ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2021 18:40
* ΑΝΤΕ, το πράσινο να το δει κανείς με λίγη έως αρκετή προσπάθεια. Το κόκκινο όμως, που το σκέπασαν τα κλαδιά της ακακίας, πώς να το δει; Δεν το βλέπει όση προσπάθεια και αν καταβάλει. Κίνδυνος ατυχήματος λοιπόν στον κόμβο του Συκουρίου στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, που θα εξαληφθεί εάν κλαδευτεί η ακακία. Χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά της ώρας, δηλαδή απολύτως τίποτε μπροστά σε ένα ατύχημα με ολέθρια αποτελέσματα... Δ.Κ. * ΑΝΤΕ, το πράσινο να το δει κανείς με λίγη έως αρκετή προσπάθεια. Το κόκκινο όμως, που το σκέπασαν τα κλαδιά της ακακίας, πώς να το δει; Δεν το βλέπει όση προσπάθεια και αν καταβάλει. Κίνδυνος ατυχήματος λοιπόν στον κόμβο του Συκουρίου στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, που θα εξαληφθεί εάν κλαδευτεί η ακακία. Χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά της ώρας, δηλαδή απολύτως τίποτε μπροστά σε ένα ατύχημα με ολέθρια αποτελέσματα... Δ.Κ.

Δρόσισε
*ΗΡΘΑΝ και οι βροχούλες, έπεσε και η θερμοκρασία, μια ανάσα την πήραμε. Βέβαια, το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμη αλλά και ένα διάλειμμα από τους καύσωνες μας χρειαζόταν. Η πτώση της θερμοκρασίας έφερε και κίνηση χθες στην αγορά, αφού σιγά σιγά επιστρέφουν και οι

τελευταίοι αδειούχοι, ενώ όσοι ήταν εδώ και δεν ξεμύτιζαν λόγω ζέστης βρήκαν ευκαιρία χθες.
Ν.Π.

Γλέντι
*ΤΑ γλέντια συνεχίζονται στη Νέα Σμύρνη, διαμαρτύρεται κάτοικος της συνοικίας. Μόνο προχθές βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας κατατέθηκαν άλλες δύο μηνύσεις σε βάρος Ρομά κατοίκων της συνοικίας για διατάραξη.
Δηλαδή να ξενυχτούσαν τα Σαββατοκύριακα, γάμοι είναι να το γλεντήσουνε, αντιληπτό. «Εδώ ξενυχτάμε και τις καθημερινές» σημειώνει ο κάτοικος που διαμαρτύρεται για την ηχορύπανση προσθέτοντας «από τις 2 και μετά ξεκινάνε τα βεγγαλικά και οι πυροβολισμοί».
Καταλήγοντας ότι «έχουμε να κοιμηθούμε από τις 23 Ιουλίου»...
Β.Κ.

Ψηλός
* ΓΡΗΓΟΡΑ αποδείχθηκαν τα αντανακλαστικά της Λίτσας Λιακούλη για το θέμα του εισιτηρίου στον Όλυμπο, αφού άμεσα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις και αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες. Είναι γνωστή άλλωστε, η σχέση της Λαρισαίας βουλευτίνας με την Ελασσόνα και το ενδιαφέρον της για τον Όλυμπο, καθώς ως υποψήφια νομάρχης το 2006, παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξής του.
Τώρα όμως, προστέθηκε και η προσωπική εμπλοκή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, η οποία ενδιαφέρθηκε για το θέμα και επικοινώνησε με τη Λαρισαία βουλευτή, με την οποία το συζήτησε εκτενώς. Το θέμα έφτασε λοιπόν ψηλά και συζητιέται πλέον έντονα στην Αθήνα.
Ψηλός ο Όλυμπος και προφανώς, ψηλά φτάνουν, όσα τον αφορούν. Πόσο ψηλά ακόμα θα το δούμε τις επόμενες ημέρες!
Δ.Κ.

Γιορτή Κρασιού
* ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ υπό τον φόβο του κορονοϊού και φέτος η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις μιλούν από μόνες τους. Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια και σίγουρα σε μια τέτοια διοργάνωση όσα μέτρα και αν πάρει κάποιος θα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Για το κοινό καλό λοιπόν και με βαριά καρδιά πάρθηκε η απόφαση. Τουλάχιστον έγιναν εργασίες καλλωπισμού στο Άλσος που φιλοξενεί τη Γιορτή Κρασιού, αν και δεν θα έπρεπε να γίνονται μόνο με αυτή την αφορμή, αλλά να υπάρχει φροντίδα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς είναι το στολίδι του χωριού.
Ν.Π.

Συστάσεις
* ΣΤΕΦΑΝΕ σκέψου και αυτά... Με αυτόν τον τίτλο ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης ανέλαβε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να απαντήσει σε όσα ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποστήριξε για τους εμβολιασμούς προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.
Αγαπητέ Στέφανε σκέψου σε παρακαλώ και τα επιστημονικά δεδομένα πριν αποφασίσεις πότε θα εμβολιαστείς, του λέει ο Λαρισαίος καθηγητής και του παραθέτει όλα τα επιστημονικά δεδομένα για όλα όσα υποστήριξε ο Έλληνας τενίστας, για να καταλήξει δίνοντάς του και μια συμβουλή:
-Επειδή ταξιδεύεις διαρκώς, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς δραστήριους νέους ανθρώπους θα σου συνιστούσα να εμβολιαστείς άμεσα, ώστε πέραν της υγείας σου και των αγαπημένων σου, να προστατεύσεις και την τεράστια αθλητική σου προσπάθεια που όλοι καμαρώνουμε και είμαστε περήφανοι!
Η τελευταία αναφορά ήταν και η απάντηση στην καρδιά του προβλήματος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις.
Δ.Κ.


Απόψεις
* ΕΝΑΣ άλλος Λαρισαίος, ο Γιώργος Καραβάνας, έσπευσε στη δική του σελίδα να σχολιάσει με τον δικό του καυστικό τρόπο τις δηλώσεις Τσιτσιπά για τους εμβολιασμούς.
Πάμε πάλι απ’ την αρχή: χρήσιμο είναι να ακούμε την άποψη του βουλκανιζατερά για τα ζαντολάστιχα. Την άποψη του μοριακού βιολόγου για τα εμβόλια. Την άποψη του κορυφαίου τενίστα για τα μπαλάκια και τις ρακέτες. Η άποψη του γιατρού για τα ζαντολάστιχα πρέπει να μας είναι αδιάφορη, όσο γνώστης κι αν δηλώνει. Το ίδιο και οι απόψεις του τενίστα και του βουλκανιζατερά για το εμβόλιο. Κι ας έχει το καλύτερο βουλκανιζατέρ του κόσμου!
Άδικο έχει;
Δ.Κ.

Περίπου
* «ΟΛΟΙ μάχονται ο καθένας από το πόστο του. Όποιος δρα κάνει και λάθη και το αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής» τόνισε χθες, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Κατά μια εκδοχή ναι, τέτοιες ώρες δεν προσφέρονται για τέτοια κριτική. Δηλαδή καιγόταν επί δέκα ημέρες η Βόρ. Εύβοια και τώρα, 4 ημέρες συνέχεια καίγονται τα Βίλια δεν είναι καιρός για λόγια.
Αλλά οι ίδιοι οι συνάδελφοι του κ. Οικονόμου, μόλις έσβησαν την εστία στη Βαρυμπόμπη βγήκαν να περηφανευτούν ότι το κράτος δούλεψε κ.λπ. Μετά ήλθε η αναζωπύρωση που έπιασε στον ύπνο τον ευρισκόμενο σε... ετοιμότητα κρατικό μηχανισμό και η φωτιά πέρασε την Εθνική, μετά κάηκε η Β. Εύβοια και σήμερα καίγεται ξανά η Αττική.
Δεν τους φταίει η αντιπολίτευση, μόνη της... έδρασε η κυβέρνηση.
Β.Κ.

Φόλες
* ΑΜΕΣΗ ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, όταν έγινε γνωστό ότι άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα δύο αδέσποτους σκύλους στο κέντρο του Τυρνάβου, με αποτέλεσμα το ένα σκυλί να χάσει τη ζωή του και το άλλο να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η δημοτική αρχή άμεσα υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για τα αδικήματα της θανάτωσης ζώου (ζωοκτονίας) και του βασανισμού ζώου μέσω της ιδιαίτερης περίπτωσης της δηλητηρίασης. «Ευελπιστούμε στην ανακάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, ώστε να καταστεί σαφές πως τέτοιες αποκρουστικές πράξεις δεν γίνονται ανεκτές από την τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου. Καλούμε προς τούτο οποιονδήποτε δημότη γνωρίζει κάτι σχετικά με την ανωτέρω πράξη, να ενημερώσει τις Αρχές. Η συντριπτική πλειοψηφία, άλλωστε, των συνδημοτών μας επιδεικνύει καθημερινά υψηλό αίσθημα φιλοζωίας, ώστε Δήμος, πολίτες και συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς να εργαζόμαστε καθημερινά προς την επίλυση ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα στον Δήμο Τυρνάβου. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά παρόμοια θλιβερά φαινόμενα στον Δήμο μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Άριστα έπραξε ο Δήμος και έτσι θα πρέπει να κάνουν όλοι, ώστε επιτέλους να μπει φρένο στις αρρωστημένες ορέξεις ορισμένων που με τόση ευκολία αφαιρούν ζωές.
Ν.Π.


Περιήγηση
*ΤΟ αντρόγυνο, που βρίσκεται σε διακοπές, πηγαίνει στον ζωολογικό κήπο. Τους βλέπει ο ξεναγός του κήπου και αρχίζει την περιήγηση:
Ξεναγός: Αυτό εδώ που βλέπετε είναι η κλασσική καμηλοπάρδαλη. Τρώει 5 κιλά φύλλα την ημέρα, η σεξουαλική της πράξη διαρκεί 45 λεπτά και κάνει ένα μωράκι ανά δύο χρόνια.
Γυναίκα: Τα βλέπεις; Τα βλέπεις;
Άντρας: (Ταπεινωμένος) Τα βλέπω...τα βλέπω...
Ξεναγός: Προχωράμε παρακάτω... Αυτός εδώ είναι ο μπαμπουίνος. Τρώει δύο κιλά μπανάνες την ημέρα, η σεξουαλική του πράξη διαρκεί 40 λεπτά και κάνει ένα μπαμπουινάκι τον χρόνο!
Γυναίκα: Τα βλέπεις; Τα βλέπεις;
Άντρας: (Ταπεινωμένος) Τα βλέπω... Τα βλέπω...
Ξεναγός: Προχωράμε παρακάτω... Εδώ είναι το κλασσικό ελάφι... Τρώει 3 κιλά φύλλα την ημέρα, κάνει ένα ελαφάκι τα τρία χρόνια και η σεξουαλική του πράξη διαρκεί ... 45 δευτερόλεπτα!
Άντρας: (επιτέλους δικαιωμένος) Τα βλέπεις; Τα βλέπεις;
Γυναίκα: Ναι! Αλλά εσύ τα βλέπεις τα κέρατα;

Πραιτώρι
* ΔΥΟ μήνες πέρασαν από τότε που δημοσιεύτηκε στην «Ε» η ταλαιπωρία που υφίσταται ένα ζευγάρι στο Πραιτώρι της Ελασσόνας καθώς περιμένει να έρθει το φως στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι τους χρόνια τώρα. Η κ. Ιουλία Πολυωραίου επικοινώνησε ξανά με την «Ε» και εξήγησε ότι παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες που κατέβαλλε για να λάβει μια απάντηση από το Δήμο δεν τα κατάφερε. Περιμένουν οι άνθρωποι...
Κ.Γ.

Βουνά
* ΣΤΑ ψηλά βουνά της Σαμαρίνας βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεμπών και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Μακρυχωρίου, Νίκος Μητσογιάννης το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Λέτε να έβαλε στόχο να ανέβει ψηλά τόσο ο Δήμος Τεμπών όσο και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων;
ΘΑ.

Κυριακή
* ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ τι μπορείτε να κάνετε αν μείνετε την Κυριακή στη Λάρισα; Λοιπόν, την Κυριακή ο μήνας έχει 22 και θα βρίσκεται στην κορύφωσή της, η Αυγουστιάτικη πανσέληνος. Στο Διαχρονικό Μουσείο της πόλης, εκεί στο Μεζούρλο, η είσοδος θα είναι ελεύθερη και είναι προγραμματισμένη ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Η επιστροφή των Μουσών», ενώ θα υπάρχει και παρουσίαση ποιητικών έργων με τον ομώνυμο τίτλο, που εκδόθηκαν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Παράλληλα αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και τα σύννεφα, η θέα του ολόγιομου φεγγαριού θα είναι μοναδική. Με ένα ποτήρι κρασί και καλή παρέα. Γιατί όχι;
Κ.Γ.


Κόσμος
* ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ τα παράλια της Λάρισας. Μπορεί να μην είχε τους ξένους τουρίστες –κυρίως του Πολωνούς- όπως τις άλλες χρονιές λόγω πανδημίας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα παράλια της περιοχής δεν είχαν κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν το λέμε εμείς αλλά το παρατηρεί ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου, Χρήστος Αντωνίου. «Ο περισσότερος κόσμος τα τελευταία χρόνια» λέει χαρακτηριστικά.
Κ.Γ.

Το στοίχημα...
* ΤΕΛΙΚΑ το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 21 έως και τις 23 θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας. Επί τρεις συναπτές ημέρες, από Τρίτη έως και Πέμπτη ώστε να αποφευχθούν, λόγω κορονοϊού, συνωστισμοί και μαζική κινητικότητα. Άλλωστε η πανδημία ήταν και ο λόγος που οι εκλογές καθυστέρησαν ενάμιση συνολικά χρόνο...
* * *
Το «στοίχημα» βέβαια του συλλόγου είναι να κινητοποιήσει τα μέλη του, να τους πείσει να προσέλθουν στις κάλπες. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο λιανεμπόριο αλλά και σε άλλους κλάδους, υποβόσκει μια παθητική συμπεριφορά για τα κοινά. Η υγειονομική κρίση ενέτεινε τη στάση αυτή και ο φόβος μιας μεγάλης αποχής είναι έντονος. Με δεδομένη την αγωνία που διακατέχει τον εμπορικό κόσμο για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματά τους, αν αναλογιστεί κανείς την τρέχουσα συγκυρία, η ενασχόληση με τα μείζονα και σοβαρά ζητήματα του κλάδου είναι αδιαπραγμάτευτη. Το μήνυμα της παρουσίας όλων στις κάλπες έχει σταλεί και το «στοίχημα» πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε...
Γ.Ν.


Για όλα στο 1555...
* ΣΤΟ 1555 μπορούν να καλούν πλέον οι ασφαλισμένοι για να ρυθμίσουν υποθέσεις τους. Μπας και βρεθεί καμιά άκρη και λείψουν τα διαχρονικά προβλήματα ταλαιπωρίας ... Ο νέος τετραψήφιος αριθμός αποτελεί το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για το Υπουργείο Εργασίας που εξυπηρετεί τους πολίτες για θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου οι καθυστερήσεις ήταν τεράστιες και οι απαντήσεις… ανύπαρκτες. Ωστόσο σταδιακά δείχνει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κυρίως αυτών που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα στοιχειώδη.
Ο τηλεφωνικός αριθμός λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με μικρό χρόνο αναμονής και χωρίς χρέωση για τους πολίτες καταργώντας στην πραγματικότητα το 11320 του ΟΑΕΔ και το 210 - 6241888 του ΟΠΕΚΑ.
* * *
Προς το παρόν το τηλεφωνικό κέντρο βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση λειτουργίας εξυπηρετώντας πολίτες για τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ. Από τον ερχόμενο μήνα και με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου θα ενταχθεί και το σύνολο των υπηρεσιών του Υπουργείου (ΕΡΓΑΝΗ, ΣΕΠΕ κ.α.).
Γ.Ν.


Αγανάκτησε...
* ΑΠΗΥΔΗΣΕ ο άνθρωπος. Αγανάκτησε με τις κρατικές υπηρεσίες, τον Δήμο και δεν ξέρει πού να απευθυνθεί πλέον... Για ένα εγκαταλειμμένο τρακτέρ, που είναι παρατημένο σε δρόμο της κοινότητας Γερακαρίου της Αγιάς, ο λόγος. Χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, αφημένο στην τύχη από τον ιδιοκτήτη του σε δημόσιο χώρο, προσβάλλει την αισθητική του και του προκαλεί ανησυχία, καθώς γειτνιάζει με το επίμαχο όχημα...
«Δέστε τι γίνεται με τις πυρκαγιές, λέει. Δεν αποκλείεται να προκαλέσει κάποια φωτιά. Απευθύνθηκα στον Δήμο, στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στην Αστυνομία αλλά με αντιμετώπισαν με σαρκαστικό και περιπαικτικό τρόπο. Εφόσον δεν κινείται και δεν κυκλοφορεί δεν θα έπρεπε πρωτίστως να φυλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο; Τι να κάνω τώρα, πού να απευθυνθώ», αναρωτιέται; Τι να του πεις...
Γ.Ν.

AYTOKINHTO_CIU.jpg

* ΤΟ αυτοκίνητο της φωτογραφίας κάηκε ολοσχερώς από φωτιά, ενώ ζημιές μικρότερης έκτασης προκλήθηκαν και στην κολόνα της ΔΕΗ. Από την έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μένει να απαντηθεί αν το ΙΧ κάηκε από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα ή από το ίδιο το ΙΧ. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και από τότε το ΙΧ παραμένει εκεί...
Β.Κ.

DROMOS_CIU.JPG

* ΠΑΛΙ καλά με στρωτό, γιατί με ψηλοτάκουνο τα πράγματα θα ήταν σκούρα...

PTYXIO_CIU.jpg

*ΤΟΥ πανεπιστημίου βεβαίως – βεβαίως...
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass