ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2021 18:00
* ΕΧΑΣΕ τον προσανατολισμό του ο φωτεινός σηματοδότης πριν τον κυκλικό κόμβο της Βιοκαρπέτ      Γ.Γ. * ΕΧΑΣΕ τον προσανατολισμό του ο φωτεινός σηματοδότης πριν τον κυκλικό κόμβο της Βιοκαρπέτ Γ.Γ.

Μόδα
* ΝΕΑ μόδα έχει γίνει και η ανακοίνωση διαζυγίων επώνυμων ζευγαριών μέσω του Τύπου. Τους γάμους βέβαια συνήθως δεν τους ανακοινώνουν, εκεί θέλουν άκρα μυστικότητα, δεν μοιράζονται τη χαρά αλλά τη λύπη. Το θέμα είναι ότι στην ουσία πρόκειται για κάτι εντελώς προσωπικό που δεν αφορά κανέναν πέρα από τους εμπλεκόμενους. Από πότε είναι είδηση ένα διαζύγιο; Νέες συνήθειες στη σόου μπιζ.
Ν.Π.

Έκπτωση
* ΣΤΟ προσχέδιο της απόφασης για το εισιτήριο στον Όλυμπο, όπως καταγγέλλουν όσοι αντιδρούν στο σχέδιο, προβλέπεται ότι ο επισκέπτης για οποιαδήποτε δραστηριότητα (αναψυχή, επίσκεψη σε καταφύγιο, πεζοπορία κλπ) θα πληρώνει 6 ευρώ το άτομο, ενώ στα 12 ευρώ βγαίνει το αντίτιμο για κάθε αυτοκίνητο. Φθηνότερα για μοτοσυκλέτα, ακριβότερα για λεωφορείο κλπ.
Λέγεται μάλιστα ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Δίου - Ολύμπου, Κατερίνης και Ελασσόνας, θα έχουν έκπτωση 50%, ενώ εξαιρούνται οι κάτω των 15 ετών, οι μοναχοί κ.α. Τυράκι στη φάκα για τους ντόπιους η έκπτωση και κυρίως τα περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Δεν είναι αστείο αλλά δεν αποτελεί (ακόμη) απόφαση παρά σχέδιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) που θεωρητικά πάντα με βάση και τις αντιδράσεις εκτιμάται ότι η κυβέρνηση δεν θα το υιοθετήσει (προς το παρόν).
Υπολογίζεται πως ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου δέχεται ετησίως 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ δεν πρόκειται για μονοήμερες επισκέψεις, οπότε υπολογίστε τα κέρδη, την μπίζνα. Στο σχέδιο δεν γίνεται αναφορά στην ανταποδοτικότητα των εσόδων, ενώ τα κόμματα της αριστεράς καταγγέλλουν ιδιωτικοποίηση. Εισιτήριο στον Όλυμπο;
Β.Κ.

Συνταξιούχοι
* ΘΑ ενισχύσουν την οικονομία της Εύβοιας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Λάρισας. Οργάνωσαν τρεις εκδρομές για μπάνια στην Αιδηψό, με την πρώτη να ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή.
Εκτιμούν ότι φέτος το καλοκαίρι, υπάρχει ακόμη ένας σοβαρός λόγος για να πάνε στην Αιδηψό, και αυτό είναι η έμπρακτη υποστήριξή τους στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.
Οι επόμενες εκδρομές θα πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου και στις 5 Σεπτεμβρίου. Όσοι πιστοί…
Λ.Κ.

Σύνορα
* Ο σχεδιασμός για την προστασία των συνόρων, αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα – αν όχι το βασικότερο - της χθεσινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
Πέραν των θεμάτων που απασχολούν ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών, εκείνο που μάλλον δικαιολογημένα φοβίζει (σ.σ. προτού επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για καραβάνια προσφύγων) είναι η στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Οι οποίοι προφανώς θα προσπαθήσουν να πείσουν διάφορες χώρες να… φιλοξενήσουν περισσότερους πρόσφυγες. Ήδη με την προηγούμενη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών»…
Β.Κ.

Αδειες
* ΔΥΟ Λαρισαίοι κυνηγοί βαδίζουν αμέριμνοι σ΄ έναν ερημικό δρόμο, όταν τους πλησιάζει ένας χωροφύλακας και ζητά τις άδειες του κυνηγιού. Τότε ο ένας από τους δύο το βάζει ξαφνικά στα πόδια. Ο χωροφύλακας τον καταδιώκει και όταν καταφέρνει τελικά να τον πιάσει στην κορυφή του λόφου, του ζητά με έντονο ύφος την άδειά του. Τότε ο κυνηγός βγάζει από την τσέπη την άδειά του και πρόθυμα του τη δείχνει.
- Διάβολε! Μα γιατί άνθρωπέ μου το’ βαλες στα πόδια αφού έχεις άδεια; ρώτησε ο χωροφύλακας εκνευρισμένος.
- Γιατί δεν είχε άδεια ο σύντροφός μου!

Πανσέληνος
* ΜΟΥΣΙΚΕΣ συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, είναι κυρίως οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Την Κυριακή 22 Αυγούστου, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την πανσέληνο. Στη Λάρισα θα είναι ανοιχτό το Διαχρονικό Μουσείο μέχρι τα μεσάνυχτα για όσους θέλουν να απολαύσουν την πανσέληνο αλλά και να περιηγηθούν στις εκθέσεις του Μουσείου. Αξίζει τον κόπο σίγουρα.
Ν.Π.

«Νέο» Βιετνάμ;
* ΑΝΤΙ χρημάτων και υλικής βοήθειας δηλαδή, εκτιμάται πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ζητήσουν από χώρες όπως η Τουρκία αλλά και η Ελλάδα να φιλοξενήσουν περισσότερους πρόσφυγες.
Πρακτική γνωστή για να μην φορτωθούν το βάρος χώρες όπως η Γερμανία. Με την ευκαιρία, βρείτε χρόνο να διαβάσετε για τον ρόλο του Βερολίνου στο Αφγανιστάν σε ένα άρθρο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Με τίτλο «Το Βιετνάμ της Γερμανίας» και υπότιτλο «Η Αμερική δεν είναι η μόνη που απέτυχε στο Αφγανιστάν. Ούτε και η γερμανική συνδρομή κατάφερε να βοηθήσει τη χώρα να αναρρώσει».
Β.Κ.

Πρόσφυγες
* Η ΥΠΑΤΗ Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά απ’ όλα τα κράτη την παύση των αναγκαστικών επιστροφών (απελάσεις) Αφγανών πολιτών, στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.
Η Ύπατη Αρμοστεία σημειώνει ότι: «Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 550.000 Αφγανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας των συγκρούσεων και της ανασφάλειας.
Μέχρι στιγμής, οι άμαχοι έχουν διαφύγει μόνο σποραδικά και σε μικρούς αριθμούς σε χώρες που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν. Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς…
Τα κράτη έχουν νομική και ηθική υποχρέωση να επιτρέπουν σε όσους εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να αναζητούν ασφάλεια και να μην επιστρέφουν πρόσφυγες».
Όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις, διαφαίνεται ότι οι πόλεις της Ελλάδας που υλοποιούν στεγαστικά προγράμματα για αιτούντες διεθνή προστασία, μεταξύ αυτών και η Λάρισα, θα σηκώσουν» για άλλη μια φορά το βάρος του νέου προσφυγικού κύματος.
Λ.Κ.

Στη μάχη...
* ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για νέο γύρο οχλήσεων από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Κάθε ώρα και ειδικά το καταμεσήμερο… Οι νέες προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που μεταξύ άλλων καταργούν τα πάγια και τις ρήτρες πρόωρης αποχώρησης έριξαν «νερό στον μύλο» των εναλλακτικών παρόχων, δίνοντας το έναυσμα για έναν νέο γύρο κατάκτησης μεγαλύτερων μεριδίων της αγοράς.
Με δεδομένο ότι το προσεχές διάστημα στα τιμολόγια ρεύματος και αερίου θα ενσωματωθεί και η σημαντική άνοδος του χονδρεμπορικού κόστους, η «μάχη» προμηνύεται αδυσώπητη. Ήδη το επικοινωνιακό τους κομμάτι εμπλουτίστηκε και δεν περιλαμβάνει μόνο ενημέρωση για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις τους, αλλά και για τη δυνατότητα πρόωρης μετακίνησης, πριν τη λήξη συμβολαίου. Και φυσικά ποτέ δεν σταματούν να μιλούν, εκτός και αν τους κλείσεις το τηλέφωνο κατάμουτρα…
Γ.Ν.

Σβήστηκαν...
* ΗΤΑΝ δίκαιο και έγινε πράξη… Σε πονοκέφαλο είχε εξελιχθεί για λογιστές, επαγγελματίες και επιχειρήσεις του νομού η επιβολή των πολλαπλών προστίμων για εκπρόθεσμες συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών από το 2015 και μετά. Μεγάλος βραχνάς… Αλλεπάλληλες οι παρεμβάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας στην ηγεσία του Υπ. Οικονομικών για τις όποιες αστοχίες προέκυψαν από λάθη του συστήματος. Μέχρι που η ΑΑΔΕ πείστηκε και έδωσε εντολή στις εφορίες να τα διαγράψουν και να επιστρέψουν τα ποσά στους φορολογούμενους.
Πάντως, με την πλήρη εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και τιμολογίων και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis από το επόμενο έτος, μπαίνει τέλος στην υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων. Και των όποιων… μπελάδων που προκαλούσαν φυσικά...
Γ.Ν.

Συνέπεια
* ΑΠΟΡΙΑΣ άξιο για αναγνώστρια της στήλης: Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και συνήθως μετά τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησής τους -μόλις προχθές 17 Αυγούστου της ήρθε λογαριασμός με λήξη εξόφλησης στις 10 Αυγούστου, δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα.
Η καθυστερημένη όμως παράδοση των λογαριασμών (σ.σ. προφανώς εξαιτίας της υποστελέχωσης των ΕΛΤΑ) έχει ως αποτέλεσμα να στερεί αποδεδειγμένα από την υπόχρεο πελάτισσα την έκπτωση συνέπειας, που θα εξασφάλιζε εάν εξοφλούσε εμπρόθεσμα τον λογαριασμό της.
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν μια εξήγηση και κυρίως να λύσουν το πρόβλημα ώστε να αποκλείσουν κάθε σπίθα που θα ανάψει φωτιές με συνωμοσίες περί σκόπιμης καθυστερημένης παράδοσης λογαριασμών, προκειμένου να μην παρέχεται σε κανέναν πελάτη η έκπτωση συνέπειας...
Δ.Κ.

Κινητικότητα
* ΣΤΙΣ κάλπες τον Σεπτέμβρη οι έμποροι και ήδη εδώ και καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για σχήματα, υποψηφιότητες αλλά και πιθανές συνεργασίες. Έστω και αν η πόλη είναι άδεια, οι συζητήσεις έχουν ανάψει στα παράλια αλλά και σε κάποιες πολυσύχναστες ορεινές περιοχές του νομού.
Από τις ελάχιστες κινήσεις στην άδεια Λάρισα παρατηρούνται στην Κούμα από τη γνωστή παρέα των εμπόρων που ανταλλάσσει απόψεις καθημερινά και διαμορφώνει προτάσεις για καθετί που συμβαίνει στα δημόσια πράγματα.
Ήρθε η ώρα λένε και ετοιμάζονται για να στήσουν το σχήμα και να αρχίσουν να αναζητούν τους κατάλληλους υποψήφιους -κάποιοι βρέθηκαν, κάποιοι άλλοι βολιδοσκοπούνται προς το παρόν...
Δ.Κ.

Γιορτή
* ΕΝΤΕΛΩΣ φυσιολογική η απόφαση της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου και των σωματείων του Αμπελώνα να ματαιώσουν τη Γιορτή Κρασιού. Όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα εμφανίζονται επιβαρυμένα, όταν απαγορεύονται οι όρθιοι στα μαγαζιά, η μουσική και ο χορός, θα ήταν πρόκληση η διοργάνωση έστω και αν πρόκειται για θεσμό.
Μια απόφαση που ήρθε αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Οδηγίες
* Ο Λαρισαίος γυρίζει από το ιατρείο και η γυναίκα του τον ρωτά με αγωνία:
- Τι σου είπε, άντρα μου, ο γιατρός;
- Να, μου είπε να κόψω το τσιγάρο.
- Είδες που στο είχα πει, τι άλλο σου είπε;
- Μου είπε να αποφεύγω το αλάτι.
- Είδες που στο είχα πει κι αυτό, τι άλλο σου είπε;
- Μου είπε να μην κοιμόμαστε μαζί για αρκετό καιρό, της απαντά αυτός εκνευρισμένος.
Και αυτή με ήρεμο τρόπο: Ε, μη νομίζεις ότι τα ξέρουν κι όλα οι γιατροί!

 

KAPAKIA_CIU.jpg

* Η νέα γενιά μας δείχνει τον δρόμο για την προστασία του περιβάλλοντος και ζητά να της αφήσουμε έναν καθαρότερο πλανήτη.
Η Ευαγγελία, ο Γιάννης και ο Νίκος, βάζουν ένα λιθαράκι στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και του ανθρωπιστικού αποτυπώματος του Δήμου Κιλελέρ, ενισχύοντας την προσπάθεια συλλογής πωμάτων, στις εικαστικές παρεμβάσεις με «σχήμα καρδιάς», που βρίσκονται σε όλα τα χωριά του.
Λ.Κ.

 

ODHGIES_UESSALIKA_CIU1.jpg

* ΟΔΗΓΙΕΣ σε άπταιστα θεσσαλικά σε κάποιο τουριστικό θέρετρο της περιφέρειας....

ODHGIES_UESSALIKA_CIU.jpg

 

TSIMENTO_CIU.jpg

* ΣΤΗ διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Ρούσβελτ άφησε κάποιος την τσιμεντένια βάση που βλέπετε δίπλα στο κουτί. Είναι και βαριά, ποιος να τη σηκώσει δηλαδή για να τη μετακινήσει. Ή κάποιος που θα τη χρησιμοποιήσει ως βάση για κάποια ομπρέλα για παράδειγμα ή η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, για τα βαρέα απορρίμματα. Εκεί και μάλιστα στη διάβαση για τα Άτομα με Αναπηρίες, δεν μπορεί να παραμείνει…
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass