ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2024 17:30
* ΠΑΙΖΕΙ μπάλα ο Θαν. Μαμάκος, ναι, όμως με τον Κώστα Χαλκιά δεν έχει καμιά τύχη. Βέβαια, φιλικό ήταν... Ζ. * ΠΑΙΖΕΙ μπάλα ο Θαν. Μαμάκος, ναι, όμως με τον Κώστα Χαλκιά δεν έχει καμιά τύχη. Βέβαια, φιλικό ήταν... Ζ.

Με εμπειρία
* ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ με την προαιώνια εμπειρία του κάμπου οι Λαρισαίοι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον πολυήμερο πρώιμο καύσωνα της ερχόμενης εβδομάδας, προπονημένοι από τις ζέστες των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, θα είναι δύσκολα τα πράγματα, χρειάζεται προσοχή και υπομονή.

***
* ΕΡΧΕΤΑΙ λέει καύσωνας από Αλγερία, ή από Τυνησία, μπορεί κι από Λιβύη. Αναποφάσιστος κι αυτός, δεν ήξερε από πού να πρωτοέρθει...
Ζ.

Αξιόπιστο
* ΠΑΡΑΜΟΝΗ εκλογών σήμερα, έφτασε πάλι η ώρα του λαού.
- Κάνα νέο; Κάνα νέο γκάλοπ;
- Δεν είν’ μακριά το σκοτάδι, κλείσε τα μάτια να το δεις.
Μόνο που αυτό, το αυριανό γκάλοπ της κάλπης που δεν βγάζει κυβέρνηση, θα είναι απολύτως αξιόπιστο, δεν θα χωρά αμφισβήτηση καμία.
***
* ΟΙ ενστάσεις ότι θα πρόκειται για ποσοστά επί των ψηφισάντων, με την αποχή να αναμένεται μεγάλη, δεν ευσταθούν, «Ας πήγαινες να ψηφίσεις...».
Κι επειδή θα είναι μια ζεστή Κυριακή, καλύτερα να πάει κάποιος πρώτα στην κάλπη κι ύστερα για μπάνιο, με την ησυχία του.
Ζ.

Γι’ αυτό...
* - ΠΑΠΠΟΥ, ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας σου;
Το στάνταρ ερώτημα τέθηκε και πάλι στον υπερήλικο Λαρισαίο.
-Μμμ... Να, πήγαινα πάντα στις εκλογές και ψήφιζα.
-Κι ήταν αυτό αρκετό;
-Επιπλέον έλεγα, ας βγει επιτέλους κάποιος να λύσει τα προβλήματά μας κι ας πεθάνω.
Ζ.

Με το VAR
* ΔΕΝ ήταν τελικά καρχαριάκι που εξόκειλε στα ρηχά. Με τη βοήθεια του VAR αποδείχθηκε ότι ήταν ζαργάνα μεγάλη στον Αγιόκαμπο, βοήθησε η μελέτη των ερασιτεχνικών βίντεο, ζαργάνες επίσης και στον Πλαταμώνα. Άστοχη η ανησυχία πως ήταν ένα καρχαριοειδή, με τον ενικό αυτό να δαγκώνει πιο πολύ.
Ζ.

Πουθενά...
* ΕΒΓΑΛΑΝ «amber alert» προχθές στην παρέα των Λαρισαίων.
Είχαν δει στους τελικούς του πρωταθλήματος εργαζομένων, παρόντες δημάρχους και αντιδημάρχους, στους τελικούς των παιδικών πρωταθλημάτων επίσης. Πουθενά όμως εκπροσώπηση της Περιφέρειας, έναν αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού έστω... (Μην έπαθε τίποτα ο άνθρωπος...).
Ζ.

Ο γιος του γιου
* ΜΕ χαμόγελο και με τρυφερότητα στο βλέμμα τον υποδέχθηκε το ακροατήριο χθες στην πλατεία ΑΤΑ, τον ομιλητή Αριστείδη Λαμπρούλη, έτσι φαινόταν στις φωτογραφίες που διανεμήθηκαν για την προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν ήταν και πολλοί, κοντά τρεις ντουζίνες, για συνοικιακή εκδήλωση επρόκειτο άλλωστε, και ο νεότερος ανάμεσά τους έδειχνε να είναι ο πατέρας του, ο βουλευτής του κόμματος Γ. Λαμπρούλης που καμάρωνε στην πρώτη σειρά. Ο γιος του γιου, ο εγγονός του αείμνηστου δημάρχου, ήδη έχει εκλεγεί πέρυσι, από το κόμμα, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, πριν κλείσει τα 25 του, πρώτος σε σταυρούς.
Ακολουθώντας την οικογενειακή πορεία, αταλάντευτα στο ΚΚΕ, και στα δημόσια αξιώματα. Επιπλέον, ο νεαρός το έχει σπουδάσει κιόλας το αντικείμενο, πτυχίο και μεταπτυχιακό Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον τη μελέτη της άσκησης δημόσιας πολιτικής», αναφέρει στο βιογραφικό του. Όπερ και ήδη πράττει...
Ζ.

Κι όμως...
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Νευρίασε περισσότερο μαζί μου επειδή δεν ήξερα γιατί ήταν νευριασμένη μαζί μου.
***
* - ΣΟΥ είχα πει ότι θα την κάνω να με παρακαλάει...
-Δηλαδή τι σου είπε;
-Έλα τώρα σε παρακαλώ...
***
* - ΑΣΕ ρε φίλε... Η γυναίκα μου έχει τρεις μέρες να μου μιλήσει.
- Τα μάτια σου 14. Δεν βρίσκονται εύκολα τέτοιες γυναίκες...
Ζ.

Ανίδεοι
* ΕΠΟΧΗ του tik tok και των κοινωνικών δικτύων, αλλά άμα δεν ξέρεις... Κι άντε επιλαμβάνεται ο διαφημιστής ο ειδικός σου κομπιουτεράς, άμα δεν έχουν όμως πολιτική κατάρτιση. Πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές μάλλον χάνουν, παρά κερδίζουν απ’ τα προεκλογικά τους βίντεο, που μπορεί ν’ αρέσουν στην οικογένεια και τους φίλους τους, όμως ο κόσμος συχνά γελάει. Με κατανόηση για το προεκλογικό τους άγχος. (Άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία δεν βάζει για να εκλεγεί, το ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν μπορεί να συμβεί, να πλασαριστούν εσωκομματικά επιδιώκουν και να αναδειχθούν κοινωνικά).
***
* ΚΙ είπε ο Λαρισαίος
- Γιατί μας λένε ψηφοφόρους; Μα διότι μας θέλουν για την ψήφο μας και για τους φόρους.
Ζ.

Ο δραπέτης
* ΚΙ όμως έγινε μπεστ σέλερ με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις αντιτύπων και αλλεπάλληλες εκδόσεις, το βιβλίο που έχει εκδώσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Ναι, ο Τρικαλινός δραπέτης και επικηρυγμένος καταζητούμενος επί δεκαετίες, ξέρει και να γράφει. Αυτοβιογραφικό, όπου περιγράφει με γλαφυρότητα την περιπέτεια της ζωής του και τοποθετείται για τη δική του ηθική και τη στάση ζωής του. Ένας παράνομος, με δυο-τρεις συλλήψεις την τελευταία τριακονταετία, καμιά διακοσαριά χρόνια συνολικά ποινές στην πλάτη του, με 8-9 χρόνια στη φυλακή, καμιά 25αριά ως φυγάδας, κυνηγημένος, επικηρυγμένος.
***
* ΕΝΑ βιβλίο, σχεδόν κινηματογραφικό, με κάμποση Λάρισα στο περιεχόμενο και Θεσσαλία αρκετή, με καταδιώξεις ένα σωρό στην ύπαιθρο και σε πόλεις, με αυτοκίνητα ή με τρεχαλητό. Με θαυμάσιο χειρισμό της πένας, βιβλίο περιπετειώδες, αλλά και με φιλοσοφικές σκέψεις και με δόσεις χιούμορ, ποιος το περίμενε από τον συγκεκριμένο. Που αυτοτρολάρεται ακόμη και στον τίτλο του βιβλίου: «Μια φυσιολογική ζωή».
***
* ΑΠΟ έναν βαρυποινίτη που κυκλοφορούσε πάντα με βαρύ οπλισμό, αλλά χωρίς να σκοτώσει ποτέ κανέναν, παρότι ενεπλάκη και σε ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία. Το ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν μπλέχτηκε σε υποθέσεις ναρκωτικών, με απάτες ή με τη νύχτα. Ληστείες μόνο τραπεζών το φόρτε του, αλλά και απαγωγές μεγαλοεπιχειρηματιών για λύτρα. Έχοντας στο ιστορικό του θεαματικές αποδράσεις από φυλακές, δύο απανωτές με ελικόπτερο μάλιστα, αυτές οι απίστευτες απ’ τον Κορυδαλλό.
***
* ΔΕΙΓΜΑ γραφής, ανάμεσα στη διαρκή περιπέτεια: ...ξύπνησε πρώιμα τ’ αγρίμι μέσα μου. Το κράταγα με μεγάλη δυσκολία σε τεχνητή καταστολή κι εκείνο έδειχνε κατανόηση. Μα σαν ξύπναγε, σήκωνε τον κόσμο στο ποδάρι. Αδυνατούσα να το κρύψω. Ήταν ορατό σε κάθε μου κίνηση. Στο βάδισμά μου, στο βλέμμα μου, στον λόγο μου. Ζητούσε επιτακτικά, εδώ και τώρα, το δικαίωμά του στην ελευθερία κι άντε να το σωπάσω. Τούτο το ζουλάπι δεν έλεγε να προσκυνήσει την αλυσίδα. Με κρατούσε σε συνεχή εγρήγορση, ψάχνοντας αδιάκοπα μια δίοδο διαφυγής. Να σκάψει, να κόψει κάγκελα, να βάλει φουρνέλο στα ντουβάρια, να φτιάξει μια σκάλα να ανεβεί στ’ άστρα...
Ζ.

Χαλαρωτικό
* ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Πώς τα πας;
- Δεν πάω καλά.
- Περίμενε, κι εγώ προς τα κει πάω.
***
* - ΕΚΑΝΑ χαλαρωτικό μασάζ με 5 ευρώ...
- Και τι σου κάνουν με 5 ευρώ;
- Σε βάζουν να ξαπλώσεις και σου λένε χαλάρωσε.
***
* - ΤΟ χειρουργείο με έκανε να δω τη ζωή με άλλο μάτι.
- Τι χειρουργείο έκανες;
- Καταρράκτη.
Ζ.

Dεν-Dέησαν...
* ΤΟ λάθος δεν ήταν βέβαια της Μπριζίτ Μακρόν που τόλμησε να αγγίξει το χέρι της βασίλισσας Καμίλα, αυτά είναι για κουρνιαχτό μονάχα.
«Μια «D-Da», ημέρα ντροπής για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», γράφει ο Κ.Π. για τις εκδηλώσεις στη ματωμένη παραλία Ομάχα, 80 χρόνια μετά: Τη θέση της Ρωσίας στους εορτασμούς της «D-Day» πήρε η Ουκρανία, η οποία προσέφερε μεραρχίες στο πλευρό του Χίτλερ. Οι φετινοί εορτασμοί για την απόβαση στη Νορμανδία και την αρχή του τέλους για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτελούν μια ημέρα ντροπής για τον Δυτικό Πολιτισμό.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει ξεσπαθώνοντας: Δεν κλήθηκε η Ρωσία με τους 25 εκατ. νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα και αντ’ αυτής προσκλήθηκε η Ουκρανία. Μια χώρα δηλαδή που πρόσφερε μεραρχίες στο πλευρό του Χίτλερ. Οι προφανείς δικαιολογίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι αστήρικτες και γελοίες.
Δεν μπορεί κάποιοι να ξαναγράφουν την Ιστορία επειδή οι συγκυριακές ανάγκες και οι σκοπιμότητες της εποχής δημιουργούν νέα δεδομένα. Αν ισχύει ο κανόνας της παραχάραξης της Ιστορίας, τότε ας μην πέσουν από τα σύννεφα οι «ευαίσθητες ψυχές» των Βρυξελλών με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής και την άνθηση της Ακροδεξιάς. Άλλωστε, αυτοί είναι ικανοί να καλέσουν τα «ορφανά του Χίτλερ» στην επόμενη «D-Day». Γιατί λοιπόν αυτοί να μην κάνουν πάρτι και στο Στρασβούργο; (Που ξεκίνησαν δηλαδή, όλοι είδαν ήδη τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ολλανδία).
Ζ.

Ανώφελη επανάληψη
* ΓΙΑ το δημοφιλές και στη Δύση «Βιβλίο του Τσαγιού» του Οκάκουρα Κακούζο, γραμμένο στα 1906, μιλούσε χθες ο Λαρισαίος στην παρέα: Η ιαπωνική μέθοδος εσωτερικής διακόσμησης διαφέρει από την ευρωπαϊκή, όπου βλέπουμε δεκάδες αντικείμενα συμμετρικά παραταγμένα πάνω στην μαρκίζα του τζακιού ή και αλλού. Στα δυτικά σπίτια ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με κάτι που σε μας φαντάζει ανώφελη επανάληψη. Το βρίσκουμε πολύ κουραστικό να κουβεντιάζουμε με έναν άνθρωπο που το πορτρέτο του μας κοιτάζει επίμονα πίσω από την πλάτη του. Αναρωτιόμαστε ποιος από τους δύο είναι αληθινός, αυτός που μας μιλάει ή εκείνος στον πίνακα, και νιώθουμε την παράξενη βεβαιότητα πως ο ένας από τους δύο είναι ψεύτικος...
- Ε καλά τώρα... Και ποιος έχει στη Λάρισα παρτίδες με τους Γιαπωνέζους;
- Δεν ρωτάς καλύτερα τον Γιάννη τον Κουκούτση, τον αντιδήμαρχο στον Πλατύκαμπο; Κάποιον θα ξέρει αυτός, που θα έχει και πορτρέτο στον τοίχο του.
Ζ.

Το ίδιο
* ΕΙΧΑΝ πιάσει την κουβεντούλα το ζευγάρι των μεσηλίκων Λαρισαίων.
- Και δεν μου λες γυναίκα, αν πεθάνω θα ξαναπαντρευτείς;
- Όχι βέβαια αγάπη μου, θα πάω να μείνω με την αδερφή μου. Εσύ, αν πεθάνω θα ξαναπαντρευτείς;
- Ούτε γω καλή μου. Κι εγώ με την αδερφή σου θα πάω να μείνω.
Ζ.

 

MPARGIOT.jpg

* ΚΑΙΡΟΣ που είναι, δεν συζητούν ιατρικά, για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ θα λένε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Τσιλιμίγκας με τον πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα.
Ζ.

 

PONTIOI.jpg

* ΜΕ νταούλια βγήκαν χθες στο κέντρο της Λάρισας τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών ν. Λάρισας «Το Ρόδαφνον», για να καλέσουν τον κόσμο στην αποψινή τους μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα γίνει πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γαιόπολις).

 

MORAS.jpg

* ΠΑΝΤΑ τον έχει μαζί του ο Βαγγέλης Μόρας, τον αδελφό του που χάθηκε τόσο νέος...
Ζ.

 

LATERNA.jpg

* ΛΑΤΕΡΝΑ... ζέστη και φιλότιμο, είναι ο τίτλος που ταιριάζει περισσότερο στον κ. Ζήση. Ταπεινά, και όχι... αθόρυβα, αλλά με ωραίους ήχους από το παρελθόν, προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο στο κέντρο της πόλης. Υπό δύσκολες συνθήκες, φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass