ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2024 17:10
* ΕΙΝΑΙ πεζόδρομος; Αναρωτιούνται οι καταστηματάρχες στην οδό Βενιζέλου και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, όπου παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά από το μνημείο και τα μηχανάκια τον διασχίζουν ασταμάτητα... * ΕΙΝΑΙ πεζόδρομος; Αναρωτιούνται οι καταστηματάρχες στην οδό Βενιζέλου και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, όπου παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά από το μνημείο και τα μηχανάκια τον διασχίζουν ασταμάτητα...

Λάρισα
- Φάρσαλα
* ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ της «Ε» ζητά το αυτονόητο, μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους. Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής: «Προχθές 3 Ιουλίου 2024 είχα την ατυχία να διασχίσω τον πολύπαθο δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων εν μέσω σφοδρής καταιγίδας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η σφοδρή καταιγίδα με μεγάλο όγκο νερού καθιστούσαν τη διέλευση άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε κάποια σημεία όπου το οδόστρωμα είναι υπερβολικά στενό και με διαβρώσεις και καθιζήσεις.
Σε κάποια σημεία δε, που αποκαταστάθηκαν πρόχειρα, μετά τη θεομηνία του περασμένου φθινοπώρου, η διαγράμμιση είναι ανύπαρκτη, το οδόστρωμα στενό και σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα ρείθρα ένθεν και ένθεν, όπως στη γέφυρα των Νέων Καρυών, και την έλλειψη ορατότητας, ο κίνδυνος είναι τεράστιος!
Καλώ τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

Ακαθάριστα
* «ΜΑΣ έχουν τρομάξει με μεγάλα πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα και την υποχρέωση των πολιτών να δηλώσουν τον καθαρισμό τους στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.
Οι Δήμοι καθαρίζουν τα δικά τους; Το δημόσιο καθαρίζει τους χώρους του; Αυτούς ποιος θα τους ελέγξει; Ποιος θα τους βάλει πρόστιμα; Αλλά τι λέω; Και πρόστιμα να βάλουν στον εαυτό τους, πάλι οι φορολογούμενοι θα τα πληρώσουν» αναρωτιέται αγανακτισμένος πολίτης.

Ο κ. Ρούντας
* ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ εκφράζεται από την πλευρά του βουλευτή της «Νίκης», Γ. Ρούντα, για προ ημερών σχόλιο, σχετικά με τους μείον 2 πρακτικά βουλευτές Λαρίσης. Αυτούς που είχαν πέσει με αλεξίπτωτο στις εκλογές κι ύστερα εξαφανίστηκαν.
Ο εν λόγω δηλαδή Κορίνθιος δικηγόρος, που με απόφαση της ηγεσίας κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα παρά την επιλογή των Λαρισαίων ψηφοφόρων με τους σταυρούς τους στις πρώτες εκλογές πέρυσι, και ο Θεσπιεύς που βγήκε με τους «Σπαρτιάτες» και ο οποίος δοξάστηκε με τη χειροδικία του στη Βουλή. Ιδού, λοιπόν, σημείωμα Ρούντα:
«Θεωρήσαμε απαραίτητο να συντάξουμε αυτό το Δελτίο Τύπου, εκφράζοντας, ας μας επιτραπεί, τη δυσαρέσκειά μας για το σχόλιο που με έκπληξη διαβάσαμε στη στήλη «Ψιθυριστά» της 28ης-6-2024. Εκεί τονίζεται ότι η εκλογή του βουλευτή της «Νίκης» «παραβιάζει» τρόπον τινά τη δημοκρατική έκφραση του τοπικού πληθυσμού λόγω της καταγωγής του πρώτου και μειώνει, στη συνέχεια, τους βουλευτές Λάρισας κατά έναν (!), αναδεικνύοντας, έτσι, την εντοπιότητα ως το απόλυτο κριτήριο πολιτεύσεως (θέσεις, πιστεύουμε, επικίνδυνες για τη δημοκρατία και τις αξιακές αρχές των θεσμών μας). Διαφεύγει, ακόμη, από τον γράφοντα (για δεύτερη φορά) ότι υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με καταγωγή από την πόλη μας). Εξάλλου, ο κ. Γεώργιος Ρούντας δεν επιθυμεί να «δοξαστεί» για κάτι (sic). Παραμένει σεμνός, ασκώντας με συνέπεια τα βουλευτικά του καθήκοντα, μετέχοντας σε τρεις επιτροπές που αφορούν σε 10 Υπουργεία και παρουσία στη Λάρισα, τόσο στις δύσκολες μέρες των πλημμυρών όσο και μέχρι σήμερα (βλ. τα Δ.Τ. του γραφείου του βουλευτή τόσο με τις επαφές του βουλευτή με τοπικούς φορείς και πολίτες όσο και διάφορες παρεμβάσεις στη Βουλή). Η «Νίκη» είναι από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό».
Ζ.

Κατσαρίδες
* «ΧΑΣΑΜΕ τον ύπνο μας με τις κατσαρίδες...» διαμαρτύρεται πολίτης της Λάρισας, που κατοικεί στην οδό Βόλου και επισημαίνει ότι το πρόβλημα στην περιοχή εμφανίζεται έντονο.
Καταγγέλλει ότι η ΔΕΥΑΛ αργεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των κατοίκων να ψεκάσει τα φρεάτια και ζητά από αυτούς υπομονή!
«Πόση υπομονή να κάνουμε, όταν οι κατσαρίδες περπατάνε πάνω στα μαξιλάρια μας και πεταγόμαστε στον ύπνο μας;» ρωτά και συμπληρώνει «απορώ γιατί οι περισσότεροι στα σπίτια μας έχουμε ψεκάσει και πάλι οι κατσαρίδες επιβιώνουν!».
Προτείνει δε το εξής: «Ειδική δεν είμαι, αλλά εφόσον το πρόβλημα κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και μεγαλύτερο και οι κατσαρίδες έχουν γίνει σαν ελέφαντες, γιατί αυτοί που είναι ειδικοί δε λαμβάνουν νέα μέτρα για την εξόντωσή τους, βάσει των νέων δεδομένων και συνθηκών, όπως για παράδειγμα να ψεκάζουν πριν αυξηθεί ο πληθυσμός τους; Τόσο δύσκολο είναι να προλαμβάνουμε;».

Ακυρώσεις
* ΓΙΑ να φτάσουν στο σημείο τα στελέχη του «Θεσσαλικού Θεάτρου» να εκδώσουν την ακόλουθη ανακοίνωση, μάλλον τους «τάραξαν» στα τηλέφωνα: «Ως Θεσσαλικό Θέατρο θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής: Για τις παραστάσεις ή τις συναυλίες που φιλοξενούνται στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση, την αναβολή, τη ματαίωση ή τη διακοπή λόγω καιρικών συνθηκών είναι οι θεατρικοί ή οι μουσικοί επιχειρηματίες. Κάθε απαίτηση επιστροφής χρημάτων από εισιτήρια ή ανταλλαγή εισιτηρίων αφορά αποκλειστικά αυτούς.
Το «Θεσσαλικό Θέατρο» παραχωρεί έναντι τιμήματος τον χώρο του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ για την πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, παρέχοντας μόνο την καθαριότητα, την ταξιθεσία, τον έλεγχο εισερχομένων και τον ηλεκτρολόγο ασφαλείας».

Σκυλιά
* ΑΓΕΛΗ αδέσποτων σκυλιών στο χωριό Νέσσων του Δήμου Τεμπών έχει αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων, καθώς, όπως καταγγέλλουν, ορισμένα από αυτά είναι επιθετικά και έχουν δαγκώσει ανθρώπους.
Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως έχουν απευθυνθεί εδώ και μήνες στον Δήμο να μεριμνήσει γι’ αυτό το πρόβλημα και να μαζέψει τα επιθετικά σκυλιά, αλλά ακόμη περιμένουν...
Καλπάζει
* ΚΑΘΕ άλλο παρά να παραβλεφθούν θα πρέπει οι συστάσεις τις επιστημονικής κοινότητας με αφορμή την καλοκαιριάτικη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.
Αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο ΕΟΔΥ για το διάστημα 24-30 Ιουνίου, η θετικότητα για SARS-CoV-2 συνεχίζει να καταγράφει αύξηση, όπως και οι σκληροί δείκτες (22 θάνατοι και 5 νέες διασωληνώσεις). Καλοκαίρι όντως, αλλά αυτά τα μεγέθη δεν πρέπει να υποτιμηθούν...
Β.Κ.

Υπουργέ μου...
* ΤΑ έργα και οι ημέρες του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτ. Αυγενάκη, στους αγρότες της Θεσσαλίας είναι από καιρό γνωστά, μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ αρνούταν να τα παραδεχθεί.
Θα θυμόσαστε, για παράδειγμα, πως όταν ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, τις χαρακτήρισε υποκινούμενες.
Όταν η Ε.Ε. αναγκάστηκε να παραδεχθεί, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Ευρωπαίων αγροτών, ότι τα είχαν κάνει μαντάρα με την ΚΑΠ, τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης διατυμπάνιζαν πως οι Ευρωπαίοι αποδέχθηκαν τις ελληνικές... προτάσεις και αναμορφώνουν την πράσινη πολιτική. Κορυφαίοι;
Αν διακρίνεται κάποια αντιπολιτευτική διάσταση, τότε για να πειστείτε ανατρέξτε σε δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ.
Β.Κ.

Γκάφα
* Η τεράστια, ωστόσο, πολιτική γκάφα του κ. Αυγενάκη στη Θεσσαλία ήταν άλλη και δεν πρόκειται να την ξεχάσουν στη ΝΔ.
Β.Κ.

Ραντεβού
* ΣΤΟ μεταξύ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισε να ζητήσει, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να θέσουμε τα προβλήματα και κυρίως να πάρουμε λύσεις από την Κυβέρνηση».
Προσθέτοντας ότι «η αλλαγή στα πρόσωπα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα των δυναμικών και μαζικών μπλόκων μας τον χειμώνα, για να έχει αντίκρισμα, πρέπει να σημάνει και αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και βούλησης απέναντι στους αγρότες».
Επειδή άλλαξαν τα πρόσωπα, θα αλλάξει και η πολιτική;
Β.Κ.

Βιολογικός
* ΑΠΟ το Στόμιο η παρατήρηση κατοίκων πως παρά τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού από τον Δήμο Αγιάς, δεν έχουν συνδεθεί όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως θα έπρεπε, καθότι αυτός ήταν και ο σκοπός του έργου.
Αληθεύει όντως ότι η σύνδεση επαφίεται στη... διάθεση κάποιων κατοίκων;
Β.Κ.

Γέροντας
* Ο 81χρονος δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνέχισε χθες, με αφορμή την 4η Ιουλίου -εθνική γιορτή των ΗΠΑ- τις εμφανίσεις σου. Σε μια εμφανή προσπάθεια να ηρεμήσει πολίτες και κυρίως... δωρητές για την καταστροφική επίδοσή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «90 λεπτά επί σκηνής δε σβήνουν όσα έκανα τρεισήμισι χρόνια», ενώ παραδέχθηκε ότι «ήμουν κακός σε ένα ντιμπέιτ». Η φυσική κατάσταση του προέδρου μόνο τον αντίπαλό του χαροποίησε, ο οποίος ευχαρίστως θα έλεγε ναι και σε μια δεύτερη τηλεμαχία.
Σε αυτές τις ηλικίες, πάντως, στα χωριά και για λόγους ασφαλείας, παίρνουμε το δίπλωμα από τον σεβάσμιο γέροντα. Στην ανάγκη κρύβουμε τα κλειδιά από το αγροτικό ή κρύβουμε και το αγροτικό. Όχι να διοικήσει κιόλας...
Β.Κ.

Ψήφος
* ΤΟ 47% λέει των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που δηλώνει ότι επιθυμεί μία ανάλογη εξέλιξη.
Την περασμένη Κυριακή, πάντως, οι κάλπες άλλα έδειξαν και η δημοκρατική Ευρώπη... τρέμει στο ενδεχόμενο να αποδειχθεί το ίδιο και στις επαναληπτικές της ερχόμενης Κυριακής...
Β.Κ.

 

 

ELOS.jpg

* ΤΟ... έλος της φωτογραφίας βρίσκεται στον οδό Θεοτοκά, το γεφυράκι που βλέπεται είναι στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα. Για την επικρατούσα κατάσταση η φωτογραφία ομιλεί από μόνη της, το ερώτημα είναι ποιος θα επέμβει για τον καθαρισμό...
Β.Κ.

 

 

ASMAKI.jpg

 

ASMAKI1.jpg

* ΤΟ... έλος της φωτογραφίας βρίσκεται στον οδό Θεοτοκά, το γεφυράκι που βλέπεται είναι στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα. Για την επικρατούσα κατάσταση η φωτογραφία ομιλεί από μόνη της, το ερώτημα είναι ποιος θα επέμβει για τον καθαρισμό...
Β.Κ.

 

 

GOPES.jpg

* ΟΤΑΝ φεύγεις το πρωί σού δίνει ένα φιλί ή τα σκουπίδια; Οι γόπες μαρτυρούν την πρωινή συμπεριφορά των ζευγαριών σήμερα. Το ειδικό αυτό κουτί ψήφων, με τα αποτσίγαρα, βρίσκεται σε κεντρικό πεζόδρομο της Αθήνας.

 

 

ATYXHMA.jpg

* ΣΤΟΥΣ κυκλικούς κόμβους ακόμη δε μάθαμε ποιος έχει προτεραιότητα! Συχνή είναι η επιθετική είσοδος οδηγών στην κυκλική πορεία, οι οποίοι δεν περιμένουν να περάσουν πρώτα αυτοί που βρίσκονται μέσα στον κύκλο. Στη φωτογραφία εμφανίζεται να έχουν ρίξει στον δρόμο πριονίδι για να σκεπάσουν τα λάδια που έπεσαν από όχημα στο οδόστρωμα μετά από ατύχημα στον κυκλικό κόμβο κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass