ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 17:05
* Η λεζάντα θα μπορούσε να λέει: Στο κάτω μέρος βλέπετε τα συνήθη υποζύγια των φορολογικών δηλώσεων, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Στο πάνω μέρος αυτοί που ξέρουν να γλεντούν, όπως καλλιτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για Λαρισαίους χορευτές από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι εντυπωσίασαν στο αντάμωμα των Καραγκούνηδων στο Προάστιο Καρδίτσας. * Η λεζάντα θα μπορούσε να λέει: Στο κάτω μέρος βλέπετε τα συνήθη υποζύγια των φορολογικών δηλώσεων, μισθωτοί και συνταξιούχοι. Στο πάνω μέρος αυτοί που ξέρουν να γλεντούν, όπως καλλιτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για Λαρισαίους χορευτές από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι εντυπωσίασαν στο αντάμωμα των Καραγκούνηδων στο Προάστιο Καρδίτσας.

Εν αναμονή
* ΜΕ την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων, όπως αναφέρει αθηναϊκό δημοσίευμα.

Τώρα αν θα λάβει κάποιος από τη Λάρισα θέση, θα φανεί σύντομα. Πάντως, άρχισαν να μιλάνε για μεγάλο ξεκαθάρισμα.
Γ.Γ.

Φορολογικές
δηλώσεις
* Η προθεσμία πλησιάζει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με 253. 000 φορολογούμενους να οφείλουν τροποποιητική και 1,9 εκατομμύριο αρχική δήλωση, έως τις 26 Ιουλίου. Παρά τις καθυστερήσεις στην αποστολή βεβαιώσεων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ θεωρούν τον διαθέσιμο χρόνο επαρκή.
Την παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο, επικαλούμενο τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα υποβολής. Σχεδόν μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν οφείλουν επιπλέον φόρο, ενώ 966.489 δηλώσεις αναμένεται να επιστρέψουν φόρο μέσου όρου 302 ευρώ.
Γ.Γ.

Επιτροπή
* ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ έντονα ότι δε βγαίνουν οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις, αν δε δοθεί παράταση. Τι θα γίνει; Θα ενεργοποιηθεί μια επιτροπή που έχει συνεδριάσει μόλις μία φορά και αποτελείται από λογιστές και φοροτεχνικούς, οι οποίοι θα πούνε το αυτονόητο: «Δε βγαίνει ο χρόνος, να δοθεί παράταση». Το παράδοξο ποιο είναι; Ότι αυτή η Επιτροπή χωρίζεται σε δύο ομάδες. Μία για το myDATA και μία για όλα τα λοιπά οικονομικά θέματα. Γιατί, λοιπόν, δε συνεδρίασε ξανά τόσο καιρό και παρέμεινε ανενεργή η Επιτροπή; Παράγοντες που ασχολούνται με τα οικονομικά αναφέρουν ότι οι αποφάσεις οι οποίες έλαβε στη μία και μοναδική συνεδρίαση από τη σύστασή της... απλά δεν «άρεσαν» στο Υπουργείο Οικονομικών και έκτοτε την «έφαγε» το σκοτάδι. Αλήθεια ή ψέματα, η ιστορία έγραψε ότι συνεδρίασε μία και μοναδική φορά (Καθόλου παράλογο).
Γ.Γ.

Βλάχοι
* ΞΕΚΙΝΗΣΕ χθες και συνεχίζεται σήμερα και αύριο στην Κατερίνη το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων. Για τη Λάρισα αποκτά ένα επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς διοργανώνεται φέτος στη γειτονική Πιερία, που είναι εύκολο να φτάσει κάποιος αυθημερόν ή να μεταβεί στις εκδηλώσεις μετά την παραλία, καθώς αρκετοί Λαρισαίοι παραθερίζουν στα παράλιά της. Στο τριήμερο εκδηλώσεων θα παραστούν αρκετά χορευτικά Βλάχων και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Σήμερα, στις 11:30 το πρωί, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Βλάχοι στη σκιά του Ολύμπου» στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Το απόγευμα στις 7:00 στην οδό Μητροπόλεως - Πάρκο έχει οριστεί ως τόπος προσυγκέντρωσης για την έναρξη της πατινάδας σε ζευγάρια και μισή ώρα αργότερα στην πλατεία Δημαρχείου η παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας, με βάση την καταγωγή τους.
Γ.Γ.

Πρόληψη
* Η Ελλάδα βιώνει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι, με πλήθος πυρκαγιών να πλήττουν την επικράτεια. Από την έναρξη της θερινής περιόδου έχουν καταγραφεί περισσότερες από 2.000 πυρκαγιές, αριθμός τριπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Η ένταση και η συχνότητα των πυρκαγιών φέτος αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες και το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηρασία και η ανθρώπινη αμέλεια συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, καθιστώντας την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων ιδιαίτερα δύσκολη. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων, η φωτιά καταφέρνει να αφήσει το στίγμα της σε δάση, αγροτικές περιοχές και οικισμούς. Είναι πλέον σαφές ότι η πρόληψη αποτελεί μονόδρομο. Απαιτείται συλλογική ευθύνη και αυστηρή τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας, τόσο από τους πολίτες όσο και από τις αρμόδιες αρχές.
Γ.Γ.

Διακοπές
* - ΗΤΑΝ καλό κορίτσι λέει, δεν είχε δώσει δικαιώματα, κανείς δεν περίμενε ότι θα έμενε δύο ώρες στην παραλία, χωρίς να «ανεβάσει» τα πόδια της στο instagram!
- Παντρεύτηκε μία από την Κρήτη έναν από τη Μάνη και στον γάμο αντάλλαξαν γεμιστήρες ως δώρα.
- Εισπνοή, εκπνοή, υπομονή για τον καύσωνα.
- «Είδα στον ύπνο μου λεφτά». Τι να είναι... «Όνειρο μου είπαν».
- «Να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς». Και εδώ και πέντε ώρες κάθομαι και κοιτάω μία φωτογραφία με τις Μαλβίδες.

Παΐσιος
* Ο Άγιος Παΐσιος συνεχίζει να εμπνέει. Στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και στην οποία υπάρχει ο τάφος του Αγίου Παΐσιου συρρέουν από χθες οι πιστοί, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατό του.
Αρκετοί από τους πιστούς διανυκτέρευσαν στη Μονή, ενώ και από τη Λάρισα υπήρξε οργανωμένη μετάβαση πιστών.

Ολυμπιακοί
Αγώνες
* ΑΥΡΙΟ βράδυ πέφτει η αυλαία του Euro στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Γερμανίας, αλλά οι λάτρεις των σπορ, αλλά και οι καταστηματάρχες της εστίασης δεν πρέπει να απογοητεύονται. Στις 26 Ιουλίου ξεκινούν οι Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όπου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από 101 αθλητές και αθλήτριες. Η παρουσία τριών ομάδων σε μπάσκετ και πόλο, αλλά και η εκπροσώπηση στο τένις από τέσσερις αθλητές δημιουργούν ένα πρόγραμμα γεμάτο ελληνική δράση.

Νοσηλευτές
* ΠΡΙΝ από μερικές μέρες ανακοινώθηκε με ΦΕΚ η σύσταση της ομάδας εργασίας για σχολικό νοσηλευτή, με την οποία, με αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων, θα δίνεται η δυνατότητα εμπλοκής εκπαιδευτικών για την υποστήριξη μαθητών σε θέματα υγείας που δε χρειάζονται ενέργειες που χαρακτηρίζονται ως «ιατρικές πράξεις».
«Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν πολύ σοβαρές ευθύνες εκτός των ήδη επιβαρυμένων καθηκόντων τους και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις» καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Ταχυδρόμος
* ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ στη συνοικία Ηπειρωτικά Λάρισας, καθώς λένε ότι ο ταχυδρόμος έχει να φανεί σχεδόν έναν μήνα. Τρέμουν στην ιδέα να έρθουν ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και να πληρώσουν και «πέναλντι».

Πληρωμές
* ΔΕΝ πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι του προγράμματος 55-67 του ΟΑΕΔ που εργάζονται στον Δήμο Λαρισαίων και προκλήθηκε εύλογη ανησυχία. Κανονικά ήταν να λάβουν το ένα μέρος του μισθού τους στις 10 του μήνα και το υπόλοιπο στις 25. Αυτό συμβαίνει συνέχεια. Ένα λάθος, όμως, υπαλλήλου δεν τους επέτρεψε να μπούνε στην πλατφόρμα για να καταβληθούν τα χρήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για τα λάβουν όλα μαζί στις 25 Ιουλίου.
Τα έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, ειδικά τέτοια περίοδο διακοπών.
Όμως, επειδή πληρώνονται από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή πληρωμών, δεν μπορεί να παρέμβει ο Δήμος Λαρισαίων, για την οποία κατάσταση ενημερώθηκε και ενδιαφέρθηκε.
Είχε, μάλιστα, και συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων, για το οποίο θέμα τους μίλησε σχετικά. Εκατό και πλέον εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υπομονή δυστυχώς. Οι λογαριασμοί όμως τρέχουν, τα δάνεια επίσης. Έχουν δίκιο.
Κ.Γ.

Πιστολάκι
* ΕΥΤΥΧΩΣ φύσηξε, λέει ο άλλος, χθες στη Λάρισα και ήταν σαν να έχεις το πιστολάκι στο 3 μπροστά στο πρόσωπό σου.
Κ.Γ.

Λάτα
* ΟΣΑ χρόνια κι αν περάσουν, ό,τι και να γίνει, όταν υπάρχουν εκδηλώσεις για τα Τέμπη, πάντα θα υπάρξει αυτό το σφίξιμο στην καρδιά. Τα πρόσωπα, τα δάκρυα, τα βλέμματα, θα συνδέονται σαν αλυσίδα με εκείνο το βράδυ του Φλεβάρη προς Μάρτη του 2023.
Χθες ήταν η εκδήλωση για τη μετονομασία δρόμου στη Νέα Σμύρνη και ο χρόνος γύρισε ξανά.
Τα λόγια της μάνας Λάτα ήταν σαν μαχαιριά για όλους. Οι περισσότεροι από τους παρόντες προχώρησαν στην καθημερινότητά τους μετά το δυστύχημα.
Καλώς ή κακώς άφησαν πίσω ό,τι έζησαν και έκαναν το βήμα που έπρεπε. Μα η μάνα έμεινε εκεί μαζί με όλη την οικογένεια. Να μιλάει με τον Θεό για το παιδί της. Να ζητάει να το προσέχει, όπως το πρόσεχε κι εκείνη όλα τα χρόνια.
Να ευχαριστεί την πόλη που δεν ξέχασε. Να βλέπει τα άλλα παιδιά σαν παιδιά της. Το μεγαλείο της μάνας υπήρξε ισοπεδωτικό. Χθες, πρόσφατα, πάντα.
Τη μάνα Λάτα και την κάθε μάνα των Τεμπών πρέπει να την ακούμε ως παράδειγμα. Για να παίρνουμε κουράγιο με σκοπό να μην ξεχαστεί ποτέ αυτό το έγκλημα των Τεμπών.
Το χρωστάμε στην Κλαούντια – Αλεξάνδρα και στο κάθε παιδί αυτού του τόπου.
Κ.Γ.

Σόσιαλ
* ΣΠΟΥΔΑΙΟ πράμα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατηρούν πολλοί, όμως κάποιοι άλλοι επισημαίνουν πως σ’ αυτά γίναμε φίλοι με αγνώστους και άγνωστοι με φίλους... Φιλοσοφημένο σίγουρα.
Κ.Γ.

Τουρισμός
* ΕΙΝΑΙ οι διακοπές πολυτέλεια; Φυσικά όχι. Είναι ανθρώπινη ανάγκη. Όπως ανθρώπινη ανάγκη είναι να μπορείς να πας σε μια συναυλία, σ’ ένα θέατρο, μια εκδρομή.
Ο άνθρωπος χρειάζεται ξεκούραση από την καθημερινότητα, όποια κι αν είναι αυτή. Ο ένας στους δύο Έλληνες δε θα μπορέσει να κάνει αυτό το έξοδο που πλέον θεωρείται ότι δύσκολα το φτάνει κάποιος.
Αλλά θα σκεφτεί κάποιος πως πλέον για την κυβέρνηση θεωρείται πολυτέλεια ο καφές και τον κάνει τόσο ακριβό που δύσκολα τον απολαμβάνει ο πολίτης κάθε μέρα στο στέκι του. Δε θα καταφέρει να μετατρέψει τις διακοπές...
Κ.Γ.

Εργατικό
* ΤΟ πρώτο εργατικό διήμερο θα διοργανωθεί την άλλη εβδομάδα από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Δόθηκε, μάλιστα, και σχετική συνέντευξη Τύπου χθες και φυσικά τα όσα ειπώθηκαν κινήθηκαν γύρω από τα τελευταία άσχημα νούμερα για τους Έλληνες.
«Πώς γίνεται, όμως, ο τουρισμός να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σχεδόν ένας στους δύο κατοίκους της χώρας να μην έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές;» αναρωτήθηκαν. «Πώς γίνεται να καταγράφεται ρεκόρ εισπράξεων, αλλά και αφίξεων τουριστών το 2023, κι όμως ακόμη και οι ολιγοήμερες αποδράσεις να είναι απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων;» είπαν. Στην πράξη ετοιμάζουν ωραία πράγματα την Παρασκευή στο Πάρκο των Χρωμάτων και το Σάββατο εκδρομή στη Βελίκα. Γιατί μην ξεχνάτε, υπάρχει κόσμος που ούτε αυτά δεν μπορεί να κάνει.
Κ.Γ.

 

 

EKPTOSEIS.jpg

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ δυναμικά από την πρώτη εβδομάδα με μεγάλες εκπτώσεις η αγορά της Λάρισας. Οι καταναλωτές την τιμούν, αν κρίνει κανείς την κίνηση από τις πρώτες ημέρες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη.

 

 

ALEJANDRINH.jpg

* ΣΤΟΝ οικισμό Αλεξανδρινή του Δήμου Αγιάς βρίσκεται πεσμένος στην παραλία ένας ολόκληρος μαντρότοιχος, καθώς και ένα τμήμα της αυλής σπιτιού, στρωμένος με πλακάκια, σε έκταση 25-30 μέτρων, καθώς και τμήματα των περιφράξεων παρακείμενων οικοπέδων. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι ιδιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί... Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν «άμεση αποκατάσταση της παραλίας, η οποία γέμισε με γκρεμισμένα υλικά, τα οποία εκτός των άλλων αποτελούν και απειλή ρύπανσης της θάλασσας».

 

 

MPALOS.jpg

* ΘΕΛΕΙΣ να μη βαρεθείς ποτέ στις διακοπές και να ζήσεις τον μύθο και την περιπέτεια στην Ελλάδα; Είσαι στο σωστό μέρος. Για να βγεις στη στεριά θα πρέπει να κολυμπήσεις! Όλα αυτά σε μία από τις πιο τουριστικές παραλίες της Ελλάδας, της Κρήτης, στον Μπάλο.
Γ.Γ.

 

 

MPALA.jpg

* ΑΝ είναι κολλημένοι με την μπάλα, ούτε η τελετή του γάμου δεν τους σταματά... Η φωτογραφία είναι από το Πόρτο της Πορτογαλίας, παρουσία και Ελλήνων. Ζευγάρι και καλεσμένοι, όλοι στην μπάλα...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass