ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 17:11
* ΟΧΙ, δεν τους έπιασε η όρεξη για βόλτα. Σε καμία περίπτωση. Εργάτες γης εκεί στα Πλατανούλια είναι που επιστρέφουν από το μεροκάματο. Ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί και τελείωσαν στη μία το μεσημέρι. Δεν το λες και εύκολο με τέτοιον ήλιο… Κ.Γ. * ΟΧΙ, δεν τους έπιασε η όρεξη για βόλτα. Σε καμία περίπτωση. Εργάτες γης εκεί στα Πλατανούλια είναι που επιστρέφουν από το μεροκάματο. Ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί και τελείωσαν στη μία το μεσημέρι. Δεν το λες και εύκολο με τέτοιον ήλιο… Κ.Γ.

Παράλια
* ΤΙ πράμα ήταν κι αυτό του Σαββατοκύριακου. Βούλιαξαν τα παράλια από κόσμο. Σημειωτόν για Αγιόκαμπο σε κάποια σημεία του δρόμου. Το θετικό είναι πως έχει ο Νομός της Λάρισας δεκάδες χιλιόμετρα παραλιών και είχε ο κόσμος να μοιραστεί σε πολλά σημεία. Και τα καταστήματα δούλεψαν καλά, και όσοι ήθελαν βρήκαν καλό μέρος χύμα με την ομπρέλα τους και τα ψυγειάκια τους.
Κ.Γ.

Πλαταμώνας
* ΠΑΝΤΩΣ και τα γειτονικά παράλια του Νομού Πιερίας δείχνουν να έχουν αλλάξει επίπεδο, αν τα συγκρίνει κάποιος από πλευράς επισκεπτών άλλων χωρών. Χιλιάδες κόσμου σε Πλαταμώνα και Νέους Πόρους με οργανωμένες εκδρομές από γειτονικές χώρες. Πολλά και τα αυτοκίνητα με πινακίδες από Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία κ.ά. Ακόμη και τα καταστήματα δουλεύουν με ξένες γλώσσες σε καταλόγους κατά κύριο λόγο.
Κ.Γ.
Δωρεές;
* Ο ιστότοπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδειχνε χθες μια φωτογραφία του με αίμα στο πρόσωπο. Με την οποία φωτογραφία καλεί τους υποστηρικτές του να κάνουν δωρεές στην εκστρατεία του και να ενωθούν με πνεύμα ενότητας και ειρήνης μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς του Σαββάτου.
Ο ιστότοπος ανακατευθύνει τους δυνητικούς δωρητές σε μια σελίδα της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων Win Red που δείχνει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που τράβηξε φωτογράφος του Associated Press, την οποία ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «εμβληματική».
Έτσι, λειτουργεί το σύστημα και θα δούμε περισσότερα, αφού, όντως, τον Τραμπ πυροβόλησαν, ο Μπάιντεν «λαβώθηκε»…
Β.Κ.
Μοίρασε selfie
* ΣΤΟ Περτούλι βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, προσκεκλημένοι σε γάμο φιλικού τους ζευγαριού, εφοπλιστών. Η επιλογή για τον γάμο στο ορεινό θέρετρο του γειτονικού νομού προκάλεσε μια απορία. Έτσι, Περτούλι-Μύκονος σημειώσατε 1. Ο κ. Κασσελάκης δεν πέρασε μέσα από την πόλη των Τρικάλων, καθώς αφίχθη με ελικόπτερο κατευθείαν στο Περτούλι, ενώ κατά την προσφιλή του συνήθεια μοίρασε πολλές selfie σε φαν του.
Η θεία
* ΤΗΝ ενοχή του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με αφορμή το «δώρο» ύψους 2,4 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε προκειμένου να υπογράψει μια σύμβαση εκσυγχρονισμού φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Μία σύμβαση που φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά 381 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση του 2003 έρχεται σήμερα στα δικαστήρια με τον πρώην ΥπΕΘΑ να αρνείται την κατηγορία, δηλώνοντας πως τα χρήματα είναι νόμιμα και προήλθαν από την εργασία του τα προηγούμενα χρόνια στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, από ένα δάνειο που του επέστρεψε η πρώτη του σύζυγος, αλλά και χρήματα που του έδωσε μία θεία του με περιουσία στον Νίγηρα.
Ήταν τότε που ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Σημίτης έλεγε πως όποιος έχει στοιχεία (για τη διαφθορά), να τα πάει στον Εισαγγελέα. Είναι πολλά τα λεφτά…
Β.Κ.
Κυριακή
* ΜΑ καλά, υπήρχε άνθρωπος την Κυριακή με 40 βαθμούς Κελσίου ακατέβατα, που ήθελε να πάει να ψωνίσει Κυριακάτικα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Λάρισας; Πόσοι να ήταν αυτοί; Πενήντα; Εκατό;
Ελάχιστοι βρήκαν το θάρρος να πάνε και γι’ αυτούς τους λιγοστούς οι υπάλληλοι έμειναν καθηλωμένοι στην πόλη, ενώ θα μπορούσαν ωραιότατα κι εκείνοι να πάνε στη θάλασσα για ένα μπάνιο με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Τι άδικος τρόπος να περνάς την Κυριακή σου…
Κ.Γ.
Κουκούλα
* ΣΤΙΣ ΗΠΑ οι μάρτυρες για την υπόθεση Νοvartis όχι μόνο θεωρήθηκαν αξιόπιστοι, αλλά έλαβαν και αμοιβές, γιατί συνέβαλαν στην έρευνα των διωκτικών αρχών, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία υπεράσπισης των αμερικανικών συμφερόντων.
Εδώ νυν και πρώην υπουργοί ζητάνε να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες, γιατί θεωρούν σκευωρία την υπόθεση Νοvartis. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης έκανε χθες ρελάνς, λέγοντας πως «υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως, να κάνει αγωγή κατά της Novartis και να διεκδικήσει και στην Ελλάδα αποζημίωση, την αγωγή αυτή κατά της Novartis την έκανε ο Θάνος Πλεύρης ως υπουργός Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ τη Novartis». Μαθαίνουμε…
Β.Κ.
Εκτός έδρας
* ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ από γειτονικές περιοχές, ο Σωκράτης Αλειφτήρας από τα Φάρσαλα και ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα, βρέθηκαν τυχαία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Δε μίλησαν αγγλικά… Ούτε καν αντάλλαξαν γαλλικά… Προτίμησαν να τα πούνε σε ντόπια θεσσαλική διάλεκτο και σε φιλικό κλίμα.
Ο πρώτος ως υπεύθυνος του αγροτικού τομέα με αντιπροσωπεία της «Πλεύσης Ελευθερίας» αξιοποίησε τη συγκυρία και ζήτησε από τον κ. Τσιάρα να επισημανθούν στο Συμβούλιο κατά προτεραιότητα τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και ειδικά τα προβλήματα της Θεσσαλίας και του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί μετά τον «Daniel».
Μάλιστα, πριν τελειώσει η συζήτηση στην «παρέα» προστέθηκε και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Τσιάρα να διατηρεί αμοιβαία φιλική σχέση από τη θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα τους ενημερώσει για τα επόμενα βήματα που θα κάνει στο ΥΠΑΑΤ προς όφελος των αγροτών και άφησε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.
Γ.Γ.
Οπαδική
* ΤΑ προχθεσινά επεισόδια μεταξύ «φιλάθλων» επιβεβαίωσαν την έκταση του φαινομένου της οπαδικής βίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων και με άλλες… «δουλειές».
Απέδειξαν, επίσης, ότι τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα μετά και τη δολοφονία του αστυνομικού για την αντιμετώπιση της βίας αποτέλεσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όλοι ξέρουν (σ.σ. μόνο η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα) πως η οπαδική βία για να βρεθεί μέσα στο γήπεδο δίνει ραντεβού απ’ έξω…
Β.Κ.
Μεγέθη
* ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για την αντιπυρική προστασία.
Πέραν από την πολιτική κριτική στο έργο της κυβέρνησης, βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ παρουσίασαν στοιχεία. Όπως οι ελάχιστες χιλιάδες ευρώ που διατίθενται για τον καθαρισμό δασικών δρόμων, οι βασικές ελλείψεις σε προσωπικό στις τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι υποστελεχωμένες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.
Όπως και η διαχρονική εγκατάλειψη των Δασαρχείων. Όπως τονίστηκε χθες, το Δασαρχείο Λάρισας από τα 150 άτομα που είχε, την τελευταία 20ετία, σήμερα απέμειναν 45 υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 2 δασολόγοι.
Από τα 20 μηχανήματα που είχε για τον καθαρισμό δρόμων, μεταφοράς προσωπικού κ.λπ., σήμερα έχει μείνει μόνο με 2, εκ των οποίων το ένα είναι εκτός λειτουργίας. Προσθέτοντας, επίσης, ότι το ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει το 0,7% της συνολικής χρηματοδότησης στον θεματικό στόχο «Κλιματική Αλλαγή-Πρόληψη».
Β.Κ.
Μετεκλογική
* ΟΡΓΗ και αγανάκτηση προκαλούν οι αναδρομικές χρεώσεις που επιβάλλονται στους λογαριασμούς ρεύματος καταναλωτών, ως αποτέλεσμα της εκ των υστέρων μείωσης των επιδοτήσεων που τους χορηγήθηκαν με απόφαση ΥΠΕΝ, του Ιανουαρίου 2023.
Οι αναδρομικές αυτές χρεώσεις, που αφορούν την περίοδο 2022-2023, επιβαρύνουν άδικα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «αφού πρώτα κερδοσκόπησε πολιτικά επιδοτώντας τις καταναλώσεις ρεύματος και εξαπατώντας τον επιχειρηματικό κόσμο και απλούς επαγγελματίες, «θυμήθηκε» -με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μόλις μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές- ότι οι επιδοτήσεις αυτές είναι αντίθετες με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. και οι περισσότεροι μισθωτοί καλούνται να πληρώσουν τη λυπητερή, υποβάλλοντας τη φορολογική τους δήλωση.
Διαφορά
* ΝΑ τη και η ρήση σε ηλεκτρονικό τοίχο: Ο Θεός καταράστηκε τους ανθρώπους στον πύργο της Βαβέλ να μιλάνε διαφορετική γλώσσα για να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εδώ μας καταράστηκε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας!
Πρώην ΤΕΒΑ
* ΣE διακήρυξη με κλειστή διαδικασία άνω των ορίων θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας τριετούς διάρκειας για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, για τις ανάγκες του προγράμματος αντιμετώπισης της υλικής στέρησης απόρων (Πρόγραμμα πρώην ΤΕΒΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τη σχετική απόφαση, όπως και τους όρους της διακήρυξης, ενέκρινε προ ημερών και ομόφωνα η Περιφερειακή Επιτροπή, με την εκτιμώμενη αξία του αντικειμένου της δράσης να ανέρχεται σε 31,2 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώην Πρόγραμμα ΤΕΒΑ που υλοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια από τους Δήμους και πλέον πέρασε στις Περιφέρειες. Ο προγραμματισμός θέλει τις πρώτες διανομές στους δικαιούχους να ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Θεία δίκη
* ΔΡΟΣΙΑ αναζητούσε, αλλά μάλλον… καμένος έφυγε και ενδεχομένως να υιοθετήσει πλέον την άποψη περί… θείας δίκης.
Ο λόγος για 70χρονο κάτοικο Τυρνάβου, ο οποίος προχθές, στις τρεις παρά, μεσημεριάτικα δηλαδή, μπήκε στο μποστάνι ενός 47χρονου στα Δένδρα. Εκεί, λοιπόν, έκλεψε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά… επτά καρπούζια -σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας- συνολικής αξίας περί τα 20 ευρώ, τα οποία έβαλε στο αυτοκίνητό του.
Αλλά. Υπάρχει και το αλλά. Ξεκινώντας, λοιπόν, ο 70χρονος να φύγει από το χωράφι και ελπίζοντας στη δροσιά των καρπουζιών, το αυτοκίνητό του τον πρόδωσε και από άγνωστη αιτία άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.
Μάλιστα, για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάστηκε να μεταβούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με οκτώ πυροσβέστες. Πάνε τα καρπούζια, πάει το αυτοκίνητο, τώρα θα έχει και τρεχάματα με την Αστυνομία ο 70χρονος, καθότι συνελήφθη για κλοπή...
Β.Κ.  
Γιαμάλ
* ΕΝΤΑΞΕΙ, το έκανε ο πιτσιρικάς της Ισπανίας. Κατέφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα της γηραίας ηπείρου, και όχι μόνο, πάνω του. Πήρε το πρώτο του Euro πριν γίνει καλά - καλά 17, πήρε την κοπέλα του αγκαλιά, είχε και τον μικρούλη τον αδερφό του να γυροφέρνει στα πανηγύρια. Τόσο απλά, τόσο υπέροχα.
Όλοι θυμήθηκαν αυτό το παλιό κλασικό ρητό που λέει πως όσο υπάρχουν μάνες, θα γεννιούνται νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα για τα οποία θα μιλάει ολόκληρος ο πλανήτης.
Κ.Γ.
Φίδι
* ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα φιδιού η σημερινή και δεν ξέρουμε με ποιον να πρωτοξεκινήσουμε τις ευχές, αναρωτιούνται πολλοί…
Κ.Γ.

 

Θέλουν τον υπουργό
* ΜΙΑ ανεξήγητη επιμονή να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, και όχι με τον υφυπουργό, Χρήστο Κέλλα, δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αρκετοί συνεταιριστές και εκπρόσωποι αγροτικών σχημάτων στη Θεσσαλία, οι οποίοι επιδιώκουν ραντεβού με τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Ακόμη και για ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Λαρισαίου κυβερνητικού παράγοντα, οι ενδιαφερόμενοι πιέζουν τον Καρδιτσιώτη να βρει χρόνο να τους συναντήσει. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο, μιας και τα προβλήματα είναι ασφυκτικά, αποφεύγοντας άσκοπες συζητήσεις και απαντήσεις του στυλ «αφήστε με να το δω και να σας ενημερώσω», θεωρούν ότι «ο υπουργός είναι πάντα πιο ευέλικτος από τον υφυπουργό» ή κρύβεται κάτι άλλο; Ποιος ξέρει…

 

----------------------------------

PINAKIDES.jpg* ΕΚΑΝΑΝ την εμφάνισή τους και οι πρώτες πινακίδες για τις διακοπές των Λαρισαίων εμπόρων. Πινακίδες που θα πληθαίνουν εκεί στην εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου…

 

 

KAPETANOSssss.jpg* ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ο Χρήστος Καπετάνος στην εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να τα πει με τον πρέσβη Τζορτζ Τσούνη. Είχε μενού κι από Λάρισα η κουβέντα όπως μαθαίνουμε…

 

 

SOTHRITSA-BLABH1.jpg* ΒΛΑΒΗ στο δίκτυο της ΔΕΥΑ στη Σωτηρίτσα καταγγέλλει αναγνώστης της «Ε». Εξηγώντας ότι ενημέρωσε, εδώ και μέρες, τον Δήμο Αγιάς, αλλά το νερό ακόμη ως χθες έτρεχε. Αντί να τρέχουν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τη ζημιά, λέει...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass