ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 17:00
* «ΣΑΜΑΡΙΝΑ ή Φαλάνη;» πρόσεχε τι θα πεις. Η Μπασδέκη φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει τον Λυγούρα. * «ΣΑΜΑΡΙΝΑ ή Φαλάνη;» πρόσεχε τι θα πεις. Η Μπασδέκη φαίνεται να έχει αιφνιδιάσει τον Λυγούρα.

Εμπορικός
* ΣΗΜΕΡΑ είναι μια κρίσιμη μέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, καθώς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές, θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Είναι οι πρώτες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου στη Λάρισα που έχουν προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, καθώς έσπασε ρεκόρ συμμετοχής μελών του στις κάλπες (1.338).
Σύμφωνα με εμπόρους, «δεν ήταν φέτος μια τυπική, ήρεμη και αδιάφορη διαδικασία η εκλογική αναμέτρηση των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Θύμιζε μάχη και το κλίμα που κυριάρχησε θα το χαρακτήριζες πολεμικό….
Η μάχη θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση».
Λ.Κ.

Διαμαντοπούλου
* «ΕΞΕΤΑΖΩ σοβαρά να είμαι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου και ήδη ξεκίνησε διερευνητικές επαφές ανά την Ελλάδα.
Στη Λάρισα υπάρχει ένας σημαντικός πυρήνας στήριξης, που θα ήθελε την υποψηφιότητά της, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Άκης Νασιώκας.
Λ.Κ.

Πρόστιμα
* ΠΑΝΙΚΟ έχει προκαλέσει η εφαρμογή «My Coast», με τις καταγγελίες να φτάνουν τις 1.000 και τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή» για κατάχρηση των παραλιών από επιχειρήσεις (όχι παντού, υπάρχουν και συνεπείς).
Οι Αρχές έχουν βεβαιώσει πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ σε όλη την επικράτεια μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την εφαρμογή της. Το επόμενο διάστημα θα τα ψάχνουν και μέσω drone... Το ερώτημα είναι το εξής: Την καταγγελία την κάνει πολίτης ή ανταγωνιστής;
Γ.Γ.

Κακά μαντάτα
* ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ είναι η κατάσταση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων στον πρωτογενή τομέα παντού και σε όλα τα προϊόντα και χρειάζονται άμεσα αποφάσεις.
Το σιτάρι στα αλώνια ξεκίνησε με ανοιχτή τιμή, χωρίς κανείς να μπορεί να κλείσει, πλην αγροτών που έκαναν σύμβαση για συμβολαιακή παραγωγή με μεγάλες εταιρείες, κυρίως ζυμαρικών.
Το βαμβάκι, που αν σήμερα πουλούσαν στα εκκοκκιστήρια η τιμή του θα κινούνταν πολύ χαμηλά, το καλαμπόκι, τα μήλα και άλλα προϊόντα που ισορροπούν σε μια κλωστή και οι αγρότες φυτοζωούν κυριολεκτικά μεταξύ κανονικότητας και χρεών, χωρίς να μπορούν να πετύχουν ένα περιθώριο κέρδους, που θα τους στηρίξει ξανά στα πόδια τους.
Και οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι τιμές κινούνται βάσει διεθνούς τιμής, περιμένουν, όμως, γενναίες παρεμβάσεις από την Πολιτεία για τη μείωση του κόστους παραγωγής που όλοι φωνάζουν τόσα χρόνια. Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση και από την άλλη πλευρά, που θα τους κρατήσει στα χωράφια, γιατί με αυτό το μοτίβο καλλιεργειών θα τους ψάχνουμε με τα κιάλια.
Γ.Γ.

Στήριξη
* ΣΤΟ Κέντρο Υγείας Φαρσάλων μετέβη πριν λίγες ημέρες πολίτης που έπαθε ηλεκτροπληξία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στη συνέχεια να μεταβεί σε νοσοκομείο της Λάρισας. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το περιστατικό συνέβη σε γειτονικό νομό κοντά στα Φάρσαλα. Κι εδώ έρχονται τα λόγια όλων για τη χρησιμότητά του, που δεν περιορίζεται στην επαρχία Φαρσάλων, αλλά εξυπηρετεί μια μεγαλύτερη πληθυσμιακή κοινότητα. Μήπως να το αναβαθμίσουν και να το αξιοποιήσουν περισσότερο οι υπεύθυνοι;
Γ.Γ.

Ακρίβεια
* ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί αυτό το θέμα με την ακρίβεια. Πραγματικά όμως. Πηγαίνεις σε μέρη που ήσουν πέρυσι και βλέπεις διαφορές στις τιμές. Να φας, να πιεις, να διασκεδάσεις, να αγοράσεις. Όλα διαφορετικά. Χρόνο με τον χρόνο, μήνα με τον μήνα, μέρα με τη μέρα. Και οι μισθοί εκεί να παίρνουν κάτι αυξήσεις που «πνίγονται» μπροστά στο κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα επίπεδα.
Κ.Γ.

Ρολόγια
* ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα υδρόμετρα σιγά - σιγά. Γίνονται ψηφιακά και θα έχει τη δυνατότητα η ΔΕΥΑΛ να τα συγκεντρώνει ψηφιακά. Αυτό θα απελευθερώσει τους υπαλλήλους από την καταγραφή και θα απασχοληθούν σε κάποιον άλλον τομέα. Τώρα γι’ αυτό δεν είμαστε σίγουροι αν χαίρονται, πάντως η υπηρεσία θα το εκμεταλλευτεί.
Κ.Γ.

Μπάνια
* ΛΕΝΕ οι έρευνες πως ένας στους δύο δε θα πάει διακοπές, γιατί δεν του φτάνουν τα χρήματα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως οι περισσότεροι εξ αυτών που μένουν χωρίς διακοπές, δεν έχουν ούτε για καύσιμα και για έξοδα για ένα ημερήσιο μπάνιο σε Πλαταμώνα και Αγιόκαμπο. Και δεν είναι λίγος ο κόσμος που δεν έχει τα χρήματα ούτε με το λεωφορείο να πάει ούτε με το τρένο. Απελπιστική η κατάσταση στην κοινωνία.
Κ.Γ.

Μάνδρα
* ΛΥΣΗ στο θέμα των δημοτικών αγροτεμαχίων που καλλιεργούν ζητούν να δοθεί οι αγρότες από τη Μάνδρα. Έφτασαν προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και φώναξαν για το πρόβλημά τους. Επί της ουσίας μετά τις πλημμύρες δεν έχουν τίποτα στα χέρια τους κι όμως συνεχίζουν να καλλιεργούν. Ο δήμαρχος Μαμάκος τους εξήγησε πως προσπαθεί να πιέσει για να δοθεί λύση με τον νόμο, διότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Σαν να «έκλεισε το μάτι» στους βουλευτές του νομού για να πιέσουν κι εκείνοι από την πλευρά τους.
***
* ΤΟ πρόβλημα που υπάρχει είναι πως οι μισθώσεις δημοτικών αγροτεμαχίων σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα όποια αγροτεμάχια αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καλλιεργηθούν, μπορεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραταθεί η μίσθωση για δύο έτη, σύμφωνα με τον νέο νόμο για τα πλημμυρισμένα. Το δύσκολο, ωστόσο, βρίσκεται στο κομμάτι που μιλάει για την απόδειξη ότι δεν μπορούν να καλλιεργηθούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Εκεί χρειάζεται μια αλλαγή ο νόμος. Αν απαλειφθεί αυτό, ίσως δοθεί και η λύση.
Κ.Γ.

Σημαία
* ΜΕΓΑΛΟ το ενδιαφέρον σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον κόσμο για το ποιος ή ποιοι θα κρατήσουν τη σημαία της Ελλάδας. Τελικά Αντετοκούνμπο και Ντισμπριώτη θα έχουν την τιμή να αρχίσουν την παρέλαση. Πρώτη χώρα, πρώτα πρόσωπα.
Όμως, η παρέλαση δε θα γίνει στο Σταντ Ντε Φρανς, αλλά στον ποταμό Σηκουάνα μέσα σε πλοιάρια. Αν και υπήρξαν επιφυλάξεις, τελικά έγινε και η μεγάλη πρόβα για να γραφτεί ιστορία. Πρώτη φορά θα γίνει παρέλαση Ολυμπιακών Αγώνων… ακτοπλοϊκώς.
Κ.Γ.

Χαρά
* ΜΕ την επιλογή της Αντιγόνης Ντισμπριώτη, πάντως, πήρε ο κόσμος της Θεσσαλίας μια χαρά, καθώς είναι κορίτσι από τα μέρη μας. Ταπεινός άνθρωπος από τη γειτονική Καρδίτσα που έχει δείξει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια. Στα 40 της πήρε τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει αθλητής – αθλήτρια.
Κ.Γ.

Χανόμαστε
* ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, τριζόνια, ακρίδες, πλημμύρες, φωτιές, καύσωνας, προβλέψεις για σεισμούς. Μάλλον πρωταγωνιστούμε σε sequel της ταινίας «Οι 7 πληγές του Φαραώ». Δεν εξηγείται αλλιώς…

Υποδομές
* ΜΕΣΑ στο καλοκαίρι θα γίνουν διαγωνισμοί για την υλοποίηση παρεμβάσεων σε δρόμους και γέφυρες, πρωτίστως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 900 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα, θα βγουν οι διαγωνισμοί για την οριστική αποκατάσταση με όρους υψηλότερης ανθεκτικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στους δύο καθέτους άξονες Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκας, ύψους 460 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω ανέφερε ξανά, στο περιθώριο της χθεσινής τελετής εγκαινίων των χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Το κομμάτι των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 600 εκατ. ευρώ, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η χρηματοδότηση είναι από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η αποκατάστασή τους έχει ξεκινήσει και η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσει και θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2024 μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος.

Διόδια
* ΣΧΕΤΙΚΑ με τη χρέωση των οδηγών με τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν, ο κ. Ταχιάος δήλωσε από την ίδια εκδήλωση ότι «δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, καθώς προϋποθέτει την πλήρη αλλαγή συστημάτων και πολλές εγκαταστάσεις, για τις οποίες πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις σε σημαντικές εκτάσεις στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων. Η υπόθεση αυτή κοστίζει περίπου 300 εκατ. ευρώ και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν πόροι για τον σκοπό αυτόν». Δηλαδή στις καλένδες μια εξέλιξη που φαντάζει δίκαιη και σύγχρονη.

Σύμπτωση
* ΣΤΟ «Thessaly Pass» τα μέλη τριών οικογενειών που συνδέονται μεταξύ τους επέβαλαν όλοι τους δικαιολογητικά, αλλά τελικά τυχερή στην κλήρωση αναδείχτηκε η… γιαγιά της οικογένειας. Στην περσινή αντίστοιχη κλήρωση για το voucher των 150 ευρώ προς ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού στην κλήρωση που έγινε, αναδείχτηκε ξανά τυχερή η γιαγιά και άτυχα όλα τα υπόλοιπα μέλη. Ευλόγως, λοιπόν, αναρωτιούνται: Γίνεται κλήρωση ή χρησιμοποιείται η ίδια λίστα;

Ταλέντο;
* ΔΕΚΑΕΞΙ χρόνων και 325 ημερών είναι ο Λαμίν Γιαμάλ, ο απίστευτος πιτσιρικάς από την Ισπανία που ισοφάρισε στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Ο σε 30 μέρες 17χρονος με μια περίτεχνη ενέργεια και άπιαστο σουτ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έχει βρει ποτέ δίχτυα σε Euro. Οι Ίβηρες έδειξαν για άλλη μια φορά γιατί τα τελευταία πολλά χρόνια κυριαρχούν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: Παράγουν ταλέντα, αλλά σε αντίθεση με άλλες χώρες, και κυρίως με τη χώρα μας, τα εμπιστεύονται. Στην Ελλάδα ακόμη και παίκτες της ομάδας νέων του Ολυμπιακού που κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης δύσκολα θα βρούνε τον δρόμο προς την ανδρική ομάδα. Αλλά τι να λέμε: Εδώ ακόμη μνημονεύουμε το ντεμπούτο του Σωτήρη Νίνη που το έκανε στην ηλικία των 17 ετών και αναφερόμαστε στον 21χρονο -παικταρά- Ιωάννη Κωνσταντέλια ακόμη ως ταλέντο.
***
* ΠΑΙΔΙ μεταναστών ο Γιαμάλ από το Μαρόκο και την Ισημερινή Γουϊνέα. Πανηγύρισε το μαγικό γκολ του κάνοντας με τα χέρια του το σήμα όχι κάποιου κράτους, αλλά του ταχυδρομικού κώδικα της φτωχογειτονιάς του, της Ροκαφόντα «304».
***
* ΤΟ καλύτερο σχόλιο για τον Γιαμάλ έκαναν δύο θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Άλαν Σίρερ.
- Πώς σταματάς έναν παίκτη σαν τον Γιαμάλ, ρωτάει ο Σίρερ, για να απαντήσει με επικό τρόπο ο Λίνεκερ:
- Ξέρω ‘γω, του βάζεις περισσότερο διάβασμα για το σχολείο αύριο.
ΘΑ.

Ιδιώτης
* ΤΗ δική του οπτική έβαζε στο τραπέζι έμπειρος αυτοδιοικητικός και με πολύ γνωστό όνομα στη συζήτηση με την παρέα του για το παζάρι. Έλεγε, λοιπόν, «είτε άμεσα είτε έμμεσα μήπως το παζάρι δεν το είχε ιδιώτης;». (Κι όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, το μόνο που έκανε ήταν να γελάσει πονηρά).
ΘΑ.

 -----

KOYRDHS.jpg* «ΜΗ γελάς Τάσο μου, γιατί αν πάμε όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση, θα χάσουμε και τον αγώνα», φαίνεται να λέει ο αντιδήμαρχος Βλαχούλης στον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Κουρδή. Ευτυχώς, ωστόσο, συνεδρίασαν οριακά στο τρίωρο, με αποτέλεσμα να προλάβουν και το Γαλλία - Ισπανία.
Κ.Γ.

 

GEROGIOKAS.jpg* ΑΦΟΥ έδωσε το «πράσινο φως» η ΔΕΥΑΛ με τις απαραίτητες εξετάσεις των δειγμάτων, άνοιξε ξανά το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Λογικά για τον… σπάνιο λόγο που έκλεισε για λίγες ημέρες θα συζητούν Ηρακλής Γερογιώκας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και Κώστας Αργυρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ.
Κ.Γ.

 

LIKE.jpg* ΠΑΤΑ, πάτα γρήγορα like στην ανάρτηση του Δεληγιάννη. Μην αργείς. Πάτα το καλά.
Ο Μάκης Γιαννακόπουλος παραδίδει μαθήματα κοινωνικής δικτύωσης στον Γιώργο Ζαούτσο… Υπό το βλέμμα του επικεφαλής.
Κ.Γ.

 

KRIKHS.jpg* ΤΑ «έχωσε» αρχικά στον Δεληγιάννη της μείζονος αντιπολίτευσης, λέγοντας πως θέλουν να κάνουν μπίζνες, αλλά με… συναίσθημα. Έβαλε, όμως, τις φωνές και στον δήμαρχο, Θανάση Μάμακο, λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα κάνει τον ντίλερ για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν έκανε… παζάρια με το παζάρι ο Πέτρος Κρίκης.
Κ.Γ.

 

KAIKI.jpg* ΣΑΝ πολύ κοντά δεν ψαρεύει το καΐκι από την παραλία Αγιοκάμπου; Μήπως το Λιμενικό να ζητήσει να εφαρμόζουν τα επιτρεπτά όρια;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass