ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2024 17:11
* ΚΑΙΡΟΣ για ψώνια από σήμερα στην αγορά * ΚΑΙΡΟΣ για ψώνια από σήμερα στην αγορά

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

No news
* ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κλισέ του Έκο «δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο» τροποποιείται λόγω κλιματικής αλλαγής. Δεν υπάρχουν ειδήσεις από τον Ιούλιο ακόμη.

Οπότε τα κλασσικά ...και μια πυρκαγιά σε κάποιο προάστιο της Αθήνας, ο Κασσελάκης που αμφισβητείται, το ΠΑΣΟΚ που μετρά ακόμη υποψήφιους Προέδρους και η εκ δεξιών αμφισβήτηση στον Μητσοτάκη... Η βελόνα έχει κολλήσει. Άσε που επιστρέφει ακόμη και ο καύσωνας για να συμπληρωθεί η κλισαδούρα. Σε λίγο, τα καλοκαιρινά δελτία ειδήσεων θα κρατιούνται για να παίξουν το ...επόμενο καλοκαίρι.
Από την άλλη βέβαια, ισχύει και το no news, good news. Σωστό κι αυτό.
Εκπτώσεις μεν
* ΘΕΡΙΝΕΣ εκπτώσεις από σήμερα, και έως τέλη καλοκαιριού. Καλές ευκαιρίες, κακή συγκυρία ωστόσο. Κατά ένα περίεργο τρόπο χρήματα διαθέσιμα στον πολύ κόσμο δεν υπάρχουν, ενώ οι δαπάνες για διακοπές έχουν ξεφύγει. Κι ο κόσμος όλο και κρατά λεφτά για καμιά σύντομη διαφυγή. Και το κακό είναι πως -κατά τον Στουρνάρα- η πολιτική αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ορθή και αναγκαία. Και πως πρέπει να κρατήσει χρόνια για να ανακάμψουμε...
Μόνο που ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Τα χρόνια περνούν κι αυτός θέλει να ζήσει... Με δανεικά; Με δανεικά! Μια φορά μονάχα ζούμε..
(Α, ρε Μητσοτάκη... Σαν τον ...Σούνακ θα πας καημένε... )
Είδηση
* ΕΜΠΟΡΙΚΗ είδηση. Μεγάλο πολυκατάστημα βρετανικών συμφερόντων, που λειτουργούσε έξω από τη Λάρισα και είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά σε πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης.
Καιρό είχε η λαρισαϊκή αγορά να ακούσει ένα τέτοιο μεγάλο νέο.
Προφήτης ...Απόστολος
* Ο ΠΑΛΙΟΣ είναι αλλιώς... Και ο Λαρισαίος δικηγόρος Απόστολος Βλιτσάκης είναι πολύ παλιός στο ΠΑΣΟΚ και τα έχει δει όλα. Από τα ένδοξα χρόνια του Ανδρέα και πιο πίσω. Έτσι, έκατσε κι έγραψε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «ΕτΔ» στις 23 Ιουνίου για τα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ που θυμίζει ήδη παιδική χαρά.
Κι αφού τους τα είπε «χοντρά», λέγοντας περίπου ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ πολιτεύεται με παιδαριώδη τρόπο, κατέληξε σε μια πρόταση που τότε φάνηκε ... ξεκάρφωτη.
- Αν στο ΠΑΣΟΚ, έλεγε, υπήρχε λίγο μυαλό, θα φώναζαν την Άννα Διαμαντοπούλου και θα την εξέλεγαν πρόεδρο ...δια βοής (!) μπας και σωθεί η παρτίδα... Είναι η μόνη που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη.
Ούτε ...προφήτης να ήταν: λίγες μέρες μετά, γνωστοποιήθηκε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου το ...σκέφτεται και ο Απόστολος πιστώνεται μια ...πανελλαδική δημοσιογραφική (και όχι μόνο) επιτυχία.
Η Άννα...
* ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ μας: από όλους αυτούς τους δευτερότριτους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, η Άννα είναι παρασάγγας μπροστά. Ικανότατη, έμπειρη, σοβαρή και με ιδέες εκσυγχρονιστικές, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένας θηλυκός Σημίτης. Είναι η μόνη με προφίλ πρωθυπουργού εν αναμονή στον πολύ κόσμο. Το ζήτημα είναι πώς θα ξεμπλέξει με όλη αυτή την κομματική ...«καμαρίλα» και τους μηχανισμούς που επηρεάζουν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Να είσαι ...πρωθυπουργίσιμη και να μην μπορείς να εκλεγείς Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεγάλη πίκρα.
...Και η Λίτσα
* ΣΤΟ μεταξύ, οριστική είναι πια η ρήξη μεταξύ της βουλευτού κας Λίτσας Λιακούλη και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη καθώς η Λαρισαία παραιτήθηκε από γραμματέας της Κ.Ο. Η ίδια μίλησε για διαφωνίες με τον Ανδρουλάκη σε σοβαρά θέματα και τα λοιπά που λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αν και νωρίς, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Λίτσα θέλγεται ήδη από την προσωπικότητα του κ. Χάρη Δούκα. Μένει να φανεί.
Εκείνο που μένει από τη σχέση Νίκου – Λίτσας είναι ένα ...παρατσούκλι. Διότι έμπνευση της Λίτσας ήταν ο χαρακτηρισμός «ο κραταιός Νικόλας» με τον οποίο τα ΜΜΕ αποκαλούν τον Ανδρουλάκη. Το δανείστηκε μιλώντας στη Βουλή, από την Ιλιάδα του Ομήρου και τον Κραταιό Αγαμέμνονα.
(Ω της συμπτώσεως! Κι ο Αγαμέμνονας από …γυναίκα το βρήκε κι αυτός, την κυρά του την Κλυταιμνήστρα!).
Μειωμένη κίνηση
* Η ΕΙΔΗΣΗ στα παράλια της Λάρισας φέτος είναι η σχετικά μειωμένη κίνηση των Πολωνών τουριστών που τα τελευταία χρόνια έρχονταν μιλιούνια.
Η εισροή ξένων τουριστών έχει τροποποιηθεί επί το ...βαλκανικότερον. Μια εξήγηση είναι πως το εισόδημα των Πολωνών γενικά έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που τους επιτρέπει να παραθερίζουν σε πιο «ακριβά» μέρη από τα δικά μας.
Μύκονος και λοιποί
* ΠΑΝΤΩΣ και στα ...«ακριβά μέρη» δεν πάνε καλά τα πράγματα. Βρίθει δημοσιευμάτων ο τύπος ότι σε νησιά όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.α. γίνεται πλέον τόσο ανεξέλεγκτη δόμηση και υπάρχουν τόσες τοπικές «μαφίες» που εκμεταλλεύονται τον τουρίστα, ώστε η εικόνα τους να έχει χαλάσει σημαντικά μεταξύ Ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών.
Δυστυχώς αυτοί είμαστε. Και το Κράτος – ποιο Κράτος αλήθεια;- χαμένο στη μετάφραση, στην ...πολυνομία που καταντάει ανομία, αλλά και στα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν.
Για την ώρα, Μυκονιάτες και λοιποί εισπράττουν. Το μέλλον τους το σκέφτονται;
Euro
* Μ’ ΕΝΑ όνειρο τρελό, μπήκαν στο Euro οι Τούρκοι, να επαναλάβουν το επίτευγμα της Εθνικής Ελλάδας του Ρεχάγκελ, αλλά το είδαν να καταρρέει μέσα σε λίγα λεπτά από τους «κυνικούς» Ολλανδούς.
Τελικά, όσο τα χρόνια περνούν τόσο πιο πολύ αποκτά αξία εκείνη η κατάκτηση του 2004...
Σ’ ό,τι αφορά τις φετινές προβλέψεις, κάνει «μπαμ» η ανωτερότητα και το ταλέντο των Ισπανών. Βέβαια, τα πάντα μπορούν να στραβώσουν και να δεις μέχρι και τους looser (βλ. Άγγλους) να κατακτούν αυτό που ποτέ δεν κατέκτησαν!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass