ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2024 17:11
*ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ και φιλικοί ήρθαν να με συναντήσουν με μεγάλη ανυπομονησία και προσμονή με δώρο ένα κουτί γλυκά από την έρημο πλησίον του Ντουμπάι, αναφέρει ο καθηγητής Δημ. Μπόγδανος. Ο γιος τους, o Ahmed Sahil, μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στο Αγγλόφωνο Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής και θα είναι ένας από τους 48 νέους φοιτητές μας που ξεκινάνε τις σπουδές τους στις 7 του ερχόμενου Οκτώβρη. Το όνειρο του Ahmed είναι να γίνει διαπρεπής χειρουργός. Όταν τους ρώτησα γιατί επέλεξαν τη Λάρισα, η απάντηση που πήρα ήταν αφοπλιστική. Μάθαμε ότι το πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης είναι από τα καλύτερα στη χώρα, ότι δεν έχει εγκληματικότητα η πόλη και ότι η ζωή αρέσει στους φοιτητές. Ο γιος μας θέλει να σπουδάσει Ιατρική στην πόλη που μεγαλούργησε ο Ιπποκράτης και διάλεξε την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, ευχάριστοι και το φαγητό είναι τέλειο. (Μια ξένη, αραβική ματιά στη Λάρισα.) Ζ. *ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ και φιλικοί ήρθαν να με συναντήσουν με μεγάλη ανυπομονησία και προσμονή με δώρο ένα κουτί γλυκά από την έρημο πλησίον του Ντουμπάι, αναφέρει ο καθηγητής Δημ. Μπόγδανος. Ο γιος τους, o Ahmed Sahil, μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στο Αγγλόφωνο Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής και θα είναι ένας από τους 48 νέους φοιτητές μας που ξεκινάνε τις σπουδές τους στις 7 του ερχόμενου Οκτώβρη. Το όνειρο του Ahmed είναι να γίνει διαπρεπής χειρουργός. Όταν τους ρώτησα γιατί επέλεξαν τη Λάρισα, η απάντηση που πήρα ήταν αφοπλιστική. Μάθαμε ότι το πρόγραμμα ιατρικής εκπαίδευσης είναι από τα καλύτερα στη χώρα, ότι δεν έχει εγκληματικότητα η πόλη και ότι η ζωή αρέσει στους φοιτητές. Ο γιος μας θέλει να σπουδάσει Ιατρική στην πόλη που μεγαλούργησε ο Ιπποκράτης και διάλεξε την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, ευχάριστοι και το φαγητό είναι τέλειο. (Μια ξένη, αραβική ματιά στη Λάρισα.) Ζ.

Υποστήριξη
* ΓΙΑ όσους δεν αντέχετε την επιστροφή στην πόλη μετά τις διακοπές καλέστε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ‘’Winter is coming’’, προτρέπει ο Γ. Χ. Η επιστημονική μας ομάδα των Χειμωνάκηδων είναι εδώ για να σας στηρίξουν εντελώς δωρεάν.
* * *
* ΔΙΟΤΙ τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά.
- Δεύτερη ημέρα δουλειάς, έλεγε ο νεαρός Λαρισαίος, και είμαι έτοιμος να πάρω άδεια.
Ζ.
Ρόλος
* ΣΕ ρεσιτάλ ο Μπέος Αχ, αχ, αχ... Τι κοπρίτες, γραβατάκηδες, τι συμμορία... Τα πολιτικοί απατεώνες και νούμερα, στάνταρ από παλιά στον μονόλογό του... Κι εκείνος; Ο ίδιος δεν έχει άλλο ρόλο; Δήμαρχος είναι, άλλον ρόλο από το να βρίζει...
* * *
* ΡΟΛΟΣ πραγματικά... Τον βλέπει ο κόσμος ιντερνετικά να δίνει παράσταση. Κάθε φορά μπροστά σε κάμερα δικιά του, δεν είναι ερασιτεχνικά βιντεάκια από κινητό, σ’ αυτή την κάμερα απευθύνεται, όχι στους γύρω του με τους οποίους υποτίθεται ότι συνομιλεί. Το δείχνει και η ένταση της φωνής, η χροιά, οι κινήσεις του, δεν είναι απίθανο να κάνει και πρόβες στο σπίτι. Πάντως τον εαυτό του παίζει, δεν υποκρίνεται, άλλο αν είναι υποκριτής...
Ζ.
Τα απίθανα
* «ΟΠΩΣ όλοι διαπιστώνουμε, μετά τον Daniel καλούμαστε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις κι όχι στατιστικά αναμενόμενες.» Νηφάλια, παρόλη την ανησυχία του, τοποθετείται ο Λαρισαίος Ζ. Α. : Ίσως δε φτάνουν, πλέον, μόνον οι γνώσεις των ειδικών, αλλά απαιτείται η ενεργοποίηση της φαντασίας μας, η πρόβλεψη με όλες τις πολυσχιδείς εκφάνσεις της, με όλα τα πιθανά κι απίθανα σενάρια.
Τα απίθανα, θα πείτε; Ναι, γιατί η αλληλουχία Ιανού, Daniel & Elias σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, συν την επαπειλούμενη συνέχιση της ξηρασίας, σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στη σφαίρα του πιθανού. Μάλλον φλερτάρουν με το τερατώδες...
Ζ.
Θέμα ηγεσίας
* Ο Στ. Κασσελάκης κατά Αλ. Τσίπρα με κάθε τρόπο, δεν χάνει ευκαιρία να καταφέρεται εναντίον του με υπονοούμενα και μέσω συνεργατών του. Μόνο ευθέως δεν το λέει, δεν μπορεί προς το παρόν, διότι τότε πάει χάθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει όμως...
- Α μωρέ, δεν ντρέπονται, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Με όλα αυτά, του χάλασαν τον γάμο του ανθρώπου, αυτό δεν είναι και τόσο αντρίκιο...
* * *
* ΔΥΟ μόνο από την οργάνωση της Λάρισας είχαν εμφανιστεί υπέρ Κασσελάκη, υπογράφοντας τη διακήρυξη των 870, οι συριζαίοι παγωμένοι στην πόλη, κοιτάζουν κατάπληκτοι.
Θέμα ηγεσίας του κόμματος έθεσε ευθέως ο Παν. Καλογιάννης, «Αποτελεί πλέον μονόδρομο», είπε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ της Λάρισας, «η βάση του κόμματος πρέπει να ξαναμιλήσει, καθώς βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».
* * *
* Ο επικεφαλής της οργάνωσης έστειλε μήνυμα στα μέλη, πως δεν υπάρχει λόγος αποχώρησης από το κόμμα. Εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον του κόμματος: «Είμαστε σε λάθος δρόμο και δουλεύουμε με λάθος τρόπο. Ο πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιος θα καθίσει στην καρέκλα... Μας ενδιαφέρει ο τρόπος που γίνεται. Δεν μπορεί κανείς να παίρνει αποφάσεις ερήμην των βουλευτών και να το ανακοινώνει μέσω zoom. Δεν περιμέναμε την καρατόμηση Φάμελλου. Δεν περιμέναμε αυτές τις αλλαγές...»
Ζ.
Τρεις κι εγώ
* ΤΗΝ ανησυχία ότι μπορεί να μείνει μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σήμερα ένας κούκος, αποκαλύπτει το Βατράχι: Έντονα προβληματισμένος με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σήμερα ένας κούκος που είναι μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κούκος, τον οποίο είχε εντάξει στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές σε περίπτωση που μπορέσει να φέρει την άνοιξη, εξέφρασε σήμερα την έντονη, όπως είπε, ανησυχία του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.«Ακούστε, κάθε μέρα ακούω ότι διώχνουν τον έναν, φεύγει ο άλλος. Σε λίγο το κόμμα δεν θα γεμίζει ταξί. Με όλα αυτά που γίνονται ανησυχώ μήπως στο κόμμα μείνουμε τρεις και εγώ», λέει χαρακτηριστικά.
* * *
* OΠΩΣ λέει ο κούκος, σκέφτεται πλέον να φύγει καθώς ήδη έχει δεχθεί πρόταση να δουλέψει σε ελβετικό ρολόι τοίχου. «Ναι, το σκέφτομαι, δεν θα πω ψέματα. Αν ήθελα να είμαι σε κόμμα που είναι σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ με πλούσιο αρχηγό που φοράει εφαρμοστά μπλουζάκια, θα πήγαινα στο ΜέΡΑ25», καταλήγει.
Ζ.
Υπόσχεται
συνέπεια
* ΑΛΛΑΓΗ σελίδας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις σ’ αυτούς που πραγματικά παράγουν, επιτέλους, υποσχέθηκε ο Χρ. Κέλλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Η διαδικασία του ΟΣΔΕ ξεκίνησε καθυστερημένα, λόγω προβλημάτων με τον τεχνικό σύμβουλο. Υπήρξαν προβλήματα στο σύστημα, τώρα όμως προχωρά ικανοποιητικά. Σκοπός μας είναι να είμαστε συνεπείς στην καταβολή των ενισχύσεων. Εντολή του πρωθυπουργού είναι οι επιδοτήσεις να είναι δίκαιες και να τις παίρνουν αυτοί οι οποίοι πραγματικά παράγουν. Υπάρχει μια κακή προϊστορία στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα», τόνισε ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. (Εν ολίγοις, παραλάβαμε καμένη γη, μαντάρα τα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ε ναι, της ΝΔ ήταν. Το πότε θα τον πουν συριζαίο ή πασοκτζή τον πρώην υπουργό Αυγενάκη είναι θέμα χρόνου.)
Ζ.
Λατομείο;
* ΕΙΧΑΝ πιάσει να το φιλοσοφούν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κάναμε τόσες φορές την καρδιά μας πέτρα που στο τέλος θ΄ ανοίξουμε λατομείο.
* * *
* - ΑΛΗΘΙΝΗ επιτυχία δεν είναι σε τι δουλειά πηγαίνεις κάθε πρωί, αλλά σε τι σπίτι γυρνάς κάθε απόγευμα.
* * *
* - ΟΣΟ δεν μου αντιμιλά το ταβάνι, καλά είμαι.
Ζ.

Αντίφαση της ελίτ
* «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ως φιλελεύθερο στις ΗΠΑ ό,τι θεωρούν αριστερό στην Ελλάδα». Μια μεγάλη αντίφαση εντοπίζει ο Μαν. Κοττάκης, διευθυντής της ‘’Εστίας’’, αυτός κι αν είναι της παρατάξεως: «… να κάνουμε μια απλή σύγκριση. Πώς αντιδρούν οι ίδιοι άνθρωποι, όταν πολιτικές που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας στην Ελλάδα ως αριστερές και συριζαίικες υιοθετούνται στην Αμερική από τους υποψηφίους των «Δημοκρατικών» ως προοδευτικές. Έχει, όσο να ‘ναι, το γούστο του να βλέπεις αυτούς που ωρύονταν κατά του Τσίπρα, της Τασίας, του Πολάκη, του Φίλη, του Καρανίκα, του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς, για τις αντιλήψεις τους περί της αναρχίας, της ελευθερίας έκφρασης, των ορίων της αστυνομικής δράσης, τον κρατικό παρεμβατισμό, την πατρίδα, τους μετανάστες, τον φράχτη τού Έβρου και τα σύνορα, τη Μέση Ανατολή, να εγκρίνουν χωρίς αστερίσκο τα ίδια ακριβώς και χειρότερα πράγματα επειδή τα λέει η Κάμαλα Χάρρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της Τιμ Γουώλς. Και όμως ισχύει. Μισητά και απορριπτέα όταν λέγονται από τους συριζαίους μέσα, αλλά πεφωτισμένα και προοδευτικά από τους Liberals έξω. Η ατρόμητη άρχουσα ελίτ μας δεν φοβάται τις αντιφάσεις της. Πολεμά τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, αλλά τα δίνει όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ Ατλαντικού. Ανερυθρίαστα.
* * *
* ...Η υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ προέρχεται από την ακραία αριστερή πτέρυγα των «Δημοκρατικών». Και τι δεν έχει υποστηρίξει η Κάμαλα ως φορέας δημόσιου πολιτικού αξιώματος στις ΗΠΑ. Ετέθη επικεφαλής σε οικονομική εκστρατεία συγκέντρωσης χρηματοδότησης εγγύησης για την αποφυλάκιση μελών των Antifa. Υποστήριξε αυτό που στις ΗΠΑ ονομάζεται αποχρηματοδότηση της αστυνομίας. Δραστηριοποιήθηκε υπέρ του μέτρου της αποποινικοποίησης της παράνομης μετανάστευσης. Αποδοκιμάστηκε για τις θέσεις της κατά του Ισραήλ. Τέλος, υποστήριξε την άκρως «φιλελεύθερη θέση» της κατάργησης της ιδιωτικής ασφάλισης.
* * *
* ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ και προσεγγίζουμε αξιακά το προφίλ των υποψηφίων Προέδρων στην Αμερική, καθώς το φασόν ιδεολογικό τους μοντέλο για τη δημοκρατία (σύνορα, μειονότητες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ, ουδετεροθρησκεία, διατροφή, ζώα κ.λπ.) εξάγεται, επιβάλλεται και επηρεάζει όλο τον πλανήτη. Η ιδεολογική συζήτηση έχει αξία για να καταλαβαίνει κανείς πώς μια οικονομική και πολιτική ελίτ ξελιγώνεται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ατλαντικού επειδή προφανώς εκεί είναι τοποθετημένα τα συμφέροντά της. Μπίζνες να γίνονται και ας πάει και το αριστερό παλιάμπελο. Δεν εξηγείται αλλιώς τόσο πάθος και τόση αγωνία.
Ζ.
Άλλα ήθη
* Ο Λαρισαίος Κ.Σ. πήγε στο γυναικοχώρι στην Πελοπόννησο και παράγγειλε κεμπάπ, εκεί στους «χαμουτζήδες». Έκπληκτος είδε να του φέρνουν «κιμά τυλιγμένο σε καλαμάκι».
Και ρώτησε κι αυτός με τρόπο, ώστε να μην τον καταλάβουν.
- Ντμπρουβατίνα τι ντγκάνατι;
***
* Α και το τσίπουρο, εννοείται χωρίς καθόλου μεζέ εκεί κάτω, ξεροσφύρι. (Α ρε Θεσσαλία με τα ωραία σου…).
Ζ.
Η επικαρπία
* ΕΙΧΑΝ εμβαθύνει στην κοριτσοπαρέα της Λάρισας.
- Συγχώρεσέ με αγάπη μου. Κι ο Χριστός συγχώρεσε τη μοιχαλίδα.
- Ναι, αλλά δεν ήταν γυναίκα του.
* * *
* - ΠΟΙΑ είναι η διαφορά μεταξύ άντρα και εραστή;
- Ο άντρας έχει την ψιλή κυριότητα κι ο εραστής την επικαρπία.
* * *
* - ΟΛΟΙ εσείς που παλεύετε για μια γυναίκα ευτυχισμένη, θυμηθείτε ότι η Εύα είχε τον Παράδεισο και δεν της έφτανε...
Ζ.
Επιστρατεύονται
* ΦΑΝΤΑΡΟΙ γιατροί καλούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ καθώς με τις ελλείψεις να γιγαντώνονται η κυβέρνηση ανακάλυψε ένα καινούργιο τρικ αξιοποιώντας γιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους. Οι οποίοι δεν μπορούν να πουν και τίποτα. Το υπουργείο καμαρώνει: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση των νησιών προσφέροντας ιατρική βοήθεια, όποτε αυτό απαιτηθεί, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα στην ελληνική κοινωνία».
* * *
* ΒΕΒΑΙΑ, όταν ένα κράτος ζητάει τη βοήθεια του στρατού για να λύσει γνωστά και όχι έκτακτα προβλήματα κάτι δεν πάει καλά με το κράτος. Το οποίο στέλνει τα παιδιά στα δυσπρόσιτα, εντελώς ανάμερα, το χρέος στην πατρίδα, ο όρκος στον Ιπποκράτη κ.λπ., κ.λπ. (Έξαλλος ο Λαρισαίος πατέρας για το παιδί του: Ούτε νερό δεν του πάνε, πόσο μάλλον φαγητό, φαντάρος είναι...)
Ζ.

Άμα είσαι 8...
* ΤΗΝ πείνα του 8χρονου περιέγραφε η απελπισμένη Λαρισαία μάνα.
-Μάζεψε τα παιχνίδια σου...
-Πεινάω.
-Διάβασε για αύριο...
-Πεινάω.
-Πήγαινε για ύπνο...
-Πεινάω.
-Έλα να φας...
-Δεν πεινάω.
Ζ.

 

---------

 

TERZOYDIS.jpg* Ο αντιδήμαρχος Χρ. Τερζούδης, ιδιαιτέρως έμπειρος. Όταν χρειάζεται μπορεί να απαντά και αντί του δημάρχου.
Ζ.

 

 

FOINIKAS.jpg* ΑΝ ρωτήσεις έναν αιρετό ή υπεύθυνο δημόσιας υπηρεσίας γιατί δεν κάνετε αυτό ή εκείνο, αμέσως θα επικαλεστεί ... έλλειψη προσωπικού, λέει ο φίλος της στήλης Η.Ν. για να προσθέσει το συμπέρασμα: Δηλαδή ο Δήμος για να απομακρύνει από την πλατεία Εβραίων τον ...νεκρό φοίνικα (εδώ και καιρό) θα πρέπει να προσλάβει προσωπικό. Διαφορετικά θα τον είχε κόψει και απομακρύνει καθώς ο Δήμος περιποιείται το πράσινο στην πόλη...

 

 

 DEH.jpg

*ΚΑΤΙ πρόσθεσε ο Ν. Χ. όταν είδε τον λογαριασμό επιστρέφοντας από διακοπές. Μπας και αλλά δεν...
Ζ.

 

 

 

 FAMELOS.jpg

*ΤΑ έγραφε η εφημερίδα αυτά πριν από εννιά μήνες ακριβώς, τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα ο Στ. Κασσελάκης έχει αλλάξει γνώμη, μίκρυνε κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο, υπάρχει και μια απελπισία... Οπότε κι ο Σ. Φάμελλος δεν έχει πλέον λόγο να κρύβει λόγια: «Εχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας.»
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass