ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2021 18:08
* ΕΠΙΔΡΟΜΗ αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην ακτή Παπακώστα, του Δήμου Αγιάς. Εχουν κλείσει την παραλία. Η συγκεκριμένη ακτή είναι ελεύθερη περιοχή παραμονής αυτοκινούμενων τροχόσπιτων ή όχι;  Διότι αυτού του είδους τα οχήματα έχουν συγκεκριμένους κανόνες σε όλη την Ευρώπη για τους χώρους όπου επιτρέπεται να παραμείνουν. Λ.Κ. * ΕΠΙΔΡΟΜΗ αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην ακτή Παπακώστα, του Δήμου Αγιάς. Εχουν κλείσει την παραλία. Η συγκεκριμένη ακτή είναι ελεύθερη περιοχή παραμονής αυτοκινούμενων τροχόσπιτων ή όχι; Διότι αυτού του είδους τα οχήματα έχουν συγκεκριμένους κανόνες σε όλη την Ευρώπη για τους χώρους όπου επιτρέπεται να παραμείνουν. Λ.Κ.

Με ένταση


* ΜΠΟΥΡΙΝΙΑΣΕ ξαφνικά ο καιρός χθες το απόγευμα, ξεγελώντας ακόμη και τις προγνώσεις. Όσοι είχαν κάνει κάτι κακό θα σκέφτηκαν ότι μπορεί να στρεφόταν εναντίον τους, έτσι απροσδόκητα που προέκυψε. Σκοτείνιασε ο ουρανός, αέρας δυνατός, να φοβάσαι ακόμα και μέσα στα τσιμέντα, βροχή κατόπιν μπόρα καλοκαιρινή, καταιγίδα, δρόσισε ο τόπος. Όχι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο εν τέλει.
Ζ.

Προετοιμασίες
* ΑΣΤΕΙΑ αστεία, οι Λαρισαίοι άρχισαν τις προετοιμασίες.
- Μου ήρθε μήνυμα «Το 13033 σας εύχεται Καλό Χειμώνα».
***
* - ΝΑ σας πω βρε παιδιά...Θυμάστε τι στέλναμε στο 13033 γιατί πλησιάζει ο καιρός και αγχώνομαι.
***
* -ΩΧ ωχωχ...
-Τι έπαθες;
-Τίποτα, απλώς σηκώθηκα απ’ τον καναπέ.
Ζ.

Τι γιατρός...
* ΕΧΟΥΝ αγριέψει και οι μέχρι τώρα ήρεμοι. «Άντε, άμα είσαι τραπεζικός, άντε αν δουλεύεις στον Οργανισμό Λιμένος, να σε βάλουν σε αναστολή αν παραμένεις ανεμβολίαστος ή να σου ζητούν συνεχή τεστ. Υγειονομικός όμως; Να δουλεύεις σε νοσοκομείο, πάνω από ασθενείς, εδώ δεν έχει αστεία. Μια προθεσμία να εμβολιαστείς κι αν όχι, τότε σπίτι σου». Πολύ ενοχλημένος γνωστός Λαρισαίος πανεπιστημιακός. Και δεν είναι ο μόνος.
***
* - ΠΟΙΟΝ ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη όταν θίγεις το κοινωνικό σύνολο; Τι γιατρός είσαι όταν δεν δέχεσαι αυτό που λέει η Ιατρική Επιστήμη, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα; Πάντως όχι γιατρός σε νοσοκομείο.
-Ναι αλλά θα κινδυνέψει το σύστημα υγείας με τις αναστολές.
- Μπορούν να καλυφθούν τα κενά όσων επιμείνουν τελικά, με υπερωρίες αυτοθυσίας από τους υπόλοιπους και πρόσθετες προσλήψεις. Δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία επειδή κάποιοι λίγοι έχουν πεισμώσει.
Ζ.

Αντιφάσεις
* - ΓΙΑ τον κορονοϊό στα 60 είσαι ηλικιωμένος και στις ευπαθείς ομάδες. Για τη σύνταξη, στα 60 είσαι σε άριστη κατάσταση και με επαγγελματικό μέλλον. (Πλήθος αντιφάσεων διαπιστώνουν οι Λαρισαίοι).
***
* Ο Τ. Ζ. αναρωτιέται: Δηλαδή ένας εμβολιασμένος δεν μπορεί να πάει με έναν ανεμβολίαστο για καφέ, που δεν θα πιούν κι απ’ το ίδιο φλυτζάνι, αλλά μπορούν να πάνε μαζί στην εκκλησία και να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα; Πώς θα το λύσει η επιστήμη αυτό;
***
* - ΕΠΙΣΗΣ, ο ανεμβολίαστος σερβιτόρος θα μπορεί να μπαίνει στο λεωφορείο, στο τρένο, να σερβίρει τους πελάτες στο μαγαζί του, αλλά δεν θα μπορεί να κάτσει ως πελάτης;
Ζ.

Ανορθόδοξες
* ΣΑΝ να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, να και πόλεμος στα νοσοκομεία. Και σ’ αυτά της Λάρισας. Πόλεμος εμφύλιος. Μεταξύ ανεμβολίαστων υγειονομικών και κυβέρνησης που κραδαίνει την απειλή της αναστολής εργασίας για τους αρνητές. Τους οποίους υποστηρίζουν και κάποιοι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους, επιμένοντας στη μέθοδο της πειθούς και της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. (Το ανάγκα και θεοί πείθονται, δεν τους κάνει, μήτε το κι ο άγιος φοβέρα θέλει).
***
* ΚΙ ενώ σχεδιάζονται πλάνα, με αναδιάταξη δυνάμεων ώστε να καλυφθούν όσο γίνεται τα κενά που θα προκύψουν με τον παραμερισμό από την εργασία όσων επιμένουν, την ίδια στιγμή προαναγγέλλονται και ανορθόδοξες ενέργειες. Πόλεμος σκληρός και το πιο ανησυχητικό είναι οι παράπλευρες απώλειες που θα προκύψουν μεταξύ των αμάχων, των ασθενών δηλαδή.
Απίστευτο κι όμως εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν θα καταθέσουν λέει τα πιστοποιητικά τους κι έτσι θα συμπεριληφθούν κι εκείνοι στους ανεμβολίαστους που θα εξοβελιστούν. Άλλοι πάλι, επίσης εμβολιασμένοι, ζητούν αναρρωτικές άδειες ώστε να επιβαρύνουν με την απουσία τους τη λειτουργία του συστήματος καθώς η απουσία τους θα προστεθεί σε όσους βρεθούν σε αναστολή. Κι άλλα κι άλλα...
Ζ.

Ζευγάρια
* ΕΙΠΕ ο Λαρισαίος στη γυναίκα του ότι θα πήγαινε ταξίδι για δουλειά και πήγε στο εξοχικό τους με τη φιλενάδα του. Εκεί συνάντησε τη γυναίκα του με τον εραστή της. (Μικρός που ‘ναι ο κόσμος).
***
* -ΚΟΙΤΑ να δεις, οι φακές που έφτιαξες δεν τρώγονται με τίποτε.
-Φοριούνται όμως. Αν στις φέρω καπέλο.
***
* - Η άλλη ήθελε να κάνουμε σεξ τις μέρες των διακοπών. Κάτσε κοπέλα μου, να ξεκουραστούμε ήρθαμε...
Ζ.

Στην αναμονή
* ΠΛΗΡΕΙΣ στον ΣΥΡΙΖΑ; Διώχνουν κόσμο πια; Όχι κι έτσι ακριβώς, όμως εμφανίζονται στοιχειωδώς επιλεκτικοί, δεν δείχνουν «μπάτε σκύλοι αλέστε...». Στην πραγματικότητα απλώς εφαρμόζουν το καταστατικό τους. Για να γίνει κάποιος μέλος του κόμματος κάνει αίτηση ηλεκτρονικά στη σχετική πλατφόρμα. Πρέπει όμως να γίνει κατόπιν δεκτός και από την αντίστοιχη τοπική οργάνωση μελών. Αν υπάρξουν ενστάσεις για τον βίο και την πολιτεία του... (Δεν είναι μόνο χριστιανικό το «Τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν»).
***
* ΕΓΙΝΕ μια συζήτηση λοιπόν προσφάτως στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας για το αν προσχώρησε στο κόμμα ο Αστ. Γερογιάννης, σκηνοθέτης, με καταγωγή από το Συκούριο και θητεία σε αθηναϊκά κανάλια. Ο οποίος μόλις προ εξαμήνου είχε παραιτηθεί από το περίφημο Μητρώο στελεχών της ΝΔ διαμαρτυρόμενος για «τους χειρισμούς της υπουργού Λ. Μενδώνη ως προς τα θέματα διαφάνειας και ευθιξίας που όφειλε να έχει κατά την επιλογή καλλιτεχνών που υπηρετούν το Θέατρο και τον Κινηματογράφο». Κάποιοι κακεντρεχείς είπαν ότι δεν του δόθηκε δουλειά και θέση αλλά αυτά, ως αναπόδεικτα, δεν μετράνε.
***
* Ο σκηνοθέτης δημοσιοποίησε την προσχώρησή του, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί. Τον κρατούν στην αίθουσα αναμονής. Κάποιοι αναφέρονται στην πολιτική «περιοδεία» του Αστ. Γερογιάννη, κατά το παρελθόν, σε κόμματα και παρατάξεις ευρέος φάσματος. Ο γραμματέας Βασ. Ζωγράφος απέφυγε να τον συναντήσει και πιθανότατα δεν ήταν τυχαίο. Άλλωστε περιμένουν να τοποθετηθεί για την εγγραφή η οργάνωση Δήμου Τεμπών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Έχει διαφορά
* ΕΠΕΜΕΙΝΕ στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ο δήμαρχος της Λάρισας στη συνάντησή του με την επιτροπή των αρνητών υγειονομικών του Πανεπιστημιακού. Υγειονομικός ο ίδιος, ο Απ. Καλογιάννης προσπάθησε να τους πείσει. Παράλληλα όμως συντάχθηκε μαζί τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια πειθούς και επιστημονικής ενημέρωσης, λες και τι παραπάνω θα μάθουν άνθρωποι που ζουν μέσα στο νοσοκομείο ανάμεσα στους επιστήμονες καθημερινά, ενώ τάχθηκε κατά τον τιμωρητικών μέτρων. «Και με τον αστυφύλαξ ο δήμαρχος και με τον χωροφύλαξ», σχολίαζε Λαρισαίος διαβάζοντας χθες τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
***
* ΣΤΗΝ ίδια σελίδα της εφημερίδας και η αντίστοιχη τοποθέτηση του Τρικαλινού δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ. «Αδιανόητο να συνεχίζουν κάποιοι να βρίσκουν προφάσεις για να μην εμβολιαστούν», ξεκάθαρος ο Δημ. Παπαστεργίου, δίχως ήξεις αφίξεις. Και τα είπε με την υπογραφή της αναστολής εργασίας και διακοπής μισθοδοσίας για 12 εργαζόμενους σε ευαίσθητες δομές του Δήμου Τρικάλων, σε ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ. Εφάρμοσε τον νόμο δίχως περιστροφές. (Για έλλειψη ευαισθησίας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Αρκεί και μόνο η στάση του υπέρ της εκδήλωσης με την προσφυγοπούλα κούκλα Αμάλ, που προκάλεσε τη γνωστή αναταραχή στην περιοχή του).
Ζ.

Φόλες
* ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ με τους ασυνείδητους που έριξαν φόλες και θανάτωσαν τρία δεσποζόμενα σκυλιά εμφανίζονται οι κάτοικοι στο Νέο Περιβόλι. Όπως καταγγέλλουν στη στήλη, άγνωστοι δράστες έριξαν φόλες στην πλατεία του χωριού, αδιαφορώντας εάν έρχονταν σε επαφή με αυτές μικρά παιδιά που παίζουν στον χώρο. Κάποιοι προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα συμπαθή τετράποδα στο μέλλον, με κάθε τρόπο.
Γ.Ρ.

Τοις μετρητοίς
* ΠΟΛΥ τοις μετρητοίς τα έπαιρνε ο Λαρισαίος κι όλο μπερδευόταν.
- Με κάλεσαν στη γιορτή της σαρδέλας. Τι δώρο, βρε σεις, παίρνει κάποιος σε μια σαρδέλα;
***
*- ΜΕ πονάει το πόδι μου που χτύπησα, τι να κάνω;
- Βάλε πάγο.
- Ωραία ιδέα, φέρνω το ουίσκι.
***
*- ΦΙΛΟΥΣ καρδιακούς έχεις;
- Μπα... Έναν με πέτρα στα νεφρά έχω κι έναν άλλο με ζάχαρο.
Ζ.

Το ίδιο είναι;
* «ΒΑΣΙΚΟΙ πόλοι για τη Διαδρομή Πολιτισμού Τουρισμού θεωρούνται τα αρχαία θέατρα, οι νεολιθικοί οικισμοί, το σπήλαιο Θεόπετρας και οι Μονές των Μετεώρων όπως περιγράφονται παρακάτω...». Ο Λαρισαίος έχει τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα αρχαία θέατρα της ευρύτερης περιοχής στο ενημερωτικό δελτίο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Αυτή η ισότιμη αναφορά, κρίσιμη καθώς σχετίζεται και με τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στα μνημεία και τον σχεδιασμό των πολιτιστικών διαδρομών στη Θεσσαλία, η ουδέτερη περιγραφή απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.
***
* ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η εν λόγω αναφορά:
Το θέατρο των Φθιωτιδών Θηβών, η ανασκαφή του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, βρίσκεται ανατολικά του σημερινού χωριού Μικροθήβες. Η έρευνα στον χώρο του θεάτρου δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν γίνει αναστηλωτικές επεμβάσεις. Το γεγονός ότι το μνημείο έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από ντόπιο ηφαιστειακό λίθο, ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό το οποίο δεν έχει υποστεί λιθοθηρία, ενδείκνυται για τη μελλοντική αναστήλωση και εν συνεχεία χρήση του μνημείου, ως θεάτρου.
Το Θέατρο Δημητριάδας βρίσκεται μέσα στα όρια των τειχών της αρχαίας Δημητριάδος, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου. Παρά την εκτεταμένη λιθοθηρία, είναι σημαντικό το γεγονός ότι το μνημείο διασώζει την τριμερή διαίρεση των ελληνιστικών θεάτρων: το σκηνικό οικοδόμημα, την ορχήστρα και το κοίλο με το επιθέατρο.
Τα Α’ και Β’ Αρχαία Θέατρα Λάρισας βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης της Λάρισας, κάτι που έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην προσβασιμότητα σε αυτά και στην ποιότητα και ποσότητα των εξυπηρετήσεων για τους επισκέπτες τους. Με τις εργασίες των τελευταίων ετών η εικόνα του μνημείου έχει φανερωθεί. Πρόκειται για ένα τεράστιο μαρμαροδομημένο μνημείο που χρειάζεται πολλές εργασίες για να αποκαλυφθεί πλήρως. (Έτσι λοιπόν βλέπουν την εικόνα οι τεχνοκράτες που διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ).
***
* Η ένσταση αυτονόητη: «Δηλαδή “ευτυχώς” που στις Μικροθήβες η κατασκευή ήταν με τις πέτρες της περιοχής που κανένας δεν νοιάστηκε καν να τις κλέψει, το δε Α’ της Λάρισας είναι «ένα τεράστιο μαρμαροδομημένο», προσοχή: όχι καλλιμάρμαρο, περιγραφή και ηχητικά ακόμη αρνητική, που λίγο πολύ εμφανίζεται και μη πλήρως αποκαλυμμένο. Άλλο η αποκατάσταση βεβαίως...
Ακόμα και το λειτουργικό και ήδη αναδειγμένο Β’ Αρχαίο Θέατρο τίθεται σε ίση μοίρα με το Θέατρο Δημητριάδος με την πολύ λιγότερη διάσωση του κοίλου αλλά και των Μικροθηβών, που είναι ζήτημα αν διακρίνεται καν σε φωτογραφία». (Κι αν στο ΕΣΠΑ πορεύονται έτσι, από τον Δήμο της Λάρισας οφείλουν να τους ταρακουνήσουν λιγάκι).
Ζ.

Πολύ προσεκτικός
* - ΒΓΗΚΕΣ χθες;
- Ναι, πήγα για ποτάκι.
Οι νεαροί Λαρισαίοι φίλοι έκαναν τον απολογισμό της προηγούμενης βραδιάς.
- Καμιά γυναίκα χτύπησες;
- Όχι βέβαια. Ξέρεις ότι οδηγώ πολύ προσεκτικά όταν πίνω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass