Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 17:00
* ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ο Μύλος του Παππά από προχθές. Ο λόγος είναι πως εκεί πραγματοποιείται το Midsummer O.P.A. Festival 2024, το οποίο διοργανώνουν το Πολιτιστικό Σωματείο “Κουκουβάγιες” και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ολοκληρώνεται σήμερα. Μια διοργάνωση η οποία προωθεί την κουλτούρα του παιχνιδιού και εστιάζει στο φανταστικό, το επιτραπέζιο και τη δημιουργικότητα. * ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ο Μύλος του Παππά από προχθές. Ο λόγος είναι πως εκεί πραγματοποιείται το Midsummer O.P.A. Festival 2024, το οποίο διοργανώνουν το Πολιτιστικό Σωματείο “Κουκουβάγιες” και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και ολοκληρώνεται σήμερα. Μια διοργάνωση η οποία προωθεί την κουλτούρα του παιχνιδιού και εστιάζει στο φανταστικό, το επιτραπέζιο και τη δημιουργικότητα.

Νερό
* ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ανάλογα κινείται η τουριστική κίνηση, με την υδροδότηση, στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Και συγκεκριμένα, κάθε χρόνο παρατηρούνται πολλά προβλήματα μείωσης της ροής νερού στις βρύσες των σπιτιών και των επιχειρήσεων κατά τους μήνες που η τουριστική κίνηση είναι στο ζενίθ της.
Όσο αυξάνεται η πρώτη, μειώνεται η δεύτερη. Αλλά η πρώτη δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τη δεύτερη.
Γι’ αυτό φωνάζει ο κόσμος και επισημαίνει κάθε φορά, πως τα έργα υποδομής δεν πρέπει να γίνονται με προοπτική να καλύψουν μόνο τις σημερινές ανάγκες. Γιατί θα τα βρίσκουμε πάντα μπροστά μας, χωρίς να τα λύνουμε, όπως στην περίπτωσή μας.
Λ.Κ.

Ενοχλούν
* ΠΑΡΑΓΙΝΕ το κακό με τις τηλεφωνικές οχλήσεις των εταιρειών τηλεφωνίας και ενέργειας. Δεν λογαριάζουν ούτε πού παίρνουν, ούτε τι ώρα τηλεφωνούν. Ενοχλημένος συμπολίτης, ανάφερε πως παρότι έχει δηλώσει σε συγκεκριμένες εταιρείες ότι δεν θέλει να τον καλούν ώρες κοινής ησυχίας, τον χαβά τους αυτοί και μάλιστα πάντα σε ακατάλληλες ώρες. Ούτε το μπλοκάρισμα δεν τους πιάνει, αφού κάθε φορά τηλεφωνούν και από άλλον αριθμό. Άδικο έχει;
Ν.Π.

Σκουπίδια
* ΓΕΜΑΤΑ τα πάρκα και οι πλατείες κάθε βράδυ από νέους και νέες. Μαζεύονται συζητούν, ακούν μουσική, τρώνε και πίνουν το κατιτίς τους. Μέχρις εδώ όλα καλά. Πόσο κόπο όμως τους κάνει να πετάξουν τα σκουπίδια τους στον πλησιέστερο κάδο; Η εικόνα της επόμενης μέρας πλήρως απογοητευτική, τενεκεδόκουτα και σακουλάκια παντού, παρατημένα ακόμη και πάνω στα παγκάκια.
Κρίμα γιατί μια πόλη είναι όμορφη όχι μόνο όταν τη φροντίζει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Και οι νέοι με τέτοια πληροφόρηση πια θα έπρεπε να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Λόγω εφηβείας δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τα πάντα!
 Ν.Π.

Ακτοπλοϊκά
* ΦΤΑΣΑΜΕ Ιούλιο και μόλις τώρα παραδέχτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι υπάρχει απότομη αύξηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια!
Όχι βέβαια για όλες τις γραμμές, αλλά τρεις συγκεκριμένες. Σποράδες και στη γραμμή Λαύριο – Λήμνος, και Ραφήνα – Άνδρος. Αλήθεια τώρα;
Σε όλα τα υπόλοιπα νησιά δηλαδή, μπορεί να ταξιδέψει κάποιος πληρώνοντας λογικές τιμές; Αποστομωτική και η απάντηση ότι οι τιμές καθορίζονται ελεύθερα, σύμφωνα με τις γενικότερες αρχές του ανταγωνισμού και της υγιούς λειτουργίας της αγοράς. Στην περίπτωση αυτή, όπως και στην αεροπορική αγορά, οι τιμές των εισιτηρίων μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να σημειωθεί πάντως ότι κάθε εταιρεία έχει υποχρέωση να ενημερώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσα σε τρεις ημέρες, για την μεταβολή αυτή. Σε περίπτωση που μια εταιρεία δεν ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο, αντιμετωπίζει διοικητικές κυρώσεις και επιβολή προστίμου. Ε!!! εντάξει, τότε αδίκως διαμαρτύρεται ο κόσμος, ελεύθερη αγορά έχουμε… και ασύδοτη.
Ν.Π.

Φορολογικές
* ΣΤΙΣ 26 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Στο μεταξύ το Υπουργείο Οικονομικών δέχεται πιέσεις από τους λογιστές που ζητούν παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, μέχρι τις 26 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 2.500.000 δηλώσεις, συν όσες τροποποιητικές χρειαστεί να γίνουν για τις 423.000 δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν αυτόματα, μετά τη διαπίστωση ύπαρξης ελλείψεων και ανακριβών στοιχείων.
Όπως επισημαίνουν οι λογιστές, λόγω προβλημάτων και λανθασμένων στοιχείων για τις μισές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί θα πρέπει να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις. Για τον λόγο αυτόν, όπως αναφέρουν, είναι επιβεβλημένη η παράταση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. «Όλα του γάμου δύσκολα» ήρθαν και οι προσυμπληρωμένες να τα κάνουν δυσκολότερα.
Ν.Π.
Ψάχνουν
* ΠΑΡΑ το γεγονός ότι οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμώντας ότι θα πιάσουν τη σχολή που επιθυμούν, βγήκαν στους δρόμους αναζητώντας σπίτι για να στεγάσουν τα φοιτητικά τους όνειρα. Δυστυχώς, στη Λάρισα η προσφορά διαθέσιμων σπιτιών είναι μικρή και τα ενοίκια που ζητούν πολύ υψηλά. Παρά το γεγονός, ότι στην πόλη έχουν κάνει την εμφάνισή τους ολοκληρωμένα συγκροτήματα διαμερισμάτων αποκλειστικά για φοιτητές, που παρέχουν από επίπλωση, ίντερνετ, ρεύμα και νερό μέχρι και φύλαξη της πολυκατοικίας, όλα σε πακέτο, δεν επαρκούν… Η Λάρισα είναι φοιτητούπολη και η ανεύρεση φοιτητικής στέγης είναι πραγματικό μαρτύριο για πολλές οικογένειες.
Ν.Π.

Άτυχοι;
* ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ οι έμποροι τις εκπτώσεις για να κινηθεί η αγορά και έπεσαν πάνω στον καύσωνα. «Μα τι κακό είναι αυτό…» σχολίαζε έμπορος στο κέντρο της πόλης. Περιμένουμε τα σχολεία για να δουλέψουμε, έρχονται οι πλημμύρες, περιμένουμε το καλοκαίρι έρχεται ο καύσωνας. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Κάθε φορά που υπάρχει λόγος και κίνητρο για να κινηθεί η αγορά κάτι συμβαίνει.
Με τέτοιες θερμοκρασίες όσο να ναι περιορίζει ο κόσμος τις μετακινήσεις. Σήμερα Κυριακή πρώτη των εκπτώσεων ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ανοίξουν. Το θέμα είναι θα δουλέψουν; Ευτυχώς διαρκούν πολύ οι θερινές εκπτώσεις.
Ν.Π.
My coast
* ΠΛΗΘΟΣ καταγγελιών στο «My Coast» για τις παραβάσεις στις παραλίες με τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Ο αριθμός των καταγγελιών αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας τις 9.000 μέχρι στιγμής. Ξαπλώστρα για ξαπλώστρα δεν θα μείνει. Ήδη φέτος η διαφορά φαίνεται. Η εικόνα θυμίζει πολύ, εποχές άλλων ετών, προ «beach bar». Ψάθα, ομπρέλα, καρεκλάκια και δροσερές, αλλά όχι τσουχτερές βουτιές. Τελικά ο Έλληνας για να συμμορφωθεί χρειάζεται έναν «χωροφύλακα» στο κεφάλι του. Δεν θα έπρεπε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι.
Ν.Π.

Πλατάνια
* HTAN η κακή η ώρα ή δεν λήφθηκε νωρίτερα μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Το θλιβερό περιστατικό στο Λιτόχωρο Πιερίας με την 44χρονη Καρδιτσιώτισσα που έχασε άδικα τη ζωή της, όταν καταπλακώθηκε από κλαδί πλατάνου, συγκλόνισε την κοινωνία.
Την ώρα που καθόταν ως θαμώνας σε υπαίθριο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνέβη το περιστατικό, και όχι σε εμπόλεμη ζώνη. Το συμβάν θα πρέπει να αφυπνίσει την τοπική αυτοδιοίκηση και να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος αν τα δέντρα είναι σε καλή κατάσταση και δεν εγείρουν κινδύνους. Και μάλιστα σε σημεία που υπάρχει αρκετός κόσμος όπως πλατείες, παιδικές χαρές και γενικά χώροι αναψυχής.
Γ.Γ.

Δύσκολα
* ΔΥΣΚΟΛΕΣ τούτες οι ώρες ακόμα και για τους Λαρισαίους. Ναι, ακόμα και για τους ανθρώπους που γνωρίζουν από καύσωνες, η ζέστη αυτή δύσκολα υποφέρεται. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είναι εξαντλητική. Όσοι πιάσουν τις παραλίες είναι τυχεροί. Μα όσοι πιάσουν τα βουνά ακόμα περισσότερο. Η λύση είναι στο υψόμετρο.
Κ.Γ.

Μπάλα
* ΗΜΕΡΑ τελικού σήμερα. Στις 10 το βράδυ αρχίζει το Ισπανία – Αγγλία και τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων είναι στραμμένα σ’ αυτό το ματς. Από τη μια η ομάδα που έχει καταφέρει να έχει στη σύνθεσή της ένα παιδί θαύμα που ακόμα δεν έγινε 17, τον Γιαμάλ. Από την άλλη μια κλασσική ποδοσφαιρική δύναμη παγκοσμίως που έχει ως μόνιμο σύνθημά της το ότι «έρχεται σπίτι» το τρόπαιο.
***
* ΟΜΩΣ το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει εκεί. Γιατί έχουμε κι άλλο καημό. Έχουμε και το Κόπα Αμέρικα εκεί όπου πέφτουν και μερικές ψιλές έτσι για το καλό. Στις 3 το ξημέρωμα λοιπόν έχουμε Αργεντινή – Κολομβία.
***
* ΑΠΟ τις 9 θα στηθούν τα τραπέζια, με τα φαγητά, τα ποτά και τις απαραίτητες παρέες. Σ’ αυτές υπάρχουν οι «προπονητές» που τα ξέρουν όλα, οι «παλιοί ποδοσφαιριστές» που αν δεν είχαν τραυματισμό θα είχαν προχωρήσει, εκείνοι που είναι κολλημένοι με το στοίχημα και ποντάρουν ανά πεντάλεπτο, οι αδιάφοροι που κοιτάζουν τους γύρω, κι εκείνοι που καμακώνουν τους μεζέδες ασταμάτητα και μέχρι το δεύτερο κόρνερ δεν έχει μείνει τίποτα για τους υπόλοιπους. Αλλά γι’ αυτό είναι ωραίες οι παρέες. Γιατί έχουν απ’ όλα.
Κ.Γ.

Μητσοτάκης
* ΣΤΟ CNN μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε πολλά. Είπε για τις αμερικανικές εκλογές, για το ΝΑΤΟ, για την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων όπως στη Γαλλία, για τον τουρισμό στη χώρα, αλλά και μίλησε και για το θέμα της εξαήμερης εργασίας.
Σύμφωνα με το ertnews σχετικά με τους πρωτοσέλιδους τίτλους σε ξένα μέσα για την καθιέρωση «εξαήμερης εργασίας» στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι στην Ελλάδα δεν τίθεται τέτοιο θέμα και η εργασία είναι πενθήμερη, ενώ μπορούν εργαζόμενοι να δουλεύουν τέσσερις μέρες, ρυθμίζοντας το ωράριό τους. Διευκρίνισε ότι σε συγκεκριμένους κλάδους, που είναι περιορισμένοι και λειτουργούν 24/7, η εξαήμερη εργασία πρέπει να αποφασίζεται σε συμφωνία με τον εργαζόμενο και σημαντική επιπλέον αμοιβή. Πενθήμερη είναι η εργασία στην Ελλάδα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι κάτι που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής: Αλήθεια πιστεύει ο πρωθυπουργός πως έχει τη δύναμη ένας μόνο εργαζόμενος να πει «όχι» εγώ δεν δουλεύω και να γίνει αυτό δεκτό; Το ανησυχητικό βέβαια για τον λαό δεν είναι αν το πιστεύει αυτό ο Μητσοτάκης. Το άσχημο θα είναι αν νομίζει πως τα πιστεύουμε αυτά που λέει…
Κ.Γ.

Λιάζονται;
* ΣΗΜΕΡΑ η Ελλάδα είναι στην 3η θέση ακρίβειας στην Ευρώπη, μαζί με τη Βουλγαρία, στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος με 190 Euro/ΜWh (μ.o. Ιουλίου μέχρι στιγμής 120,28 Euro/ΜWh), ενώ υψηλές ήταν ήδη οι αυξήσεις των τιμολογίων τους προηγούμενους δύο μήνες.
Ενώ προαναγγέλθηκαν (νέες) αυξήσεις τον Αύγουστο θα είδατε ίσως ρεπορτάζ που αναφέρονται σε εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να κάνει συγκρίσεις τιμών μεταξύ εταιρειών και να επιλέξει τη φθηνότερη.
Μα οι εταιρείες έχουν «συμφωνήσει» μεταξύ τους (σ.σ. μην πούμε καρτέλ και… κολασθούμε ποινικά) και πάνω – κάτω έχουν περίπου τις ίδιες χρεώσεις (πάγια κλπ).
Διαφορές υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν δηλαδή τόσο έντονες τεράστιες αποκλίσεις, που να μετέτρεπαν τον πολίτη από πελάτη σε ευσυνείδητο καταναλωτή. Απλά του μεταθέτουν κιόλας την ευθύνη που δεν ψάχνεται. Γιατί λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε ακριβότερο ρεύμα; Μήπως γιατί δεν …λιάζονται επαρκώς τα φωτοβολταϊκά;
Β.Κ.

Απροστάτευτοι
* ΣΤΗΝ πραγματικότητα με το χρηματιστήριο της ενέργειας ο καταναλωτής είναι απροστάτευτος, η δε κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει με εξαίρεση εξόφθαλμες περιπτώσεις όπως η ρήτρα που «πλήρωσε» από τον κρατικό προϋπολογισμό τη διαφορά, με τις εταιρείες αν δεν κερδοσκοπούν, να έχουν… υπερκέρδη.
Η κυβέρνηση γενικώς αδρανεί και οι εταιρείες θα αλλάξουν τα φώτα των καταναλωτών και όχι τίποτα άλλο, δεν είναι υπουργός ακρίβειας και ο κ. Σκρέκας να σωθούμε…
Β.Κ.

Πού να τα βρούμε;
* «ΠΡΕΠΕΙ να δαπανήσουμε περισσότερα ως Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναφερόμενος στην άμυνα.
Διευκρινίζοντας ότι «είμαι ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας. Πιστεύω ότι λειτουργεί. Είναι μια προσέγγιση ιδιαίτερα συμπληρωματική του ΝΑΤΟ. Εάν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καταλήξουν να δαπανούν περισσότερα για την άμυνα, το ΝΑΤΟ θα είναι επίσης ισχυρότερο».
Υπογράμμισε ότι πρέπει «να δαπανούμε τουλάχιστον 2%, και ίσως το 2% να μην είναι αρκετό σε αυτό το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό τοπίο» και αναφέρθηκε στην πρόταση που διατύπωσε με τον Πολωνό ομόλογό του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «Σιδερένιου Θόλου», μιας ευρωπαϊκής ασπίδας αεράμυνας.
Πώς όταν πρόκειται για τις αμυντικές δαπάνες ρέει το χρήμα από …τα μπατζάκια και όταν πρόκειται για κοινωνικές δαπάνες δεν βρίσκουμε… μαντήλι γα να κλάψουμε;
Β.Κ.

Δικός μας
* ΜΕ αφορμή τη συζήτηση για την προεδρολογία, ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θεωρείται πως είναι ένας από τους καταλληλότερους για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεσμικά θα μπορούσε κάποιος να πει πως καλύπτει όλα όσα απαιτούνται για τη θέση.
Αλλά τα σημαντικότερα προσόντα είναι πως είναι βέρος (100%) ΝεοΔημοκράτης και ο …άσος στο μανίκι είναι πως πρόκειται για Αβερωφικό.
Δηλαδή οι Σαμαρικοί θα δυσκολευθούν να μην τον ψηφίσουν. Αντιλαμβάνεσαι πώς σκέφτονται στην κυβέρνηση (σ.σ. όπως και οι άλλες δηλαδή) για να καλύψουν μια τέτοια θεσμική θέση.
Συγγνώμη κιόλας, αν η κυβέρνηση επέλεγε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ποιος θα διαφωνούσε;
Β.Κ.

 

------

KYPROS.jpg

* Ο Χρήστος Καπετάνος με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.
Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε μια εγκάρδια συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο και του ανέφερε την ισχυρή παρουσία των Κυπρίων αδερφών μας στη Λάρισα, με πρωτοστάτη τον Ντίνο Αυγουστή, με τον οποίο ο πρόεδρος συνδέεται με στενή φιλία.

 

KOYMOYNDOYROY.jpg* ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ και Λάππα γωνία. Ίσως να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τους επισκέπτες του ναού που έχουν αυτοκίνητα, όμως αρκετές φορές έτσι όπως παρκάρουν δεν επιτρέπουν τους πεζούς να κινηθούν με ασφάλεια. Κάποια λύση θα υπάρχει.

 

SHMAIA.jpg* ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στην Εθνική Τράπεζα, στη Λάρισα, να κυματίζει τέτοια σημαία;

 

FROURIO.jpg* Τα φώτα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά την ημέρα στο φρούριο; Δεν μας φτάνει ο ήλιος;

 

TZAVELA.jpg* ΑΥΤΕΣ τις ημέρες, με τη θερμοκρασία να «χτυπά κόκκινο», στρώσανε άσφαλτο στην οδό Τζαβέλα. «Άναψαν» οι κάτοικοι, αλλά και τι να κάνουν; Ίσως η χρονική στιγμή να ήταν αυτή που τους ενόχλησε, με τον καύσωνα στον ζενίθ του, αλλά τα έργα έχουν χρονοδιαγράμματα που φυσικά πριν τα ξεκινήσουν δεν συμβουλεύονται τους μετεωρολόγους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass