ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2024 17:11
*ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ έγινε χθες ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, «πρώτη μούρη στο Καβούρι», στο Κορωπί για την ακρίβεια, όπου το αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, του ΟΑΣΑ, το οποίο επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός πήγε με αφορμή τη δρομολόγηση 30 νέων λεωφορείων σε περιοχές της Αττικής, ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, το είπαν κάποιοι. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής με «συνολικά 950 καινούργια, σύγχρονα, απολύτως προσβάσιμα λεωφορεία έως το καλοκαίρι του 2025», για την απόκτηση των οποίων χρησιμοποιήθηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό. Όλα αυτά στο πλαίσιο νέας σύμβασης με την κοινοπραξία ορισμένων ΚΤΕΛ και κάποιων τουριστικών γραφείων. (Και η Λάρισα προφανώς στο προσκήνιο. Εντελώς.) Ζ. *ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ έγινε χθες ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, «πρώτη μούρη στο Καβούρι», στο Κορωπί για την ακρίβεια, όπου το αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, του ΟΑΣΑ, το οποίο επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός πήγε με αφορμή τη δρομολόγηση 30 νέων λεωφορείων σε περιοχές της Αττικής, ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, το είπαν κάποιοι. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής με «συνολικά 950 καινούργια, σύγχρονα, απολύτως προσβάσιμα λεωφορεία έως το καλοκαίρι του 2025», για την απόκτηση των οποίων χρησιμοποιήθηκαν πόροι από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό. Όλα αυτά στο πλαίσιο νέας σύμβασης με την κοινοπραξία ορισμένων ΚΤΕΛ και κάποιων τουριστικών γραφείων. (Και η Λάρισα προφανώς στο προσκήνιο. Εντελώς.) Ζ.

Αλλάζει
* - EΡΧΟΝΤΑΙ βροχές, είπαν...
-Άντε να ξεκουραστεί λιγάκι το πεζικό, ν’ αναλάβει το ναυτικό. (Τόσα είδαν και φέτος τα μάτια του Λαρισαίου.)
* * *

* ΕΝΩ ο τρίτος της παρέας μετέδιδε πληροφορίες πως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, τις επόμενες μέρες, μείωση ακόμη και 10 βαθμών, η οποία θα οφείλεται στα αστειάκια που κάνουν όσοι επιστρέφουν στις δουλειές τους ή συναντιούνται μετά τις διακοπές. Ο λόγος γι’ αυτές τις φράσεις, όπως ‘’καλό χειμώνα’’, ή ‘’τα κεφάλια μέσα τώρα’’ και άλλες εξίσου ευρηματικές ατάκες αυτής της περιόδου.
Ζ.
Το «ψ»
* Ο, σχολιασμός, Ο... Από τη Λαρισαία Ο. Κ. στο ιντερνετικό θέμα των ημερών: H Ψίμυθος είναι το νησί των ονείρων. Αναδύθηκε από έναν ωκεανό ψεμάτων, -το «ψ» είναι το αρχικό γράμμα των δύο λέξεων- είναι στολισμένη με τα ψιμύθια της φαντασίας, ψάχνει να βρει τους επισκέπτες που της ταιριάζουν -το ψάξιμο εξάλλου είναι μια πολύ εποικοδομητική συνήθεια- , ψήνεται στον καλοκαιρινό ήλιο, αλλά και ποιο ελληνικό νησί δεν ψήνεται εδώ που τα λέμε από τον αμείλικτο κυβερνήτη του ουρανού;
* * *
* ΚΙ εκεί που όλοι την νομίζουν υπαρκτή κι αναρωτιούνται γι’ αυτήν, ψάχνοντας στους χάρτες, έρχεται η αποκάλυψη: η Ψίμυθος δεν υπάρχει. Αποτελεί τη φαντασίωση του φετινού καλοκαιριού για όλους αυτούς που έλιωσαν από τη ζέστη στις αβίωτες πόλεις, που απειλήθηκαν και υπέφεραν από τις πυρκαγιές, που η ακρίβεια δεν τους άφησε να απολαύσουν διακοπές και ξεκούραση, που δεν κατάλαβαν γιατί και πώς άλλαξαν οι εποχές, η κοινωνία, ο κόσμος ολάκερος. ‘Ίσως το φανταστικό νησί να είναι η αντίσταση στη ματαίωση όλων αυτών που κάποτε έδιναν κάποιο νόημα στο ελληνικό καλοκαίρι... (Εν τω μεταξύ ακούστηκε πως ο Μητσοτάκης συνεχίζει τις διακοπές του στην Ψίμυθο.)
Ζ.
Με σασπένς
* ΤΗΝ επικαιρότητα σχολίαζαν στην παρέα των Λαρισαίων, με τον δικό τους τρόπο.
- Τα κακά νέα είναι ότι πάμε κατά διαόλου. Τα καλά νέα ότι θα είμαστε μεγάλη παρέα.
* * *
* - ΠΗΡΑ στη ΔΕΗ να κάνω μια ρύθμιση και με είχαν τόση ώρα στην αναμονή που τώρα πρέπει να κάνω ρύθμιση στην COSMOTE.
* * *
* - ΚΑΜΙΑ δουλειά δεν είναι ντροπή, παιδιά. Μερικοί μισθοί είναι.
* * *
* - ΠΑΝΤΩΣ αυτή η χρονιά έχει πολύ σασπένς. Δεν ξέρει αν θα πας από πανδημία και ποια, από πνιγμό, φωτιά ή πόλεμο.
Ζ.
Τα αυτονόητα
* ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ το δίχως άλλο η κυβέρνηση. Και τα καταφέρνει, στις υποσχέσεις, στην παρηγοριά, στο να κάνει ντόρο. «Ζεστό χρήμα σε αγρότες και συνταξιούχους», λένε. Ναι;
Για τους αγρότες όχι και τόσο αφού οι ανακοινώσεις αναφέρονται στα χρήματα που θα δοθούν, όπως κάθε χρόνο, ως τα τέλη της χρονιάς. Σιγά το νέο, όμως άμα προστεθούν όλα μαζί δημιουργούν εντύπωση.
Όσο για τους συνταξιούχους, καμαρώνουν πως θα τους δοθεί χρήμα επειδή θα πληρωθούν τις συντάξεις τους στο τέλος του μήνα. Τόσο καλά...
Ζ.
Χάος Σίσυφου
* ΓΕΜΙΣΕ η θάλασσα του Βόλου ψόφια ψάρια, εκ Κάρλας λέει προερχόμενα, του γλυκού νερού που όταν μπαίνουν στο αλμυρό της θάλασσας τετέλεσται. Και γράφει ο Βολιώτης και ολίγον Λαρισαίος Ν. Β.
Η δουλειά μας έσωζε, προσωρινά. Το πρωί παίρναμε τις μεγάλες πέτρες. Τις κουβαλούσαμε μέχρι την κορυφή του λόφου μέχρι το απόγευμα. Ήμασταν διαλυμένοι, μούσκεμα στον ιδρώτα και βουβοί σαν σφουγγάρια ξερά. Κάποιος τις άφηνε να κυλήσουν και την άλλη μέρα κουβαλούσαμε την ίδια πέτρα...
Τα απογεύματα βαδίζαμε δίπλα σε μια θάλασσα από λάσπη γεμάτη από πτώματα ψαριών. Περπατούσαμε σιωπηλοί με μάτια ανοιχτά από τρόμο.
Αφού κοιτάζαμε τόσο καιρό το χάος, τώρα και αυτό μας κοίταζε τόσο γλυκά, σαν νοσταλγία.
Ζ.
Αντιθέτως
* «ΔΙΑΒΑΖΑ για τον τελικό του διηπειρωτικού που έπαιξαν οι μικροί του Ολυμπιακού στο Μαρακανά. Η διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν περήφανη γιατί μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές καθάρισαν τα αποδυτήρια και άφησαν ευχαριστήριο σημείωμα για τη φιλοξενία», αναφέρει σε σημείωμά του ο Λαρισαίος Τ. Κ. , Αεκτζής στο φρόνημα και προσθέτει: Αντίστοιχα, πριν λίγους μήνες οι «μεγάλοι» του Ολυμπιακού έπαιξαν στο ΟΠΑΠ Αρένα για τον τελικό του Conference League. Μετά το τέλος του αγώνα, στον οποίο κέρδισαν, οι ίδιοι παράγοντες ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από ανθρώπους του Ολυμπιακού να κατουράνε στους τοίχους που είχαν φωτογραφίες της ΑΕΚ και να τους μουντζουρώνουν. Και «κρυφο»καμάρωναν για αυτούς. Ο πρόεδρος της ομάδας βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό θα το έκανε η ΟΥΕΦΑ ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή. Δεν ζήτησαν ούτε μία συγνώμη. Δεν είπαν ούτε μία φορά πόσο ντροπιαστικό ήταν για το «φίλαθλο πνεύμα» που προωθεί η Ελλάδα σε όλη την ανθρωπότητα. Αυτοί είμαστε...
Ζ.
Με όρεξη
* ΕΙΧΑΝ ιδέες εκτός από προβλήματα οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Να φτιάξουμε μελομακάρονα από τώρα. Γιατί όχι; Ποιος μας εμποδίζει;
* * *
* - ΘΑ ρίξω ένα κέρμα: αν τύχει κορώνα, θα φάω προφιτερόλ, αν τύχει γράμματα, θα φάω πουτίγκα, αν μείνει στον αέρα, θα φάω αχλάδι.
* * *
* - ΜΟΥ έδωσε κι ένα χαρτί η διαιτολόγος να γράφω λέει τι τρώω.
Όλη μέρα δηλαδή να κάθομαι πάνω απ’ το χαρτί;
* * *
* - ΑΝ μιλούσαμε για έρωτα τι θα με ρωτούσες;
- Έχεις φάει κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές;
Ζ.
Και τα παγκάκια;
* ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ τους νέους ανακατασκευασμένους δρόμους της Λάρισας οι δύο μεσήλικες. Τους λεγόμενους ήπιας κυκλοφορίας
- Ωραίοι, πολύ ωραίοι, δίνουν ανάσα.
- Έχουν ελεύθερους χώρους, ναι...
- Ούτε ένα παγκάκι όμως, δεν σκέφτηκαν να βάλουν. Σάμπως δεν χωρούσαν...
- Ίσως κάνει βελτιώσεις ο νέος δήμαρχος. (Είναι και το προσδόκιμο που έχει αυξηθεί, πληθαίνουν οι ηλικιωμένοι που τις χρειάζονται τις ανάσες τους.)
Ζ.
2 στους 870
* ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ παρέμβαση 870 συριζαίων απ’ όλη τη χώρα, που εμφανίζονται ως «Κίνημα Μελών» και υποστηρίζουν αναφανδόν τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη. Στρέφονται εναντίον των λεγόμενων ‘’87’’ της κομματικής ηγεσίας, γι’ αυτό άλλωστε και 870 οι υπογραφές, ‘’είμαστε δεκαπλάσιοι’’ εννοούν, αν και πολιτικά πρόκειται για άλλα μεγέθη.
Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας πάντως δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Μεταξύ των 870, μόνο 2 υπογραφές: ο Άρης Αγραφιώτης ως μέλος της Κ. Ε. του κόμματος και ο γεωπόνος Θοδ. Σπανοθύμιος, ο οποίος είχε καταταγεί δεύτερος στις εσωκομματικές προκριματικές για τις ευρωεκλογές αλλά ο πρόεδρος δεν τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο. Όπου μετείχε η Φαρσαλινή Χρ. Χλαπανίδα, η οποία είχε πρωτεύσει.
* * *
* ΝΕΑ επίθεση στον πρόεδρο, μέσα απ’ το κόμμα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, καλεί τα ΜΜΕ να είναι συγκρατημένα και να μην καλύψουν τον γάμο του Στ. Κασσελάκη. Είναι φυσικά ένας σίγουρος τρόπος να τον οδηγήσουν στην απελπισία και την παραίτηση. (Όσο για το διαζύγιο, μετά τον γάμο φυσικά, το κομματικό διαζύγιο μετά τον γάμο στην Κρήτη.)
Ζ.
Βλέμμα τρομερό
* ΔΕΝ έβγαζαν άκρη οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κι αφού μιλάγανε 8 ώρες στο γραφείο λένε ’’Κορίτσια πάμε κάπου να τα πούμε’’. Και πήγαν...
* * *
* - ΤΡΟΜΑΖΩ με το βλέμμα σου...
- Αχ γλυκούλη μου... Και πολύ καλά κάνεις.
* * *
* - ΕΛΑ ρε, να το ακυρώσουμε το αποψινό, η δικιά μου δεν είναι καλά...
- Τι έχει;
- Τίποτα...
- Ω ρε φίλε, παλούκι...
* * *
* - ΠΗΓΕΣ τελικά καλέ και εξομολογήθηκες;
- Ναι αλλά με έδιωξε... Μου είπε να βρω εξορκιστή.
Ζ.
Κι αν;
* «ΣΑΝ σήμερα πριν 64 χρόνια στο Μαιευτήριο Μαγιάκου της Αθήνας, η Αφροδίτη Κ. – Κ. γέννησε με καισαρική ένα παίδαρο 4,5 κιλά μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και 10 μήνες εγκυμοσύνη...» Ο Λαρισαίος Μ. Κ. διηγείται με αφορμή τα γενέθλιά του: Την ίδια μέρα στην ίδια κλινική γέννησε και η σύζυγος του Μανώλη Αγγελόπουλου, διάσημου τραγουδιστή και άρχοντα των τσιγγάνων. Λίγες ώρες μετά από την καισαρική, όπως συνηθίζεται, η μαία έφερε την κούνια με τον υπερτροφικό μπεμπέ να τον δει η μητέρα του. Έλα όμως που λόγω της παράτασης της κύησης αυτός είχε βγάλει κατάμαυρα μαλλιά ήταν μελαψός, και λόγω του ίκτερου και τα νύχια του είχαν μεγαλώσει.
* * *
* ΜΟΛΙΣ τον αντίκρισε η ξανθούλα Αφροδίτη έπαθε ένα σοκ και ανέκραξε:
- Τι είναι αυτό το γυφτούλι, λάθος κάνατε, πάρτε το από δω, αυτός είναι του Αγγελόπουλου.
- Μα δεν γίνονται αυτά κυρία μου ...
Τέλος πάντων, στο τέλος πείστηκε και με πήρε στην αγκαλιά της.
Και λέω εγώ τώρα: Κι αν είχε δίκιο η μάνα μου; Τέλος πάντων, πέρασαν 64 χρόνια ακριβώς. Άσπρισε κι η κούτρα μου αλλά την τσιγγάνικη καρδιά την έχω. (Αγάπες μουουου περαστικέεες, Αγάπες μου χαμέεενες...)
Ζ.
Δεν καλύπτονται
* - ΚΑΙ οι 7 ήταν σχετικά υπέροχοι στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο Λαρισαίος Στ. Π., μεταφέροντας και την πρόταση συντρόφων του απ’ τα παλιά.
- Γιατί στα γκάλοπ που γίνονται για τους υποψήφιους προέδρους δεν υπάρχει και η επιλογή ‘’κανένας’’ ώστε να καλύπτεται και το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ;
Ζ.
Μα βαριόταν
* ΟΥΤΕ να του εξηγήσει, του φίλου του, δεν είχε διάθεση ο νεαρός Λαρισαίος.
- Τι κάνεις;
- Βαριέμαι απίστευτα.
- Και γιατί δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό;
- Μάντεψε ντε...
Ζ.

 

------

XABAH1.jpg* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ με χορευτές χθες το πρωί η Παπασταύρου με αντιπροσωπεία να επισκέπτεται τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και να συναντά τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Μιχαλόπουλο δίνοντας μια γεύση της 7ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών, που εξελίσσεται στη Λάρισα. Με τις Χαβανέζες και τους Νεοζηλανδούς να συγκεντρώνουν τα βλέμματα των Λαρισαίων για τη διαφορετική τους κουλτούρα.XABAH2.jpg

 

 

 

KIVOTIA.jpg*ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΕΣ «χοντράδες», επιεικής χαρακτηρισμός, γίνονται αυτές τις μέρες από την Εταιρεία (HOF) που περνά οπτικές ίνες στα Ταμπάκικα. Όπου στα ήδη στενά πεζοδρόμια των οδών Χρυσοστόμου και της Διονύσου «φύτεψαν» κάτι δίμετρες, θηριώδεις «ντουλάπες» που μετά βίας αφήνουν να περάσει πεζός.
Και οι περίοικοι ρωτούν: αλήθεια στον Δήμο ελέγχει κανένας πώς μπαίνουν οι «ντουλάπες» στα πεζοδρόμια ή το έριξαν μαζικά στις διακοπές; Δηλαδή κάνει η Εταιρεία του κεφαλιού της; Θα επιληφθούν σήμερα κιόλας ή θ’ αφήσουν να δημιουργηθεί τετελεσμένο;
Ζ.

 

 

PASOK.jpg*ΠΑΣΟΚ... Ωραία χρόνια... (Και τώρα ακόμα.)

 

 

KAREKLA.jpg*ΝΑ και μια καρέκλα που κάθεται...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass