ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2024 17:11 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:28
* ΧΘΕΣ όλοι όσοι βρέθηκαν στην Ανατολή, έκαναν το χρέος τους απέναντι στον Γιάννη Φλώρο. Από τον κοινοτάρχη Στ. Τσιανίκα, που ήταν ο εμπνευστής και η ψυχή της εκδήλωσης, μέχρι τη γερόντισσα Θεοδέκτη που τήρησε... το «τάμα» κουβαλώντας τα κορόμηλα για την οικογένειά του... * ΧΘΕΣ όλοι όσοι βρέθηκαν στην Ανατολή, έκαναν το χρέος τους απέναντι στον Γιάννη Φλώρο. Από τον κοινοτάρχη Στ. Τσιανίκα, που ήταν ο εμπνευστής και η ψυχή της εκδήλωσης, μέχρι τη γερόντισσα Θεοδέκτη που τήρησε... το «τάμα» κουβαλώντας τα κορόμηλα για την οικογένειά του...

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Αιφνιδιασμός

* ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί, ξύπνησαν οι κακοκοιμισμένοι Λαρισαίοι μετά από μία ακόμα εφιαλτική -λόγω ζέστης- βραδιά, έφτιαξαν καφέ και πιάνοντας ενστικτωδώς το κινητό πληροφορήθηκαν την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ.

Τα κανάλια πάλι, δουλεύοντας μόνο με το προσωπικό της βάρδιας, δεν είχαν τρόπο να δώσουν λεπτομέρειες της είδησης που από σήμερα και μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές θα απασχολεί όλον τον κόσμο.
Ο Ντόναλντ τη γλίτωσε, πάμε πιο κάτω. Ήδη οι Δημοκρατικοί μόνο... μικρή αγγελία δεν έβαλαν ακόμη. Ζητείται Πρόεδρος δυνατός, σωματαράς, Ράμπο, ικανός να βάλει κάτω τον εφτάψυχο Τραμπ.

Ζητείται Πρόεδρος

* ΜΕΧΡΙ και τον... Τζορτζ Κλούνεϊ έβαλαν στο παιχνίδι αμφισβήτησης του φουκαρά του Τζο Μπάιντεν. Ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκανε για τον Μπάιντεν του τύπου «δεν μπορεί το παλικάρι» (παλικάρι, λέμε τώρα).
Γιατί όχι; Και ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, που μια χαρά τα πήγε στον καιρό του, από ηθοποιός δευτερευόντων ρόλων δεν ξεκίνησε;
Φυσικά χαριτολογούμε. Είναι σήμερα πολύ βαρύ το κλίμα στις ΗΠΑ για να κάνει κανείς σενάρια αλλαγής του Μπάιντεν. Επισήμως σιωπή. Στο παρασκήνιο, όμως, καταλαβαίνουμε ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε.

Στην πόλη

* ΤΕΛΙΚΑ οι Λαρισαίοι που μένουν στην πόλη επειδή δε διαθέτουν εξοχικό στα παράλια, κάνουν πραγματικές διακοπές!
Μένουν σπίτι, απολαμβάνουν το αιρκοντίσιον και περνάνε σαν άνθρωποι.
Οι άλλοι στα εξοχικά, όπου συνήθως κλιματιστικό δεν υπάρχει, έλιωσαν. Διότι ο καύσωνας των ημερών έπληξε και τα παράλια.
Δράμα

* ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερο δράμα για όλους αυτούς τους Θεσσαλούς που ξεπαραδιάζονται για να πάνε να... λιώσουν στα νησιά του υπερτουρισμού και της πολυκοσμίας. Σ’ όλες αυτές τις τρύπες που ονομάζονται Airbnb και που είναι η μεταμοντέρνα εκδοχή του room to let. Καμαρούλα μια σταλιά, τίγκα στον ήλιο και τα ναύλα στον Θεό.
Χίλιες φορές στην πόλη!
Δουκάτο

* Η είδηση είναι ότι αυτήν την εβδομάδα ουδείς νέος υποψήφιος εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ.
Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνει υποψηφιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου, η σοβαρότερη υποψηφιότητα όλων δηλαδή, και την οποία θα «φάνε» -θυμηθείτε το- οι μηχανισμοί. Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που κάποτε «εξαέρωσαν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τους ελάχιστους κι αυτός με στόφα πρωθυπουργού.
Γνώστες του παρασκηνίου δεν είμαστε, αλλά για κάποιον λόγο οσμιζόμαστε ότι το μιντιακό σύστημα θέλει να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε... Δουκάτο.
Σενάρια

* ΣΤΟ μεταξύ, καθώς το θέμα με την προεδρία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν έχει λήξει ακόμη, όλο και διαδίδεται στο παρασκήνιο πως ο Μητσοτάκης... αλληθωρίζει προς... Δυσμάς. Τι κι αν έχει δηλώσει αμετακίνητος στην πρωθυπουργία, αν προκύψει το ενδεχόμενο όλο και θα βρεθεί η κατάλληλη δικαιολογία. Έχουν βρει, μάλιστα, και τον... διάδοχό του: Κωστής Χατζηδάκης.
Καλοκαίρι είναι, αρέσκονται οι δημοσιογράφοι να κατασκευάζουν σενάρια, αλλά εδώ που τα λέμε «φταίει» και ο πρωθυπουργός. Όπου σταθεί να δώσει συνέντευξη (πρόσφατα στις ΗΠΑ) για κάποιον περίεργο λόγο μιλάει εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων. Και πρέπει να κάνουμε το ένα και πρέπει να καλύψουμε ως Ευρώπη τα κενά στην άμυνα, ε, πολύ θέλει το δημοσιογραφικό ένστικτο για να λειτουργήσει;
Για τον Δήμο Αγιάς

* ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ δρόμος Ν. Λάρισας. Η τουριστική βιτρίνα της περιοχής μας. Σε δύο τουλάχιστον σημεία στρώματα κρεβατιών και άλλα μεγάλα αντικείμενα χάσκουν εδώ και εβδομάδες, αφού προφανώς δεν υπάρχει καθορισμένος χώρος εναπόθεσης βαρέων αντικειμένων. Και απ’ ό,τι φαίνεται ούτε ο Δήμος Αγιάς έχει ασχοληθεί. Τι θα γίνει παίδες;
Απευθείας Καλαμπάκα

* ΕΠΕΙΔΗ πολλοί συμπολίτες θα ανέβουν οσονούπω στα βλαχοχώρια των Γρεβενών, τους παρέχουμε τη χρηστική πληροφορία ότι δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία το κομμάτι της Ε-65 που παρακάμπτει τα Τρίκαλα και οδηγεί απευθείας στην Καλαμπάκα εντός 10λέπτου.
Με τη διαφορά, βέβαια, ότι υπάρχουν διόδια στην είσοδο και την έξοδο συνολικού ύψους 1,70 ευρώ. (Τι, άντε, τζάμπα;).
Στο μεταξύ, οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και στο υπόλοιπο κομμάτι μέχρι συνδέσεως της Ε-65 με την Εγνατία. Αλλά θέλει ακόμη κάνα δυο χρονάκια για να τελειώσει το έργο.
Αγάλματα

* ΑΝ δεν κάνουμε λάθος, ο Γιάννης Φλώρος γίνεται ο πρώτος βουλευτής του Ν. Λάρισας από τη Μεταπολίτευση και μετά που αποκτά... άγαλμα στον τόπο της καταγωγής του, την Ανατολή Αγιάς. Και δικαίως... Ένας ήταν ο μπαρμπα - Γιάννης. Μεγάλη ιστορία ανθρωπιάς πάνω απ’ όλα και αδιάκοπης προσφοράς στον τόπο.
Πιο... επιρρεπείς, πάντως, είμαστε στη φιλοτέχνηση προτομών δημάρχων. Ήδη οι δήμαρχοι Αριστείδης Λαμπρούλης και Μέμος Μπλάνας κοσμούν πλατείες της πόλης, για να μην πάμε πιο παλιά και πιάσουμε την οικογένεια Σάπκα. Έτσι, για την... ιστορία.
«Φιλικό»

* ΠΡΙΝ καν ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα σημειώθηκαν συμπλοκές και 74 συλλήψεις οπαδών έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Έτσι, σαν ένα... «φιλικό» ματς.
Ακόμα χειρότερο το γεγονός ότι και στο Euro της Γερμανίας παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά φαινόμενα εκτόξευσης αντικειμένων εναντίον ποδοσφαιριστών που εκτελούσαν κόρνερ (Προσφιλής ελληνική πατέντα κι αυτή).
Τι κρίμα! Το πιο όμορφο σπορ συνυφασμένο πάντα με βία και κακές συμπεριφορές...
Κράξιμο

* ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν πίστευε κανείς ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για νομιμοποίηση της εξαήμερης εργασίας θα προκαλούσε τέτοιον ορυμαγδό τηλεοπτικών ρεπορτάζ και συζητήσεων στην Ευρώπη και στην Αμερική. Μιλάμε ότι τέτοιο «κράξιμο» έχει χρόνια να πέσει.
Αναμενόμενο... Ο προηγμένος δυτικός κόσμος πάει προς το 4ήμερο κι εμείς (οι «τεμπέληδες Έλληνες» των Μνημονίων) πάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση.
- Όταν λείπουν εργατικά χέρια, δεν αυξάνεις τις ώρες δουλειάς. Φροντίζεις να κάνεις ελκυστική τη χώρα σου για να προσελκύσεις εργαζόμενους.
Εύκολη η κριτική, βέβαια, για μια χώρα με κατεστραμμένη οικονομία, όπως η Ελλάδα – εδώ καλά - καλά δεν μας ... «προτιμούν» ούτε οι... Αφγανοί που θεωρούν την Ελλάδα μεταβατικό στάδιο ενόψει εγκατάστασής τους στη Βόρεια Ευρώπη. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το αναγκαίο θέμα της οργανωμένης μεταφοράς στην Ελλάδα εργατικών χεριών έχει πάει πολύ πίσω...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass