ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 17:00
* ΣΥΣΤΗΝΕΙ κι ένα λεμόνι οπωσδήποτε ο Τ. Ζ. Καθότι ως γνωστόν αδυνατίζει. Ζ. * ΣΥΣΤΗΝΕΙ κι ένα λεμόνι οπωσδήποτε ο Τ. Ζ. Καθότι ως γνωστόν αδυνατίζει. Ζ.

Ανέβα κατέβα
* ΥΠΟΜΟΝΗ σήμερα, το αεράκι τέρμα από χθες και ήλιος καυτός, το θερμόμετρο πάνω από 40.

Αύριο όμως, απλώς καλοκαίρι, δυό βαθμούς κάτω από το ψυχολογικό όριο. Σε τρεις μέρες ξανά θερμοκρασιακή εκτόξευση. Ο ασταθής Αύγουστος στα συνήθη του. Ευτυχώς οι χαμηλές θερμοκρασίες δείχνουν να κρατιούνται σε φυσιολογικές τιμές, ανασαίνει ο κόσμος το βραδάκι.
***
* ΧΡΗΣΙΜΟ και κάτι δροσερό λοιπόν.
- Αν δεν είσαι Λέων στο ζώδιο, παχιά μύγα, φεγγάρι, κολιός, χειμώνας και δεν σε λένε Μαρία, τότε, τι σε νοιάζει ο Αύγουστος;
Ζ.

Ακριβά
* - ΠΟΣΟ οι ξαπλώστρες;
-35 ευρώ.
-Με πρωινό;
Τίποτε δεν είναι φτηνό το καλοκαίρι. Οι «μέρμηγκες» που μάζευαν όλο τον χρόνο πρέπει να ξηλωθούν τώρα.
***
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα παράδοξα, που διαπιστώνονται πλέον εύκολα με τις ιντερνετικές συγκρίσεις: Αν κάποιος πάρει το αεροπλάνο από την Αθήνα με προορισμό τη Βαλέτα την επόμενη εβδομάδα θα πληρώσει μόλις 47 ευρώ για μία πτήση που κρατάει περίπου 2 ώρες, ενώ αν πάρει το καράβι για να πάει σε κάποιο ελληνικό νησί όπως η Φολέγανδρος θα πληρώσει 84 ευρώ...
Στις 7 Αυγούστου αν κάποιος πετάξει για Ρώμη, που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα, θα πληρώσει 80 ευρώ. Τα ίδια θα πληρώσει και για 5 ώρες ταξίδι στα Κουφονήσια. Ακόμη και η μετάβαση στη Λάρνακα συμφέρει περισσότερο, καθώς με το αεροπλάνο θα πληρώσει ο επιβάτης 83 ευρώ και θα είναι εκεί σε λιγότερο από 2 ώρες, ενώ αν κάποιος πάει στην Ίο μέσα σε 4 ώρες θα πληρώσει 85 ευρώ.
Ζ.

Γνήσιο χρυσό
* ΓΙΑΤΙ οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν το μετάλλιο μετά την απονομή; Με το χρυσό μετάλλιο συμβαίνει μονάχα κι είναι ένας συμβολισμός για να επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι το χρυσό.
Στα παλιά χρόνια ένας από τους τρόπους για να βεβαιωθεί κάποιος ότι το μέταλλο που είχε στην κατοχή ήταν πράγματι χρυσός, ήταν να το δαγκώσει. Επειδή ο χρυσός είναι πιο μαλακός και εύπλαστος από άλλα μέταλλα, ήταν ένας τρόπος να εξακριβωθεί η γνησιότητά του. Έτσι έκαναν οι σαράφηδες, οι τοκογλύφοι, οι αργυραμοιβοί πιο παλιά, με τα χρυσά νομίσματα που παραλάμβαναν, λίρες κλπ.
Προφανώς, οι Ολυμπιονίκες δαγκώνοντας το μετάλλιό τους δεν ελέγχουν τη γνησιότητα, απλώς ακολουθούν μια παράδοση αιώνων. Είναι και καλό ενσταντανέ για τους φωτογράφους…
Ζ.

Εννιά μήνες πριν
* ΜΕ έμμεσο τρόπο αλλά μάλλον απόλυτη σαφήνεια οι τοποθετήσεις νεαρών Λαρισαίων.
- Εννιά μήνες πριν γεννηθώ είχα πάει σ’ ένα πάρτι με τον πατέρα μου κι έφυγα με τη μητέρα μου.
***
* - ΓΙΑ πες μου, τι σε ερεθίζει κούκλε;
- Το απορρυπαντικό κοπελιά, βγάζω κοκκινίλες.
***
* - ΕΧΑΣΑ τα κλειδιά μου, να κοιμηθώ σπίτι σου απόψε.
- Ναι βέβαια. Να ξέρεις όμως ότι έχω περίοδο.
- Ωπ… Τα βρήκα.
Ζ.

Ανώτεροι
* ΤΗΝ άποψη ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορούσε να μάθει πολλά από τους Έλληνες ρακετάδες, εξέφρασε σήμερα ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αθλήματος της χώρας μας, πληροφορεί το Βατράχι. Ο Μπάμπης Καγκουρίδης εκφράστηκε καταρχάς θετικά για τον Έλληνα τενίστα, ωστόσο τόνισε ότι έχει πολλά να μάθει από τους Έλληνες ρακετάδες. «Κοίτα, καλός είναι. Αλλά εμείς έχουμε ψηθεί στο μεγάλο σχολείο της ρακέτας. Εκεί είναι τα πραγματικά ζόρια…»
***
*«ΟΣΟ για τον Τζόκοβιτς, σιγά τον αντίπαλο. Βάλτον να παίξει με μισόκιλη ρακέτα απέναντι στον Χρηστάρα από τη Λούτσα να τα δει όλα. Εμείς παίζουμε ανάμεσα σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους. Οι πατούσες μας έχουν γίνει τεφάλ από την καυτή άμμο. Για μας, κάθε παιχνίδι είναι υπόθεση ζωής ή θανάτου. Δεν υπολογίζουμε τίποτα.»
Ο Έλληνας ρακετάς πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να μάθει στον Στέφανο Τσιτσιπά δυο-τρία πράγματα που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει οποιοδήποτε αγώνα.«Καταρχήν πρέπει να μάθει να παίζει με μαγιό. Όσο πιο μικροσκοπικό τόσο το καλύτερο. Αυτά τα μακριά σορτσάκια είναι φλωριές. Επίσης να καρφώνει συνέχεια, με μανία, είναι σημαντικό αυτό. Τέλος, να αλείφεται με τρία λίτρα λάδι πριν από τον αγώνα. Δε βοηθάει στο παίξιμο, αλλά αρέσει στις γυναίκες», κατέληξε.
Ζ.

Ω ρε σκασίλα…
* ΑΠ’ τ’ Λάρσα σας κρένου μι πουλί σκασίλα στα φιλουκάρδιαμ’. Είναι ο Μ. Χ. που ζορίζεται: Αμάν αρά πιδιά τινι αυτού του χάλ’ιαπ’ επαθάμι στ’ Λάρσα; Δε μας φτάν’ι του λιουπίρ’ι απ’ μας καίει του κουρμί, δε μας φταν οι κατσαρίδις κι τα τριζόνια απ’ πιτάν απανουθιόμας, δε μας φταν’ τα κνούπια απ’ μας ρουφάν του ιματάκ’ι, τώρα έχμι κι την πανώλ’ι στα ζα μας, που τάπιασι κουλούμπρα. Δε μπουρείς να φας ένα παϊδάκ’ι, συ πιάν’ φόβους. Τι επαθάμι καλουκιριάτκα, ποιός παναθιμάτουν μας καταράσκι;
Ζ.

Άξιοι των αξίων
* ΕΠΕΛΕΞΕ και διόρισε ο υπουργός τους νέους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών, όχι ακριβώς και νέοι, οι περισσότεροι έχουν ήδη μια πενταετία στο πόστο, συμπτωματικά δε όλοι τους νεοδημοκράτες. Τι φταίνε όμως αυτοί που τυγχάνουν άριστοι των αρίστων και περνούν διαδικασίες ΑΣΕΠ, διαγωνισμούς, πετυχαίνουν βαθμολογίες, περνούν από επιτροπές επιλογής… Βέβαια όλοι ξέρουν πώς γίνεται, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά. Να, όπως με τον πρώην κι επόμενο Φ. Σερέτη, στη Λάρισα. Ο οποίος είχε πετύχει στο έργο του, ναι, απέναντι στον προστάτη του υπουργό Χρ. Σταϊκούρα στη Φθιώτιδα, ακόμη και εξόφθαλμα εις βάρος της Λάρισας και της Θεσσαλίας, επομένως ήταν βέβαιο ότι θα συνεχίσει. (Και φυσικά ανακούφιση για τους διοικητές που ορίστηκαν λίγο πριν τις διακοπές του Αυγούστου. Προσπάθησαν και πρόλαβαν στο υπουργείο.)
Ζ.

Διαπλοκή
* «… ΑΥΤΗ τη δημοσιογραφία σού «αγοράζει» το βεβιασμένο σπρώξιμο μιας άκρως επιζήμιας προς τον πολίτη συμφωνίας για την Attica Bank, σε ιδιώτες που ελέγχουν το «iEfimerida» συν δύο τηλεοπτικά κανάλια συν κατασκευαστική εταιρεία που κάνει έργα με το δημόσιο.» Είναι ο Στ. Κασσελάκης που ανακάλυψε τη διαπλοκή στην Ελλάδα. Πρώτος είχε διαμαρτυρηθεί γι’ αυτά ο Μητσοτάκης, πριν δεκαετίες. Ο πατέρας.
Ζ.

Αυτοκριτική
* ΕΙΧΑΝ μια διάθεση για εμβάθυνση και αυτοκριτική οι νεαρές Λαρισαίες.
- Το καλό με το να είσαι άφραγκη είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κακή διαχείριση των χρημάτων σου.
***
* - ΚΑΙ με τι ασχολείσαι;
-Γράφω…
-Ενδιαφέρον. Και τι γράφεις;
-Βλακείες στο facebook.
***
* - ΔΕΝ φταίνε τα social media και η τεχνολογία, οι άνθρωποι ήταν ηλίθιοι και πριν, αλλά μόνο η οικογένεια και οι στενοί φίλοι τους το ήξεραν.
Ζ.

Το κόλπο της
ομοιοκαταληξίας
* ΚΑΙ μυστικά από τις τεχνικές της ποίησης στη «Ματωμένη Σελήνη» από τον Χάρι Χόλε, τον παγκοσμίως γνωστό ήρωα του Τζο Νέσμπο, στο κατά τα άλλα αστυνομικό μυθιστόρημα θρίλερ, το πιο πρόσφατο του Νορβηγού. Κάτι τέτοια τον κάνουν σπουδαίο συγγραφέα.
«Τον δανείστηκα, που λες, από τη γυναίκα του για μία και μοναδική βραδιά».
«Τον Λέοναρντ Κοέν; Τον γνωστό;»
«Ποιον άλλο; Καλός, γλυκός άνθρωπος ήταν. Μου έμαθε κάτι πολύ έξυπνο για τη στιχουργική. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να ξεκινούν με τον έναν καλό στίχο που σκέφτηκαν και μετά γράφουν κάτι μισοαξιοπρεπές για να βγάλουν ομοιοκαταληξία. Το κόλπο είναι να ξεκινάς με αυτό το μισοαξιοπρεπές γιατί κανείς δεν το προσέχει…
***
*…ΑΝ γράψεις, ας πούμε, τον ωραίο στίχο «your hair on the pillow like a sleepy golden storm»(τα μαλλιά σου στο μαξιλάρι σαν νυσταγμένη χρυσή καταιγίδα) και για να κάνεις ρίμα, συμπληρώσεις το κοινότοπο «we made love in the morning, our kisses deep and warm» ( Κάναμε έρωτα το πρωί, τα φιλιά μας βαθιά και ζεστά)- πάει το τραγούδι, το κατέστρεψες. Αν όμως αντιστρέψεις τη σειρά και γράψεις «We made love in the morning, our kisses deep and warm, your hair on the pillow like a sleepy golden storm», τότε οι δυο στίχοι αποκτούν αυτομάτως μια φυσική κομψότητα. Νομίζουμε ότι οι ποιητές σκέφτονται με την ίδια σειρά που γράφουν, αλλά δεν είναι έτσι.»
Ζ.

Έστω
επιφανειακά
* «ΟΤΑΝ μιλάνε κάποιοι για το οικόπεδο του ΙΚΑ καλά είναι να λένε: Πόσο χρόνο χρειάζεται η ολοκλήρωση της ανταλλαγής, αν υπάρχει μελέτη, πόσο θα στοιχίσει και πότε θα ολοκληρωθεί το υπόγειο πάρκινγκ, από πού θα χρηματοδοτηθεί κλπ…» Διάβασε στην εφημερίδα την απάντηση της δημοτικής αρχής στην αντιπολίτευση, ο H. N. Και σημειώνει: Ας συμφωνήσουμε ότι έχει δίκαιο σ’αυτά που επικαλείται η νέα δημοτική αρχή, όμως έως ότου γίνουν όλα αυτά που λέει, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει επιφανειακώς με δεκάδες θέσεις στάθμευσης;» Είναι μια ιδέα κι αυτή. (Βέβαια το πάρκινγκ στο παλιό ΙΚΑ, τον πόνεσε πολύ τον Θαν. Μαμάκο. Γιατί είχε παραχωρηθεί στη διοίκηση Καλογιάννη και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο από τη νεοδημοκρατική διοίκηση. Θα πάρει καιρό να το ξεχάσει. Και να το φτιάξει…).
Ζ.

Ό,τι της είπε
* ΚΑΘΟΝΤΑΙ δύο Λαρισαίοι στο μπαρ.
- Αύριο είναι τα γενέθλια της γυναίκας μου, λέει ο ένας, και δεν ξέρω τι να της πάρω, διότι όλα τα έχει, αλλά κι αυτά που δεν έχει τα αγοράζει όποτε θέλει, βοήθησέ με ρε φίλε…
- Κοίτα… Όταν πας σπίτι ξάπλωσε γυμνός στο κρεβάτι και πες της ότι έχει την άδειά σου να κάνει το καλύτερο σεξ για μία ώρα.
Την άλλη μέρα συναντιούνται πάλι στο μπαρ.
- Τι έγινε, ακολούθησες τη συμβουλή μου; Πώς πήγε;
- Άσε… Την ακολούθησα κι αφού της το είπα εκείνη μου φίλησε τα πόδια, με ευχαρίστησε πολύ θερμά και έτρεξε γρήγορα έξω από το σπίτι, λέγοντας πως θα γυρίσει σε μια ώρα.
Ζ.

Δύσκολα
περνάει
* ΤΗΝ πεποίθησή του ότι δύσκολα θα ενεργοποιηθεί ο συμπαραστάτης του δημότη από τη νέα περιφερειακή αρχή εξέφρασε, μιλώντας στους συνεργάτες του, ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την προχθεσινή εξαγγελία του Δ. Κουρέτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχοντας υπ’όψιν την ατυχή προσπάθειά του στο παρελθόν, να το ενεργοποιήσει ο ίδιος.
«Δύο φορές επιχειρήσαμε να θεσμοθετήσουμε τον Συμπαραστάτη του δημότη, αλλά δεν κατέστη δυνατό, διότι δεν το ψήφισε η αντιπολίτευση. Χρειάζεται τα δύο τρίτα του περιφερειακού συμβουλίου για την εκλογή. Δεν υπήρχε πνεύμα συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Αγοραστός, ενώ οι συνεργάτες του διαμηνύουν ότι «από τη στιγμή που δεν θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής ο Συμπαραστάτης που θα προταθεί, δύσκολα θα περάσει από το Σώμα».

 

------

TRAKTER.jpg* ΜΠΛΟΚΟ το κατακαλόκαιρο στον κάμπο; Και πώς να γίνει, έτσι ρόιδο που τα έκαναν οι κυβερνώντες… Και πού να βρεις λίγο ισκιάκο…
Ζ.

 

ANTIDHMARX1.jpg

ANTIDHMARX2.jpg* ΤΙ τάθελαν αυτά… Άντε τώρα ξεκαλοκαιριό στη Λάρισα… Οι αντιδήμαρχοι, με το ανάλογο ύφος, συζητούν για το πού δεν θα πάνε διακοπές φέτος.
Ζ.

 

GYMNASTHRIO.jpg* ΑΜΑ δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι. Πώς να γίνει δηλαδή…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass