ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 18:00
«Παράλια» Καρυάς Ελασσόνας , χωρίς μαγιό, πετσέτες και άγχος για ξαπλώστρες «Παράλια» Καρυάς Ελασσόνας , χωρίς μαγιό, πετσέτες και άγχος για ξαπλώστρες

Το πρόβλημα
*ΠΑΛΙΑ λέγαμε «ο γλυκύς μήνας Αύγουστος». Τώρα μάλλον ο ...«γλυκύς βραστός μήνας Αύγουστος»...

Με το βλέμμα μονίμως στραμμένο στα θερμόμετρα των Φαρμακείων.
Τα σαραντάρια δεν εκπλήσσουν πια κανέναν στη Λάρισα, είναι η νέα μας κανονικότητα. Τα αιρκοντίσιον στο φουλ και τα παγωμένα νερά απαραίτητα αξεσουάρ στο χέρι.
Για τους επιστήμονες το πρόβλημα είναι η κλιματική αλλαγή.
Για όλους τους υπόλοιπους το πρόβλημα είναι πότε θα πάρουμε άδεια...

Δοκιμασία
*ΣΗΜΕΡΑ η μέρα προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη. Μετά το Σαββατοκύριακο της σχετικά μειωμένης ηλεκτρικής κατανάλωσης οι πόλεις ξανανοίγουν και το σύστημα ηλεκτροδότησης θα δοκιμαστεί. Το αιρκοντίσιον έχει γίνει πια απαραίτητο στους σημερινούς ανθρώπους που δεν είναι ανθεκτικοί όπως οι προγενέστεροί τους.
Οι ειδικοί συστήνουν... αυτοσυγκράτηση αλλά ποιος τους ακούει; Την «αυτοσυγκράτηση» πρέπει να την κάνουν οι άλλοι, ποτέ εμείς.

Ελατήριο
*Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά ο τουρισμός αρχίζει και παίρνει τα πάνω του. Όλα τα νούμερα (αφίξεις διανυκτερεύσεις κ.λπ.) κινούνται πια ικανοποιητικά σε επίπεδο χώρας, αν και δεν χρειάζονται στατιστικές.
Αγιόκαμπος, Βελίκα και λοιπά παράλια νομού έχουν σολντ-άουτ πια κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο, το ίδιο και ο Πλαταμώνας. Το φαινόμενο του ελατηρίου.
Μετά τον φόβο του κορονοϊού, η επιθυμία των ανθρώπων να ξαναζήσουν τη ζωή τους αποδεικνύεται πολύ ισχυρή και εκτινάσσει ψηλά την κίνηση.
Καλό αυτό...

CoolAlexis
*ΑΣ πρόσεχες φίλε. Αν είχες ψηφίσει Τσίπρα, σήμερα θα ήσουνα αραχτός αφού η μέρα θα είχε κηρυχτεί αργία με τη βούλα του Κράτους. Δεν θα ’χει πεντέξι μέρες «σαρανταρίσιες» το καλοκαίρι; Να αμέσως - αμέσως πεντέξι τριήμερα... Σούπερ!
(Και ας μην πιάσουμε να συζητήσουμε και για τις πολικές θερμοκρασίες του χειμώνα...).
Αχ... CoolAlexis θα λέμε και θα κλαίμε...

Δροσιά
*ΤΟ καλύτερο θέαμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ...ιστιοπλοΐα. Την παρακολουθείς στην τηλεόραση και ...δροσίζεσαι βρε παιδάκι μου.
Τι να δεις; Την ....άρση βαρών; Όλα αυτά τα θηρία να ιδροκοπάνε, να φυσάνε και να ξεφυσάνε σαν τσιμινιέρες; Α πα πα...


Της ταλαιπωρίας
*ΤΕΤΑΡΤΗ βράδυ στη Λάρισα. Ώρα 11 παρά το βράδυ. Παρά τον καύσωνα μερικές εκατοντάδες ταλαίπωρων διαδηλώνουν στο κέντρο κατά του... εμβολίου. Στο μεταξύ έχουν μπλοκάρει όλη την Κύπρου και δεκάδες οδηγοί -ακόμη πιο ταλαίπωροι αυτοί- έχουν εγκλωβιστεί. Ένα περιπολικό της Αστυνομίας παρακολουθεί διακριτικά.
Αναρωτιόμαστε πώς εφαρμόζεται τελικά ο Νόμος που ψήφισε η παρούσα Κυβέρνηση και ο οποίος υποτίθεται ότι απαγορεύει την παρακώλυση της κυκλοφορίας από διαδηλωτές. Αλήθεια, πώς;

Συγκρίσεις
*ΟΧΙ πως θα πείσει κανείς εύκολα τους αρνητές του εμβολίου, αλλά θα τους θυμίσουμε πολύ απλά ένα νούμερο.
Τον χειμώνα, με 3.000 κρούσματα ημερησίως είχαμε 100 νεκρούς.
Σήμερα, με 3.000 κρούσματα και πάλι έχουμε μόνο 10-12. Το εμβόλιο -αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους- λειτουργεί. Απλά μαθηματικά!

Τα ...βλαχοπάρτι
*ΣΤΑ κάτω της η Λάρισα και ο νομός της, όσον αφορά τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Απολύτως λογικό, αφού οι Λαρισαίοι έχουν φύγει διακοπές. Ο κορονοϊός έχει μια πολύ λογική συμπεριφορά. Πηγαίνει όπου και ο κόσμος.
Μικρός -αλλά υπαρκτός- κίνδυνος για τη Λάρισα τα πανηγύρια του 15αύγουστου... Ειδικά στα βλαχοχώρια όπου «μετακομίζουν» οι Λαρισαίοι κατά χιλιάδες και όπου τα ...βλαχοπάρτι δίνουν και παίρνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Μπελάς
*ΣΚΗΝΗ από το μέλλον... Ο Δήμος Λαρισαίων υπέγραψε σύμβαση για να γίνει μελέτη εγκατάστασης στην πόλη «σημείων» φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Κι έτσι, δεν μας φτάνει το ...δράμα τού να φορτίζεις το κινητό κάθε μέρα, θα ’χεις να φορτίζεις και το αυτοκίνητο και Κύριος οίδε ακόμα τι...
Μωρέ μια χαρά ευτυχισμένοι άνθρωποι ήταν οι ...πρωτόγονοι!

Δικαιώματα ανθρώπων
*ΓΙΑ τα δικαιώματα των ζώων γίνεται -και καλώς!- μεγάλος ντόρος τα τελευταία ειδικά χρόνια. Δικαιώματα όμως έχουν και οι άνθρωποι που δεν επιλέγουν να αποχτήσουν κάποιο δεσποζόμενο ζώο. Τις προάλλες, λυτός σκύλος στη Λάρισα επιτέθηκε σε περιπατητή και ίσα που πρόλαβε ο ιδιοκτήτης του να τον μαζέψει. Στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες έπεσαν πρόστιμα 1.500 ευρώ για όσους έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά χωρίς λουρί. Ας το έχουν υπόψη οι ιδιοκτήτες και εδώ στη Λάρισα όπου ο αριθμός των σκυλιών είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλος...

Νέοι αγώνες
*ΘΕΜΑ ...χρόνου, είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αποκτήσουμε οι Έλληνες έναν και μοναδικό Προσωπικό Αριθμό, που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμό ταυτότητας και όλα -γενικώς- τα κακά ...συναπαντήματα που κληρονομούσαν οι Έλληνες στη διάρκεια του βίου τους.
Θα αποκτήσουμε -λέγεται- μια κάρτα σαν τις τραπεζικές, η οποία θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που μας αφορούν και μέσω της οποίας θα κάνουμε όλες μας τις συναλλαγές με το Δημόσιο.
Το επόμενο σκηνικό που θα δούμε λοιπόν, μετά τους ... αντιεμβολιαστές, θα είναι μάλλον οι ...αντικαρτιστές που θα αντιδρούν στο «κράτος Big Brother» που με ένα τσιπάκι θα «ελέγχει τις ζωές μας», και που θα είναι έργο του Αντίχριστου, όπως προέβλεψε και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη κ.λπ. κ.λπ.
Παράδοση γαρ στην Ελλάδα να περνάει κάθε εκσυγχρονισμός από σαράντα κύματα...

Καμίνι
*ΣΥΜΦΩΝΑ με τις προβλέψεις ειδικών από σήμερα μπαίνουμε σε ένα δύσκολο 4ήμερο με ισχυρό καύσωνα. Δεν είναι μόνο οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα ανέλθουν στους 44 - 45 βαθμούς Κελσίου, αλλά το γεγονός ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρούνται και τα βράδια, φαινόμενο περισσότερο αισθητό στα αστικά κέντρα.
Άρα πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια οι συστάσεις του ιατρικού κόσμου προς τους εργαζόμενους και τις ευπαθείς ομάδες, όπως και της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή εργασιών. Τέλος, επικίνδυνο χαρακτηρίζεται το επόμενο 48ωρο με αφορμή την πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιών. Διαλέξτε βουνό ή θάλασσα για απόδραση και… επιστρέψτε από βδομάδα, άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass