ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2024 17:30
* Ο καλύτερος πρεσβευτής της ευρωπαϊκής ενοποίησης στους τομείς της Αμυνας και της Ασφάλειας ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ με το σύνθημά του: Μαζί απογειώνουμε την Ελλάδα ...για μια ισχυρή Ευρώπη! * Ο καλύτερος πρεσβευτής της ευρωπαϊκής ενοποίησης στους τομείς της Αμυνας και της Ασφάλειας ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ με το σύνθημά του: Μαζί απογειώνουμε την Ελλάδα ...για μια ισχυρή Ευρώπη!

Έρχονται
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΡΑ ζάχαρη Παρασκευάρα μέλι…

Ευδιάθετος από χθες ο νεαρός Λαρισαίος.
***
* ΣΑΝ προπόνηση ήταν ως τώρα πάντως, ζέσταμα κυριολεκτικά. Ο κανονικός αγώνας με τις ζέστες έρχεται από Δευτέρα και θα βαστάξει λέει ένα δεκαήμερο, με σαραντάρια και βάλε. (Ευτυχώς ωστόσο που δροσίζει τη νύχτα κι αναπνέουν άνθρωποι και κτίρια, προς το παρόν.)
Ζ.

Περικυκλωμένοι
* - ΒΓΗΚΕ και το καρχαριάκι στον Αγιόκαμπο, άλλο που αποδείχθηκε ζαργάνα μεγάλη, επίσης φίδια μέσα στη θάλασσα στον Παγασητικό, από παντού περικυκλωμένοι. Κι ο λίβας απ’ τον κάμπο…
Ελαφρώς απελπισμένοι οι Λαρισαίοι, βρίσκουν ωστόσο και διάθεση για αστειάκια.
- Γιατί να μ’ αρέσει ο ήλιος, τι είμαι, φωτοβολταϊκό;
***
* ΚΑΙ αντίδοτο με κρυάδες. Και με γεύση.
- Όλοι ξέρουμε πως, η 3λιτρη συσκευασία παγωτού, μετριέται ως ένα παγωτό, εντάξει;
Ζ.

Θα πάει σύννεφο
* ΚΑΤΑ τα άλλα, αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή των εκλογών, η αποχή είναι που θα πάει σύννεφο.
***
* ΕΙΝΑΙ κι αυτοί οι πολιτικοί που παίρνουν μεγάλο ρίσκο. Μ’ αυτή τη σύγκρουση για το πόθεν έσχες, λίγες μόνο μέρες πριν την κάλπη μουτζουρώνουν ο ένας τον άλλο.
- Ο Κασσελάκης έτσι...
- Σάμπως ο Μητσοτάκης αλλιώς; (Κι άντε να πάει ο άλλος να ψηφίσει…)
Ζ.

Μεγάλη ήττα;
* ΕΙΧΕ πάει γνωστός Λαρισαίος να παίξει με την ορχήστρα του σε παραθαλάσσιο χωριό. Και κατόπιν διηγιόταν την επιτυχία του, προσπάθησε να γίνει γλαφυρός.
- Μιλάμε το αδιαχώρητο. Βοήθησα κι εγώ με το όνομά μου και έγινε Βατερλώ.
Και να πεις ότι ήξερε τον νικητή Ουέλιγκτον; Μέχρι Ναπολέοντα το πολύ. Καλά που δεν μίλησε για τα Δερβενάκια και τη «Νίλα του Δράμαλη». (Εμ αδίκως δεν είχε πει ο άλλος, «Ηλία, ρίχτο...»)
Ζ.

Λευκή κόλλα
* ΚΑΙ καθώς προχωρούν οι εξετάσεις, κυκλοφορούν και αστειάκια στη Λάρισα.
- Πώς έγραψες σήμερα αγόρι μου;
- Λευκή κόλλα έδωσα πατέρα, λέξη δεν μου πήραν οι αλήτες…
***
*- ΠΕΣ μου ότι πήρες Άλφα στο σχολείο αγόρι μου…
- Όχι ρε μάνα, Άμστελ πήρα.
- Γιατί;
- Γιατί έτσι μου αρέσει.
Ζ.

Ηλεκτρονικά
* ΚΑΙ για την προγραμματιζόμενη χρήση της τεχνολογίας απ’ τους δημοτικούς αστυνόμους μίλησε ο Βαγγέλης Παπαλέξης. Η οποία, εξήγησε ο αντιδήμαρχος Αστικής Κινητικότητας, «θα επιτρέπει η κλήση να κόβεται ψηφιακά». Κι έτσι, είπε, δεν θα επιτυγχάνεται μόνο σημαντική εξοικονόμηση χρόνου για τα συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας ώστε να «σκουπίζουν» περισσότερους χώρους. Αλλά κυρίως «η κλήση θα καταχωρείται άμεσα ώστε να μην μπορεί ούτε να σβηστεί, ούτε να αμφισβητηθεί.» Πάρα πολύ ωραία… (Κι οι αντιδήμαρχοι πώς θα κάνουν μετά τα ρουσφέτια τους; Μα είναι ΝΔ αυτοί;)
Ζ.

Μπροστά
* ΔΕΝ ήταν ευχαριστημένοι οι παλιοί του ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση στην προεκλογική συγκέντρωση που οργανώθηκε στη Λάρισα. Αναμενόμενο, καθότι και το γενικότερο κλίμα υποτονικό, κάνει και ζέστη οπότε οι κατά κανόνα ηλικιωμένοι οπαδοί του κόμματος αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
- Καμαρωτοί μπροστά οι Τρεις Χάριτες, γκρίνιαζε ο παλιός αναντάμ παπαντάμ πασοκτζής.
- Τι εννοείς;
- Να, η Λίτσα, ο Λίτσος και η Ανθυπολίτσα…
Εξήγησε αλλά οι άλλοι δεν καταλάβαιναν τα πολιτικά του παρατσούκλια.
- Μιλάς με γρίφους γέροντα.
- Καλά, πίσω τους δεν κοιτούσαν που δεν πήγε ο λαός; Μόνο χαμόγελο; (Τόσα χρόνια σύντροφοι το έχουν το θάρρος μεταξύ τους.)
Ζ.

Φιλόζωοι
* ΘΑ έφευγαν τα παιδιά που μένουν στην Αθήνα, ταξίδι στο εξωτερικό. Οπότε επιστρατεύτηκε η συνταξιούχος Λαρισαία μάνα να πάει στο σπίτι τους. Κλασσικά.
- Μα νομίζω δεν έχουν παιδιά ακόμα…
- Όχι καλέ για τα εγγόνια, τη γάτα θα πάει να κρατήσει.
Ζ.

29+1
* ΠΟΛΥ συχνά σε εμπλοκή οι Λαρισαίοι.
- Είπα στη δικιά μου να παίξουμε τον γιατρό και μ’ έχει αφήσει στο σαλόνι να ξεφυλλίζω περιοδικά.
***
* - ΑΝ σου έμεναν 30 λεπτά ζωής, αγαπούλα μου, τι θα έκανες;
- Ξέρω γω μωρό μου; Θα κάναμε σεξ.
- Και τα υπόλοιπα 29 λεπτά δηλαδή, τι θα έκανες;
***
* - ΕΓΩ, να ξέρεις, στον έρωτα δίνω ρέστα.
- Καλά κάνεις καλέ, γιατί έχω πενηντάρικο.
***
* - ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;
- Ναι γιατρέ, μετά το σεξ.
- Εδώ βλέπω ότι οι πνεύμονές σου είναι σε άριστη κατάσταση.
- Το ίδιο λέμε.
Ζ.

Με ή χωρίς;
* ΚΟΡΟΪΔΑ νιώθουν Λαρισαίοι που χρειάζονται ειδικό για κάποια δουλειά τους, ιδίως από εκείνες που δεν παίρνουν αναβολή.
Και δεν είναι όταν έχουν φωνάξει μάστορα στο σπίτι, σ’ αυτό έχουν συνηθίσει.
- Μα να πηγαίνεις σε μαγαζί, σε επιχείρηση κανονική κι όταν είναι να πληρώσεις να σε ρωτάνε «με ή χωρίς;»…
***
* ΚΑΙ δεν εννοούν με ζάχαρη ή σκέτο.
- Τα 65 ευρώ που σου είχα πει πριν ότι θα κάνει η δουλειά είναι χωρίς το ΦΠΑ… Επομένως 65 με μετρητά, 80 με κάρτα, τι προτιμάς;
Είναι διαφορετικά να σου πουν 80 κάνει, να ζητήσεις καλύτερη τιμή και να σου χαρίσουν τον ΦΠΑ ζητώντας 65, χωρίς απόδειξη, είναι πιο κομψό, χτυπάει αλλιώς… (Και ποια φορολογική συνείδηση να επικρατήσει, ποιος δεν θέλει το φθηνότερο κόστος...)
Ζ.
Μήπως να ρωτούσαν;
*- ΑΡΧΑΙΟ θέατρο μέσα στην πόλη, εκτός από τη Λάρισα, υπάρχει και στην Οχρίδα, 300 χιλιόμετρα βορειότερα, στη Βόρεια Μακεδονία, θύμιζε ο Λαρισαίος, καθώς η υπόθεση βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα, όπου αενάως βρίσκεται άλλωστε επί δεκαετίες.
- Βίοι παράλληλοι για τα δύο θέατρα, την ίδια περίοδο κατασκευάστηκαν, την ίδια ακριβώς χρήση έκαναν κατόπιν οι Ρωμαίοι κατακτητές, αναλόγως καταχώθηκαν, στη δεκαετία του ‘80 βρέθηκαν και στα δύο τα μάρμαρα σε θεμέλια ανεγειρόμενων οικοδομών. Κι ύστερα; Άλλοι δρόμοι μετά, στη Λάρισα συνεχίζεται η αποκάλυψη, αναστήλωση, οι βόρειοι γείτονες το έχουν ήδη στην πένα και το λειτουργούν εδώ και τριάντα χρόνια σχεδόν.
***
* ΚΙ έπεσε φυσικά η αυτονόητη ιδέα.
- Μήπως να πήγαιναν οι δικοί μας να έβλεπαν, να ζήλευαν, να ρωτούσαν πώς και τι; (Να ρωτούσαν επιπλέον και πώς το αξιοποιούν εκείνοι τώρα.)
Ζ.

Να ταιριάζει
* ΕΠΙ θεμάτων καθημερινότητας η νεανική συντροφιά Λαρισαίων.
- Για τα λεφτά κάνω τα πάντα, μέχρι και πράγματα απαράδεκτα. Να, κάθε πρωί ξυπνάω και πάω δουλειά.
***
* - ΑΠ’ τον σκύλο μου έμαθα κάτι πολύ σοφό. Άμα συναντάς ντουβάρι, το κατουράς και φεύγεις.
***
* - ΕΧΩ μια απορία βρε παιδιά… Πώς κάναν σεξ παλιά, χωρίς αιρκοντίσιον;
***
* - ΤΟ σημαντικότερο στην αγορά αυτοκινήτου είναι να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Εγώ φερειπείν πήρα ένα που χάνει λάδια.
Ζ.

Μεταρρυθμίσεις
* ΚΑΙ ντελίβερι της κάλπης στο σπίτι θα προσφέρεται για όσους βαριούνται να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, αποκαλύπτει το Κουλούρι: Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τις Ευρωεκλογές, με τους ειδικούς να φοβούνται ποσοστό αποχής ρεκόρ καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών να δείχνει χαμηλότερο από ποτέ. Για το λόγο αυτό, και με την επιστολική ψήφο να μη δείχνει ότι απέδωσε τα αναμενόμενα, προσφέρεται μία νέα υπηρεσία για όσους βαριούνται να πάνε μέχρι τα εκλογικά κέντρα για να καταθέσουν την ψήφο τους.
Έτσι, οι ψηφοφόροι θα μπορούν, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω γνωστών πλατφορμών, να καλέσουν σπίτι τους την κάλπη και την εφορευτική επιτροπή ώστε να ψηφίσουν χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την εστία τους. Τέλος, διαψεύδονται οι φήμες πως ενδέχεται να δοθεί παράταση ενός μήνα στη διαδικασία ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.
***
* ΕΠΙΣΗΣ μετά την εμπειρία που αποκτήθηκε, αποφασίστηκε να προβλέπει πλέον το κράτος ημέρες άδειας στη δουλειά μετά από μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, καθότι ιστορικό χαμηλό χτύπησε η παραγωγικότητα σε όλη τη χώρα, με την κατάκτηση του «Conference» από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, αυτό συνέβη μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό, με την παραγωγικότητα την επομένη να αγγίζει και πάλι πολύ χαμηλές τιμές. Έτσι, για να προλάβει τέτοιες καταστάσεις, το κράτος αποφάσισε να θεσμοθετήσει ημέρες άδειας για τους υπαλλήλους, έπειτα από αντίστοιχες επιτυχίες.
Έτσι, μετά από κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, θα προβλέπεται μία ημέρα άδειας, μετά από κατάκτηση ευρωπαϊκού στο μπάσκετ 2 και στο ποδόσφαιρο 3, ενώ ημιαργία θα ακολουθεί την κατάκτηση του κυπέλλου.
Ζ.

Τον ψάρεψε
* Ο Λαρισαίος ετοιμάζεται για απόδραση το Σαββατοκύριακο με την παράνομη φιλενάδα του, αλλά η γυναίκα του αρχίζει να τον υποψιάζεται με την ιστορία που της λέει, διηγείται ο Ν. Γ.
- Ξέρεις, ο διευθυντής με κάλεσε για ψάρεμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Αντροπαρέα… Καταλαβαίνεις; Με καλεί για πρώτη φορά και σημαίνει πως είμαι κοντά στην προαγωγή που τόσο θέλαμε. Γι’ αυτό φτιάξε μου σε παρακαλώ τη βαλίτσα μου καθώς και την τσάντα με τα σύνεργα για το ψάρεμα…
- Ok..
- Α…Kαι σε παρακαλώ βάλε μου τις καινούριες πιτζάμες.
***
* ΤΟΥ τα ετοιμάζει εκείνη όλα, δίχως να μιλήσει.
Όταν αυτός επέστρεψε απ’ το Σαββατοκύριακο φανερά κουρασμένος, της εξηγούσε τα κατορθώματά τους για τις εξορμήσεις που έκαναν στη θάλασσα, τα αστεία που τους προέκυψαν αλλά και οι κίνδυνοι, τις επιτυχίες που είχαν, και στην τελική πόσο τους κούρασε η εξόρμηση αυτή. Και κάποια στιγμή τη ρώτησε.
- Τελικά όμως δεν μου έβαλες τις καινούργιες πιτζάμες που σου ζήτησα… Τις ξέχασες;
- Όχι βέβαια… Τις έβαλα. Ήταν στην τσάντα με τα σύνεργα για το ψάρεμα.
Ζ.

 

------

TSIARAS_MAMAK.jpg* Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός πάντα ευπρόσδεκτος στη Λάρισα.
Ζ.

 

ELLHNARADES_ODHGOI.jpg* ΔΥΟ διαβάσεις πεζών και οι δύο αδιάβατες λόγω παρκαρίσματος εξυπνάκηδων ελληναράδων οδηγών. Σιγά μωρέ τώρα, υπάρχει και τρίτη λίγο πιο κάτω… Ας περάσει από ‘κει όποιος θέλει…(Η φωτογραφία από τον Αγιόκαμπο το περασμένο Σαββατοκύριακο).
Ν.Γ.

 

KALOKAIRI.jpg* ΞΕΚΙΝΗΣΕ η «ζέστα» στη Λάρισα και τα πηγαδάκια
μεταφέρθηκαν δίπλα στα σιντριβάνια.

 

TRAKTER.jpg* ΣΕ παραλία της Λάρισας ο Κ. Μ. εντόπισε το μπλόκο στον καύσωνα.
(Και πήγαν κι όλοι μαζί παρεΐτσα…)
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass