ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 17:11
* Η ισχύς εν τη ενώσει και πάντα υπέρ της στήριξης των πλημμυρόπληκτων. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος και ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όμως ενώνουν τις δυνάμεις τους (κι ευτυχώς δεν είναι οι μόνοι) προκειμένου να κάνουν υποφερτή και ανεκτή τη διαβίωση των πλημμυροπαθών και στην προκειμένη περίπτωση του Σωτηρίου. * Η ισχύς εν τη ενώσει και πάντα υπέρ της στήριξης των πλημμυρόπληκτων. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος και ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όμως ενώνουν τις δυνάμεις τους (κι ευτυχώς δεν είναι οι μόνοι) προκειμένου να κάνουν υποφερτή και ανεκτή τη διαβίωση των πλημμυροπαθών και στην προκειμένη περίπτωση του Σωτηρίου.

Εχουν δίκιο
* ΔΙΚΑΙΩΣ διαμαρτύρονται οι θεατές που πλήρωσαν εισιτήριο για την παράσταση της περασμένης Τετάρτης με το έργο «Αγάπη μου διάλεξε τον θάνατό σου» που διακόπηκε στο πρώτο μισάωρο λόγω βροχής. Με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, αλλά όταν έχεις πληρώσει για κάτι που δεν είδες, τα χρήματά σου πρέπει να τα πάρεις πίσω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επιχειρηματίας φαίνεται εκ του πονηρού θέλησε να συμπληρωθεί το 45λεπτο ώστε να καλύπτεται από τον νόμο και να μην επιστρέψει τα χρήματα πίσω. Έλα όμως που υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να συνεχιστεί η παράσταση υπό βροχή, με τους θεατές να κρατούν ομπρέλες και σακούλες στα κεφάλια, η βροχή απεδείχθη ισχυρότερη. Και ενώ ο παραγωγός εξηγούσε στον κόσμο ότι δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα, η Λαρισαία που τηλεφώνησε στο 100 έχει αποδείξεις ότι η παράσταση διακόπηκε μισή ώρα μετά την έναρξή της. Σε καταγγελία που απέστειλε στην «Ε» αναφέρει μεταξύ άλλων «Τελικά, η αστυνομία έφτασε εγκαίρως, κατέγραψε το γεγονός, κράτησε τα στοιχεία του υπευθύνου και η υπόθεση έκλεισε με μια προφορική υπόσχεση του υπευθύνου ότι θα προσπαθήσει να βρει νέα διαθέσιμη ημερομηνία για να ξαναγίνει η παράσταση. Αισθάνομαι βαθύτατη αδικία και κατά πρόσωπο κοροϊδία από το γεγονός. Ενώ οι καιρικές συνθήκες έδειχναν από πολύ νωρίς ότι αποκλειόταν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί πλήρως η παράσταση, οι υπεύθυνοι με δόλο και μελετημένη πρόθεση αρνήθηκαν να ακυρώσουν εκ των προτέρων την παράσταση και μας «μάντρωσαν» μέσα με σκοπό να καταφέρουν πάση θυσία να περάσει το χρονικό διάστημα (το οποίο και τελικά δεν καλύφθηκε) για να το επικαλεστούν στην προδιαγεγραμμένη συνέχεια». Το σωστό σωστό... η Περιφέρεια δεν είναι για αρπαχτές. Οι Λαρισαίοι αγαπούν το θέατρο και το τιμούν... Την αδικία όμως την τιμωρούν...
Ν.Π.
Φοροδιαφυγή
* ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ λέει η κινητή και ακίνητη περιουσία πασίγνωστου τραγουδιστή για φοροδιαφυγή ύψους 1.5 εκατομμυρίου-ονόματα δε λέμε εξάλλου ο κόσμος το ‘ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι-και βγήκαν όλοι οι ειδήμονες είτε προς υπεράσπισή του είτε για να πέσουν να τον φάνε. Ειπώθηκαν όμως πολλά ωραία. Πανελίστρια πρωινής εκπομπής είπε «Θα μπορούσε ο καθένας μας να το πάθει. Δεν είναι σωστό να μένεις χωρίς ούτε 1 ευρώ να κινηθείς. Θα έπρεπε να τον έχουν καλέσει αν είχαν υποψίες»... Μα τι λένε; Όχι δεν θα μπορούσε ο καθένας να το πάθει. Η ΑΑΔΕ ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία και για να φτάσει στη δέσμευση προφανώς προηγήθηκε έρευνα. Αν τους ενημέρωναν τότε ποιο το νόημα, όλοι θα έψαχναν να φυγαδεύσουν τα χρήματά τους. Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές θα αποφανθούν, αλλά να μη λέμε και χαζά... Άκου εκεί ο καθένας θα μπορούσε να το πάθει.
Ν.Π.
Γιορτή Κρασιού
* ΠΛΟΥΣΙΕΣ εκδηλώσεις ετοιμάζει λέει ο Δήμος Τυρνάβου για τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα με δωρεάν είσοδο για όλους. Παρότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των καλλιτεχνών, να διευκρινίσουμε κάτι και το 2023 δωρεάν ήταν η είσοδος, το 2022 υπήρχε εισιτήριο (συναυλίες Γονίδη, Μακρόπουλου κ.λπ.) αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το Άλσος όπου φιλοξενείται ο ιστορικός θεσμός όπως και όλα τα πάρκα και πλατείες της πανέμορφης κατ’ άλλα κωμόπολης έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Αφρόντιστα και ακαθάριστα για όλο τον χρόνο και κούκλα για 4 μέρες; Είναι μόνιμο παράπονο των Αμπελωνιτών ότι το χωριό έχει εγκαταλειφθεί. Δρόμοι σε κακά χάλια, παιδικές χαρές παγίδες-όπου υπάρχουν δηλαδή-και πάρκα που για να κοπούν τα χόρτα κάνουν τάμα. Προφανώς θα τα ξέρει αυτά η νέα δημοτική αρχή...
Ν.Π.
Σεζονίστες
* ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ...«Σεζονίστας». Ναι φαίνεται περίεργη λέξη αλλά υπάρχει. Είναι τα άτομα που για 3 έως 5 μήνες εγκαταλείπουν πόλεις και χωριά και μετακομίζουν στα ελληνικά νησιά για να εργαστούν με εξοντωτικά ωράρια, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλές φορές για να βγάλουν χρήματα για να βγει ο χειμώνας. Το θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς οι επιχειρηματίες ναι μεν θέλουν προσωπικό, από την άλλη δεν πληρώνουν ανάλογα... Την ίδια ώρα όλες οι υπηρεσίες σε εστίαση και διαμονή στα ύψη. Κάτι πάει στραβά αυτό είναι σίγουρο.
Ν.Π.
Εξετάσεις
* «ΣΤΙΣ εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Τράπεζας της Ελλάδος του Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, το μέσο ποσοστό αποτυχίας άγγιξε το 54%! Συγκεκριμένα απέτυχε: Το 53,7% των ασφαλιστικών πρακτόρων, το 66,7% των μεσιτών και το 54,2% στα επενδυτικά. Έτσι από τους συνολικά 455 συμμετέχοντες, πέρασαν 209...
Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μας (πράκτορες, συντονιστές και μεσίτες) χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και εκσυγχρονισμό των γνώσεών τους!» διαβάζουμε σε ιστοσελίδα με αντικείμενο θέματα ασφάλισης.
Τροφή για προβληματισμό....
Αύξηση
* ΣΥΜΦΩΝΑ με την Επιτροπή Ζωής και Συντάξεων της Ε.Α.Ε.Ε. «το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων ζωής και υγείας το έτος 2023 ανήλθε στα 2.974.532.695 ευρώ, εκ των οποίων οι ατομικές ασφαλίσεις ανήλθαν στα 2.205.080.281 ευρώ και οι ομαδικές ασφαλίσεις στα 769.452.414 ευρώ, σε αντίθεση με το έτος 2022 όπου το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων ζωής ήταν 2.770.159.033 ευρώ, ενώ οι ατομικές ασφαλίσεις στα 2.094.337.998 και οι ομαδικές ασφαλίσεις στα 675.821.035 ευρώ».
Η ανασφάλεια για τα κρατικά ταμεία ασφάλισης αυξάνεται.

5η ΥΠΕ
* Ο Δήμος Σκιάθου αναλαμβάνει τη φιλοξενία των οδηγών του ΕΚΑΒ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, γιατί όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, αδυνατεί να προβεί στην κάλυψη της δαπάνης για τη διαμονή του πληρώματος των Ειδικών Δυνάμεων που θα στελεχώσει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
Ο Δήμος Σκιάθου έχει προχωρήσει στην απαιτούμενη διαδικασία για να καλύψει από ίδιους πόρους την ανάγκη.
Λόγω της αυξημένης ανάγκης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη θερινή περίοδο, ο Δήμος Σκιάθου έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του δαπάνη για τη διαμονή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που θα ενισχύουν τον Τομέα της Σκιάθου, βάσει του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών».

Πολιτιστική
επανάσταση
* ΑΝ και η πρόσκληση μιλούσε για συνέντευξη Τύπου, η παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024 είχε τη μορφή ανοιχτής εκδήλωσης, καθώς στην αίθουσα συνεδριάσεων του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας στην Κουμουνδούρου, παρέστησαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και χαιρέτισαν την «πολιτιστική επανάσταση»-όπως την χαρακτήρισαν-που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή του Δ. Κουρέτα.
Ο Περιφερειάρχης είχε κέφια και καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των φορέων τους χαρακτήρισε «Σεβασμιότατους», καθώς όπως ανέφερε «είθισται έτσι να προσφωνούμε τους εκπροσώπους της εκκλησίας. Στην προκειμένη περίπτωση, λόγω της υπομονής, της εργατικότητας και της συνεργασίας που θα επιδείξετε μπορώ να σας αποκαλώ Σεβασμιότατους» δήλωσε, προκαλώντας το γέλιο στην αίθουσα. Ακόμη ο Περιφερειάρχης χρησιμοποιώντας μία φράση του σκηνοθέτη Κώστα Τσόκλη, ανέφερε πως «ο πολιτισμός είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο με μια ματιά που δεν υπάρχει, αλλά και χωρίς αυτήν δεν μπορείς να ζήσεις». Να σημειωθεί ότι οι πολιτιστικές δράσεις φαίνεται να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις του κόσμου κι όλων των Θεσσαλών, αφού γεωγραφικά υπάρχει παντού εκπροσώπηση.
Αρχίζουν
τα δύσκολα
* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν χρειάζεται πίστωση χρόνου ο υφυπουργός Xρήστος Kέλλας, αφού ως βουλευτής του κάμπου γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της πληγωμένης Θεσσαλίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πίεση που αρχίζουν να ασκούν στον Λαρισαίο κυβερνητικό παράγοντα, συνεταιριστές και αγροτοσυνδικαλιστές για «λύσεις εδώ και τώρα» έχει αυξηθεί. «Ελάτε να συζητήσουμε» λέει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Τι να πούμε… από κουβέντες έχουμε χορτάσει, θέλουμε λύσεις» απαντούνε εκείνοι. Αποζημιώσεις, οικολογικά σχήματα, εξυγίανση ΟΠΕΚΕΠΕ, ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας (που είναι και υπεύθυνος) είναι μερικά μόνο από τα αγκάθια που προσπαθεί να αποφύγει ο Χρ. Κέλλας. Σίγουρα το καλοκαίρι για τον ίδιο προμηνύεται θερμό.
Πυροσβεστική
* ΜΠΗΚΑΜΕ για τα καλά στο καλοκαίρι όμως. Και δεν το λέμε γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αλλά γιατί σειρήνες ακούγονται συνέχεια. Ασθενοφόρο ή Πυροσβεστική; Είναι το μόνιμο ερώτημα στο άκουσμά τους. Πάντως για καλό δεν είναι όταν ακούγεται.
Λέμε Πυροσβεστική και αναμφισβήτητα το θέμα των πυροσβεστών που φιλοξενεί σήμερα στις σελίδες της η «Ε» είναι σοβαρό. Μηδενική η ενίσχυση από τους εποχικούς στη Λάρισα, λίγα τα υπάρχοντα άτομα και μάλιστα κάποιας ηλικίας. Το μόνο θετικό είναι πως είναι έμπειροι και μπορούν να χειρίζονται περιστατικά με επιτυχία. Μα το ερώτημα είναι τι θα γίνει σε λίγα χρόνια;
Και δεν είναι δικό μας ερώτημα. Είναι των ίδιων των πυροσβεστών που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον. Ανά διαστήματα πάντως τα λένε και οι βουλευτές μας. Να κάνουν ερωτήσεις, να κάνουν δηλώσεις. Τίποτα η κεντρική εξουσία. Δε φαίνεται να θέλει να αλλάξει την κατάσταση.
Κ.Γ.
Φαρμακευτικοί
* ΛΕΥΚΟΣ καπνός βγήκε από τις δύο συνελεύσεις των φαρμακευτικών συνεταιρισμών της Λάρισας. Ο ένας είχε την Τρίτη, ο άλλος την Πέμπτη και χθες το πρωί έγινε γνωστό πως όλα κύλησαν ομαλά. Ομόφωνα ψηφίστηκε να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για μια κοινή πορεία. Ίσως είναι μια διαδικασία που κρατήσει για αρκετό διάστημα, αλλά επειδή ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Και το αποτέλεσμα θα λέει πως μετά από 40 χρόνια οι δύο συνεταιρισμοί αποφάσισαν να γίνουν ένα.
Κ.Γ.
Πατίνια
* ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλο και κάποιος θα διαμαρτυρηθεί για τα ηλεκτρικά πατίνια. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, ο αριθμός των παραπόνων αυξάνεται. Πετάγονται εκεί που δεν το περιμένεις, λέει ο ένας. Βγαίνουν από τα πιο απίθανα σημεία, λέει ο άλλος. Πηγαίνουν ανάποδα, σημειώνει κάποιος τρίτος. Περνούν με κόκκινο, υποστηρίζει κι άλλος. Είναι γεγονός πως δεν αργεί να γίνει το κακό. Ίσως θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις από την πολιτεία. Για να μην τραυματίζονται τόσο άδικα τα νέα τα παιδιά, που τα χρησιμοποιούν κατά βάση.
Κ.Γ.
Εθνική
* ΣΠΟΥΔΑΙΑ ημέρα για την Εθνική μπάσκετ σήμερα. Στις 17.30 αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στο ΣΕΦ και στόχος φυσικά μόνο η νίκη αν θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς και δεν θέλουμε να πούμε «α τουτ αλέρ» τόσο νωρίς. Είπαμε έχουμε και λαρισινό ενδιαφέρον καθώς ο Βασίλης μας, ο Σπανούλης ντε, δείχνει πως θα αφήσει εποχή και ως προπονητής.
Δεν γράφουμε περισσότερα για να μην τον ματιάσουμε.
Κ.Γ.

 

------------

 

MPOTSARH.jpg* ΣΤΟ διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου 2024, αποσύρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Λάρισας εννέα συνολικά οχήματα, ενώ ταυτόχρονα καθαρίστηκαν από ειδικά συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων οι χώροι που αυτά καταλάμβαναν.
Είναι κι άλλα πολλά ακόμη που καταλαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χώρους στάθμευσης στο κέντρο, που είναι δυσεύρετοι.

 

 

PAPANASTASIOY1.jpg* ΟΤΑΝ λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια, στην Παπαναστασίου και οι πεζόδρομοι γίνονται χώροι στάθμευσηςPAPANASTASIOY2.jpg

 

 

 

MASTORAS.jpg* ΑΜΑ είναι μάστορας ο άλλος, ξέρει να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του επί παντός...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass