάι φάι που θα διαθέτει ο κάθε ναός», πρόσθεσε.
Ζ.

Δροσερό πηγάδι
* ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στη Λάρισα, είπε. «Το ποίημα του κάμπου», από τον γιατρό Δημήτρη Κρανιώτη, δημοσιευμένο στο λογοτεχνικό περιοδικό «Φρέαρ».
Έστυψα την πέτρα
Πέταξα τον θυμό
Απρόσεκτος εφιάλτης
Με σώζει πάλι
Ζέστη λιώνει την πόλη

Στάχυα ορίζουν δρόμους
Δέντρα χωρίς σκιά
Στο χώμα τρεμοσβήνουν
Οι λέξεις σαν κεριά
Και το χαρτί ματώνει

Ο ήλιος με μεθά
Ο κάμπος κύκλους κάνει
(Μέσα σ’ αυτή τη δίνη
Το ποίημα ξυπνά)
Ζ.

Αστοιχείωτη;
* ΤΟΠΙΚΗ παράγων ανάρτησε χθες με έκδηλη χαρά.
«Άρτι αφιχθέντες εκ Λαρίσης ορμώμενοι». Λίγα λόγια και σωστά. Τρόπος του λέγειν… Δύο κοπέλες στη φωτογραφία, οι δύο αφιχθέντες. Και σου λέει, να κυβερνήσει κιόλας.
Ζ.

Εύκολο ήταν
* ΝΑΙ, ήταν ξανθιά η μία από τις δύο Λαρισαίες που κουβέντιαζαν.
- Έκανα τεστ ΠΑΠ φιλενάδα…
- Ναι; Και τι σε ρώτησαν;
- Είσαι ηλίθια;
- Και τι τους απάντησες;
Ζ.

 

----

XORTA.jpg* ΚΑΛΑ τα εντός του οικοπέδου χόρτα έως δέντρα, που έχουν φουντώσει ξανά, υπόθεση του ιδιοκτήτη, ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Απ’ έξω, όμως, στο πεζοδρόμιο; Εκεί μάλλον πρέπει να επιληφθεί το δημοτικό συνεργείο. (Στη Νικηφόρου Φωκά, από Νεράιδα μεριά).
Ζ.

 

SKIA.jpg* ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τον σχεδιαστή ο Α. Τ. για τη φαντασία του να αξιοποιήσει τον ήλιο και τις σκιές του.
Ζ.

 

PODHLATO.jpg* ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ φιλικές στο περιβάλλον, χωρίς αυτοκίνητα και φορτηγά. Όχι και τόσο φιλικές στον άνθρωπο, βέβαια...
Ζ.

 

TZIP.jpg* ΤΟ μεγάλο παλιό τζιπ βρισκόταν για χρόνια παρκαρισμένο αμετακίνητο στην πλατεία Ταχυδρομείου. Μαζί κι ένα άλλο αυτοκίνητο, επίσης ακίνητο, γεμάτα με πράγματα. Του ιδίου ιδιοκτήτη, σεισμόπληκτος της περιοχής της Ελασσόνας είπε, που τελικά τον υποχρέωσαν να φύγει οι εργασίες κατεδάφισης παλιών οικοδομών στην πάροδο της Ηλιοδώρου, γιατί τα ακίνητά του αυτοκίνητα εμπόδιζαν τα φορτηγά να στρίψουν. Μετακόμισε λοιπόν κι εκείνος εκεί κοντά τα αυτοκίνητά του σε θέσεις στάθμευσης στην Ασκληπιού, πάλι ακίνητα. Νομίμως, αφού έχουν πινακίδες άρα πληρώνει τέλη κι επομένως μπορεί να καταλαμβάνει θέσεις στάθμευσης. Τώρα όμως αλλάζει. Διότι το τζιπ, με το μέγεθός του, εμποδίζει. Εκεί, κατά μήκος της περίφραξης του παλιού ΙΚΑ, υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους μικρότερου του μέτρου. Επομένως τώρα είναι αδύνατο να περάσει παιδικό καρότσι ή αναπηρικό αμαξίδιο. Περνάει όμως η δημοτική αστυνομία, άρα… (Ταλαιπωρία, πρέπει να βρει άλλο χώρο.)
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass