ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 17:05
* ΓΙΑ να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε. Γυναίκες είμαστε, δεν χρειάζονται κοκορομαχίες κατακαλόκαιρο με τόση ζέστη... * ΓΙΑ να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε. Γυναίκες είμαστε, δεν χρειάζονται κοκορομαχίες κατακαλόκαιρο με τόση ζέστη...

Αφρικανική
ζέστη
* ΞΕΡΑΜΕ την αφρικανική σκόνη, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την αφρικανική ζέστη.
Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για καύσωνα διαρκείας με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου που σίγουρα δεν θα υποχωρήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και οι προβλέψεις και για την επόμενη δεν είναι οι πιο αισιόδοξες.
Οι Λαρισαίοι πάντως είναι οι τελευταίοι που θα τρομάξουν, μαθημένοι στην πολλή ζέστη, αν και φέτος το κακό ξεκίνησε από τον Ιούνιο και όσο να ναι μια εξάντληση υπάρχει.
Προσοχή και υπομονή... Θα περάσει και αυτό.
Ν.Π.

Διαφθορά
* Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, έθεσε σε αναστολή την κομματική ιδιότητα δύο μελών που εμπλέκονται στην υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων.
Το ίδιο έπραξε χθες και το Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή, ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του, αναστέλλοντας τα καθήκοντά τους με αφορμή την ίδια υπόθεση. Κάπου θα εργάζονταν, σε κάποιο κομματικό χώρο θα ανήκουν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δεν εκπλήσσει κάποιον.
Το αντίθετο μάλιστα, γιατί οι εμπλεκόμενοι συνήθως συνδέονται πολιτικά με υψηλά ιστάμενους κλπ.
Το θέμα στην Ελλάδα είναι η τερατώδης έκταση της διαφθοράς για την οποία η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Με αποτέλεσμα η διαφθορά να διογκώνεται.
Άλλοι με κάτι ψιλά, άλλοι με μεγάλες μπίζνες, με μαφίες...
Β.Κ.

Σώπααα
* ΑΝΟΔΙΚΗ ήταν η πορεία του πληθωρισμού και τον περασμένο Ιούνιο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκε κατά 2,3% από 2,4% τον Μάιο (έναντι αύξησης 1,8% τον Ιούνιο 2023).
Διαβάζουμε λοιπόν πως παρά το γεγονός ότι η άνοδος του πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα είδη διατροφής... περιορίστηκε στο 2,1%, η ανατίμηση στο ελαιόλαδο ανέρχεται στο 54,8%.
Περίοδος που είναι, βάλτε και τις ανατιμήσεις στο πακέτο διακοπών.
Για... οριακή επιβράδυνση θα ακούσετε στα δελτία ειδήσεων, οπότε καλόν είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Για την αγοραστική ικανότητα των μισθωτών, θα σας γελάσουμε...
Β.Κ.

Δύο μέτρα
* ΤΟ Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται επειγόντως για την Ουκρανία καθώς αποτελεί «ισχυρή πιθανότητα» το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο να επλήγη από ρωσικό πύραυλο κατά πώς λέει ο ΟΗΕ.
Σωστά ανησυχούν, σωστά αγωνιούν και ακόμη πιο σωστά να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, καθότι άσχετα με το τι είναι στην πραγματικότητα αληθές, ο πόλεμος είναι πόλεμος και οι αθώοι δεν φταίνε σε τίποτα.
Αλλά εκεί που βλέπουμε τη διεθνή κοινότητα νε εξεγείρεται για τις επιθέσεις των Ρώσων, θα λέγαμε πως δεν διαπιστώνουμε την ίδια σπουδή όταν οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν νοσοκομεία και παιδιά στη Γάζα.
Αυτή την εντύπωση έχουμε, πως εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Λες και τα παιδιά στη Γάζα είναι ενός κατώτερου Θεού...
Β.Κ.

Γρύλοι
* ΔΕΝ μας έφταναν οι κατσαρίδες, η Λάρισα πλέον γέμισε και με γρύλους. Ακόμα πιο ενοχλητικοί και επιθετικοί αφού εισβάλλουν παντού και δεν τολμά κανείς να αφήσει ανοιχτό παράθυρο. Προχθές στην παράσταση του Θεσσαλικού πραγματοποιούσαν «επιθέσεις» και στη σκηνή σε σημείο να το βάλουν στις ατάκες τους και οι ηθοποιοί. Σε κάποιο σημείο της παράστασης όπου κυνηγά ο κύριος Κουντουπής (ο Ηρακλής Τζαφέτας στον ρόλο του) τη σύζυγό του Νικολέτα Βλαβιανού και να σου και ο γρύλος από πίσω τους, του λέει «Σταμάτα έχουμε και τους γρύλους» και όλοι ξέσπασαν σε γέλια. Φυσικά αυτά επί σκηνής, αλλά και οι θεατές αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα με τον ένα να σκουντά τον άλλο ή να τινάζονται για να τους διώξουν από πάνω τους.
Όλα του καλοκαιριού δύσκολα φέτος...
Ν.Π.

Απορίες
* ΕΙΧΕ κέφια η παρέα της τριγωνοπλατείας
-Τα λεφτά λένε κουβαλάνε τα περισσότερα μικρόβια. Και μετά αναρωτιέμαι γιατί έχω τόσα χρόνια να αρρωστήσω...
-Λένε ότι εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει. Εμένα τι στο καλό, την πήρε και πάλι ο ύπνος;

Άλλο και τούτο...
* ΧΘΕΣ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέβαλε αίτηση στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ζητώντας την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην υπόθεση Novartis.
Θυμηθείτε πως εσχάτως πληροφορηθήκαμε ότι, πρώην πλέον μετά την αποπομπή του από τον κ. Βελόπουλο, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ως δικηγόρος (σ.σ. φυσικά και όχι του Ελληνικού Δημοσίου) έλαβε υψηλή χρηματική αμοιβή, από κοινού με τους καταγγέλλοντες.
Κατά τα προβλεπόμενα από το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης το οποίο, όπως θα ξέρετε, προβλέπει ποσοστό από τα κέρδη του Δημοσίου να καταβάλλεται ως αμοιβή σε αυτούς που συνέδραμαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης, άρα και στη μη απώλεια δημοσίου χρήματος κλπ..
Β.Κ.

Λεύκωμα
* ΜΕ αφορμή την πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Θεσσαλικού Θεάτρου σχολιάστηκε το γεγονός της εξαφάνισης του επετειακού λευκώματος για τα 40 του χρόνια που παρουσιάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή λίγο πριν αναλάβει η τωρινή. Μια συλλεκτική, πολυτελής έκδοσης με την πορεία του ΔΗΠΕΘΕ που παρουσιάστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά δεν κυκλοφόρησε. Τι απέγινε;
Ν.Π.

Ίντερνετ
* ΚΑΘΕ χρόνο και χειρότερα στα παράλια του Δήμου Αγιάς παρατηρεί ο φίλος της στήλης Σ.Ζ. Κάθε χρόνο υπάρχουν προβλήματα με το ίντερνετ, αλλά φέτος το κακό παράγινε, εξηγεί και μεταφέρει τις διαμαρτυρίες μόνιμων κατοίκων αλλά και τουριστών, αφού επικοινωνία χωρίς τον έξω κόσμο πλέον είναι αδιανόητη. Υπάρχει εξήγηση και κυρίως λύση στο πρόβλημα, αναρωτιέται...

Περί κερδών
* ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο οι τράπεζες κερδοφορούν (αλίμονο), απλά στην Ελλάδα είναι εξόφθαλμη η απόκλιση ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και δανεισμού.
Αναζητήστε πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να δείτε ότι στον δανεισμό των νοικοκυριών με μέσο επιτόκιο 10,8% οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης που βρίσκεται στο 7,92% και από τις τρεις ακριβότερες στην Ευρώπη.
Μόνο δύο χώρες της Βαλτικής (που δεν αποτελούν έκπληξη), μας ξεπερνούν. Θυμηθείτε επίσης πως όταν η κ. Λαγκάρντ ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων, την «επομένη» κιόλας το πρωί οι δανειολήπτες ενημερώθηκαν για την εξέλιξη.
Εδώ και τόσες ημέρες που ανακοινώθηκε μείωση (σ.σ. έστω αυτή η μικρή) των επιτοκίων, οι τράπεζες ούτε φωνή - ούτε ακρόαση.
Μάλλον η απόφαση της ΕΚΤ θα έρχεται με τα πόδια από τις Βρυξέλλες και γι’ αυτό θα αργεί...
Β.Κ.

Δέντρα
* ΜΕ αφορμή το σχόλιο στη χθεσινή «Ε» για τα τέσσερα πλατάνια επί της οδού Λατταμύα κατά το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ που σχεδιάζεται να κοπούν, τηλεφώνησε στην εφημερίδα αναγνώστης για να σχολιάσει ότι στην περιοχή υπήρχαν κάποτε πολλά δέντρα και το μικροκλίμα της περιοχής ήταν διαφορετικό.
Τώρα τη θέση τους πήραν ηχοπετάσματα, αλλά πλέον δεν είναι ο θόρυβος το πρόβλημα. «Κάποτε περνούσαν 23 τρένα την ημέρα και τα δέντρα πέρα από το μικροκλίμα περιόριζαν και τον θόρυβο.
Σήμερα περνούν 4 τρένα την ημέρα. Ποιον ενοχλεί ο θόρυβος; Η υπογειοποίηση των γραμμών δεν έγινε ποτέ. Εμείς βάλαμε ηχοπετάσματα κόβοντας δέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιβάλλον που θα παραδώσουμε στη νέα γενιά.
Άδικο δεν έχει πάντως... Το πράσινο γίνεται είδος προς εξαφάνιση στις σύγχρονες πόλεις και το έχουμε τόσο ανάγκη με την κλιματική αλλαγή.
Ν.Π.

Παζάρι
* ΜΕ ...παραλλαγή μπήκε το θέμα του παζαριού χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό είπε επί της ουσίας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το όνομα του θέματος που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη.
Με αριθμούς και άρθρα κανένας δεν κατάλαβε τίποτα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δεληγιάννης, πριν εκφράσει τη διαφωνία του για το θέμα.
Κ.Γ.

Συναίσθημα
* «Η διαφορά της δημοτικής αρχής με τη μείζονα αντιπολίτευση είναι πως η σοσιαλδημοκρατία θέλει μπίζνες με συναίσθημα» ήταν η ατάκα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρου Κρίκη, στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης για το παζάρι.
Αν μη τι άλλο σχολιάστηκε έντονα.
Κ.Γ.

Διακοπές
* ΕΝΑΣ στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει διακοπές φέτος λόγω κόστους. Αυτήν είναι μια είδηση που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Πρέπει να σταθούμε γιατί μας αφορά όλους.
Ενώ ακούμε για ρυθμούς ανάπτυξης και άλλα τέτοια, έρχονται κάτι τέτοιες ειδήσεις που μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν για το αντίθετο.
Οι Έλληνες καταναλωτές κόβουν από παντού, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), ένας στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει φέτος διακοπές, εξαιτίας της ακρίβειας εν γένει, που έχει περιορίσει το εισόδημά του, αλλά και του αυξημένου κόστους ζωής που τους αναγκάζουν να κάνουν περικοπές από παντού.
***
* ΤΩΡΑ θα σκεφτεί κάποιος, αλήθεια χρειάζονται αυτές οι έρευνες για να μας πούνε αυτό που ήδη ξέρουμε;
Μωρέ χρειάζονται και παραχρειάζονται για να μπορεί να υπάρχει κι ένας αντίλογος στον καταιγισμό «καλών ειδήσεων» για τα έργα της κυβέρνησης.
***
* ΚΑΙ σκεφτείτε τώρα πως χθες αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr οι 35.000 τελικοί δικαιούχοι της δράσης «Thessaly Evros Pass 2024» και αρκετοί είναι κι αυτοί που δεν κληρώθηκαν.
Να, δηλαδή, δεν έχουν να πάνε διακοπές, να δεν πήραν ούτε λίγα ευρώ για να ξοδέψουν σε κάνα μπάνιο δηλαδή ημερήσιας εκδρομής. Κατάθλιψη ένα πράμα.
Κ.Γ.

Καφές
* ΠΕΡΑΣΕ μια εβδομάδα και κάτι και ακόμα ο κόσμος δεν μπορεί να χωνέψει αυτήν την αύξηση που πήρε ο σερβιριζόμενος καφές στην πόλη. Το να πληρώνεις 4 και 5 ευρώ για να πιείς έναν καφέ είναι μεγάλη πίκρα. Το βλέπουν και οι καταστηματάρχες, αλλά τι να κάνουν κι αυτοί.
Προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας. Πονάνε όμως όταν βλέπουν και τον κόσμο να μην μπορεί να καθίσει με την άνεσή του.
Κι αυτοί μέρος της κοινωνίας είναι και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως το χρήμα γυρίζει μέσα στην πόλη. Αν δεν έχει ο ένας σήμερα, δεν θα έχει ο άλλος αύριο. Και η κυβέρνηση τον χαβά της...
Κ.Γ.

Ιατρική κάλυψη

* ΕΝΤΟΝΑ προβληματισμένος εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο αντιδήμαρχος Αγιάς Κώστας Ξαφάρας μετά τον τελευταίο παρολίγον πνιγμό Λαρισαίας στο Στόμιο. Είναι τραγικό με τόσο κόσμο το καλοκαίρι -μην ξεχνάμε βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού- και η περιοχή να μην διαθέτει ιατρική κάλυψη.Το ιατρείο λειτουργεί μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και πρωινές ώρες. Και τα απογεύματα; Τα Σαββατοκύριακα που η περιοχή σφύζει από κόσμο; Είναι επιτέλους καιρός, λέει ο αντιδήμαρχος, να εξετάσουν οι υγειονομικές αρχές της περιοχής, κυρίως η 5η ΥΠΕ, την προοπτική λειτουργίας του ιατρείου για ιατρική κάλυψη και τα Σαββατοκύριακα. Έτσι θα στηριχθεί τουριστικά και όχι μόνο η περιοχή, γιατί αποκλειστικά με εθελοντές, όπως έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δουλειά δεν γίνεται.
Άδικο έχει;
Δ.Κ.

 

 

KTIRIO-OSE.jpg

* ΗΤΑΝ κάποτε το στολίδι της Λάρισας. Σημείο αναφοράς για την πόλη ο σιδηροδρομικός σταθμός. Πολυσύχναστο, γεμάτο ζωντάνια. Ο σταθμός της σύγχρονης Λάρισας είναι έρημος και εγκαταλειμμένος, με την πρόσοψη του κτιρίου να κρύβει κινδύνους από ετοιμόρροπους σοβάδες και μαρκίζες. Η συντήρηση του εμβληματικού κτιρίου είναι υποχρέωση προς την πόλη και τους κατοίκους της.

 

 

FARSALA-EMPORIKOS.jpg

* ΔΙΠΛΗ ήταν η χαρά το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς δύο μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο. Την αρχή έκανε το Σάββατο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Γιάννης Τσούλης, ο οποίος νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Θάλεια Καραγκούνη, στον Άγιο Νικόλαο στο Συρράκο Ιωαννίνων. Με διαφορά μιας μέρας στα Φάρσαλα την Κυριακή, η ταμίας του Συλλόγου Γεωργία Μπελιώκα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Κώστα Μπράχο, στον Άγιο Νικόλαο Φαρσάλων. «Ας είναι ο γάμος σας η αρχή μιας ατελείωτης χαράς, ευτυχίας, ευημερίας και αρμονίας που να σας συνοδεύει γλυκά για πάντα!!! Να ζήσετε ευτυχισμένοι!» ανέφερε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων.

 

 

KAPETANOS.jpg

* ΓΕΝΕΘΛΙΑ είχε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος. Φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του ευχήθηκαν, άλλοι διαδικτυακά άλλοι δια ζώσης. Το κεράκι στην τούρτα βέβαια ήταν ένα, αλλά δεν κρύβει την ηλικία του... Στα 50 πλέον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass