ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2021 18:05
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να το παλεύουν οι κυβερνητικοί, ωστόσο μάλλον στον αέρα πάνε οι γροθιές. Ζ. *ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να το παλεύουν οι κυβερνητικοί, ωστόσο μάλλον στον αέρα πάνε οι γροθιές. Ζ.

Σύμπτωση;


*- ΦΕΥΓΟΥΝ οι τουρίστες έρχονται τα μέτρα. Κάτι σαν τη μάνα μας που έλεγε «περίμενε να φύγουν οι καλεσμένοι και θα τα πούμε». (Πώς αλλιώς να το συνδυάσουν οι Λαρισαίοι...).
- Μήπως να πάμε στα αεροδρόμια να παρακαλάμε τους τουρίστες να μην φύγουν;
Ζ.

Παράξενο
*- ΔΥΣΚΟΛΟ καλοκαίρι, παράξενο...
Οι επαγγελματίες της Λάρισας δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση. Ο κόσμος έχει γυρίσει, νωρίτερα φέτος, ούτε στα βουνά έμεινε πολύ μα ούτε και στις κοντινές θάλασσες βρίσκεται. Ούτε το καλοκαίρι είχε πάει δηλαδή, κυρίως ημερήσιες εκδρομές, πηγαινέλα κι όχι παραθέριση.
Ωστόσο στην αγορά της Λάρισας δεν έχει κίνηση. Κι όχι μόνο στα εμπορικά, και οι άλλοι επαγγελματίες στριμωγμένοι.
- Δεν υπάρχουν λεφτά, περισσεύει η ανασφάλεια, ποιος ξέρει...
***
*Ο Λαρισαίος ψαράς υποστηρίζει ότι είναι το χειρότερο καλοκαίρι, στα τριάντα χρόνια που έχει το μαγαζί. Ούτε κόσμος, ούτε τζίρος, μήτε και ψάρια φέτος. Ούτε καν ο γαύρος δεν ήταν άφθονος. Μαζί με όλα τα άλλα, οι παρατεταμένοι καύσωνες, μείωσαν και την παραγωγή της θάλασσας.
- Και τι έτρωγε ο κόσμος;
- Ξέρω γω; Φρούτα και λαχανικά...
- Άρα δούλεψε ο μανάβης...
- Μπα, κι αυτός δίπλα παραπονιέται επίσης.
- Κι από πού ψώνιζαν, απ’ τον δρόμο;
- Τι; Κεράσια με πέντε ευρώ; Ούτε απ’ αυτά είχε φέτος. (Παραδίπλα ο ‘’Ξηροί Καρποί’’ επίσης αναδουλειές και τα ίδια παράπονα κι απορίες).
Ζ.

Μόλις 21
*ΔΕΝ ήταν και τόσο αισιόδοξη η επισήμανση του Λαρισαίου μέσα στον γενικό χαμό και τα αλλεπάλληλα πλήγματα από νέες, πρωτόγνωρες καταστάσεις.
- Ο αιώνας μας είναι ακόμη νέος, πολύ νέος κι άπραγος, μόλις 21 ετών. Έχει ακόμα να μάθει... Και να πάθει.
Ζ.

Δεν θα προλαβαίνει
*ΑΡΧΙΖΟΥΝ και στριμώχνουν τα πράγματα, πρέπει να βάλουν μια σειρά μερικοί, δεν θα τους βγαίνουν πια κι οι ημερομηνίες. Τυχόν ανεμβολίαστος Λαρισαίος, μιας κάποιας ηλικίας, άρτι ενηλικιωθείς μεσήλικας, ήτοι εξηντάρης που αμέλησε ως τώρα, πρέπει να προλάβει να κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Θα φτάσει Νοέμβριος κι έχει να κάνει και το αντιγριπικό εμβόλιο τότε, θα του συστήσουν μάλλον να κάνει και εκείνο για προστασία από τον πνευμονιόκοκκο καθώς προοιωνίζονται δύσκολα τα πράγματα τον χειμώνα. Πότε να προλάβει να τα συνδυάσει όλα, δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες. Πού να γρατσουνιστεί κιόλας καμιά μέρα και να χρειαστεί να κάνει και το αντιτετανικό εμβόλιο...
Ζ.

Ασιδέρωτα
*EIXAN μπροστά τους ξανά το βασικό τους πρόβλημα οι Λαρισαίοι φοιτητές καθώς μαζεύτηκαν σπίτια τους προετοιμαζόμενοι για την Εξεταστική.
- Πρέπει να πάρω δεύτερη σιδερώστρα. Στην πρώτη έχω τα ασιδέρωτα.
***
*-ΤΟ πιο ψηλό βουνό στην Ελλάδα είναι ο Όλυμπος. Το δεύτερο πιο ψηλό βουνό σήμερα είναι η στοίβα με τα ασιδέρωτά μου.
***
*- ΟΤΑΝ έχετε νεύρα να σιδερώνετε. Πάλι νεύρα θα έχετε, αλλά και σιδερωμένα ρούχα.
Ζ.

Οι μετανάστες
*ΜΕ τον δοξασμένο από τους Πανέλληνες Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεκινά το πρωτοσέλιδό του χθες στην ‘’Καθημερινή’’ ο διευθυντής της Αλ. Παπαχελάς και συνεχίζει: «... Ούτε μπορώ να αγνοήσω τις οικογένειες μεταναστών που τρέχουν με τα παιδιά τους σε αγώνες στίβου ή άλλων αθλημάτων σε όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά μιλούν ελληνικά άψογα και στα πρόσωπά τους βλέπεις τη δίψα για διακρίσεις και ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε πολλά επιτυχημένα παραδείγματα που δείχνουν ότι η χώρα μας μπορεί να αντλήσει δύναμη και ελπίδα από ένα κομμάτι τουλάχιστον των μεταναστών. Φάνηκε άλλωστε και στη δεκαετία του 1990, όταν περάσαμε τη φάση του φόβου και είδαμε στην πράξη πόσο καλά εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία χιλιάδες μετανάστες από την Αλβανία. Είμαστε μια ράτσα που ξέρει να αφομοιώνει τα θετικά στοιχεία και να κερδίζει εντασσόμενη σε ξένες κοινωνίες. Η ιστορία μας μέσα στους αιώνες έχει αποδείξει και τα δύο». (Στην ‘’Καθημερινή’’, έτσι;)
***
*ΚΙ αφού επανέρχεται στον Αντετοκούνμπο και την αναγνώρισή του, το προχωράει στα άκρα: «Αναρωτιέμαι αν θα ήταν τόσο οικουμενικά αποδεκτός κάποιος άλλος Γιάννης, που θα προσπαθούσε να γίνει δημοτικός σύμβουλος ή, γιατί όχι, και πρωθυπουργός».
Ζ.

Μικρή Αγγελία
*ΖΗΤΕΙΤΑΙ όμορφη νησιώτισσα, με σπίτι δίπλα στη θάλασσα να μου δείξει τα αξιοθέατα του νησιού κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Αν η οικογένειά της διαθέτει ταβέρνα ή κάποιο άλλο κατάστημα για φαγητό, αυτό θα εκτιμηθεί ως επιπλέον προσόν. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.
Ζ.

Κορονοϊόπληκτος
ΜΕ δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου Γιώργος Σακούτσιος έκανε γνωστό χθες πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αν και είναι πλήρως εμβολιασμένος, ενώ τηρούσε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. «Θεωρώ, υποχρέωσή μου να ενημερώσω όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες 48 ώρες κυρίως. Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Είμαι καλά, όπως και οι οικείοι μου. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...».
Γ.Ρ.

Εκεί τελείωσαν
*ΓΕΙΤΟΝΑΣ στο Αρχαίο Θέατρο ο Αλ. Γκ. από μικρό παιδί το αντικρίζει καθημερινά, μπαΐλντισε περιμένοντας και περιμένοντας να τελειώσει η αποκατάστασή του, κάποιοι του εξηγούν ότι είναι πολύ λεπτές οι εργασίες και γι’ αυτό καθυστερούν επί τόσες δεκαετίες. Και πως θ’ αργήσουν κι άλλο. Χθες όμως διάβασε μια είδηση στα διεθνή: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λαοδίκειας, στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία. Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή Celal Simsek από το Πανεπιστήμιο Pamukkale, εργάζεται συνεχώς στην αρχαία Λαοδίκεια από το 2003. Ο Simsek και η ομάδα του ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Σε συνέντευξη Τύπου ο Simsek δήλωσε ότι το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας 15.000 ατόμων, έχει ξαναζωντανέψει. (Το θέατρο της Λαοδίκειας είναι ηλικίας 2.200 χρόνων, συνομήλικο της Λαρίσης).
***
Επισημαινοντας ότι η ομάδα εφάρμοσε τεχνικές αποκατάστασης διεθνών κριτηρίων, ο καθηγητής είπε: «Αυτό είναι το πιο εκτεταμένο έργο του οποίου η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Ο Simsek πρόσθεσε ότι 10 ακαδημαϊκοί, ένας ειδικός αρχιτέκτονας, 12 αρχαιολόγοι, 4 συντηρητές και 20 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο έργο, καταφέρνοντας να το ολοκληρώσουν σε μόλις 15 χρόνια χάρη στη συμβολή του δήμου και άλλων δημόσιων φορέων. (Μα με 20 εργάτες; Είναι να μην απορεί ο Λαρισαίος;)
Ζ.
Αναίσθητος
*ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΕ το φορτηγάκι να ξεφορτώσει σε κατάστημα, ενώ θα μπορούσε να αφήσει ελεύθερη τη διέλευση αν σταματούσε δέκα μέτρα πιο πέρα. Περίμενε υπομονετικά η Λαρισαία που ήθελε να περάσει με το αυτοκίνητό της. Ούτε καν κόρναρε, άλλωστε την είχε δει ο νεαρός με το φορτηγάκι, άλλο που δεν της έκανε ούτε μια απολογητική χειρονομία, έστω μια γκριμάτσα συγγνώμης. Τέλειωσε το ξεφόρτωμα, ανέβηκε στο τιμόνι και το μετακίνησε, πέρασε εκείνη.
-Συγγνώμη κιόλας, του φώναξε την ώρα που περνούσε δίπλα του.
- Δεν πειράζει, δεν φταίτε εσείς, της αντιγύρισε αυθορμήτως. (Αποδεικνύοντας ότι εκτός από την ευαισθησία του ήταν άγνωστη και η ειρωνεία).
Ζ.

Ο εφευρέτης
*ΔΕΝ είχαν και πολλά κέφια στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων. Συμπαράσταση ίσως στους εργαζόμενους που τους τελείωνε η άδεια.
- Θυμάστε που παλιά μας έλεγαν έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου; Ε, τώρα την έχουμε πίσω μας.
***
*- ΕΠΡΕΠΕ πάντως να τον αφήσουν αυτόν τον τύπο που εφηύρε τον καναπέ, να εφεύρει περισσότερα πράγματα...
***
*- ΕΧΩ καταλάβει πως υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ ενοχλητικά όταν τα ακούς και δεν συμμετέχεις. Όπως οι ρακέτες, το τάβλι, το σεξ...
Ζ.

Δέντρα, δεντράκια
* Η ζούγκλα εξακολουθεί να περιτριγυρίζει το σχολικό κτίριο του ΕΠΑΛ στην οδό Καρδίτσης, δίπλα στις Φυλακές. Δέντρα και δεντράκια φυτρωμένα αυθορμήτως στο προαύλιο, πράσινο, φύση, μια χαρά; Και δύο τρομάρες... Εντάξει, δεν θα κινδυνέψει το σχολείο από πυρκαγιά, δεν περιβάλλεται δα κι από δάσος, όμως προκύπτει εικόνα εγκατάλειψης. Σχετικές εικόνες είχε δημοσιεύσει πριν πολύ καιρό κι η εφημερίδα, ουδέν συνέβη. Λογικό, είναι και Αύγουστος, υπολειτουργούν οι υπηρεσίες. Λογικό επίσης, να μην χρειαστεί να πάρει τα εργαλεία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάκης Δαούλας για να καθαρίσει το τοπίο.
Ζ.

Δενδρύλλια
*Ο τουρίστας έχει βρεθεί ψηλά στα Ζωνιανά.
- Ωραίο το χωριό σας αλλά πολύ ξερό...
- Τι να σου πω βρε σύντεκνε... Μόλις πάει να πρασινίσει λίγο έρχονται τα ΕΚΑΜ και τα μαζεύουνε.
Ζ.

Σώθηκε
*ΤΟ δούλεμα στους νεοδημοκράτες συνεχίζεται στη Λάρισα, όπου δεν υπάρχει οργή καθώς δεν επλήγη από φωτιές.
- Ευτυχώς όλο αυτό το μεγάλο κομμάτι σώθηκε από την πυρκαγιά...
- Αυτό είναι η θάλασσα πρόεδρε. (Η οποία πραγματικά δεν κινδύνεψε ούτε μ’ αυτή την κυβέρνηση).
Ζ.

Χωρίς λουρί
*ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ κάποιοι φιλόζωοι Λαρισαίοι φροντίζουν τα τετράποδά τους, πηγαίνοντάς τα πρωινά βόλτα στα συνοικιακά πάρκα, π.χ. στου Αγίου Αντωνίου μα και αλλού. Να τρέξουν, να παίξουν, να ξεσκάσουν τα ζωντανά που βρίσκονται κλεισμένα παρά τη φύση τους στα διαμερίσματα. Αυτοί οι κάποιοι λοιπόν, βγάζουν το λουρί, λύνουν τα σκυλιά τους κι έτσι γλιτώνουν και τη διαδικασία με το σακουλάκι και το χαρτί. Πού να βρεις τις ακαθαρσίες μέσα στην πρασινάδα, στα παρτέρια. Είναι και λίπασμα κιόλας, θα μπορούσε να πει κάποιος πιο θρασύς. Η χαρά του σκύλου, η παιδεμάρα της μάνας. Καθότι στα ίδια μέρη τρεχαλαγάνε κατόπιν και παιδάκια.
Ζ.

Για σιγουριά
*ΔΥΟ Λαρισαίοι είχαν βγει για κυνήγι, τώρα που ξεκίνησε, στο βουνό. Ξαφνικά ο ένας σωριάζεται στο έδαφος. Τρελαίνεται ο άλλος σπεύδει να τον βοηθήσει, τίποτε δεν καταφέρνει, τηλεφωνάει σε έναν γιατρό.
-Το και το, ο φίλος μου νομίζω ότι πέθανε. Τι να κάνω;
-Είσαι σίγουρος ότι πέθανε;
Αντί για απάντηση, ο γιατρός ακούει σε λίγο στο τηλέφωνο έναν πυροβολισμό.
-Ναι γιατρέ. Και τώρα τι κάνω;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass