ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2024 17:14
* ΔΙΑΚΟΠΕΣ τέλος, λέει ο Φ.Ν. και το αποτυπώνει με τον φακό του. Τα κεφάλια μέσα. Ζ. * ΔΙΑΚΟΠΕΣ τέλος, λέει ο Φ.Ν. και το αποτυπώνει με τον φακό του. Τα κεφάλια μέσα. Ζ.

Θα πληγούν
* ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ από τους μετεωρολόγους για όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, ότι «θα πληγούν από καιρικά φαινόμενα», αύριο-μεθαύριο. Αμήν και πότε, πληγή είναι αυτό ή ευλογία; Για βροχές μιλούν...

Ζ.
Α, έτσι να λέμε
* ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ στον δρόμο χθες Δευτέρα οι δύο Λαρισαίοι κι αφού χαιρετήθηκαν, ακολούθησε ο διάλογος.
- Επέστρεψες;
- Ναι, εσύ;
- Όχι ακόμη. (Η πρώτη ερώτηση και η τελευταία απάντηση εμπίπτουν στην κατηγορία του σουρεαλισμού).
Ζ.
Κορύφωση
* ΑΥΡΙΟ ξεκινούν οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τον γάμο του Στεφ. Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά, οι οποίες θα κορυφωθούν λέει το Σάββατο. Θα το γιορτάσουν με την ψυχή τους, αλλά διακριτικά λέει, προσπαθώντας λέει να αποφύγουν τη δημοσιότητα πάση θυσία. Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κορυφώνεται η φαγωμάρα και συνεχίζουν να χορεύουν καρσιλαμά, πρωτοστατούντος του προέδρου.
Ζ.
Δεν τσαλαβουτάει
* ΤΟΣΑ γράφτηκαν με αφορμή τον θάνατο του καθηγητή της Φιλοσοφίας Χρ. Γιανναρά, για τις τοποθετήσεις του και το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Ιδίως για το βιβλίο του «Η ελευθερία του ήθους», που θεωρείται ότι όρισε αυτό που αργότερα ονομάστηκε «νεορθοδοξία» και έχει χαρακτηριστεί «ο Μάης του ‘68 στην Ορθόδοξη θεολογία και ηθική».
* * *
* ΛΟΙΠΟΝ, χθες έγραψε στην εφημερίδα ο Δ. Χατζ. για συνέντευξη που είχε κάνει προ εικοσαετίας με τον Χρ. Γιανναρά και μεταξύ άλλων παρέθεσε και κάποια που του είχε πει για τη σχέση Κράτους - Εκκλησίας, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για σκέψεις και απόψεις που μόνο ανεπίκαιρες δεν είναι: «Μερικά πράγματα κρίνονται ακόμη και μόνο από την ευφυΐα και το ήθος των εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ένας ευφυής και σεμνός κληρικός δεν τσαλαβουτάει σε θέματα πολιτικής ούτε εμφανίζεται ως αρμόδιος χειριστής εθνικών θεμάτων. Είναι άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας. Η Εκκλησία είναι λαϊκό σώμα, το οποίο υπάρχει και συγκροτείται ενσαρκώνοντας κάποιες απαντήσεις στα καίρια υπαρξιακά μας ερωτήματα, για τη ζωή και τον θάνατο. Εξ ορισμού δηλαδή είναι έξω από την τρέχουσα, εφήμερη καθημερινότητα των οργανωτικών σχημάτων, όπως το κράτος και η πολιτική του πρακτική... (Επίκαιρες, ειδικά για τη Λάρισα).
Ζ.
Τον πήραν
* ΤΟΝ Κ. Πλέγα δεν κατάφερε να τον κρατήσει η ΑΕΛ, της τον πήρε ο Λεβαδειακός, μαζί και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, τον είχαν δει στη Β’ και τον είχαν σημαδέψει. Για να δικαιωθούν, αφού ο πρώην βυσσινί εντυπωσίασε τους πάντες στο ματς του Κομποτιακού εναντίον του Παναθηναϊκού.
Ζ.
Παροτρύνσεις
* «ΤΑ όνειρά τους στην Ελλάδα...» ο τίτλος, για τους νέους το περιεχόμενο. Δημόσια τοποθέτηση του Μ. Χαρακόπουλου ενόψει της ΔΕΘ και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, με ταυτόχρονη δημοσίευση χθες στην «Ε» στη Λάρισα και στα «Νέα» στην Αθήνα. Ούτε συμπολίτευση μα ούτε και αντιπολίτευση, με προσεκτικά ισορροπημένες παροτρύνσεις.
* * *
* ΜΕ αναφορές στη ΔΕΘ αρχικά, ο βουλευτής Λαρίσης, και στο πώς παρήκμασε ως οντότητα, οικονομικά, ακόμη και ως αφορμή διασκέδασης των Αθηναίων παραγόντων, «Ο βαρδάρης της οικονομικής κρίσης άλλαξε και τις παλιές συνήθειες», καταλήγει: Ο πρωθυπουργός, ήδη, το βράδυ των ευρωεκλογών δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών και προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Σημαντικότερο, όμως, από τα πρόσωπα -που πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενό τους, να πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας και να μην προκαλούν με τη συμπεριφορά τους- είναι οι πολιτικές που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Σε μια χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι μείζον ζήτημα ότι τα νέα παιδιά κάνουν όνειρα να ζήσουν εκτός αυτής, να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό. Παιδιά που τα σπουδάζουμε για... να φύγουν. Αν τα παιδιά μας δε δουν το μέλλον τους εδώ, δε φτιάξουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα, τι μέλλον έχει ο τόπος;».
Ζ.
Γιατί κορνάρουν
* ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ και τοποθετήσεις από νεαρούς Λαρισαίους.
- Προς κάποιες που χώρισαν πρόσφατα, ενημερώνω ότι κάνω πολύ καλά τον πρώτο τυχόντα.
* * *
* - ΛΟΙΠΟΝ, τσιλιμπουρδίζω είναι όταν βάζεις πολύ τσίλι σ’ ένα φαγητό και γίνεται μπούρδα.
* * *
* - ΔΕΝ ήξερα γιατί κορνάρουν όταν παντρεύονται. Μέχρι που είδα έναν γαμπρό να βαράει την κόρνα με το κεφάλι. Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει...
Ζ.
Προσοχή
* - ΕΙΝΑΙ άγριο το σκυλί σας;
Ο Λαρισαίος στεκόταν έξω από τα κάγκελα της αυλής και ρωτούσε τον καινούριο γείτονα.
- Μπα... Ένα τσιουάουα είναι.
- Και γιατί έχετε πινακίδα ‘’Προσοχή Σκύλος’’;
- Για να μη μας το πατήσουν.
Ζ.
Τουριστικό χρήμα
* «ΤΟ τουριστικό χρήμα δεν καταλήγει ακέραιο στον παραθεριστικό προορισμό». Ο Π. Μπ. μιλάει για τη βαριά βιομηχανία της χώρας: Ένα τμήμα του μένει στον τόπο εκκίνησης του τουρισμού, στην πατρίδα του τουρίστα. Ένα άλλο τμήμα είναι το διεθνές κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται τουριστικά τους δημοφιλέστερους προορισμούς, Μύκονο, Σικελία, Μαγιόρκα κ.λπ. Αυτό το ρυπαρό κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Ο χυδαίος τουρισμός που αφήνει υποτίθεται τα πολλά λεφτά, αναφέρομαι στο εμπόριο γυναικών για τους πλουσιότερους τουρίστες, ανθεί μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, της Εκκλησίας και της κυβέρνησης, η οποία έκπληκτη ανακαλύπτει ότι υπάρχει μαφία στη Μύκονο. Και κάθε λίγο εκστρατεύει εναντίον της, αλλά ποτέ δεν είναι ούριος ο άνεμος κι έτσι τα καράβια μένουν δεμένα στο Μαξίμου.
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: Το χρήμα του τουρισμού δεν κατανέμεται σε όλα τα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας. Δεν ανήκει καν στην τοπική κοινωνία ο έλεγχος της τουριστικής βιοτεχνίας ή βιομηχανίας. Δείτε τη Μύκονο... Θεωρείται πλέον εξαιρετικά δυσάρεστο και αρνητικό παράδειγμα τουριστικής υπερανάπτυξης, γι’ αυτό και πληρώνει φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαζί με τη Σαντορίνη, με μείωση του τουρισμού τους. Τα νησιά αυτά έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους. Οι άνθρωποί τους ζουν εξαιρετικά στενάχωρα πάνω τους, δεν τα αντέχουν. Κι όσοι τα επισκέπτονται, καταναλώνουν τη φήμη τους και τη φλούδα τους μέσα από την κάμερα του κινητού. Δε ζούμε οτιδήποτε, αν δεν το ανεβάσουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα. Αν δεν το αναρτήσουμε, είναι ως μη γενόμενον.
Ζ.
Για την ανάρτηση
* ΚΑΙ προς επίρρωσιν καταφθάνει και το «Βατράχι» με το δικό του στυλ, κοάζοντας: Τραγικές στιγμές βιώνει νεαρή Ελληνίδα, η οποία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού σέλφι που τράβηξε κατά τη διάρκεια των διακοπών της, δεν μπορεί να θυμηθεί σε ποιο νησί πήγε.
Επιστρέφοντας από τον -άγνωστο μέχρι στιγμής- προορισμό που πέρασε τις διακοπές της, η νεαρή δήλωσε ότι «πέρασε τέλεια», αλλά σύντομα αναγκάστηκε να παραδεχτεί κλαίγοντας σε φίλους και συγγενείς ότι δε θυμάται πού πήγε, αλλά ούτε και με ποιους πέρασε τις διακοπές της.
* * *
* ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να επαναφέρει στη μνήμη της έστω και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο από τις μέρες των διακοπών της, η νεαρή πιστεύει πως μάλλον πήγε «σε κάποιο νησί των Κυκλάδων», αφού, όπως είπε, θυμάται κάποια άσπρα σπίτια που ήταν πίσω της όταν έβγαζε σέλφι στο καράβι. Επίσης, όπως λέει, μάλλον ήταν με μια παρέα φίλων από τη δουλειά, αν και, όπως τόνισε, δεν είναι απόλυτα σίγουρη.
* * *
* ΣΕ μια προσπάθεια να τη βοηθήσουν να συναρμολογήσει τα κομμάτια του παζλ, φίλοι της κοπέλας ελέγχουν εξονυχιστικά τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου ελπίζουν πως το φόντο των σέλφις θα δώσει κάποιες πληροφορίες. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες, αφού οι 7.999 από τις 8.000 φωτογραφίες της την απεικονίζουν να κάνει ντάκφεϊς με τα δάχτυλα σε σχήμα «V», ενώ τα χιλιάδες χάσταγκ δεν αποκαλύπτουν το όνομα του νησιού, αλλά περιορίζονται σε εκφράσεις όπως «life_is_a_beach» και «no_filter», παρότι, όπως λένε, η κοπέλα φοράει τόσο μακιγιάζ που είναι σαν να έχει επιζήσει από έκρηξη σε εργοστάσιο της Βιβεχρώμ.
Ζ.
Απορίες
* ΠΑΝΤΑ με όρεξη, αλλά και με απορίες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Έδωσα την παραγγελία μου και με ρωτάει η κοπέλα «Θα σκάσετε εδώ ή θα ανατιναχτείτε σπίτι;».
* * *
* - ΟΙ άλλοι ξεκουμπώνουν το σακάκι τους πριν καθίσουν και εγώ δύο κουμπιά από το τζιν.
* * *
* - ΠΕΣ μου κάτι για σένα, κάτι που σε χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο.
- Τρώω όλο το φαΐ μου και τσιμπάω και απ’ τα ξένα...
Ζ.
Ωρίμανση
* ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΑΝ για τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας, οι Λαρισαίοι, τα φράγματα τα μικρά και τα μεγάλα, που καθυστερούν, μόνο στα λόγια και επί χάρτου.
- Καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είχαν το σύστημα «φέεεετα...», όλο διαβουλεύσεις και να ακουστούν όλοι. Η ΝΔ όμως;
- Αυτοί αποφασίζουν, αλλά δεν πράττουν όμως. Το πάνε ίσως και πιο αργά ακόμη...
- Ή έχουν άλλες προτεραιότητες ή περιμένουν να ωριμάσουν. Οι εταιρείες που θα τα αναλάβουν...
- Το ρεκόρ, όμως, το έχει από πολύ παλιά το ΠΑΣΟΚ, με τον Αχελώο. Ακατάρριπτο...
Ζ.
Αποξηραμένα
* ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος που ανακάλυψε στο χωριό αποξηραμένα σύκα πάνω στο δέντρο. Ξεχασμένα στα κλαδιά, σαν να πέρασαν από φούρνο με τους καύσωνες. Και με την ανομβρία δεν σάπισαν κιόλας. Φυσική ξήρανση. Τέλεια;
Ζ.
Στον ειδικό
* - ΓΙΑΤΡΕ μου η γυναίκα μου με απατά, λέει ο Λαρισαίος που είχε επισκεφθεί τον παθολόγο του.
- Με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο, εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω σ’ αυτό….
- Πώς, πώς, γιατρέ… Έχει που με απατά 6 μήνες τώρα, αλλά κέρατα δεν έχω βγάλει. Μήπως έχω έλλειψη ασβεστίου;
Ζ.

 

-----

 

THLEFONO.jpg

* ΤΟΝ είχαν γράψει τον Κ.Κ. επειδή μιλούσε στο κινητό οδηγώντας. Οπότε είπε να βάλει σταθερό.
Ζ.

 

PARKINGK.jpg

* ΚΑΙ ευγενικός είναι επίσης...
Ζ.

 

 

ARKOYDES.jpg

* ΟΣΟ και να μην ξέρεις από αρκούδες, το βλέπεις ότι πρόκειται για παντρεμένους.
Ζ.

 

 

KARTA.jpg* ΜΙΑ κάρτα βγάζει συχνά απ’ το τσεπάκι ο μπαγμένος στη ζωή Βολιώτης και τη δείχνει συχνά στην παρέα, εκεί στον ίσκιο, σε όποιον τύχει να πει βλακείες. Όχι κίτρινη, καστανή κάρτα, που γράφει πάνω της Μ.Λ.Μ. Κι εκείνος καταλαβαίνει να Μη Λέει...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass