ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 18:00
*Ο Κώστας Αγοραστός με τον Γιώργο Πομάσκι, τον προπονητή του χρυσού ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου. Εμ, πώς να μην κάνει άλματα κι η Περιφέρεια Θεσσαλίας... ΘΑ. *Ο Κώστας Αγοραστός με τον Γιώργο Πομάσκι, τον προπονητή του χρυσού ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου. Εμ, πώς να μην κάνει άλματα κι η Περιφέρεια Θεσσαλίας... ΘΑ.

Θρίλερ...
* ΞΕΡΕΙ κανείς πότε τελειώνει αυτό το θρίλερ που ζούμε; Η έβδομη

γυναικοκτονία από την αρχή του έτους, φωτιά κατακαίει κατοικημένες περιοχές στη Βαρυμπόμπη, μια ζέστη αρρωστημένη και φυσικά ο κορονοϊός που ελλοχεύει σε κάθε γωνιά...
Πώς να ελπίζεις για χαρούμενο τέλος σ’ αυτήν την ταινία δυστοπίας;
ΘΑ.

«Κράτος»
* Η πολιτική αντιπαράθεση για το αν πέτυχε ή απέτυχε το επιτελικό κράτος συνεχίζεται. Στο μεταξύ τα δάση καίγονται, περιουσίες χάνονται, ανθρώπινες ζωές απειλούνται, ενίοτε χάνονται και δυστυχώς κατά δεκάδες. Όπως και αν ονομάζεται αυτό το κράτος, επιτελικό, αρίστων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, στην πραγματικότητα απέτυχε και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει εάν δεν αλλάξει πολιτική. Επί Κων. Καραμανλή κάηκαν ζωντανοί οι άνθρωποι στην Πελοπόννησο, επί Αλ. Τσίπρα κάηκαν στο Μάτι. Πρέπει να αλλάξουν πολιτική όχι μόνο στη διαχείριση κρίσεων, αλλά στην πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος. Τα όμορφα δάση, μαζί με τις όμορφες φούσκες των εκάστοτε κυβερνήσεων, όμορφα καίγονται. Κρανίου τόπος, σήμερα θα φανεί...
Β.Κ.


Δίνουμε αίμα και τον Αύγουστο
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι προγραμματισμένες εξορμήσεις των κινητών μονάδων αιμοδοσίας του ΓΝΛ στα χωριά, όπου λόγω ημερών η παρουσία του κόσμου είναι έντονη. Ανάλογη και ικανοποιητική είναι η προσέλευση στο κάλεσμα του προσωπικού του Τμήματος Αιμοδοσίας για αίμα, επιβραβεύοντας την πολιτική οι Κινητές Μονάδες να πηγαίνουν στα μέρη, τα οποία σφύζουν από κόσμο.
Με εξαίρεση την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα και καλό είναι όταν ενημερωνόμαστε για την παρουσία των μονάδων για αιμοδοσία να ανταποκρινόμαστε, γιατί οι ανάγκες για αίμα παραμένουν μεγάλες...
Γ.Ρ.

Επικίνδυνο
* ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο το σημείο όπου τελειώνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος Αγιοκάμπου προς Σωτηρίτσα. Αναγνώστρια τηλεφώνησε στην «Ε» για να διαμαρτυρηθεί όχι μονάχα για την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, αλλά και για τον ελλιπή φωτισμό.
«Λίγο έλειψε να σκοτωθούμε. Το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο αφού δεν φτάνει που δεν είναι ασφαλτοστρωμένο έχει και μια τεράστια λακκούβα, ενώ δεν υπάρχει φως ώστε να μπορούν οι οδηγοί τουλάχιστον να το αντιληφθούν εγκαίρως. Τέτοια εποχή με τόσο κόσμο να πηγαινοέρχεται θα έπρεπε οι αρμόδιοι να το έχουν φροντίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Άδικο έχει;
Ν.Π.

Χρυσό μετάλλιο στο ήθος
* ΕΚΤΟΣ από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν οι ολυμπιονίκες Ντούσκας και Τεντόγλου στους αγώνες του Τόκιο, φαίνεται να έχουν κατακτήσει και την πρώτη θέση στην καρδιά των Ελλήνων με το ήθος τους. Η σεμνότητα και ταπεινότητα με την οποία υποδέχτηκαν την πολύ σημαντική διάκρισή τους, στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι δηλώσεις τους για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους και τους συμπαραστέκονται όλο τον χρόνο, ο σεβασμός που επιδεικνύουν στους συναθλητές και το «ευ αγωνίζεσθαι» δεν πέρασαν απαρατήρητα κι έχουν ξεχωρίσει και κυριαρχούν στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες.
Ευτυχώς γιατί η νεολαία έχει ανάγκη από τέτοια παραδείγματα προς μίμηση.
Γ.Ρ.

Λάμψη
* ΕΝ αναμονή κάτι πολύ σπουδαίου βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Αναγνώριση της σκληρής, συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς που γίνεται στην Πινακοθήκη από την αντιπρόεδρο Άννυ Ψάρρα, τη διοίκηση και το προσωπικό.
Μάλιστα πριν λίγες μέρες η Άννυ Ψάρρα βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Μουσείου Κατσίγρα, δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, άκουσε από τα στελέχη του Υπουργείου να αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο έργο που παράγει και στο αποτέλεσμα που παρουσιάζει.
(Έτσι είναι, η λάμψη των αστεριών -όπως είναι το Μουσείο Κατσίγρα- φτάνει μακριά...).
ΘΑ.

ΑΤΜ
* ΕΛΛΕΙΨΗ χρημάτων από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας σε πολλά σημεία της Λάρισας, κυρίως περιφερειακά (Νέα Σμύρνη, Πρακτορεία ΚΤΕΛ, ΓΝΛ, ΑΤΑ κ.ά.) παρατήρησε αναγνώστης της «Ε» και ζήτησε να σημειωθεί πως ήταν κάτι που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο.
Ο λόγος, προφανώς είναι πως αρκετοί αναχωρούσαν για διακοπές και έκαναν αναλήψεις για να έχουν και ρευστό μαζί τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Κ.Γ.

Ακάλυπτοι
* ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ η αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και των λουομένων στην περιοχή των Μεσαγγάλων με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και των εταιρειών τους!
«Ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει;» αναρωτιούνται στον Εξωραϊστικό Σύλλογο και προσθέτουν: «Δεν υπάρχει σήμα ούτε για την ανάγκη σε γιατρό να πάρεις.
Όσον αφορά δε τα δεδομένα κινητής ...ούτε κατά διάνοια και με δεδομένο ότι η περιοχή στερείται ιντερνετικής κάλυψης το πρόβλημα εκτοξεύεται!
Είναι απαράδεκτο μια περιοχή με 40.000 και πλέον κατοίκους κατά τους θερινούς μήνες, να μην έχει τουλάχιστον τα αυτονόητα και αναγκαία!
Από τον Σύλλογο παρακαλούν τον Δήμο Τεμπών, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κινηθούν άμεσα για την εξεύρεση λύσης, να πιέσουν όλες τις εταιρείες έτσι ώστε να τοποθετηθεί κεραία που να καλύπτει την περιοχή μας.
Πληρώνουμε όλοι και τηλέφωνα δεν έχουμε!
Ο Σύλλογος θα κινηθεί δυναμικά με διαμαρτυρίες τόσο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όσο και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», αναφέρουν.


Σκουπίδια
* ΑΥΤΕΣ τις μέρες που η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα, η δυσωδία των κάδων απορριμμάτων είναι ακόμα πιο έντονη. Όσο συχνά όμως και αν πλένονται αν δεν φροντίσουμε οι ίδιοι να κατεβάζουμε τα απορρίμματά μας σωστά δεμένα σε σακούλες και απλά τα πετάμε μέσα στον κάδο, τίποτα δεν θα αλλάξει. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Ν.Π.

Αδέσποτα
* ΑΠΟ τη μια η ανθρώπινη κτηνωδία απέναντι στα ζώα με τον φόνο μιας ομάδας σκυλιών στα Μεσάγγαλα. Από την άλλη διαμαρτυρίες κατοίκων και κυρίως επισκεπτών των Αμπελακίων, οι οποίοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της ιστορικής κοινότητας, αλλά όπως έλεγαν στην «Ε» δεινοπάθησαν με τον αριθμό των αδέσποτων που περιτριγύριζαν τα τραπέζια, αλλά και τα παιδιά που έπαιζαν.

Πινακίδα
* ΜΙΑ ανάποδη πινακίδα έχει παρατηρήσει ο πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων Π.Ε. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου στο ύψος του Πυργετού και συγκεκριμένα πίσω από την καντίνα του Ζάχου. Εκεί σύμφωνα με τον ίδιο, το βέλος που δείχνει προς Κοιλάδα των Τεμπών (για όσους κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα) στέλνει τον κόσμο στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή τους οδηγεί ξανά στο Παλαιόπυργο και τα Μεσάγγαλα. Ζητάει μάλιστα να υπάρξει μια διόρθωση διότι όπως λέει είναι κρίμα να ταλαιπωρείται κάποιος που δεν γνωρίζει τα μέρη.
Κ.Γ.

Παγωμάρα
* ΑΠΟ εβδομάδα σε εβδομάδα ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τους παγετούς της άνοιξης, καθώς παρουσιάζεται εμπλοκή με την απαιτούμενη υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σκυλακάκη. Τώρα οι ...διαρροές αναφέρουν ότι οι υπογραφές θα πέσουν στο τέλος της εβδομάδας, οπότε από την επομένη η εκταμίευση του ποσού και οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική κυβερνητική εξαγγελία τοποθετούσε τις πληρωμές τέλος Ιουλίου. Οι πρώτες πληρωμές θα αφορούν τα πυρηνόκαρπα και μόνο τις περιοχές όπου η ζημιά ήταν γενικευμένη και δεν θα χρειαστούν εξατομικεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι αμύγδαλα, αχλάδια και κάποιες άλλες καλλιέργειες θα πάνε σε δεύτερο χρόνο, με τους παραγωγούς αυτών των καλλιεργειών να βρίσκονται στα κάγκελα.
Γ.Ρ.

Βάσεις
* Η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών, από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, ολοκληρώθηκε και πλέον όλοι βρίσκονται στην αναμονή για την ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής. Κατά πάσα πιθανότητα η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή 23 με 27 Αυγούστου. Πέρυσι είχαν ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία. Προς το παρόν ας απολαύσουν τις διακοπές τους, καθώς και αυτή η χρονιά και για τους φοιτητές δεν προβλέπεται εύκολη λόγω του κορονοϊού.
Ν.Π.

Λιμενικό
* ΑΚΟΜΗ και τον Λιμενικό Σταθμό του Αγιοκάμπου ενημερώνουν μερικοί λουόμενοι για την ύπαρξη μεδουσών στην περιοχή. Αναφέρουν χαρακτηριστικά το μέρος, αλλά και τον αριθμό κατά προσέγγιση. Λουόμενοι που νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους. «Για να μην τσιμπήσει κάνα παιδί» λένε όταν καλούν. Βέβαια οι άνδρες του Σταθμού δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αλλά η θετική κίνηση καταγράφεται.
Κ.Γ.

Υπόθεση όλων η κλιματική απειλή
* ΣΤΑ χνάρια του καυτού Ιουλίου βαδίζει και ο Αύγουστος, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν όλο τον μήνα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Είναι ολοφάνερο ότι η κλιματική αλλαγή έγινε κλιματική απειλή και ήρθε νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι επιστήμονες. Είναι ώρα, λοιπόν, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις. Η ατομική ευθύνη σχετίζεται με την περιβαλλοντική μας συμπεριφορά, όπως το να αποφεύγουμε τη ρίψη πλαστικών στη θάλασσα, την αλόγιστη χρήση του ρεύματος και του νερού κι άλλα γνωστά. Η αναγκαιότητα λήψης δράσεων σχετίζεται με την πίεση που οφείλουμε να ασκήσουμε στις κυβερνήσεις και στα κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τώρα και άμεσα το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αρκετά με τα λόγια, τα νέα δεδομένα επιβάλουν δράση ή καλύτερα αντίδραση.
Γ.Ρ.

Παζάρι
* ΠΡΟΣ αναβολή οδεύει και το Φαρσαλινό Παζάρι, μετά από αυτό της Λάρισας και άλλων πόλεων. Μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις από τον Δήμο, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
Γ.Γ.

Ηρεμία
* ΠΕΡΙΟΔΟΣ διακοπών για πολλούς Φαρσαλινούς. Άδεια η πόλη, άλλοι στα βουνά και άλλοι στη θάλασσα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βρίσκονται στην πόλη, αλλά λόγω καύσωνα παραμένουν στα σπίτια τους ή στα χωριά της επαρχίας. Θα γεμίσει η πόλη ξανά, εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο!
Γ.Γ.

 

 AMPELAKIA CIU

Αμπελάκια
* ΚΑΛΑ τα παραάπλωσαν τα τραπεζάκια εκεί στην πλατεία των Αμπελακίων, αλλά τα κοινοτικά παγκάκια δεν είναι σωστό να τα στερούν απ’ όσους θέλουν να τα χρησιμοποιούν. Είτε είναι παιδιά, είτε ηλικιωμένοι, είτε οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας.
Κι αν κάποιοι μαγαζάτορες βολεύονται, οι αρμόδιες δημοτικές ή αστυνομικές αρχές ας βάλουν μία τάξη, καυτές μέρες που ’ναι.

 

EDA UESS CIU

* ΜΠΟΡΕΙ τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να μην πετάνε (ακόμη) με φυσικό αέριο, τα κέρδη της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ, με «πιλότο» τον γεν. διευθυντή της Λεων. Μπακούρα απογειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

TABERNA CIU

* ΚΑΦΕΣ ελληνικός, κακάο, τσιγάρα και η εφημερίδα. Πιο δίπλα οι βαλίτσες του Εγκληματολογικού. Κι η ταβέρνα πια πρωτοσέλιδο...
ΘΑ.

 

TSOYXTRES CIU

* ΠΡΟΔΟΣΙΑ κανονική. Να έχεις φύγει από τη Λάρισα, διωγμένος από τον καύσωνα αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς στα παράλια. Φτάνοντας στη Βελίκα να βλέπεις τη θάλασσα λάδι και να απολαμβάνεις τη δροσιά, σέρνοντας τα εξ αμάξης στον καιρό, αισθανόμενος ευτυχής για τα καλά της φύσης.
Εκείνη την ώρα εμφανίζεται ένα ολόκληρο κοπάδι από τσούχτρες (φωτ.) και βλέπεις τους λουόμενους να βγαίνουν όπως – όπως στην παραλία. Τι στην ευχή φέτος...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass