ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 17:11
* ΕΓΙΝΕ και διαγωνισμός χαμόγελου μεταξύ Λιακούλη-Διαμαντοπούλου… Ζ. * ΕΓΙΝΕ και διαγωνισμός χαμόγελου μεταξύ Λιακούλη-Διαμαντοπούλου… Ζ.

Τσιρ- τσιρ…
* ΕΒΡΕΧΕ περίπου ένα εικοσιτετράωρο σχεδόν σερί, βροχούλα όμως, όχι διαρκής νεροποντή ισχυρή. Και θα ξαναβρέξει πιθανότατα και σήμερα το απόγευμα, μπορεί και αύριο.

Και βρέχει και στη Δυτική Θεσσαλία, περισσότερο κιόλας. Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε, ήταν μόλις πριν ένα χρόνο. Βέβαια, άλλη η ισχύς του φαινομένου πέρσι. Επιπλέον, κάθε 10.000 χρόνια είχαν πει οι ειδικοί της κυβέρνησης, αυτό κι αν είναι εγγύηση…
Ζ.

Ακρίβυνε
* ΠΡΩΤΟ θέμα ο καφές εκεί στον καφέ των Λαρισαίων.
- Έχω κόψει τον καφέ εδώ και 2 μέρες κι είχα κάτσει κάτω από το λεφτόδενδρο και περιμένω…
***
* - ΓΙΑ πέντε καφέδες μωρέ, έχασα τη θέση μου στη λίστα Forbes.
***
* - ΕΑΝ κόψετε τώρα τον καφέ απ’ έξω θα εξοικονομείτε 1000 ευρώ τον χρόνο και σε 100 χρόνια από τώρα θα μπορέσετε να πάρετε ένα παλιό σπίτι που να θέλει άλλα τόσα για ανακαίνιση.
Ζ.

Ναι 2%, όμως…
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η θέσπιση ειδικής μοριοδότησης για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια των μαθητών που έδωσαν Πανελλήνιες υπό δυσμενείς συνθήκες, το «2% καθ’ υπέρβαση» για τους υποψηφίους των πλημμυροπαθών περιοχών. Άργησε βέβαια, ανεξήγητα. Θα έπρεπε να έχει εκδοθεί πριν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές, όπως είχε συμβεί και παλιότερα. Τώρα νέοι φοιτητές και γονείς έχουν ήδη εγκατασταθεί στις σχολές που έχουν περάσει, δεν είναι και τόσο απλό ν’ αλλάξουν.
***
* ΟΙ Λαρισαίοι βουλευτές της ΝΔ πάντως έπραξαν το καθήκον τους, εκδίδοντας πανηγυρικές ανακοινώσει τύπου «κατόπιν ενεργειών μου». Και οι τρεις τους, συνοδεύοντάς τες και με φωτογραφίες με τον υπουργό Κυρ. Πιερρακάκη, φωτογραφίες αρχείου από παλιότερες συναντήσεις τους. Ο δε επιλαχών Σάκης Παιδής, φωτογραφία του με την υφυπουργό Ζέττα αυτός, ως πολιτευτής Ελασσόνας όμως, στους ωφελούμενους των ελασσονίτικων χωριών που περιλαμβάνει η διάταξη αναφέρεται αναλυτικά, παρεπιμπτόντως λέει και για τους άλλους έξι δήμους του νομού. Το ίδιο λογικά θα έπραξε στη Φθιώτιδα και ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας καθώς οι περιοχές Λαμίας και Δομοκού απολαμβάνουν της ίδιας ωφέλειας.
***
* ΚΑΠΟΙΑ όμως εντοπίζεται αδικία. Αφού η προβλεπόμενη ειδική μεταχείριση ισχύει «σβάρνα» για όλους τους υποψήφιους των πλημμυροπαθών περιοχών. Επί παραδείγματι δεν πλημμύρισε όλη η Λάρισα αλλά ελάχιστο μέρος της πόλης. Ούτε είχαν πρόβλημα όλα τα χωριά των υπολοίπων δήμων. Και για το «2%» συναγωνίζονται άπαντες, πληγέντες και μη. Έτσι αδικούνται οι πλημμυροπαθείς.
Ζ.

Παγιδευμένοι
* ΝΑ λοιπόν η τεχνολογία, παρωχημένη μεν αυτή με τους βομβητές τηλεπικοινωνίας, τα γνωστά και ως μπίπερ, όμως πολύτιμη κι αυτή για σαμποτάζ, εύκολο να ελεγχθεί και να χρησιμοποιηθεί εις βάρος του χρήστη. Οι Άραβες δεν ήθελαν κινητά για να μην τους εντοπίζει το Ισραήλ, πήραν βομβητές να συνεννοούνται και τους ανατίναξε. Κι αν συμβαίνει αυτό με τα μπίπερ, ο καθείς αντιλαμβάνεται τι μπορεί να γίνει με τα κινητά ή και με τα τάμπλετ και τις smart τηλεοράσεις. (Με τον Μεγάλο Αδελφό να συμπεριφέρεται ανελέητα.)
Ζ.

Έλα, Αλέκο;
* ΠΑΕΙ λοιπόν κι ο Δερμιτζάκης… Εντελώς στα ξαφνικά και πρόωρα. Κοινή η μοίρα των θνητών και των προπονητών.
Σε 32 αγώνες είχε πετύχει λέει 17 νίκες μεν αλλά και 12 ισοπαλίες, πάρα πολλές, αμέτρητοι οι χαμένοι βαθμοί, και μόνο 3 φορές έχασε, που αυτό μάλλον ήθελε να αποφύγει στήνοντας την ομάδα. Η άνοδος δεν ήρθε πάντως…
Μετά συνέχισε, ετοίμασε την ΑΕΛ, έκανε τις μεταγραφές δημιουργώντας ένα πολύ καλό ρόστερ όπως λένε όλοι, όμως ξαφνικά…
***
* ΜΙΛΩΝΤΑΣ για τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Μακεδονικό, ο αποπεμθείς προπονητής είπε ότι τις τελευταίες 9 μέρες, από τότε που έπαιξε με τη Θύελλα Κατσικά, τις 7 η ομάδα ταξίδευε. Είπε και για το ταξίδι στο Άγιο Όρος που «τους έδωσε όλους δύναμη η ομιλία του ηγούμενου Εφραίμ», εκεί στο γνωστό Βατοπέδι.
- Μα αφού δεν τους κάθεται με το Άγιο Όρος, σχολίαζε ο Λαρισαίος, τρία χρόνια τώρα, γιατί δεν πάνε για ευλογία στα μοναστήρια των Μετεώρων; Που είναι και πολύ πιο κοντά…
***
* ΣΗΚΩΣΑΝ λοιπόν το τηλέφωνο από την ΠΑΕ…
- Έλα, Αλέκο;
Και προέκυψε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Μετά από δέκα χρόνια στην ομάδα, από την απίθανη εποχή Πλεξίδα, τότε κοουτσάρισε σε ένα ματς μόνο, το οποίο έχασε και τον έφυγαν.
- Ναι αλλά πέρυσι ανέβασε την Καλλιθέα στην 1η κατηγορία.
- Το ίδιο δεν είχε κάνει κι ο Δερμιτζάκης πρόπερσι με τον Πανσερραϊκό; (Βρε μήπως διαλέγουν τους προπονητές σε λάθος τάιμινγκ;)
Ζ.

Με δικαιολογίες
* ΟΡΕΞΗ είχαν οι νεαροί Λαρισαίοι, όπως και τις δικαιολογίες έτοιμες.
- Ένα σουβλάκι κοτόπουλο έγραφε για βράδυ η δίαιτα, πήρα στην πιτσαρία να παραγγείλω, δεν είχαν όμως, τι να κάνω και γω, πήρα πίτσα.
***
* -ΚΑΙΡΟΣ είναι να βγω μπροστά...
-Για πες....
-Θα πάω μέχρι το ψυγείο.
***
* - ΣΗΚΩΘΗΚΑ να κάνω δουλειές και τελικά πήγα κι έφαγα.
Ζ.

Αντάρτικο για το πλιάτσικο
* ΚΑΙ να που 11 βουλευτές της ΝΔ θέτουν 7 θανάσιμα ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Όχι ένας ή δυο, ολόκληρη ενδεκάδα, πώς να συνεννοήθηκαν; Και είπαν αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος και για το οποίο η κυβέρνηση κάνει τον Κινέζο, τον Γερμανό, τον Ιρλανδό ανάλογα τι προέλευσης είναι το fund. Μεταξύ των 11 ο Λαρισαίος Μ. Χαρακόπουλος και ο Βολιώτης Χρ. Μπουκώρος.
***
* ΤΙ λένε οι νεοδημοκράτες βουλευτές; «Η μεταβίβαση των δανείων εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων έλυσε το χρόνιο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δάνεια ύψους 87 δις ευρώ βρίσκονται πλέον σε funds. Ωστόσο, το ίδιο δεν συνέβη με τους δανειολήπτες, οι οποίοι έχοντας απέναντί τους πλέον κερδοσκοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδας και όχι τις εγχώριες τράπεζες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του πλειστηριασμού της περιουσίας τους και κυρίως της κατοικίας τους που δείχνει να είναι η βασική προτεραιότητα των funds για την απόκτηση κερδών» (Οι τράπεζες έλυσαν το πρόβλημά τους και έμπλεξαν άσχημα μικροεπιχειρηματίες και οικογενειάρχες. Η κυβέρνηση;)
***
* ΚΙ επειδή πρόκειται για κυβερνητικούς βουλευτές, το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο, έπαιξε παντού. Ως «αντάρτικο» στη ΝΔ προβλήθηκε όμως, ο κουρνιαχτός συγκάλυψε την ουσία της υπόθεσης, το εξελισσόμενο «πλιάτσικο» εις βάρος απλών ανθρώπων.
Ζ.

Του ύπνου
* ΜΕΣ’ την ακεφιά οι νεαροί Λαρισαίοι, ίσως απ’ τη συννεφιά.
- Έχω αυτή τη διάθεση που δεν έχεις διάθεση.
***
* - ΑΝ κοιμηθώ πολλές ώρες μετά νυστάζω γιατί έχω κοιμηθεί πολύ, σε αντίθεση με το αν κοιμηθώ λίγο που μετά νυστάζω γιατί έχω κοιμηθεί λίγο.
***
* - ΝΑΙ πυροσβεστική εκεί;
Έχω κλειστεί στον εαυτό μου…
Ζ.

Καμπάνια κάθαρσης
* «ΖΗΤΗΣΑ τον λόγο για να υποστηρίξω την προσπάθεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Μ. Χαρακόπουλος, υποστηρίζοντας τον Καρδιτσιώτη, φίλο του άλλωστε. Δεύτερο χτύπημα και μάλιστα την ίδια μέρα από τον Λαρισαίο βουλευτή, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «όσο μένουν αναπάντητες καταγγελίες για σκιές σκανδάλων, διευρύνεται και η επικίνδυνη για τη δημοκρατία, ισοπεδωτική για την πολιτική, αντίληψη ότι «όλοι το ίδιο είναι».» Και μίλησε για ζητήματα που ανέκυψαν επί ΝΔ, με τον προηγούμενο όμως υπουργό, το διευκρίνιζε συνεχώς αυτό, για «τον αποπεμφθέντα κ. Αυγενάκη», έλεγε.
***
* ΓΙΑ τρία πράγματα μίλησε, δεν είν’ και λίγα. Πρώτον: «…οι επώνυμες καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΕΛΓΟ για τον προκάτοχό σας, ευελπιστούμε όλοι η υπόθεση αυτή να τύχει της ενδεδειγμένης διερεύνησης, ώστε «αν υπάρχει φωτιά εκτός από καπνό», να γίνουν τα δέοντα, άλλως να φύγουν οι σκιές…»
***
* ΔΕΥΤΕΡΟΝ για: «…Οσμή σκανδάλου εις βάρος ελαιοπαραγωγών, με 10,3 εκατομμύρια ευρώ που «έχουν χαθεί μέσω περίεργων χειρισμών του υπουργείου» εις βάρος ελαιοπαραγωγών, ενώ βρίσκονται συνολικά άλλα 14,5 εκατομμύρια ευρώ στον «αέρα» από κοινοτικές ενισχύσεις εξαιτίας, όπως σημειώνεται, «της προκλητικής ολιγωρίας ορισμένων υψηλά ιστάμενων» στο υπουργείο.» Στην Κρήτη μήπως; Στην Κρήτη που εκλέγεται ο προαναφερθείς πρώην;
***
* ΚΑΙ τρίτον, επισυνάπτοντας και το δημοσίευμα της «Ε» για το κοινό μέτωπο για τα φωτοβολταϊκά που οργανώνει ο περιφερειάρχης Δη. Κουρέτας. «…έχει δοθεί άδεια σε 374 χιλιάδες στρέμματα που αποτελούν το 8,4% της καλλιεργήσιμης γης στον κάμπο. Το 1% της καλλιεργήσιμης γης της Θεσσαλίας αντιστοιχεί σε 44 χιλιάδες στρέμματα και ήδη έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά σε 40 χιλιάδες στρέμματα, έχει δηλαδή σχεδόν εξαντληθεί το επιτρεπόμενο όριο του 1%. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τα υπόλοιπα 334 χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται σε καλλιεργήσιμη γη; Αν ναι, θα επιληφθεί εισαγγελέας;» αναρωτήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος. (Που το πιθανότερο θα είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Κ. Τσιάρα, να περιμένει τις πάσες.)
***
* ΚΙ ένα κερασάκι για το τέλος από τον Λαρισαίο βουλευτή για τον Καρδιτσιώτη υπουργό: «Όλοι οι προκάτοχοί σας, από τον κ. Βορίδη μέχρι τον αποπεμφθέντα κ. Αυγενάκη, εξήγγειλαν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, μετακινώντας κάθε φορά την ημερομηνία κατάθεσης του αναθεωρημένου κανονισμού. Πέντε χρόνια μετά, ο ΕΛΓΑ παραμένει ο ίδιος και απαράλλαχτος...»
Ζ.

Μα κι αυτός…
* ΜΑΝΤΑΡΑ τα έκανε ο νεαρός Λαρισαίος με την κοπέλα του.
- Καλά, πήγες και μου πήρες πίτσα για τα γενέθλιά μου; Είναι δυνατόν;
- Ήθελα να σου πάρω κάτι σπέσιαλ…
Ζ.

 

LAZOP_MAMAK.jpg

* ΑΜΕΣΩΣ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του δημάρχου για το Θεσσαλικό. Κι όχι στα λόγια, ο Λάκης έσπευσε από το ξεκίνημα φέτος στο πλευρό του θεάτρου…
Ζ.

 

DIAMANT_NASIOKAS.jpg

* ΦΟΥΛ του Νασιώκα στην ομιλία Διαμαντοπούλου. Τρεις γενιές παρούσες.
Ζ.

 

KTIRIO.jpg

* ΑΛΛΟ ένα κομμάτι της παλιάς Λάρισας που θα εξαφανιστεί και τη θέση του θα πάρει μια σύγχρονη πολυκατοικία. Το νεοκλασικό οίκημα επί της 23ης Οκτωβρίου και Λάμπρου Κατσώνη σύντομα θα γίνει και αυτό μια ανάμνηση…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass