ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2024 17:05
* ΕΝΑ σωρό υπογραφές βάζει καθημερινά ο δήμαρχος. Υπογράφει και σε γάμους. Όπου, ως γνωστόν, γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων για να λύσουν από κοινού προβλήματα που χωρίς τον γάμο δε θα είχαν. Και καλά είναι να βλέπουν ότι τους παντρεύει ο Θαν. Μαμάκος, ότι υπάρχουν και δικηγόροι για μετά δηλαδή. Ζ. * ΕΝΑ σωρό υπογραφές βάζει καθημερινά ο δήμαρχος. Υπογράφει και σε γάμους. Όπου, ως γνωστόν, γάμος είναι η ένωση δύο ανθρώπων για να λύσουν από κοινού προβλήματα που χωρίς τον γάμο δε θα είχαν. Και καλά είναι να βλέπουν ότι τους παντρεύει ο Θαν. Μαμάκος, ότι υπάρχουν και δικηγόροι για μετά δηλαδή. Ζ.

Να χαλάσει…
* - ΤΙΤΛΟΙ τέλους του καλοκαιριού γνωμάτευε χθες ο Λαρισαίος, ενστερνιζόμενος τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

- Μόνο μην ξεκινήσει κάνα γαϊδουροκαλόκαιρο, μετά το διάλειμμα, επιφυλάχθηκε ο φίλος του.
***
* ΚΙ ο σχολιασμός συνεχιζόταν στην παρέα.
- Μα τι θέλουμε; Να χαλάσει ο καιρός για να φτιάξει η διάθεσή μας… Είναι τόσο δύσκολο;
- Ευτυχώς, πάντως, που έχει πέσει η θερμοκρασία… Και αντί να ανάβουμε 24 ώρες κλιματιστικό, ανάβουμε 20.
Ζ.

Πόλη
* ΓΕΜΙΣΕ η πόλη. Πάει, αυτό ήταν. Άρχισαν τα φροντιστήρια για τα παιδιά, μπαίνουν τα κεφάλια μέσα σιγά-σιγά. Αλλά η θερμοκρασία στα ύψη. Εκεί για να ταλαιπωρεί τους Λαρισαίους, που εκτός από αυτό έχουν και να αντιμετωπίσουν και τις τιμές στα σχολικά που «καίνε». Δύσκολος Σεπτέμβρης.
Κ.Γ.

Ψιμύθια
* ΣΤΟ ιντερνετικό παιχνίδι και η Λάρισα από προχθές, μετά την κατάπτωση ψευδοροφής επί της κεφαλής ασθενούς στο Πανεπιστημιακό. Όχι, δεν είπαν οι διοικούντες ότι πρόκειται για νέα θεραπευτική μέθοδο.
- Άδωνι, πάμε Ψίμυθο… Γιατί στη Λάρισα δεν πάμε καθόλου καλά.
***
* ΔΕΝ προλάβαινε να τρεχαλαγάει ολημερίς παν’-κάτ’ στο ίντερνετ, δούλευε η νεαρή Λαρισαία. Κι επομένως χάρηκε όταν της είπε ο δικός της ότι έχει εξτρά άδεια και περίσσεψαν και κάτι λεφτά, επομένως να δουν μήπως να πήγαιναν μίνι ταξιδάκι Σεπτεμβρίου, στην Ψίμυθο, πού αλλού, που είναι και must φέτος. Ναι ο αθεόφοβος, πήρε το σοβαρό του το χαμογελαστό.
Έπιασε, λοιπόν, το κορίτσι το κινητό και άρχισε να ψάχνει... Δεν πέρασε μισό λεπτό, έξυπνη είναι, ακολούθησε και μισό λεπτό σιγής, μα και αυτοσυγκέντρωσης απ’ ό,τι φάνηκε, πριν σφυρίξει μια παντόφλα δίπλα απ’ το αυτί του.
Z.

Αργά, πολύ αργά
* ΕΝΑΣ χρόνος πέρασε κι ακόμη να στεγνώσουν τα νερά… Πόσο μάλλον να προχωρήσουν, έστω ένα βηματάκι, τα αντιπλημμυρικά. Να δρομολογηθεί η μετακίνηση για κάποια χωριά. Λόγια και μόνο λόγια, σε κάθε ευκαιρία.
***
* ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ διάβαζαν χθες οι Λαρισαίοι στην εφημερίδα πως ο Πηνειός έχει πρόβλημα εκεί στα Πλατανούλια, στη διάβαση της Αμυγδαλέας. Όχι, βελτιωτικές παρεμβάσεις δεν έγιναν, που θα έρθει χειμώνας πάλι, η κατάσταση δείχνει χειρότερη κι από την προ του «Daniel» ακόμα, με φερτά που είχε κατεβάσει το ποτάμι στη θεομηνία και τις νησίδες που στένεψαν την κοίτη.
***
* ΟΧΙ γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων που υποσχόταν επανειλημμένα ο υπουργός Ταχιάος, ένα δεν είχε πει κιόλας ότι θα γίνει «ταχιά», για ταχέως μιλούσε, όμως ούτε η πρόχειρη ιρλανδική διάβαση δεν έγινε ακόμη.
Ζ.

Αρμενίζουν
* ΕΙΚΟΝΑ απόκοσμη, τραγική, με μυριάδες νεκρά ψάρια σε αποσύνθεση να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της θάλασσας στην παραλία του Βόλου. Βάρκες και καΐκια πλέουν μέσα σε ένα παχύ στρώμα νεκρών ψαριών που επιπλέουν και καθιστούν σχεδόν αόρατη την επιφάνεια του νερού. Ένα φρικτό παχύ χαλί. Να είναι η κλιματική αλλαγή;
***
* ΚΑΙ η Περιφέρεια κάτι κάνει, έστω με κάποια καθυστέρηση, έστω χωρίς ιδιαίτερες αρμοδιότητες, ενώ ο Μπέος κάνει ό,τι ξέρει και μπορεί: Περιδιαβαίνει, βλέπει και βρίζει. Η κυβέρνηση όμως; Πού να αρμενίζει; Να, πήγε στην περιοχή της Κάρλας, έστω εκ των υστέρων, ο υπουργός Τριαντόπουλος, ο επί της Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πλέον κατάλληλος. Φροντίζοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι πήγε να κοιτάξει για τη σύνδεση Γυρτώνης-Κάρλας, θέμα που συζητούσε προ ημερών, μόλις πέντε χρόνια μετά που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση.
Ζ.

Φυτοφάρμακα
* ΩΡΑΙΑ η κυβέρνηση πάντως. Το έχει σύστημα απ’ ό,τι φαίνεται και προχωράει ακάθεκτη μ’ αυτό. Με τα χόρτα ζητούσε απ’ όλους να τα κόβουν και οι Δήμοι έτρεχαν για να δούνε πού θα τα πετάξουν, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη. Το ίδιο και με τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων. Τα μαζεύουν οι αγρότες, τα κρατούν για να τους ειδοποιήσει ο Δήμος. Και όταν τα παίρνουν οι Δήμοι, ψάχνουν ιδιώτες για να τα δώσουν. Να τα ανακυκλώσουν ή να τα καταστρέψουν. Αλήθεια, οι Δήμοι πού τα έδιναν τόσο καιρό και τι γινόταν με αυτό; Οι ΦΟΔΣΑ τα παίρνουν πλέον;
Κ.Γ.

Ανισορροπία
* «ΤΟ κενό της αντιπολίτευσης» επισημαίνει χθες πρωτοσέλιδα η «Καθημερινή», ναι εκ δεξιών, εντοπίζοντας γενικότερο πρόβλημα: Μπορεί κάποιοι να απολαμβάνουν χαιρέκακα το παραπολιτικό θέαμα. Η εικόνα διάλυσης, όμως, που παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά μεγάλη ανισορροπία για το πολιτικό μας σύστημα. Χρονίζει πλέον ένα κενό εκπροσώπησης που όσο δεν καλύπτεται από συγκροτημένες και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, μπορεί να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης της αντι-πολιτικής. (Μα τώρα είναι μέρες και νύχτες για χαρές και μπαλωθιές στην Κρήτη…).
Ζ.

Εκκαθαρίσεις
* - ΤΟΝ καθάρισε και τον Φάμελλο ο Κασσελάκης…
- Ποιον, αυτόν που τόσο του στάθηκε στα δύσκολα, κρατώντας την ισορροπία στο κόμμα προς τα έξω…
Φυσικά οι κουβεντούλες των Λαρισαίων περιστρέφονταν στις δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
- Πέρασε το δικό του ο Κασσελάκης, όμως κι οι άλλοι του έκαναν ωραίο δώρο για τον γάμο. Ο πρόεδρος έχει πλέον πλειοψηφία με 17 υπέρ του στους 35 βουλευτές, φοβερό;
- Και τον Πολάκη να γαβγίζει έξω απ’ τη μάντρα…
 - Άρα 19 οι βουλευτές εναντίον του από εκείνους που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Να μην ξεχνάμε στην καταμέτρηση και τους 12 της ΝΕ.ΑΡ. που είχαν χαιρετίσει όλοι μαζί…
- Σωστά, σύνολο επομένως 31 και του απομένουν 17 πιστοί…
- Μέχρι την επόμενη στροφή.
***
* ΚΙ όπως είπε χθες ο πρόεδρος «Ουδείς αναντικατάστατος. Το «εγώ» μας πρέπει να μπει κάτω από το συλλογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του…». Αυτή που κοιτάζει παγωμένη, τουλάχιστον στη Λάρισα έτσι φαινόταν χθες. Όσο για τα «εγώ», υπάρχουν κάποια που δεν τιθασεύονται, συζητούν ακόμη και για το «εγώ», το δικό τους.
***
* ΧΘΕΣ καθάρισε καπάκι και τη Λινού. Ίσως για να εξευμενίσει τον Πολάκη, είπαν πολλοί. Που διαπιστώνουν ότι ο Στ. Κασσελάκης ακολουθεί τη μέθοδο της σαλαμοποίησης στο κόμμα του.
- Ίσως και να μην την ξέρει την παροιμία πως «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»…
Ζ.
Ψάρια
* ΠΕΡΥΣΙ μετά τις πλημμύρες πολύς κόσμος δεν έτρωγε ψάρι. Αντανακλαστικά τα έκοψε για λίγο διάστημα με όλα όσα αντίκριζε. Τα έβλεπε κάτω στους δρόμους της Λάρισας και στις σχάρες και μάλλον αντιδρούσε σ’ αυτό το θέαμα με αυτόν τον τρόπο. Στον Βόλο πλέον με αυτές τις εικόνες είναι ένα ερωτηματικό πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες. Βέβαια, ο Βόλος μην ξεχνάμε πως εφοδιάζει με ψάρια πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και όχι μόνο.
Κ.Γ.

Οι βουλευτές
* ΥΠΕΡ της πρότασης του Στ. Κασσελάκη και ο Λαρισαίος βουλευτής, ο πιστός στον πρόεδρο Βασ. Κόκκαλης.
- Μα αυτός ήταν ο άνθρωπος του Τσίπρα. Και ο πρώην πρωθυπουργός λένε οι «κασσελίστας» πως έχει στραφεί κατά του διαδόχου…
- Ε, ένα από τα δύο δε θα ισχύει.
***
* Ο Λαρισαίος προήχθη κιόλας, ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αναγνώριση…
Υπέρ Κασσελάκη και ο Βολιώτης βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος. Ενώ εναντίον του προέδρου ψήφισε η Τρικαλινή βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη, σύζυγος του Γ. Ραγκούση, που έτσι κι αλλιώς αντιτίθεται, κι ας μην είναι πια βουλευτής.
- Είναι και κομμώτρια, γάμος έρχεται, οπότε «του έκανε ένα μαλλί…». (Αυτοί είναι όλοι κι όλοι, τρεις σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία).
***
* ΣΤΗ Λάρισα πάλι, ο ακροκεντρώος Πασοκτζής διακινούσε δημιουργία σκιτσογράφου. «Μια κατεδάφιση είναι θλιβερό θέαμα όσο άχρηστο κι αν είναι το κτίριο».
Ενώ ο Συριζαίος συνέστηνε το «Κατεδαφιζόμεθα» της Διδώς Σωτηρίου.
Ζ.

Αντιδραστήρια
* ΣΕ ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια αναγκάζονται να καταφεύγουν ασθενείς ελλείψει αντιδραστηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Χαρακτηριστική η περίπτωση ζευγαριού ογκολογικών ασθενών που ενόψει θεραπείας πήγαν για εξέταση ογκολογικών δεικτών και δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Γνωστό το πρόβλημα, προσπαθεί με απευθείας αναθέσεις ο διοικητής Δημήτρης Κατσικονούρης να το διαχειριστεί σε συνεργασία με τους εργαστηριακούς. Όμως, δεν παύει να είναι πρόχειρες λύσεις, γιατί η πραγματική λύση βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που καθυστερεί εδώ και εβδομάδες να ορίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Με τους ασθενείς να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται χωρίς να παραβλέπονται και άλλες δυσλειτουργίες του νοσοκομείου.
Δ.Κ.

Χωρίς κρεμμύδι
* ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα, «σεξ και τρίτη ηλικία», στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Ο μόνος που πιστεύει ότι κάνω σεξ είναι ο σουβλατζής. Επειδή του ζητάω χωρίς κρεμμύδι όταν παραγγέλνω.
***
* - ΕΙΜΑΙ τόσο καλός στο σεξ, που δεν κάνω για να μη μαθευτούν τα κόλπα μου.
***
* - ΦΩΝΑΖΕΙΣ στο σεξ;
- Πολύ…
- Και τι λες δηλαδή;
- Έλεος βραδιάτικα, δουλεύουμε ρε παιδιά το πρωί…
***
* - ΓΙΑ βρόμικο σεξ πόσες μέρες πρέπει να μείνεις άπλυτος;
Ζ.

Η περιφερειακή
* ΝΕΑ ερώτηση της Λ. Λιακούλη προς τον παλιότερα σύντροφό της Κυρ. Πιερρακάκη, νυν υπουργό Μητσοτάκη. Για τη σύντμηση και άρα μεγέθυνση σχολικών τμημάτων. Αυτήν τη φορά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δε στρέφεται κατά της θεωρούμενης φίλης της Κ. Καραγιώργου, αλλά αναφέρεται στην προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας, στην περιφερειακή διευθύντρια Β. Ζιάκα. Η οποία και υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις. Μάλλον «παράσημο» γι’ αυτήν, παρά «υγρασία» η ερώτηση. Αφού εντολή του Υπουργείου εκτελούσε, που ισχύει και εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα.
Ζ.

Κολόνες σάπιες;
* ΑΠΟ πότε το συνδικάτο «αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλήσει για κατανόηση στα προβλήματα του ΔΕΔΔΗΕ; Από πότε οι συνδικαλιστές βγάζουν δελτίο Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ;». Έξαλλος ο παλαίμαχος συνδικαλιστής της ΕΤΕ ΔΕΗ Γιάννης Λαδάς με τη δημόσια τοποθέτηση προχθές της ηγεσίας του σωματείου. «Γιατί δε λένε πόσες κολόνες σάπιες έχει ο Νομός Λάρισας και σε κάθε μπόρα θα έχουμε αυτά τα προβλήματα; Γιατί δε μιλάνε για τις εργολαβίες που λυμαίνονται τα χρήματα του λαού οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι; Γιατί δε μιλάνε ότι έχουν ενοικιαζόμενους εργάτες, τεχνίτες διοικητικό προσωπικό…».
***
* ΚΑΝΕΙ λόγο για τον απεχθή «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και προτρέπει: «Η ΕΤΕ ΔΕΗ να πει τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι λειτουργούσε πάντα. Είναι καθήκον να σταθεί στο ύψος της, γιατί όταν καλύπτει τη διοίκηση, κατ’ επέκταση την κυβέρνηση, θα τα βρει μπροστά της…». (Αν μη τι άλλο θεωρείται πατέρας τους, νοιάζεται…).
Ζ.

Αυτοσυγκράτηση
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Κανονικά, όταν σου δίνουν γλυκό και λες όχι, θα έπρεπε να χάνεις μισό κιλό, κάτι ρε παιδί μου, έτσι για την επιβράβευση της αυτοσυγκράτησης.
***
* - ΠΡΩΤΑ φεύγει η ψυχή, μετά το χούι… Κι ακόμα αργότερα το λίπος κάτω απ’ την κοιλιά.
***
* - ΤΡΩΣ ψάρι για μεσημεριανό και κατά τις 7 πεθαίνεις της πείνας. Γι’ αυτό είναι τόσο επιθετικοί οι καρχαρίες.
***
* - ΜΟΥ είπαν να πάμε για γυμνισμό και ρώτησα «Και τα λεφτά για τον λουκουμά, πού να τα βάλω; Ε;».
Ζ.

Κουνούπια
* ΣΥΝΝΕΦΟ τα κουνούπια καθημερινά εκεί στα ανατολικά του Πλατυκάμπου, κοντά στο αρδευτικό κανάλι. Πολλά και τα παράπονα των κατοίκων, που δεν μπορούν να απολαύσουν ένα ήσυχο καλοκαιρινό βραδάκι τώρα που άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία.
Τι να μας κάνουν τα χάπια που μας προμηθεύει η εταιρεία για τους υπόνομους, ψεκασμούς δε βλέπουμε μήπως και βγούμε λίγο στην αυλή, έλεγε κάτοικος της περιοχής, χωρίς πάντως να περιμένει και πολλά αυτήν την εποχή…

Στον κήπο
* ΒΡΕΘΗΚΕ σε παρέα ο Λαρισαίος τώρα το καλοκαίρι κι άρχισαν οι συστάσεις.
- Τριανταφύλλου, λέει ο πρώτος, χάρηκα…
- Μαργαρίτης, λέει ο άλλος.
- Παπαρούνης, λέει ο τρίτος.
- Τάσος Κηπουρός τους απαντά. Σας έχω.
Ζ.

 

 

KLARINO.jpg

* ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ πράματα, πολύ προχωρημένα… Στο βιντεάκι που ανήρτησε ο Λαρισαίος Θ.Δ. από γλέντι στο χωριό του. Διότι εντάξει ο τραγουδιστής της ορχήστρας ν’ ανάψει ένα τσιγάρο, είναι και στυλ, να καπνίζει κι ο κλαριντζής όμως; Να ρουφάει τσιγάρο, να φυσάει κλαρίνο, αυτά κι αν είναι γερά πνευμόνια. Το επιπλέον προχωρημένο; Ουίσκι «Black Label» στο τραπέζι με ψητό αντάμα. Αυτό είναι φιλοξενία… («Καημένη Αναστασιά», να παίζουν, εκεί στα ορεινά. Και να είναι μέρα ακόμα. Όχ’ι τν άλλ’η μέρα το προυί, απλώς ξεκίνησαν νωρίς να απολαύσουν το γλέντι περισσότερο).
Ζ.

 

 

KAROTSI.jpg

* ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ παππούς σπρώχνει το παιδικό καροτσάκι με το μωρό του. Τη γεμάτη νταμιτζάνα.
Ζ.

 

 

ROLOGIA.jpg

* ΟΥΤΕ τα ρολόγια δεν μπορούν να συντονίσουν στο Δημαρχείο της Λάρισας; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά δημιουργείται εντύπωση ότι στα σοβαρά θέματα θα δυσκολεύονται…
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass