ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 18:10
*ΔΥΟ κυρίες του ελληνικού στίβου ξανάσμιξαν στον Αγιόκαμπο… Η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια, δις Ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι (αργυρό στο Σίδνευ το 2000, χάλκινο στην Αθήνα το 2004) και η παγκόσμια πρωταθλήτρια εκ Τυρνάβου ορμώμενη απολαμβάνουν μαζί τις διακοπές τους… Η Μανιάνι (στο μέσο) μιλώντας μαζί μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Αγιόκαμπο και γίνεται λόγω της πολύ καλής φιλίας (25 χρόνια) με την Κατερίνα Βόγγολη (δεξιά). Δηλώνει μάλιστα εντυπωσιασμένη από την περιοχή… Σ.Κ. *ΔΥΟ κυρίες του ελληνικού στίβου ξανάσμιξαν στον Αγιόκαμπο… Η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια, δις Ολυμπιονίκης Μιρέλα Μανιάνι (αργυρό στο Σίδνευ το 2000, χάλκινο στην Αθήνα το 2004) και η παγκόσμια πρωταθλήτρια εκ Τυρνάβου ορμώμενη απολαμβάνουν μαζί τις διακοπές τους… Η Μανιάνι (στο μέσο) μιλώντας μαζί μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Αγιόκαμπο και γίνεται λόγω της πολύ καλής φιλίας (25 χρόνια) με την Κατερίνα Βόγγολη (δεξιά). Δηλώνει μάλιστα εντυπωσιασμένη από την περιοχή… Σ.Κ.

Σε ρυθμούς καύσωνα και κορονοϊού


* ΤΟ άκρον άωτον της ατυχίας για έναν Λαρισαίο είναι να νοσεί από κορονοϊό, να έχει συμπτώματα πυρετού και να πρέπει να αντιμετωπίσει και το 45άρι του καύσωνα που πολιορκεί τον κάμπο...
* ΤΕΛΙΚΑ αυτό που δεν κατάφερε η Πολιτική Προστασία και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ, να μας κλείσουν στα σπίτια μας δηλαδή, το πέτυχε ο καύσωνας...
* ΣΤΟ μεταξύ έχουν κάνει τη νύχτα μέρα οι παραθεριστές στα παράλια του νομού, καθώς πηγαίνουν για μπάνιο αρκετά νωρίς το πρωί και με τη δύση του ηλίου. Από τη μία η άπνοια που επικρατεί αυτές τις μέρες στα παράλια κι από την άλλη κάποια εξοχικά που δεν διαθέτουν κλιματιστικά, καθιστούν αναπόφευκτη την παρουσία του κόσμου στην παραλία μέχρι αργά το βράδυ.
Γ.Ρ.

Λαϊκή
* ΛΙΓΟΣΤΟΙ οι παραγωγοί που βγήκαν χθες στις λαϊκές αγορές της πόλης για να πουλήσουν την πραμάτεια τους, λιγοστοί όμως και οι καταναλωτές που το τόλμησαν. Κίνηση μόνο νωρίς το πρωί που έσπασε πολύ γρήγορα αφού ο καύσωνας καλά κρατεί και η πόλη φλέγεται. Με προσοχή λοιπόν οι μετακινήσεις και πού θα πάει θα περάσει και αυτό.
Ν.Π.

Αργία λόγω καύσωνα
* ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ επιχειρήσεις λόγω των ακραίων θερμοκρασιών αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους για την προστασία του προσωπικού. Γνωστό οβελιστήριο της Λάρισας ανάρτησε χθες ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν θα λειτουργήσει λόγω καύσωνα. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων που πρέπει να δουλέψουν κάτω από τέτοιες συνθήκες χρειάζονται προστασία. Εύγε στον επιχειρηματία για τη σκέψη.
Ν.Π.

Απόδειξη...
* ΕΝΑ παλιό, μα εξοφλημένο χρέος προς τη ΔΕΗ, εξακολουθεί και ταλαιπωρεί έναν Λαρισαίο και την οικογένειά του. Ο συμπολίτης που έχει και προβλήματα υγείας, χρωστούσε πριν από αρκετό καιρό 4.000 ευρώ στη ΔΕΗ, ποσό το οποίο πλήρωσε και νόμιζε ο άνθρωπος ότι ξεμπέρδεψε. Αμ δε, δύο φορές πήγε συνεργείο της Επιχείρησης να του κόψει το ρεύμα, μία τον Δεκέμβρη με τη θερμοκρασία υπό το μηδέν και μία χθες με τον υδράργυρο στους 45 βαθμούς. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις είδε εγκαίρως το συνεργείο, έδειξε στους ανθρώπους τις αποδείξεις πληρωμής και γλίτωσε τη διακοπή. Πήρε λοιπόν στα γραφεία της εφημερίδας και όπως είναι λογικό διαμαρτυρόταν. «Αν δεν έβλεπα το συνεργείο και μου το έκοβαν, καρδιοπαθής άνθρωπος τι θα έκανα; Ασε που θα χαλούσαν ό,τι έχουμε στο ψυγείο... Και να ήταν η πρώτη φορά πάει κι έρχεται, είναι δεύτερη φορά που έρχονται να μου κόψουν το ρεύμα ενώ έχω πληρώσει τον λογαριασμό. Είχαν έρθει και τον Δεκέμβρη. Γράψτε κάτι ρε παιδιά γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρούμαστε χωρίς λόγο...». (Κι αφού τώρα το ξέρει κι η ΔΕΗ, θα διορθώσει τη δυσλειτουργία και δεν θα ξαναενοχλήσουν τον άνθρωπο χωρίς λόγο).
Θ.Α.

Προσοχή στις φωτιές
* ΟΙ επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις μέρες δεν είναι άλλοι από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δίνουν τη δική τους μάχη στα χωράφια και στα μαντριά, μακριά από κλιματιστικά, ίσκιους και δροσιά. Την ίδια ώρα οφείλουν να είναι προσεκτικοί αφού ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι έντονος. Γι’ αυτό και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει και σήμερα Τρίτη πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) και γίνεται έκκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να αποφύγουν κάθε ενέργεια από την οποία μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά από αμέλεια (κάψιμο ξερών χόρτων ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, άναμμα του καπνιστηριού στο μελισσοκομείο κ.ά.), καθώς επίσης να ληφθούν μέτρα αυτοπροστασίας (καθαρισμός ξερών χόρτων κ.ά.). Είναι ώρα οι παραγωγοί να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι φίλοι του περιβάλλοντος.
Γ.Ρ.

Έργα Αχελώου
* Η χρήση των λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ αποδεικνύεται σωτήρια σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες με τη μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση του ρεύματος. Σίγουρα όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα εάν η κυβέρνηση επιτέλους τολμούσε και προχωρούσε στην ολοκλήρωση των υδροηλεκτρικών έργων του Αχελώου, που σχετίζονται με τα φράγματα της Μεσοχώρας και της Συκιάς.
Γ.Ρ.

Μπλακ άουτ
* Η μεγάλη ζήτηση ενέργειας, λόγω καύσωνα αποκαλύπτει επίσης τη (διαχρονική) γύμνια της ενεργειακής πολιτικής των κυβερνήσεων και σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. Γιατί για χάρη των ιδιωτών έχουν επιτρέψει τα πάντα στο όνομα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σε κάθε καύσωνα λοιπόν, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, κάθεται με δέος μπροστά από τον πίνακα της ΔΕΗ, λες και βρίσκεται μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλόχαρης.
Προσεύχονται δηλαδή να μην προκληθεί μπλακ άουτ και παρακαλά τους καταναλωτές στις ώρες αιχμής να μην σπαταλούν ενέργεια, βάζοντας πλυντήριο κ.λπ. Για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους επικαλούνται το σπάνιο ακραίο φαινόμενο.
Πρωτόγνωρος καύσωνας, πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις, πρωτόγνωρες φωτιές. Για τις περιβαλλοντικές αλλαγές... πρώτη φορά θα ακούνε. Για την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επίσης πρώτη φορά θα μας πούνε...
Β.Κ.

Πολιτισμός
* ΜΙΛΤΟΣ Τεντόγλου: Μια σπάνια περίπτωση αθλητή. Να έχει κερδίσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς κι αυτός λίγα δευτερόλεπτα μετά να δίνει τα συγχαρητήριά του στον συναθλητή του που πήρε το αργυρό μετάλλιο και να λέει πως αυτός έπρεπε να κερδίσει. «Ημουν τυχερός, ο Κουβανός ήταν καλύτερος. ...Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες πέντε προσπάθειες... Πωω, καραγκιόζης μεγάλος» δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη, και συνεχίζοντας είπε: «Ο,τι να ’ναι έκανα σήμερα. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα, έπρεπε να κερδίσει ο Τσεβάρια, ήταν καλύτερος».
***
* ΒΕΒΑΙΑ ο Γρεβενιώτης αθλητής είχε δείξει από πιο παλιά το ήθος του και την -αθλητική και μη- παιδεία του. Πριν τρία χρόνια, ο εικοσάχρονος τότε Τεντόγλου, νικητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία του προσπάθεια, δεν πανηγύρισε. Κατευθύνθηκε στην κυρία που ίσιωνε την άμμο στο σκάμμα μετά την προσπάθεια κάθε αθλητή. Μόνο που αυτή η εθελόντρια ήταν η -54 ετών τότε- Χάικε Ντρέσλερ, θρύλος του μήκους γυναικών με 19 μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά ολυμπιακά. Αναγνώρισε μια τεράστια αθλήτρια που μεσουρανούσε πολλά χρόνια πριν γεννηθεί αυτός, ήξερε την ιστορία της και πρώτη του δουλειά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν το χειροφίλημα και η αγκαλιά στην έκπληκτη Χάικε Ντρέσλερ.
***
* ΜΑ κι ο προπονητής του, ο Γιώργος Πομάσκι, λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον αθλητή του, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά να δώσω συγχαρητήρια στον πρώτο του προπονητή γιατί μου τον έφερε πολύ δουλεμένο». Πολιτισμός.
ΘΑ.

Αντιπαράθεση
* Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό ότι βγάζει φωτογραφίες στις παραλίες ενώ η Αχαΐα καίγεται. Οι του νυν πρωθυπουργού θυμίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός πήγε σκαφάτες διακοπές μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Ο πρώην πρωθυπουργός γκρίνιαζε που ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός έσπευσε να εκμεταλλευτεί την τραγωδία, για μικροπολιτικό σκοπό αποδίδοντας την αιτία στους αέρηδες κ.λπ.
Το επιτελείο του νυν πρωθυπουργού αποδίδει το κακό (με τις φωτιές) στους αέρηδες και παράλληλα γκρινιάζει που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά τις φωτιές. Κλασικός δικομματισμός με πολιτική αντιπαράθεση επί της... ουσίας.
Β.Κ.

Πονοκέφαλος
* ΖΕΥΓΑΡΙ μετά από πολλά χρόνια γάμου:
-Με τη γυναίκα σου τα βρίσκετε;
-Στα πάντα, ειδικά στο σεξ!
-Δηλαδή;
-Να, το ένα βράδυ έχει αυτή πονοκέφαλο, το άλλο εγώ.
Γ.Γ.

Κορονοϊός
* ΜΕ τον καύσωνα ξεχάσαμε λιγάκι και τον κορονοϊό. Τα κρούσματα έγιναν δεύτερη είδηση, αλλά δυστυχώς δεν μειώθηκαν. Ο καύσωνας θα περάσει, με τον κορονοϊό όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δύσκολος και τώρα έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη μετάλλαξη «Λάμδα» που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες. Άντε να δούμε πότε θα ξημερώσει αυτή η μέρα που θα γίνει παρελθόν όλο αυτό που ζούμε.
Ν.Π.

Τσιμπάνε
* ΜΕΤΑ το δημοσίευμα των Financial Times για τις αυξημένες τιμές των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, στις νέες συμβάσεις που έχουν συναφθεί για λογαριασμό των χωρών της Ε.Ε., εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς από δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις τιμές, λέγοντας ότι «πρόκειται για εμπιστευτικές ρήτρες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, που επικαλείται τμήματα των συμβολαίων, η νέα τιμή του σκευάσματος των Pfizer/Biontech είναι 19,5 ευρώ ανά δόση, έναντι 15,5 ευρώ στις προηγούμενες συμβάσεις. Η τιμή μίας δόσης του εμβολίου της Moderna που στις προηγούμενες συμβάσεις ήταν 22,6 δολάρια (19 ευρώ), ανεβαίνει στα 25,5 δολάρια (21,5 ευρώ), σύμφωνα με τους FT.
Για όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ή διαπραγματευτεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες, η Ε.Ε. δεν λέει κουβέντα για τις τιμές. Οι οποίες τώρα θα ξανατσιμπήσουν προς τα πάνω εννοείται γιατί έτσι είναι η αγορά, έχει τους κανόνες της...
Β.Κ.

Δροσιά
* ΔΡΟΣΙΑ στις παραλίες αναζήτησαν το Σαββατοκύριακο οι Λαρισαίοι. Η αφόρητη ζέστη επέβαλε βουτιές μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις παραλίες του νομού οι λουόμενοι βγήκαν από το νερό όταν πια είχε σκοτεινιάσει. Όχι ότι τη νύχτα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιες θερμοκρασίες το βουνό είναι η καλύτερη επιλογή. Εκεί και μόνο εκεί μπορεί να δροσιστεί κάποιος.
Ν.Π.

Αντίθετοι
* ΑΜΕΣΩΣ ανταποκρίθηκαν ορισμένοι, στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για περιορισμό του ηλεκτρικού ρεύματος τις ώρες αιχμής. Υπήρχαν όμως και εξαιρέσεις...
Στον καύσωνα είναι πολύ απλό να μειώσεις την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος εξηγούσε ο Γιάννης στη γυναίκα του Τασούλα.
Να άφησα το σάντουιτς έξω στο μπαλκόνι στο τραπέζι να ψηθεί. Να κάνεις το ίδιο το μεσημέρι με τα μπιφτέκια. Όσο για τον κλιματισμό, πάρε βεντάλια, όπως παλιά! Λίγη υπευθυνότητα, δεν βλάπτει.
Κάγκελο η Τασούλα!
Τα άκουσε αυτά στο διπλανό διαμέρισμα ο Βαγγέλης και αναφώνησε προς τη σύζυγό του, για να ακούσει ο γείτονας:
Γυναίκα άνοιξέ τα όλα, κλιματισμό, φούρνο, θερμοσίφωνα, πλυντήριο, στεγνωτήριο, απόψε θα τους ρίξουμε...
Γ.Γ.

Κελάηδημα
* -ΓΙΑΤΙ κελαηδάς;
-Γιατί έχει 45 βαθμούς κελ-τ-σίου.
Γ.Γ.

Ατυχές σχόλιο
* Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στη διαχρονική της πορεία έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με αίσθημα ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης, στεκόμενη με σεβασμό απέναντι στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, αλλά και φορείς με επιστημονική και κοινωνική προσφορά, όπως εν προκειμένω οι γιατροί και νοσηλευτές. Ένα φωτο-σχόλιο στο φύλλο της παρελθούσης Κυριακής, προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο των υγειονομικών που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη «μάχη» κατά της πανδημίας. Παρότι άλλη η διάθεση του συντάκτη, υπήρξε όντως ατυχής η σύλληψη όπως και δημοσίευσή του. Και μόνο ως τέτοια πρέπει να την εκλάβει κανείς...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass