ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2024 17:11
* ΟΜΟΛΙΟ Δήμου Αγιάς… Μικρά παιδιά αφήνουν το παιχνίδι τους, σταματάνε με τα ποδήλατά τους και, σκαρφαλωμένα σε αυτά, βγάζουν αυτοκόλλητα από καθρέπτες ορατότητας δρόμων και πινακίδες σήμανσης. Μαζεύουν, επίσης, όπως λέγεται, καθημερινά, σκουπιδάκια από τους δρόμους, φροντίζοντας το χωριό να είναι όμορφο. Όλοι στο Ομόλιο έχουν συγκινηθεί με τις πράξεις τους… Πράξεις παράδειγμα προς μίμηση, που δείχνουν ωριμότητα για πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η ασφάλεια των οδηγών και ο σεβασμός στο περιβάλλον… Ωριμότητα δε που, δυστυχώς, λείπει από πολλούς μεγάλους σε ηλικία… Ν.Γ. * ΟΜΟΛΙΟ Δήμου Αγιάς… Μικρά παιδιά αφήνουν το παιχνίδι τους, σταματάνε με τα ποδήλατά τους και, σκαρφαλωμένα σε αυτά, βγάζουν αυτοκόλλητα από καθρέπτες ορατότητας δρόμων και πινακίδες σήμανσης. Μαζεύουν, επίσης, όπως λέγεται, καθημερινά, σκουπιδάκια από τους δρόμους, φροντίζοντας το χωριό να είναι όμορφο. Όλοι στο Ομόλιο έχουν συγκινηθεί με τις πράξεις τους… Πράξεις παράδειγμα προς μίμηση, που δείχνουν ωριμότητα για πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η ασφάλεια των οδηγών και ο σεβασμός στο περιβάλλον… Ωριμότητα δε που, δυστυχώς, λείπει από πολλούς μεγάλους σε ηλικία… Ν.Γ.

Ζέσταααα
* ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ με την κακοκαιρία στα μέσα της εβδομάδας, αλλά μια μέρα ήταν και πέρασε. Οι ζέστες, όμως, συνεχίζουν και ο υδράργυρος τραβά και πάλι την ανηφόρα.

Με τους 40 θα φλερτάρει σήμερα και από Δευτέρα ακόμα χειρότερα. Καυτό το φετινό καλοκαίρι, θα έρθουν και οι λογαριασμοί, θα το φυσάμε και δε θα κρυώνει. Σωτηρία καμία...
Ν.Π.
Διακοπή
* ΑΜΕΣΗ διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο Κελσίου ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, ανάλογα με τη σχετική υγρασία, ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, βάσει και της σχετικής νομοθεσίας.
Τα αυτονόητα ζητούν οι άνθρωποι.
Εδώ, προβλέπεται, με τον καύσωνα να φεύγουν πιο νωρίς από την εργασία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, που κάθονται στα γραφεία τους με το κλιματιστικό και δε θα αποχωρήσουν από το λιοπύρι οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανολόγοι, από τα χωράφια που τοποθετούν φωτοβολταϊκά;
Λ.Κ.
Θεατρικά
* ΑΝΤΕ να δούμε και το Θεσσαλικό στο ΟΥΗΛ είπε ο Τσιάνος προχθές στη συνέντευξη Τύπου για τη νέα καλοκαιρινή παράσταση. Ήταν νιος και γέρασε από τότε που το ‘πε για πρώτη φορά, αλλά η ελπίδα παραμένει. Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια και ακόμη περιμένουμε να ολοκληρωθεί το Προσκήνιο Πολιτισμού. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μύλος...
* * *
* ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΙ θα ήταν, δεν εξηγούνται διαφορετικά οι τόσες αναποδιές μέχρι να φτάσουν στην πρεμιέρα με το έργο «Μαλλιά Κουβάρια». Ατυχήματα, κακοκαιρίες, πολλές οι αναποδιές. Στην πρώτη διανομή του έργου συμμετείχε η Πόπη Πελτεκοπούλου, έπεσε, όμως, από τη σκηνή και η ανάρρωσή της απαιτεί χρόνο. Έτσι πήρε τη θέση της η Λίλυ Μελεμέ. Τέλος καλό όμως, όλα καλά και απόψε είναι η πρόβα τζενεράλε.
Ο θίασος, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και η μουσική έχουν ήδη εγγυηθεί την επιτυχία της παράστασης.
* * *
* ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ θα δίνονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι ηθοποιοί θα ξεκουράζονται. «Ξέρουμε ότι οι Λαρισαίοι εγκαταλείπουν την πόλη τα Σαββατοκύριακα» είπε η γνωστή ηθοποιός Νικολέτα Βλαβιανού. Κάτι ξέρει εξάλλου, έχει βρεθεί στην πόλη μας αρκετές φορές. Τόσες που οι φίλοι της λέει στην Αθήνα την πειράζουν και τη ρωτάνε αν έχει καταγωγή από εδώ.
Ν.Π.
Φοβίες
* ΑΠΟ τη μια οι ιπτάμενες κατσαρίδες που έχουν κατακλύσει την πόλη, από την άλλη τα κουνούπια και ο ιός του Δυτικού Νείλου, γέμισαν με φοβίες οι Λαρισαίοι. Φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού τους πια. Χρυσές δουλειές κάνουν οι εταιρείες απεντομώσεων και τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με «πτώματα». Τις βλέπεις παντού πια.
Ν.Π.
Για την καρέκλα
* ΕΙΝΑΙ γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας και δεν την αφήνουν εύκολα όσοι καθίσουν πάνω της. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που παρά τα 81 του χρόνια θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία. «Τι είμαι πολύ ηλικιωμένος για να νικήσω τον Τραμπ;» είπε. Όχι καλέ, στο άνθος της νιότης του, σάμπως ο Τραμπ είναι κάνα σχολιαρόπαιδο; Τι, επειδή βάφει το μαλλί; Τα έχει τα χρονάκια του και εκείνος, στα 78 του, ελαφρώς νεότερος από τον Μπάιντεν. Θα πει κανείς ότι με την ηλικία έρχεται εμπειρία και σοφία, αλλά πώς να το κάνουμε, πρέπει να ξέρεις και πότε να αποσύρεσαι... Τι να πεις κανείς, συμβαίνουν παντού αυτά.
Ν.Π.
41%
* Η αλήθεια είναι πως μας προβλημάτισαν (σ.σ. όχι πολύ) τα όσα είπε προχθές ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για την ακρίβεια και την αίσθησή του περί... μείωσης των τιμών. Η εικονική πραγματικότητα του πρωθυπουργού θα ήταν ένα ωραίο αστείο, ίσως να προκαλούσε... γέλωτα στους καταναλωτές αν δεν.. έκλαιγαν πικρά στα ταμεία των μάρκετ και στους λογαριασμούς ενέργειας.
Όταν από τη δήλωση κερδών, τόσο τα μάρκετ όσο και οι ιδιώτες πάροχοι, εμφανίζουν θεματική αύξηση της κερδοφορίας από την αισχροκέρδεια σε βάρος των πολιτών. Όχι παριστάνει πως δεν το πήρε το μήνυμα η κυβέρνηση, η οποία απολαμβάνει την... ασυλία του 41% με τα χάλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Β.Κ.
Κυρ Στέφανε
* ΑΛΛΑ το καλό νέο βρίσκεται στο «μέτωπο κατά της ακρίβειας» που συγκροτούν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μετά και την απαντητική επιστολή που έστειλε η νυν και εκ νέου υποψήφια πρόεδρος της Ε.Ε. για μέτρα κατά αθέμιτων πρακτικών πολυεθνικών που αισχροκερδούν, μα την αλήθεια σήμερα στο μάρκετ θα αγοράσουμε ολόκληρο το δοχείο με τη φέτα.
Είχαμε κατά νου να αγοράσουμε ένα... ολόκληρο κιλό φέτα, αλλά έτσι όπως κατατρόπωσαν τις πολυεθνικές με αυτήν την αλληλογραφία, φέρτε όλο το δοχείο...
Β.Κ.
Γκάλοπ
* Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται, σύμφωνα με γκάλοπ της GPO, να έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι των άλλων πέντε υποψηφίων. Πέντε κι αν κάνουμε λάθος μη μας παρεξηγήσετε, δεν είναι από πρόθεση, θα επανέλθουμε όταν οριστικοποιηθεί ο αριθμός.
Τώρα γιατί ο κ. Ανδρουλάκης... προηγείται του γκάλοπ, δεν ξέρουμε. Με βάση, πάντως, το γεγονός ότι οι ΠΑΣΟΚοι θεωρούνται οι πρώτοι διδάξαντες τις εσωκομματικές μηχανορραφίες, «χειρουργεία» κ.λπ., αντιλαμβανόμαστε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αυτόν επιθυμεί για αρχηγό. Με δεδομένο, επίσης, τον εμφύλιο που θα προκύψει από τις εσωκομματικές εκλογές, μια χαρά...
Β.Κ.
Καμάρι
* ΕΧΟΥΝ λέει και άλλα βίντεο που «καίνε» τον άλλοτε υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κόσμος... το είχε τούμπανο και η ΝΔ κρυφό καμάρι. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε θέματα όπως αυτός της χειροδικίας κ.λπ., αλλά σε θέματα πολιτικών αποφάσεων. Τώρα θυμήθηκαν όλοι τους ποιος είναι ο κ. Αυγενάκης ή βολεύει η συζήτηση για να ξεχνιόμαστε;
Β.Κ.
Περήφανος
* «ΣΥΝΟΛΙΚΑ έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες στηρίζουν έμπρακτα στο πεδίο της πρόληψης τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες μας φέτος το καλοκαίρι» δηλώνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.
Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Όχι πως δεν υπάρχουν ασυνείδητοι, το αντίθετο μάλιστα, αλλά από τα οικόπεδα προκύπτουν φωτιές σε δασικές εκτάσεις; Ή μεταθέτουμε την ευθύνη στον πολίτη όταν η Πολιτεία ακόμη δεν έχει μεταφράσει στο έργο της την κλιματική αλλαγή.
Πάντως, όσο οι πολίτες, έστω και έτσι, εμφανίζονται συνεπείς, φορείς του Δημοσίου κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τις δικές του ευθύνες. Από τους πυλώνες της ΔΕΗ μέχρι τα ακαθάριστα οικόπεδα του ΟΣΕ. Δυο μέτρα και δυο σταθμά...
Β.Κ.
Παντοκράτωρ
* ΜΕ την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της Κ.Ε. Ο οποίος πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην ανάγκη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ ως... ηγέτιδα δύναμη.
Είπε, λοιπόν, πως «ένα κόμμα που πρόσφερε πολλά στον πρώτο κύκλο ζωής του, οφείλει τώρα να ανταποκριθεί στο κοινωνικό αίτημα και να λειτουργήσει ως η ηγέτιδα πολιτική δύναμη όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου». Των προοδευτικών κομμάτων μπορεί, αλλά των αριστερών αδύνατον. Τέτοια ακούνε στο ΚΚΕ και δεν ξέρουν τι να κάνουν στον Περισσό...
Ξέρουν τα αριστερά κόμματα ότι ο Στεφ. Κασσελάκης θέλει να ηγηθεί; Ή μάλλον για να μην το διευρύνουμε, ξέρουν στη Νέα Αριστερά ότι ο μέχρι χθες σύντροφός τους Στέφ. Κασελάκης τονίζε την ανάγκη... «βρείτε τα» οι προοδευτικοί για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Β.Κ.
Λειτουργικό;
* ΑΜ το άλλο; Που είπε ότι θέλει να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ... λειτουργικό κόμμα. «Κατ’ αρχάς», τόνισε ο Στέφ. Κασσελάκης, «πρέπει να εκσυγχρονίσουμε, να ανανεώσουμε και να ενδυναμώσουμε το δικό μας κόμμα, καθιστώντας αυτό πιο λειτουργικό και πιο φιλόξενο για εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει εμείς να δουλέψουμε συλλογικά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών». Φιλόξενο; Πώς μπορεί να γίνει ένα κόμμα, φιλόξενο;
Β.Κ.
ΦΟΔΣΑ
* ΔΕΝ πάμε καθόλου καλά στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και δεν καταφέρνουμε ως χώρα να αγγίξουμε τα προβλεπόμενα αποτελέσματα που ζητά από εμάς η Ερωπαϊκή Ενωση, είναι με λίγα λόγια η διαπίστωση που έκαναν αυτοδιοικητικοί στη 16η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), πρόσφατα (20-21 Ιουνίου 2024), στα Χανιά.
Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω είναι ένα από τα συμπεράσματα της Συνόδου: «Η ανακύκλωση και η ανάπτυξη ΔσΠ (Διαλογής στην πηγή) διακριτών ρευμάτων βρίσκονται σε στασιμότητα, ιδίως σε σχέση με τους στόχους του ΕΣΔΑ 2020 – 2030 και την ενδιάμεση χρονολογία του 2025, γεγονός που, όπως ρητά αναφέρθηκε, οδηγεί στην ανάγκη υποβολής πρότασης από τη χώρα, για την αναθεώρηση και τη χρονική μετατόπισή τους.
Παράλληλα, χρόνια ζητήματα ελλειμμάτων ή μη εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, ιδίως σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς συσκευασιών, έχουν απορρυθμίσει το σύστημα και συνακόλουθα τις επιδόσεις της χώρας στην ανακύκλωση. Στο πλαίσιο της ανάγκης ενίσχυσης της ανακύκλωσης, χαιρετίζεται θετικά η πρόθεση του ΥΠΕΝ για την εκπόνηση ενός νέου χάρτη μεταρρυθμίσεων, ικανού να παράξει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».
Από μεταρρυθμίσεις και ιδέες καλά πάμε, από αποτελέσματα υστερούμε, τα οποία δεν έφεραν οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις.
Λ.Κ.
Οικόπεδα
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 75.000 πολίτες δήλωσαν ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους την πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Συνολικά, στην πλατφόρμα, όπως τονίζει, έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις. Καλά τα λέει ο υπουργός με τα νούμερα. Αυτό που δε λέει, όμως, είναι πως σε όλη την Ελλάδα επικρατεί μια αναστάτωση ανάμεσα στους πολίτες, για το πού θα τα πετάνε όλα αυτά που βγάζουνε και στους Δήμους που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να διαχειριστούνε την κατάσταση. Κατά τα άλλα, όμως, επιτυχία.
Κ.Γ.
Ευρωβουλή
* ΦΕΙΔΙΑΣ ονομάζεται ένας ευρωβουλευτής της Κύπρου. Ο κανονικός ο κόσμος δεν τον ξέρει και είναι φυσιολογικό, καθώς ο δικός του φυσιολογικός κόσμος είναι το διαδίκτυο. Είναι ένας διάσημος youtuber, ο οποίος εκλέχθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Η δουλειά του είναι να κάνει βιντεάκια και να τα ανεβάζει στη διάσημη πλατφόρμα. Αυτό συνεχίζει να κάνει ακόμη και τώρα ως εκλεγμένος.
Πήγε, λοιπόν, στις πρώτες του ημέρες και άρχισε να μιλάει εκτός των άλλων και για τα χρήματα που θα παίρνει. Λέει και απομαγνητοφωνεί το in.gr, μεταξύ άλλων, πως: «Είναι πολλά, οπότε ας αρχίσουμε με τον μισθό μου. Βάζω 8.000 ευρώ στην τσέπη μου κάθε μήνα. Επιπλέον, κάθε μέρα που έρχομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνω 350 ευρώ. Εκτός από αυτά, παίρνω 30.000 ευρώ κάθε μήνα για τους μισθούς της ομάδας μου. Εάν έχω ένα γραφείο στη χώρα μου, παίρνω άλλα 5.000 ευρώ. Επιπλέον, παίρνω 4.000 ευρώ για να διαφημίζω το έργο μου στο Ευρωκοινοβούλιο και άλλα 10.000 ευρώ για να φέρνω επισκέπτες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και να παρακολουθούν τις διαδικασίες. Εκτός αυτών, έχω και μερικά ακόμα προνόμια: Οδηγό για τις Βρυξέλες και business class ticket».
Βέβαια, εδώ που τα λέμε, εκεί στο διαδίκτυο μάλλον βγάζει πολύ περισσότερα από αυτά και γι’ αυτό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Κ.Γ.

 

-----------

 

FALANI.jpg* Η πρόεδρος των Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φρόντισαν να γίνουν ένα με τις κοπέλες της Φαλάνης. Αντί να βγάλουν μια όρθια στημένη φωτογραφία, επέλεξαν να κάνουν κάτι πιο αυθόρμητο και ωραίο.  Να χαμηλώσουν στα σκαλάκια και να έχουν μία ωραία αναμνηστική φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή τους στην περιοχή, στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

 

 

GEFYRA.jpg* ΣΤΕΝΗ γέφυρα, ασμάκι και σιδηροδρομικές γραμμές είναι τα τρία κακά που υπάρχουν στο σημείο της οδού Κάρλας, μετά το Πολυιατρείο.
Από πού να ξεκινήσεις; Από την επιτακτική ανάγκη διαπλάτυνσης της γέφυρας; Από την πρόχειρη περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών; Από την πυκνή βλάστηση στο ασμάκι;

 

 

TSIANOS.jpg* ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΝ οι βασιλικοί στην Αυλή του Μύλου. Καμαρώνει και ο Κώστας Τσιάνος. «Τέτοιο όμορφο θεατράκι δεν υπάρχει πουθενά» έλεγε και ξανάλεγε στους συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι ότι είναι σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου, όμορφα και δροσερά. Σαν να ξεπήδησε από άλλη εποχή...

 

GAZH.jpg* ΜΕΤ’ εμποδίων η πρόσβαση στο περίπτερο στην οδό Ανθίμου Γαζή, όπου υλοποιούνται έργα ανάπλασης, αλλά οι τακτικοί πελάτες τα ξεπερνούν...

 

 

 

KYPELLO.jpg* Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων!

 

 

TSIGARO.jpg* «ΤΟ κάπνισμα σκοτώνει» προειδοποιεί το μήνυμα στο πακέτο με τα τσιγάρα. O σερβιριζόμενος καφές καλύτερος είναι; Από έμφραγμα κινδυνεύεις αν δεις πόσο στοιχίζει...
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass