ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2024 17:05
* ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΑΝ τα κοινωνικά δίκτυα από φωτογραφίες αδειούχων. Περιμένουν υπομονετικά οι αδειούχοι του Αυγούστου, για να έρθει η σειρά τους να «πάρουν το αίμα τους πίσω»! * ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΑΝ τα κοινωνικά δίκτυα από φωτογραφίες αδειούχων. Περιμένουν υπομονετικά οι αδειούχοι του Αυγούστου, για να έρθει η σειρά τους να «πάρουν το αίμα τους πίσω»!

Πώς
* ΓΙΑ τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας χθες, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το θέμα της πανώλης, διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα.

Για το οποίο θέμα δείτε και την ανακοίνωση του ΚΚΕ, το οποίο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση να μην το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Να ανακοινώσει τώρα, επίσημα, πώς εισήλθε η πανώλη των αιγοπροβάτων στη χώρα και πώς αυτή έφτασε στη Θεσσαλία».
Πώς να μεταφέρθηκε, δηλαδή, και γιατί μόνο σε Καλαμπάκα και Ελασσόνα;
Β.Κ.

«Φούρνος»
* ΔΥΟ από τις εξωτερικές σκοπιές των Φυλακών Λάρισας αυτές τις ημέρες έμειναν χωρίς κλιματισμό. Τις πιο θερμές ημέρες του φετινού καλοκαιριού -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- οι χώροι έμειναν χωρίς κλιματισμό. Ψήθηκαν οι εργαζόμενοι...
Β.Κ.

Κλιματιστικά
* ΓΙΑ να μη λέμε ότι συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Κλιματιστικά για τα δωμάτια των αθλητών στο Παρίσι αγόρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αναφέρει το ρεπορτάζ. Λογική και αναγκαία η αγορά μετά την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» να μην υπάρχει κλιματισμός στο Ολυμπιακό Χωριό.
Τσιγκουνιές και οι Γάλλοι;
Ή μήπως άλλοι λόγοι επέβαλαν την απόφαση να μην υπάρχει κλιματισμός με τέτοιο θερμό κλίμα στην Ευρώπη;
Σε κάθε περίπτωση κρίνονται οι διοργανωτές πριν ξεκινήσουν οι αγώνες.

Παράλια
* ΜΠΡΟΣΤΑ στον καύσωνα οι Λαρισαίοι αψηφούν τις υπέρογκες τιμές των καυσίμων. Η διαφυγή τους από τις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης είναι οι ημερήσιες εκδρομές στα κοντινά παράλια, ακόμη κι αν αυτό τους στοιχίζει οικονομικά.
Όμως, βρίσκουν οικονομικές λύσεις να μοιραστούν τη δροσερή βουτιά στη θάλασσα, καθώς σε πολλές παρέες «τσοντάρουν» όλοι για να γεμίσει το ντεπόζιτο της βενζίνης και έτσι μένουν όλοι ικανοποιημένοι.
Ακόμα πιο ικανοποιημένοι μένουν οι επαγγελματίες των παραλίων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, με την καθημερινή κίνηση επισκεπτών.
Ακόμη και τα άτομα που δε θέλουν να ξοδέψουν πολλά σε αυτές εξορμήσεις τους, έναν καφέ θα τον αγοράσουν.
* * *
* ΟΣΟ για το ποσοστό των λουόμενων που επιλέγουν να καθίσουν στις ξαπλώστρες των παραλιακών καφέ – μπαρ, οι οποίες πλέον χρεώνονται, εμφανίζεται ξεκάθαρα μείωσή του.
Η παραθαλάσσια περιοχή των Δήμων Αγιάς και Τεμπών ευτυχώς διαθέτει μεγάλη έκταση παραλιών για να τοποθετήσουν τις ομπρέλες τους και τα καρεκλάκια τους οι επισκέπτες, χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν για ελεύθερο χώρο, προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους.
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΑ με εκτιμήσεις, εκεί που ποντάρουν τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν οι επαγγελματίες των καφέ-μπαρ με ξαπλώστρες είναι στη νεολαία, που λαμβάνει ακόμη χαρτζιλίκι από τους γονείς, αλλά και στους μεσήλικες με «καλό πορτοφόλι», που δε χαλάνε τη ζαχαρένια τους για να ψάχνουν μέσα στη ζέστη χώρο στην παραλία, κουβαλώντας ομπρέλα στην πλάτη και καρεκλάκια στα χέρια.
Θέλουν την άνεσή τους και την πληρώνουν!
Λ.Κ.

Πλαταμώνας
- Μύκονος
* ΕΚΑΤΟ ευρώ το δωμάτιο τη βραδιά στον Πλαταμώνα, 130 ευρώ τη βραδιά το δωμάτιο στη Μύκονο και μάλιστα, σε κατάλυμα μέσα στη χώρα, στη «φουλ» σεζόν, τέλη Ιουλίου και Αύγουστο.
Και ρωτάμε; Αν είναι ακριβή η Μύκονος, για τα βαλάντια του Έλληνα, ο Πλαταμώνας τι είναι; Και όπως να το κάνουμε, άλλο Μύκονος, άλλο Πλαταμώνας!
Το ίδιο είναι να λες πήγα Μύκονο, το ίδιο πήγα Πλαταμώνα;
Δεν υποτιμούμε τον Πλαταμώνα, που είναι άλλωστε ένα από τα παλαιότερα θέρετρα των Λαρισαίων και έχουν επενδύσει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά 100 ευρώ τη βραδιά το δωμάτιο;
Λ.Κ.

Χωρίς δρόμο
* ΓΙΑ την κατάσταση του «δρόμου» που καταλήγει στην παραλία «Τσιλιγιώργος» (μεταξύ του Κόκκινου Νερού και της Πλατιάς Άμμου) διαμαρτύρεται συμπολίτης.
Υπενθυμίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια από τον Δήμο Αγιάς γινόντουσαν παρεμβάσεις στον χωματόδρομο, με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να φθάνουν στην παραλία. Φέτος, λοιπόν, σημειώνει Λαρισαίος, δεν έγινε καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα ο χωματόδρομος να μην είναι προσπελάσιμος από τα αυτοκίνητα, ενώ ούτε έχει καθαριστεί η πυκνή βλάστηση.
Έτσι, η πανέμορφη και άγνωστη σε πολλούς παραλία είναι προσεγγίσιμη μόνο από τη θάλασσα. Γι’ αυτό οι λάτρεις της περιοχής ζητούν την παρέμβαση του Δήμου Αγιάς...
Β.Κ.

Παρανομία
* Η εύρεση θέσης στάθμευσης και στη Λάρισα αποτελεί καθημερινή πρόκληση για τους οδηγούς, με την κατάσταση να επιδεινώνεται όταν ορισμένοι συμπολίτες επιλέγουν να καταλάβουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους στάθμευσης, χρησιμοποιώντας γλάστρες, καρέκλες, τραπέζια ή ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Αυτή η πρακτική, εκτός από παράνομη, αποτελεί και μια σημαντική πηγή εκνευρισμού για τους υπόλοιπους οδηγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να ψάχνουν αλλού για να παρκάρουν.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), η αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου στάθμευσης με οποιοδήποτε αντικείμενο απαγορεύεται ρητά.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 48 αναφέρει ότι «η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία ή επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».
Η παράβαση αυτή τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ. Επιπλέον, η αρμόδια αρχή μπορεί να προβεί στην απομάκρυνση των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για την κατάληψη του χώρου.
Το ερώτημα φυσικά παραμένει: Έχει την (πολιτική) βούληση η αρμόδια αρχή να αντιμετωπίζει την παρανομία και την αυθαιρεσία;

Σήματα καπνού...
* ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ χάος προκάλεσε χθες το ντόμινο τεχνικών προβλημάτων, με την μπλε «οθόνη του θανάτου» να θέτει εκτός λειτουργίας τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ.
Αεροπλάνα σε όλον τον κόσμο καθηλώθηκαν και οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.
Οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών βλέπουν μπροστά τους μια μπλε οθόνη, χωρίς να μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.
Έτσι όπως έχουμε εξαρτηθεί από τις νέες τεχνολογίες, καλό είναι να εκπαιδευτούμε και σε νέες τεχνικές που δεν προσβάλλουν τις οθόνες των υπολογιστών μας. Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον θα μάθουμε να μιλάμε και για... παγκόσμιες βλάβες. Η εποχή με τα σήματα καπνού πέρασε ανεπιστρεπτί...
Β.Κ.

Κυλικείο
* ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο για τους επισκέπτες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Υπάρχει κάποιος (πειστικός) λόγος για το κλειστό κυλικείο στο κτίριο των Διοικητικών Υπηρεσιών;
Με τη μίσθωσή του, όπως στο παρελθόν, και έσοδα θα είχε το νοσοκομείο και οι συνοδοί των ασθενών θα εξυπηρετούνταν καλύτερα, αφού δε θα χρειαζόταν να καταφεύγουν στα καφέ έξω από την κεντρική πύλη. Απλά τα πράγματα...

Ακαθάριστα
* ΠΡΩΤΟ βήμα: Καθαρίζει ο ιδιοκτήτης το οικόπεδό του από τα χόρτα.
Δεύτερο βήμα: Ψάχνει να βρει πού θα τα πετάξει.
Τρίτο βήμα: Πέφτει πάνω σε τοίχο.
Οι περισσότεροι Δήμοι δεν αναλαμβάνουν να τα μαζέψουν, γιατί δεν έχουν πράσινα σημεία να τα πετάξουν. Τους πιστοποιημένους ιδιώτες για την αποκομιδή τους δε φτάνει που τους ψάχνεις με τα κιάλια, τους χρεώνουν και οι Δήμοι την παράνομη εναπόθεση των χόρτων και κλαδιών σε σημεία που δεν προβλέπεται.
Και κάπως έτσι, επανερχόμαστε στο δεύτερο βήμα, όπου παραμένει η ερώτηση: Ποιος αναλαμβάνει και πού πετάμε τα χόρτα;
Το 90%, λοιπόν, των πολιτών, που δε βρίσκει άκρη, τα πετά στους πράσινους κάδους και τελειώνει η δουλειά! Δυστυχώς, μέσα σε αυτό το ποσοστό είναι και αυτοί που τα αφήνουν έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς.
Οι πιο πονηροί τα μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους σε κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται σε μακρινές από τη δική τους γειτονιά, ώστε να απομακρύνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς από το δικό τους σπίτι. Και αυτοί είναι πολλοί!
Λ.Κ.

Λαμπάδα
* ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ιστορικών στελεχών της Αριστεράς, όπως αυτή του Γιάννη Δραγασάκη να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται προδιαγεγραμμένες με αφορμή την πολιτική πορεία που ακολουθεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του.
Ούτε, επίσης, θα πρέπει να αποτελέσει είδηση η απόφαση για ίδρυση κάποιου νέου (σ.σ. ενός ακόμα) κόμματος, με δεδομένο, μάλιστα, τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο κείμενο παραίτησής του, θέτοντας, δηλαδή, ιδεολογικά ζητήματα.
Με την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ και την πλειάδα των υποψηφίων, αλλά και τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λογικό είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης να ανάψει λαμπάδα της Παναγίας. Στην Τήνο, αν και με αυτά τα χάλια της αντιπολίτευσης και στην ενορία του να πάει... φθάνει.
Β.Κ.
Φιρί φιρί
* ΘΑ διαβάσατε χθες την είδηση πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ετοιμάζεται να λάβει μια σημαντική ενίσχυση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα από το Al Jazeera. Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα πρόκειται να αποσύρει 32 από τα παλιά της μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 και να τα πουλήσει στις ΗΠΑ, όπου μπορούν να αναβαθμιστούν και να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ανέφερε το δημοσίευμα της 16ης Ιουλίου, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Φίρι φιρί το πάνε να μας εμπλέξουν...
Β.Κ.

Διαφορά
* ΣΤΗΝ τριγωνοπλατεία εθεάθη ο παππούς να δίνει τις συμβουλές του στον εγγονό:
Να θυμάσαι παιδί μου, το ζευγάρι φαίνεται στο διαζύγιο, τα αδέλφια στην κληρονομιά, τα παιδιά σε μεγάλη ηλικία και οι φίλοι στα δύσκολα.
Οι άνθρωποι τελικά παιδί μου είναι σαν το σταφύλι: Οι καλοί γίνονται κρασί, οι κακοί γίνονται... ξύδι!

«Μαϊμού»
* Οι θερινές εκπτώσεις άρχισαν και μαζί τους οι παραπλανητικές μέθοδοι από μερίδα καταστηματαρχών. Με στόχο την προστασία των καταναλωτών, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες διασταυρώσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις.
Από την πλευρά τους, οι αρχές εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Στόχος, βέβαια, των αρμόδιων υπηρεσιών να εντοπιστούν περιπτώσεις πλασματικών ή παραπλανητικών εκπτώσεων, ώστε να προστατευτεί ο καταναλωτής.
Γ.Π.

«Κλικ»
* ΞΕΚΙΝΑΕΙ, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η νέα δυνατότητα για την αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov.gr.
Σύντομα, με μόλις μερικά κλικ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε νέο προμηθευτή, χωρίς την παραμικρή ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων.
Γ.Π.

«Γλίτωσαν»
* «ΓΛΙΤΩΣΑΝ» οι ελληνικές τράπεζες από το χθεσινό παγκόσμιο «μπλακ άουτ» της Microsoft, αφού κανονικά διεκπεραιώθηκαν, χωρίς κανένα πρόβλημα, οι τραπεζικές συναλλαγές. Από την άλλη, κανονικά άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη χθεσινή συνεδρίαση, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου εμφανίστηκαν δυσλειτουργίες.
Γ.Π.

Ευχάριστα νέα
* ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ τα νέα για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, αφού όλα είναι έτοιμα για την πληρωμή του. Όπως ακούγεται, αναμένεται να καταβληθεί στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως συμβαίνει στις πληρωμές του Δημοσίου, η πληρωμή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σημειώνεται πως το επίδομα παιδιού χορηγείται με οικονομικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται αναλόγως σε 28, 42 ή 70 ευρώ για κάθε παιδί και πάει κλιμακωτά.
Γ.Π.

Συντάξεις
* ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση και για την πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Ο ΕΦΚΑ έχει ανακοινώσει πως οι συντάξεις θα πληρωθούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως γίνεται κάθε μήνα, η πληρωμή θα ξεκινήσει την προηγούμενη το απόγευμα μετά τις 4 μ.μ. Το ίδιο θα συμβεί και με την τελευταία πληρωμή για τις συντάξεις Αυγούστου, με τους δικαιούχους να βλέπουν χρήματα στα ΑΤΜ από τις 29 Ιουλίου το απόγευμα.           

Γ.Π.

 

 

FOYSKOTO.jpg

* ΜΕΤΑ τους φουσκωτούς ερωδιούς, που είχαν κατακλύσει πέρυσι τις θάλασσες, φέτος στη μόδα είναι οι κροκόδειλοι... Αγριεύουν τα πράγματα...

 

 

HLEKTRIKA.jpg

* ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ποδήλατα περιμέναμε από τον Δήμο, οι ιδιώτες πρόλαβαν. Τα μπλε ποδήλατα έκαναν την εμφάνισή τους στη Λάρισα έτοιμα να εξυπηρετήσουν όσους Λαρισαίους επιθυμούν ένα βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης. Με την αρχική εταιρεία να ξεκινά από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και να επεκτείνεται ακόμη και με franchise!

 

 

PSYGEIO.jpg

* ΤΟ φορητό ψυγειάκι είναι μια έξυπνη λύση μεταφοράς ευπαθών προϊόντων ψυγείου, από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι, σε μια πόλη καμίνι. Έτσι, δεν κινδυνεύουν να «βράσουν» πριν ξαναμπούν στο ψυγείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass