ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2021 18:00
* ΚΑΠΟΥ στην ορεινή Ελλάδα: άντε να αντισταθείς στην ευφυή πρό(σ)κληση. * ΚΑΠΟΥ στην ορεινή Ελλάδα: άντε να αντισταθείς στην ευφυή πρό(σ)κληση.

Ηχητικά
* ΣΤΑ απόνερα του καλοκαιριού και των διακοπών οι συζητήσεις των Λαρισαίων.
- Με ρωτούσε η γυναίκα μου γιατί κορνάρει το καράβι στο λιμάνι. Λογικά, της είπα, κάποιος το ‘χει κλείσει και δεν μπορεί να βγει...
***
* - ΜΟΥ ζήτησε η Σάντυ διακοπές στη Χαλκιδική αλλά είμαι άφραγκος.
- Και τι της είπες;
- Της μίλησα σαν Θεσσαλονικιός. Σάντυ Χαλκιδική δεν έχει.
***
* - ΜΕ πήρε, βρε σεις, ένας τηλέφωνο και μου ζήτησε ρεπό. Του το έδωσα, τι να έκανα, να του έλεγα ότι πήρε λάθος νούμερο; Αν ξαναπάρει θα του δώσω και άδεια.
Ζ.

Τα καλύτερα
* ΚΑΙ σχέδια έχουν οι Λαρισαίοι και επιφυλάξεις.
- Θα ψωνίσει κάποιος άραγε φέτος χειμερινά ρούχα;
***
* - ΤΑ καλύτερα λοκντάουν είναι αυτά που έρχονται. Η καλύτερη καραντίνα είναι αυτή που δεν έχουμε ζήσει ακόμα.
***
* - ΣΙΓΑ ΒΡΕ που μάθατε και τον τρόπο που δουλεύουν τα εμβόλια. Που έτσι και σας αλλάξει η γυναίκα σας το συρτάρι που βάζει τα σώβρακα, θα τα ψάχνετε μια βδομάδα.
Ζ.

Καμία
* - ΣΧΕΔΟΝ 3.000 γιατροί του ΕΣΥ ανεμβολίαστοι. Είναι ντροπή...
Τα λέει στα φόρα, δίχως να μασάει τα λόγια του, χωρίς υπεκφυγές ή υπονοούμενα, ο Κώστας Μπαργιώτας. Ο Λαρισαίος ορθοπαιδικός του ΓΝΛ «τα χώνει» στους αρνητές συναδέλφους του.
- Αν για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό μπορώ να συμφωνήσω για την έλλειψη καμπάνιας ενημέρωσης και να βρω κάποιες δικαιολογίες, για τους γιατρούς δεν υπάρχει καμιά. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο με πτυχίο Ιατρικής που να αποφεύγει να εμβολιαστεί και να επικαλείται έλλειψη ενημέρωσης ή άγνοια, το άκουσα κι αυτό από υπεύθυνα χείλη. Όποιος επικαλείται έλλειμμα γνώσης για τα εμβόλια, κακώς έχει άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.
Ζ.

Αντιθέτως
* ΑΛΛΑ κι ο Γιώργος Βασιλόπουλος, καθόλου διπλωματικά δεν μίλησε στο «Θεσσαλία tv»: «Δεν είναι φασιστική νοοτροπία η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, είναι χρέος και κοινωνικό καθήκον. Αντίθετα φασιστική είναι η νοοτροπία του αδιαφορώ ενώ είμαι λειτουργός υγείας, γιατρός, νοσηλευτής, τραυματιοφορέας, βοηθητικό προσωπικό στο ΕΣΥ, αδιαφορώ για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο και γίνομαι δυνητικά φορέας μετάδοσης της νόσου στους ασθενείς που πρέπει να υπηρετήσω και κοιτάζω μόνο την πάρτη μου».
***
* ΠΙΟ συγκαταβατικός με τους υπόλοιπους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής Αιματολογίας ενημερώνει άλλη μια φορά. «Δεν είπε κανείς ότι αν εμβολιαστείς δεν κολλάς, αλλά τότε έχεις 95% πιθανότητες να μην διασωληνωθείς σε ΜΕΘ και 80% πιθανότητες να μην χρειαστείς ούτε καν απλή κλίνη covid. Τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είναι καλαμπούρι».
Ζ.

Οι φωτογραφίες
* ΠΑΛΙ σήμερα στην πρώτη και στις μέσα σελίδες της εφημερίδας οι κορνίζες της επιτυχίας, οι γραμμές με τα «κεφαλάκια», τις φωτογραφίες Λαρισαίων μαθητών, νέων φοιτητών πλέον, οι οποίοι πέτυχαν τον στόχο τους στις Πανελλήνιες. Για την πληροφόρηση των γνωστών και φίλων, της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. Φυσικά η δημοσίευση των φωτογραφιών με τη σχολή εισαγωγής γίνεται με τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων και όπως πάντα εντελώς δωρεάν για όλους. (Επειδή κάποιοι μπερδεύονται).
Ζ.

Ελκυστικό
* ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην ΤΕΙ, της Λάρισας. Μέσα στον φετινό γενικό χαμό, με το νέο σύστημα εισαγωγής, που έπληξε κυρίως πανεπιστημιακά τμήματα της επαρχίας, που λες και τα χτύπησε το 112 και οδήγησε σε εκκένωσή τους, υπ’ αυτές τις συνθήκες, το ΤΨΣ έσκισε στις Πανελλήνιες. Καλύφθηκαν όλες οι θέσεις εισακτέων, ανέβηκε σε σχέση με πέρυσι η βάση εισαγωγής, προσέλκυσε πλήθος υποψηφίων από όλη τη χώρα, οι περισσότεροι επιτυχόντες είχαν τη σχολή στις τρεις πρώτες θέσεις του μηχανογραφικού τους.
«Θερμά συγχαρητήρια από το διδακτικό/ερευνητικό/διοικητικό/τεχνικό προσωπικό του ΤΨΣ σε όλους τους επιτυχόντες, στις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους. Ευχόμαστε σε όλους καλή πρόοδο με υγεία και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο τμήμα μας». Αμέσως απηύθυνε ευχές, χαρούμενος ο πρόεδρος του Τμήματος, ο Λαρισαίος καθηγητής Βασίλης Γερογιάννης.
Ζ.

Πέφτει
* ΜΕΣΑ στην αναστάτωση του προχθεσινού μπουρινιού, πολίτης τηλεφωνεί στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων και την καλεί να επέμβει σε πτώση δέντρου στην πλατεία ΑΤΑ.
Προσωπικό του Δήμου πηγαίνει στην πλατεία και αρχίζει να ψάχνει το δέντρο που έπεσε.
Ψάχνει από δω, ψάχνει από κει, πουθενά το δέντρο.
Τους βλέπει ο πολίτης, σπεύδει να τους υποδείξει το δέντρο- το οποίο όμως δεν είχε πέσει -και τους λέει: «Να αυτό είναι το δέντρο που φοβόμαστε ότι θα πέσει»!
Λ.Κ.

Οι αντεμβολιαστές
* ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να εμβολιαστούν ένας Άγγλος, ένας Γερμανός, ένας Αμερικανός και ένας Έλληνας.
Πάει πρώτα ο Άγγλος αρνούμενος πεισματικά:
- Δεν εμβολιάζομαι.
- Ξέρετε κύριε, αυτό το εμβόλιο είναι ειδικά για τους τζέντλεμεν.
-Ε! τότε εμβολιάστε με.
Πλησιάζει συνοφρυωμένος ο Γερμανός και με κοφτή φωνή λέει:
- Νάιν. Ποτέ! Δεν εμβολιάζομαι.
-Μα κύριε δεν έχετε δικαίωμα επιλογής, είναι διαταγή.
-Α δεν το ξερα. Με συγχωρείτε. Εμβολιάστε με αμέσως.
Ακολουθεί ο Αμερικανός έχοντας στη φαρέτρα του αρκετά επιχειρήματα κατά του εμβολιασμού.
-Δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστώ ό,τι και αν που πείτε.
-Όπως θέλετε κύριε. Αν και ο γείτονάς σας εμβολιάστηκε με προθυμία.
-Αλήθεια; ε τότε εμβολιάστε με.
Πάει και ο Έλληνας.
- Δεν δέχομαι κουβέντα. Ούτε καν να πλησιάσεις.
-Μα κύριε το εμβόλιο θα χορηγηθεί ειδικά στους τζέντλεμεν.
-Σκασίλα μου μεγάλη.
-Μα είναι διαταγή.
-Διαταγή; Τώρα είναι που δεν εμβολιάζομαι.
-Μα το έκανε και ο γείτονάς σας.
-Κακό του κεφαλιού του.
Μα τι άνθρωπος είσαστε; Δεν πιάνει κανένα επιχείρημα; Αλήθεια από πού είσαστε;
-Έλληνας είμαι.
- Ε! πέστε το τόση ώρα αγαπητέ μου. Οι Έλληνες εξαιρούνται του εμβολιασμού. Δεν το δικαιούστε!
-Τι; Δεν το δικαιούμαι; Με ποιο δικαίωμα;
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕ ΑΜΕΣΩΣ!

Αντεγκλήσεις
* ΔΙΑ ζώσης η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, με την αναθεωρημένη νομοθεσία να προβλέπει οι παριστάμενοι αιρετοί να είναι εμβολιασμένοι ή να διαθέτουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο για να συμμετέχουν. Ο περιφερειακός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία» Στάθης Ντούρος, αρνήθηκε να καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και αποχώρησε, αφού πρώτα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανταπάντησε ότι «ο καθένας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πρέπει να δείξει ότι είναι άνθρωπος και ότι αγαπά τον άνθρωπο… Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση της πανδημίας».
Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλη Πινακά, το 90% των περιφερειακών συμβούλων είναι εμβολιασμένο.
Γ.Ρ.

Χωρίς άντρα
* ΟΙ νεαρές Λαρισαίες συζητούσαν για το αδιέξοδο στο οποίο είχαν φτάσει.
- Θάρρος δίνω, χωριάτη ψάχνω.
***
* - ΚΑΤΑΝΤΙΑ για μια γυναίκα είναι να έχει καταλάβει τι είναι το οφσάιντ και να μην έχει άντρα για να το εκτιμήσει.
***
* - ΕΧΩ την εντύπωση πως δεν με θέλει.
- Πώς το κατάλαβες;
- Να, μου το έχει πει καμιά δεκαριά φορές.
Ζ.

Πάλι καλά
* ΣΥΝΕΠΕΣΕ με τις Βάσεις το ταξίδι Μητσοτάκη στην Αμερική να εγκαταστήσει την κόρη του για σπουδές, δεν το πρόσεξαν οι επικοινωνιολόγοι, λογικό ν’ αρχίσει το «λαναρείο» και στη Λάρισα.
- Όσοι πέρασαν συγχαρητήρια, όσοι δεν πέρασαν υπάρχει και το Yale, παρηγορεί ο Τ. Ζ.
***
* ΕΝΩ ο Α. Μ. συγχαίρει.
- Ένα μεγάλο μπράβο που επιτέλους μπήκε και το Yale University στα μηχανογραφικά. Κρίμα που δεν ήταν διαθέσιμο και όταν δίναμε και εμείς Πανελλήνιες.
Εν συνεχεία παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του αμερικανικού πανεπιστημίου, για τυχόν ενδιαφερόμενους, προσθέτοντας ότι τα προπτυχιακά δίδακτρα στο Yale είναι μόλις 55.500 δολάρια τον χρόνο.
Ζ.

Και η αντιπολίτευση
* ΥΠΕΡ του εμβολιασμού, χωρίς αστερίσκους και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έδεσαν και φίμωσαν και τον Π. Πολάκη, να πάψει πλέον να μιλάει, επιστημονικά. Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, στον γενικό πληθυσμό όμως, διότι μπορεί να φέρει λένε το αντίθετο αποτέλεσμα, στις ειδικές ομάδες όμως, όπως οι υγειονομικοί αναφανδόν υπέρ της υποχρέωσής τους να εμβολιαστούν. Κι όσοι δεν το κάνουν να απομακρυνθούν, το λέει κι η αντιπολίτευση. Η οποία, ως αντιπολίτευση, διαφωνεί με την αναστολή εργασίας και τη διακοπή μισθοδοσίας, αντιπροτείνοντας μετακίνηση των αρνητών σε άλλες θέσεις εκτός της πρώτης γραμμής. Μα αν εφαρμοστεί αυτό θα ξε-εμβολιαστούν και πολλοί απ’ τους υπόλοιπους.
***
* «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ όμως πίσω από την αυταρχική πρακτική της κυβέρνησης που προδίδει την αποτυχία της», στην Κουμουνδούρου βλέπουν λέει και επισημαίνουν «και την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, για να προωθήσει τη στρατηγική της αποψίλωσης του ΕΣΥ με απολύσεις υγειονομικών και διαμοιρασμό των ιματίων της Υγείας μέσω της απαξίωσης των δομών». Όπως θυμίζουν «βασικός πυλώνας του προγράμματος της ΝΔ είναι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε όλη τη χώρα». (Επομένως οι αρνητές κάνουν κι άλλο κακό. Λειτουργούν ως δούρειος ίππος. Εν τέλει βοηθούν την κυβέρνηση την οποία πολεμούν).
Ζ.

Συμβουλές
* ΤΟ φιλοσοφούσαν πάλι χθες στον καφέ οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Την καλύτερη συμβουλή τη δίνει ο κουρέας: Σήκωσε ψηλά το κεφάλι.
***
* - ΝΑ φοράς την εξυπνάδα σου σαν το ρολόι κάτω από το μανίκι. Με μια απλή κίνηση θα φανεί.
***
* - ΤΕΛΙΚΑ οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί. Οι καλοί γίνονται κρασί, οι κακοί γίνονται ξύδι.
Ζ.

Παραινέσεις
* ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ο μητροπολίτης Δημητριάδος, να συμβουλεύσει ξανά δημοσίως τους ιερείς του, συνακόλουθα και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, προτρέποντας σε εμβολιασμό εκείνους που έχουν καθυστερήσει ή διστάζουν ακόμα.
«Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας», πάντα με ωραίο τρόπο ο κ. Ιγνάτιος, διόλου δεσποτικός. Κάνοντας ειδική αναφορά στην απώλεια δύο ιερέων της Μητρόπολης από κορονοϊό, τονίζει πως «τα εμβόλια πλέον δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης και συνωμοσιακής θεωρίας».
***
* ΚΑΙ ο ιεράρχης προσθέτει: «Το ενδεχόμενο παρενεργειών από τον εμβολιασμό δεν μπορεί να σταθμιστεί με το αυξημένο ενδεχόμενο νόσησης και θανάτου. Με τον εμβολιασμό προστατεύουμε τον εαυτό μας και αναμφίβολα συμβάλλουμε στο κοινό καλό». (Ξεκάθαρες παραινέσεις προς τους ιερείς που προφανώς ισχύουν και για τους πιστούς).
Ζ.

Διά πάσαν νόσο…
* ΤΩΡΑ με τα εμβόλια, που όλοι το παίζουν ειδικοί, ο άνεργος Λαρισαίος επηρεάστηκε και σκέφτηκε να κάνει την κρίση ευκαιρία, είπε ν’ ανοίξει μια κλινική, μπας και κονομήσει. Βάζει και μια μεγάλη πινακίδα απ’ έξω. «Θεραπευτείτε για τα πάντα με 50 ευρώ. Αν δεν θεραπευτείτε, σας επιστρέφουμε αμέσως 100 ευρώ».
Περνώντας απ’ έξω ένας γιατρός, εκτός που θύμωσε, νόμισε ότι είναι καλή ευκαιρία να βγάλει ένα κατοστάρικο. Οπότε πάει επίσκεψη.
-Από τι πάσχετε;
-Έχω χάσει την αίσθηση της γεύσης.
-Μάλιστα, απλό. Αδελφή, φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.
-Μμμμ, φτου. Αυτό δεν είναι φάρμακο. Είναι πετρέλαιο.
-Ακριβώς. Μπράβο. Η γεύση σας επέστρεψε. Τα 50 ευρώ παρακαλώ.
***
* Ο δήθεν ασθενής γιατρός, φεύγει πολύ θυμωμένος, αλλά δεν το βάζει κάτω. Επιστρέφει σε μερικές μέρες αποφασισμένος να πάρει πίσω τα χρήματά του.
-Σήμερα έχασα τη μνήμη μου. Δεν θυμάμαι πια τίποτα.
-Μην ανησυχείτε. Αδελφή, φέρτε παρακαλώ το φάρμακο Νο 22 και ρίξτε 3 σταγόνες στο στόμα του ασθενούς.
- Μα αυτό είναι πετρέλαιο, το δήθεν φάρμακο είναι για τη θεραπεία της γεύσης.
- Είδατε; Η μνήμη σας επανήλθε. Τα 50 ευρώ παρακαλώ.
***
* ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ ο γιατρός, το σκέφτεται καλά, αποφασίζει να ξαναπάει και να είναι πολύ προσεκτικός στο τι θα πει.
-Η όρασή μου έχει αδυνατίσει πολύ. Μπορείτε να κάνετε κάτι;
-Δυστυχώς, κύριε, κρίμα. Δεν έχουμε φάρμακο γι’ αυτό. Παρακαλώ, όπως ορίζει ο κανόνας μας, πάρτε αυτό το κατοστάρικο.
-Μα... Αυτό είναι πενηντάρικο...
-Συγχαρητήρια... Η όρασή σας επανήλθε. Τα 50 ευρώ παρακαλώ…
Ζ.

 

KERAMIDIA_CIU.jpg

*O κλαριντζής στη στέγη; Μπορεί να απαγόρεψαν τα πανηγύρια, ο Ν. Χ. όμως είχε άλλη ιδέα.
Ζ.

 

MPOMPONIERES_CIU.jpg

*ΝΕΟΥ τύπου μπομπονιέρες γάμου, προσαρμοσμένες στην περίεργη ατμόσφαιρα της εποχής.
Ι. Μ.

 

MPOYRGKA_CIU.jpg

* ΕΙΧΕ κάνα δεκάλεπτο που τις ρωτούσε για τα παθήματα του λαού τους. Μέχρι που ήρθε ο μπάρμαν και του είπε ότι είναι ομπρέλες.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass