ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 17:11
* «ΦΤΑΝΟΥΜΕ μπαμπά στη θάλασσα;»  «Ναι παιδί μου. Να, τα διόδια περνάμε. Δεν είναι τίποτα…». Κ.Γ. * «ΦΤΑΝΟΥΜΕ μπαμπά στη θάλασσα;» «Ναι παιδί μου. Να, τα διόδια περνάμε. Δεν είναι τίποτα…». Κ.Γ.

Καιρός
* ΑΛΛΑΖΕΙ ο καιρός από σήμερα και από αύριο αναμένεται να πάρουμε μια καλή δόση δροσιάς. Εδώ που τα λέμε το είχαμε μεγάλη ανάγκη, καθώς ο Ιούνιος ήταν ένας ζεστός μήνας.

Από τους πιο ζεστούς Ιούνηδες των τελευταίων ετών. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με καύσωνα στην πόλη και ίσως το συνεχίσουμε με δροσιά στα παράλια. Μωρέ ας είναι μακριά από την εργασία και την καθημερινότητα, κι ας κάνει ό,τι καιρό θέλει. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν.
Κ.Γ.
Μια ωραία ατμόσφαιρα
* ΣΤΗ ΝΔ η φράση του αείμνηστου Ντίνου Ηλιόπουλου περί μιας ωραίας ατμόσφαιρας περιγράφει έξοχα την κριτική που ασκήθηκε από τους δύο πρωθυπουργούς, Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή, κατά του νυν πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη.
Οι δύο πρώην όχι μόνο έχουν άποψη για τα εσωκομματικά της ΝΔ, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά... οφείλουν και να τη λένε. Τώρα αν ο ένας δε θέλει να βλέπει τον άλλο, π.χ. αν η Ντόρα Μπακογιάννη δε θέλει να βλέπει τον Αντ. Σαμαρά, αυτά είναι θέματα πλέον που μάλλον δεν αφορούν τη χώρα, αλλά τις προσωπικές τους θέσεις, στο κομματικό στάτους. Έχουν μια ικανότητα, ωστόσο, οφείλουμε να το ομολογήσουμε. Πως για τις ευθύνες, όταν κυβερνά άλλος, τα λένε καλά…
Β.Κ.
Έστω και… αργά
* ΤΟ μόνο… ευχάριστο, πάντως, από αυτόν τον εσωκομματικό εμφύλιο στη ΝΔ είναι το γεγονός ότι η χώρα αποκτά αντιπολίτευση. Από τα δεξιά της ΝΔ; Ναι, από τα δεξιά της ΝΔ, γιατί αν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα έπρεπε να περιμένουμε το νέο… ΕΣΠΑ.
Η ΝΔ απειλείται από τα δεξιά της με αφορμή τις διαρκείς εκλογικές διαρροές, αν και αυτά τα… θέματα επιλύονται ενόψει εθνικών κινδύνων, όπως η «σταθερότητα» της χώρας, οπότε η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών αντικαθίσταται από τη συστράτευση.
Αν υπάρχει κάποιος λόγος να συμμαζευτεί η κυβέρνηση, είναι ο φόβος από τα δεξιά της…
Β.Κ.
Κατσαρίδες
* SOS εκπέμπουν οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας. Σαν φαντάροι περνάνε οι κατσαρίδες έλεγε χθες έντρομη συμπολίτισσα της περιοχής, απευθύνοντας έκκληση στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ να προχωρήσουν σε απολύμανση των φρεατίων. Πότε; Χθες… Και επειδή δεν είναι δυνατό να είναι χθες ή σήμερα, ας είναι αύριο ή μεθαύριο. Άμεσα πάντως, γιατί η κατάσταση έγινε αφόρητη…

Εφοπλιστικά
* ΜΠΟΡΕΙ η εκπρόσωπος των Ελλήνων εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού να ήρθε πρόσφατα στη Φαλάνη για να υπογράψει με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το μνημόνιο συνεργασίας για την αποκατάσταση των 4 μνημείων στη Θεσσαλία, που «χτυπήθηκαν» από τις πλημμύρες, το ενδιαφέρον της για την περιοχή, όμως, φαίνεται ότι δεν περιορίστηκε σε εκείνη την επίσκεψη.
Πέραν του «πρέσιγκ» του Χρήστου Καπετάνου για τη στήριξη και του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής με τις σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς, σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν πως έκλεισε και μια δωρεά κοντά στο ένα εκατομμύριο σε υγειονομική δομή της Λάρισας. Απομένουν οι ανακοινώσεις σε χρόνο που θα επιλέξουν οι εφοπλιστές…
Δ.Κ.
Ντροπή
* ΠΡΕΠΕΙ να το αναγνωρίσουμε ότι αποτελεί αποτυχία της Πολιτείας το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στην περιοχή για μια δομή φιλοξενίας ανήλικων παιδιών που πρέπει, για λόγους που κρίνουν οι Αρχές, να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Για όλα (σχεδόν) υπάρχει πρόβλεψη, με εξαίρεση τα ανήλικα παιδιά. Τα οποία δεν είναι δυνατό να φιλοξενούνται σε Παιδιατρική Κλινική νοσοκομείου έως ότου βρεθεί δομή. Δεν είναι περιβάλλον φύλαξης αυτό για παιδιά, αποτελεί ντροπή για την Πολιτεία. Αύριο τα πέντε ανήλικα αδέλφια συμπληρώνουν μια… εβδομάδα «προσωρινής» φύλαξης στο Γ.Ν. Λάρισας...
Β.Κ.
Μια ψυχρασία…
* ΑΛΛΑ και η φράση του Ζίκου, Χρ. Χατζηχρήστου, «διαπιστώνω μια ψυχρασία…», αποτυπώνει άριστα τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπου καταφεύγουν στα συλλογικά όργανα για να ασκήσουν κριτική σε μια… προσωποπαγή πολιτική που, προεκλογικά τουλάχιστον, κυριάρχησε στις εκπομπές του Νικ. Ευαγγελάτου και του Γιωργ. Λιάγκα, όπως και στο Τικ Τοκ.
Χρήσιμα πράγματα, δεν αντιλέγουμε, και οι εκπομπές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της εποχής πράγματα, αλλά από πότε ένα αυτοοριζόμενο κόμμα της Αριστεράς λειτουργεί ερήμην των οργάνων. Αριστερό όπως προς την ηγεσία, για τα μέλη δεν τίθεται αμφιβολία.
Β.Κ.
Ευρωεκλογές
* ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ είναι σκοτωμένοι. Από τη μια ο Κασσελάκης, από την άλλη ο Τσίπρας και οι λοιποί της Νέας Αριστεράς. Στο ΠΑΣΟΚ ήδη μετράμε πέντε υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος και το θερμόμετρο ανεβαίνει. Μα και στη Νέα Δημοκρατία βγήκαν τα μαχαίρια από τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς Μητσοτάκη. Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα μετά τις ευρωεκλογές. Ευτυχώς που γίνονται κάθε πέντε χρόνια δηλαδή, γιατί αλλιώς…
Κ.Γ.
Δεύτερος
* ΟΠΩΣ αποδείχθηκε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης έτρεχε μόνος, αλλά τερμάτισε… δεύτερος, και παρότι οι πολίτες του έστειλαν το μήνυμα (και) διά της αποχής, η φαγωμάρα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταματημό.
Όχι πως είναι πρωτοφανές, το αντίθετο μάλιστα, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικά παιχνίδια υποψήφιων αρχηγών. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ οι μνηστήρες είναι περισσότεροι από αυτούς της… Πηνελόπης.
Β.Κ.
Ρονάλντο
* ΤΙ ‘ναι κι αυτός ο Ρονάλντο; Έχει κερδίσει του κόσμου τα λεφτά, έχει βάλει αμέτρητα γκολ, έχει πάρει τους τίτλους που ονειρεύεται ο κάθε επαγγελματίας κι όμως κλαίει όταν χάνει ένα πέναλτι. Ένα μεγάλο παιδί που δε χορταίνει με τίποτα. Γεννημένος για τη νίκη και γι’ αυτό δε σταματάει την προσπάθεια. 39 κι ακόμη συνεχίζει ασταμάτητος.
Κ.Γ.
Yes
* ΓΙΑ να γίνει καλύτερα αντιληπτή η θέση της Λάρισας στον (νέο)χάρτη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα όσα, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζ. Τσούνης, στη χθεσινή διοργάνωση του «Economist».
Ο οποίος κ. Τσούνης, αναφερόμενος στη σημασία των βάσεων στη Σούδα, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι διαδραματίζουν «κρίσιμο ρόλο στη διακλαδικότητα του ΝΑΤΟ και στην ενεργειακή του ασφάλεια». Αυτά…
Β.Κ.
Υπομονή
* ΕΡΓΑ εδώ, έργα και παραπέρα. Αν βγαίνει κάποιος στο κέντρο αυτές τις ημέρες, καλό θα είναι να οπλιστεί με υπομονή πριν ξεκινήσει. Οι εργασίες είναι πολλές στην καρδιά της Λάρισας και η σκόνη αρκετή. Για να βρει κάποιος πάρκινγκ, θα δυσκολευτεί πολύ, αλλά και από μόνη της η μετακίνηση είναι δύσκολη. Οπότε η καλύτερη επιλογή είναι ή να το κάνει με δίκυκλο ή με το αστικό. Αν πάλι αντέχει τον ήλιο, μπορεί και με τα πόδια.
Κ.Γ.
Ακρίβεια
* ΕΝΩ, λοιπόν, η κερδοσκοπία οργιάζει σε βάρος των καταναλωτών, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση σφάζονται στην ποδιά των προσωπικών φιλοδοξιών και ο πολίτης μετά από τόσο χρόνια μνημονίων, περικοπών κ.λπ. δυσκολεύεται να επιβιώσει.
Από την κερδοσκοπία στα μάρκετ, την κερδοσκοπία στην ενέργεια, η καθημερινότητα γίνεται και δυσκολότερη. Η κυβέρνηση ψεύδονταν όταν απέδιδε σε εισαγόμενη την ακρίβεια, όταν όλες οι αναφορές των ΜΜΕ αποδεικνύουν σήμερα πως τα ίδια προϊόντα στο εξωτερικό είναι φθηνότερα (και οι μισθοί καλύτεροι).
Ο πρώην υπουργός έφθασε να υποδεικνύει τον… Μασούτη για τις τιμές και τώρα που άλλαξε ο υπουργός, αναμένουμε την οριστική δήλωση για την τιμή της φέτας. Αλμυρή φυσικά…
Β.Κ.
Pass
* ΤΑ είπε απλά χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας Σωτήρης Τερζόπουλος για την αύξηση του ΦΠΑ. Σου λέει τα παίρνει το κράτος για να δώσει κάτι από αυτά με μορφή Pass. Στη συνέχεια τα ίδια αυτά τα ποσά δίνονται για προϊόντα που έχουν τιμή στα ύψη και ο κύκλος της ακρίβειας δεν κλείνει ποτέ. «Τώρα είναι ευκαιρία να δούμε και κάνα Coffee Pass» είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου και μάλλον μπορεί να αποτελέσει ιδέα για την κυβέρνηση. Για καφέ με κουπόνια.
Κ.Γ.
Ασπίδες
* ΣΤΗΝ 28η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του «Economist», στο Λαγονήσι, στη θεματική ενότητα με τίτλο: «Πώς μπορεί η Ευρώπη να μετριάσει τις απειλές ασφαλείας», συμμετείχε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Συζήτηση στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Παγκόσμιου Αντισημιτισμού και Πολιτικής Ντέιβιντ Χάρρις, ο πρώην ανώτατος διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αντιπρόεδρος για τις παγκόσμιες υποθέσεις του «The Carlyle Group», ναύαρχος ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης και ο διευθυντής του Προγράμματος Ασφάλειας της Μαύρης Θάλασσας στο «Harvard Kennedy School of Government» Σεργκέι Κονιοπλώφ.
Ο κ. Δένδιας περιγράφοντας τις τρέχουσες απειλές ασφαλείας σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Ανατ. Μεσόγειο, Βόρειο Αφρική (σ.σ. παντού γύρω μας δηλαδή) τόνισε πως «δε νομίζω ότι υπάρχει χώρος για αστεία εδώ». Και προανήγγειλε πως «θα συναντηθούμε με τον κ. Μπορέλ και θα επισκεφθούμε την ελληνική μονάδα στην επιχείρηση «ASPIDES»». Η οποία επιχείρηση διοικείται από τη Λάρισα…
Β.Κ.
Γκαρσονιέρες
* ΕΝΑΣ αγώνας τελείωσε, αυτός των εξετάσεων, κι ένας άλλος μόλις ξεκίνησε, αυτός της αναζήτησης στέγης, όταν ανακοινωθούν και οι βάσεις θα κορυφωθεί. Τρέχουν οι γονείς όλα τα χρόνια να μορφωθούν τα παιδιά, να πληρώσουν τα φροντιστήρια, τρέχουν και τώρα για να βρούνε σπίτια - ευκαιρίες. Στη Λάρισα οι τιμές για τις γκαρσονιέρες ξεκινούν από τα 210 ευρώ και φτάνουν περίπου στα 340 ευρώ σύμφωνα με τους ειδικούς. Βέβαια, μιλάμε για τις ανεπίπλωτες και χωρίς ηλεκτρικές συσκευές. Αν κάποιος θέλει και μ’ αυτά μέσα, τότε οι τιμές αλλάζουν.
Κ.Γ.
Τζάμπολ
* ΡΙΧΝΕΤΑΙ στη μάχη του Προολυμπιακού Τουρνούα και η Εθνική μας μπάσκετ από σήμερα. Η Εθνική μας αγαπημένη και από τώρα είναι πιο αγαπημένη των… Λαρισαίων. Ο δικός μας, ο Λαρισαίος, ο Βασίλης Σπανούλης, είναι ο προπονητής και οι ευχές από την περιοχή είναι δυνατές. Και έχουμε καλές πιθανότητες να τα πάμε καλά, αφού είναι και σε καλή κατάσταση και ξεκούραστος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πάμε Εθνικάρα. Ο δρόμος για το Παρίσι είναι ανοιχτός. Ας ελπίσουμε και τα σκυλιά… δεμένα.
Κ.Γ.
Στις κάλπες
* ΣΤΙΣ κάλπες από σήμερα και για δύο ημέρες οι Λαρισαίοι έμποροι, καθώς καλούνται να εκλέξουν μέσω ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά τα νέα όργανά τους, που θα τους εκπροσωπήσουν για τη νέα τριετία. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι αυξημένη, ενώ τα αποτελέσματα των εκλογών εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.
Γ.Π.

Οργασμός
* ΟΡΓΑΣΜΟΣ εργασιών σε Γιάννουλη, Τύρναβο και Πλατανούλια, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους αλλοδαποί εργάτες γης προσχωρούν τις ημέρες αυτές στη στο μάζεμα των πηρυνόκαρπων ροδάκινων. Η πρώιμη ποικιλία, τα γνωστά σε όλους μας «νεκταρίνια», όπως και τα βερίκοκα, συλλέχθηκαν πριν από ημέρες. Οι παραγωγοί δηλώνουν αισιόδοξοι για την τιμή παραγωγού. Οψόμεθα….
Και φόβος
* ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τους φόβος μια αυριανή πιθανή χαλαζόπτωση, εν μέσω καλοκαιριού, που δεν αποκλείει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού. Αυτό, βέβαια, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, θα σήμαινε ολική καταστροφή.
Γλυκά καρπούζια
* ΕΞΑΛΛΟΥ και τα πρώτα καρπούζια περιοχής Γιάννουλης έκαναν την εμφάνισή τους σε πάγκο. Γλυκά, νόστιμα και με τη γνωστή ποιότητα σε όλους, δε θα απογοητεύσουν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, κανέναν. Η τιμή τους ιδιαίτερα ελκυστική, αφού κυμαίνονται στα 50 λεπτά ανά κιλό.
Γ.Π.
Ώρα εκπτώσεων
* ΦΤΑΝΕΙ σιγά - σιγά και η ώρα των εκπτώσεων, αφού 8 Ιουλίου ανοίγει η «αυλαία», με τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά προς το κοινό και την Κυριακή 14 Ιουλίου. Όπως κάθε χρόνο, οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου 2024.
Εκτός από τις μειωμένες τιμές που αναμένεται να ανακουφίσουν χιλιάδες νοικοκυριά, υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και βέβαια να τηρήσουν οι έμποροι, αφού τα πρόστιμα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ προβλέπονται ιδιαίτερα τσουχτερά.
Γ.Π.

------------------

 

PARKINGK_TAXYDROMEIOY.jpg* Η γωνία Παναγούλη και Παπακυριαζή έχει μετατραπεί σε μόνιμο πάρκινγκ λεωφορείων και η πινακίδα του Δήμου μόνο σύγχυση προκαλεί ως προς το αν, ποιος και πόσο μπορεί να παρκάρει. Εξοργίζοντας, βεβαίως -ειδικά το τελευταίο διάστημα-, τους ιδιοκτήτες των παρακείμενων καταστημάτων.
Ας το δουν οι αρμόδιοι του Δήμου.

 

 

TIMES.jpg* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ κι εκείνο. Καλοκαίρι κι αυτό. Μα αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα διαπιστώσουμε πως αυτό που ζούμε τώρα το λες και… χειμώνα.
Κ.Γ.

 

 

XORTA.jpg* ΚΑΙ να φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για τον χώρο δίπλα στην είσοδο του Γενικού Χημείου του κράτους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass