ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2021 18:00
*ΣΥΜΠΑΣΑ η δημοτική αρχή, εν τάξει. Σε παράταξη απαξάπαντες οι αντιδήμαρχοι, πλαισιώνοντας τον δήμαρχο, στην είσοδο της Πινακοθήκης, σπάνια εικόνα. Προσκεκλημένοι της οικογένειας του Γιάννη Αλεξούλη στον γάμο της μικρής τους κόρης, η Λίλι παντρεύτηκε εκεί τον Γιώργο Παληγιάννη. Ευχές απ’ όλους για βίον ανθόσπαρτον... Ζ. *ΣΥΜΠΑΣΑ η δημοτική αρχή, εν τάξει. Σε παράταξη απαξάπαντες οι αντιδήμαρχοι, πλαισιώνοντας τον δήμαρχο, στην είσοδο της Πινακοθήκης, σπάνια εικόνα. Προσκεκλημένοι της οικογένειας του Γιάννη Αλεξούλη στον γάμο της μικρής τους κόρης, η Λίλι παντρεύτηκε εκεί τον Γιώργο Παληγιάννη. Ευχές απ’ όλους για βίον ανθόσπαρτον... Ζ.

Φυσάει λίγο
*ΔΡΟΣΟΥΛΑ, συγκριτικά με την εποχή δηλαδή και με το πρόσφατο κακό προηγούμενο, βοηθάει

και το αεράκι, ευχάριστες καλοκαιρινές καταστάσεις μετά από τον φούρνο στους 180. Μπορεί να βγάλει λέει και καμιά μπόρα. Για το Σαββατοκύριακο είναι βέβαια το θέμα, να βαστάξει καθαρό ουρανό και ήρεμες θάλασσες.
Ζ.

Πάλι;
*ΔΕΝ αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω οι Λαρισαίοι.
-Μου ξανάρχονται ένα-ένα...
-Νταλάρας;
-Τα μέτρα πάλι.
***
*- ΕΙΠΑΝ μήπως οι Χαρδαλιάδες στις ανακοινώσεις πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες» ή το άφησαν έτσι φλου;
***
*- ΜΟΝΟ καθιστοί στα μπαρ; Οι θείες που παίρνουν καρεκλάκι στην εκκλησία εδώ και χρόνια, πόσο μπροστά...
- Η δικαίωση των «καρεκλάδων» σου λέω... Μισό αιώνα μετά και με τον νόμο.
Ζ.

Παρακολουθούν
*- ΤΟΥ τα ‘πα του τα ‘πα του ανθρώπου... Ατάκα, ατάκα κι επί τόπου... Ο Λαρισαίος σιγοτραγουδούσε διαβάζοντας χθες την εφημερίδα.
- Δούκισσα; Πού τη θυμήθηκες, τον ρώτησε ο φίλος του.
- Μπα... Κόμισσα. Η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν...
- Ε;
- Η πρόεδρος της Ε. Ε. ντε... Διαβάζω εδώ ότι του την είπε λέει του Ερντογάν. Ότι δεν δέχονται την προοπτική δύο κρατών στην Κύπρο και πως θα παρακολουθούν στενά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.
-Άντε... Και;
-Αυτός θα πάει κανονικά, θα κάνει τα δικά του κι εκείνοι θα παρακολουθούν, όπως κάνουν τόσα χρόνια άλλωστε.
Ζ.

Απέδωσαν
*ΔΕΝ είναι μόνο η ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου μπήκαν προσωρινά φοίνικες στον Λευκό Πύργο, για το σκηνικό. Πάλι καλά που δεν έστησαν οι Αμερικανοί και κάνα σταθμό Μετρό.
Άλλες πέντε μεγάλες ξένες παραγωγές γυρίζονται λέει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το φυσικό σκηνικό της χώρας. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες, ξεχνούν απλώς να αναφέρουν ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα των κινήτρων που είχαν δοθεί από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Κρέτσο.
- Αλλά πάλι, το κράτος έχει συνέχεια, δεν έχει;
- Ναι, γι’ αυτό με τις τροποποιήσεις Πιερρακάκη, που «πείραξε» τις ρυθμίσεις Κρέτσου, γέμισε η Θεσσαλονίκη Βούλγαρους που δουλεύουν στα γυρίσματα. Πιο φτηνό δυναμικό λέει για τις χολιγουντιανές εταιρείες. (Ώρα να βγουν οι συριζαίοι φωνάζοντας «Έξω οι Βούλγαροι απ’ τη Μακεδονία»).
Ζ.

Βάσει σχεδίου
*ΔΕΝ πρόλαβε να μιλήσει ο Πρωθυπουργός για στρεβλώσεις του ΕΣΥ και για νοσοκομεία που απέχουν λίγο μεταξύ τους, κι έφτασε αμέσως η τεκμηρίωση. Πρωτοσέλιδο χθες στα «Νέα» με το «Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται. Προωθούνται αλλαγές στην Αθήνα μα και την περιφέρεια». Δεν άργησε να «μαθευτεί» ότι επιτροπή ειδικών του Υπουργείου Υγείας μελετούσε ενδελεχώς το θέμα και κατέληξε σε προτάσεις-αποφάσεις. Εδώ γινόταν και γίνεται χαμός με τον κορονοϊό κι οι έμπειροι μελετούσαν άλλα.
***
*«ΣΤΗΝ παραδοχή ότι το ΕΣΥ «ασθενεί» προχώρησε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», γράφει τεκμηριώνοντας η φιλοκυβερνητική εφημερίδα. «Τις στρεβλώσεις του παρωχημένου πλέον συστήματος... έχουν προειδοποιήσει κατά καιρούς για την επείγουσα ανάγκη ανασυγκρότησης... Υπενθυμίζεται δε, ότι ακριβώς μια δεκαετία πριν οι δυσλειτουργίες του συστήματος είχαν μπει ψηλά στην τότε κυβερνητική ατζέντα ως προαπαιτούμενο των μνημονιακών δεσμεύσεων». (Ατράνταχτο επιχείρημα αυτό το τελευταίο).
***
*ΚΑΙ μετά αρχίζει η παράθεση παραδειγμάτων που διοχετεύτηκαν αρμοδίως. Για το Λασίθι που «αποτελεί μία «ιδιάζουσα» περίπτωση όπου λειτουργούν τέσσερις δομές δευτεροβάθμιας φροντίδας, όμως παρά τις δυσκολίες του οδικού άξονα ο κατακερματισμός αυτός υπερβαίνει τις ανάγκες... Αντίστοιχο «μοντέλο» εφαρμόζεται στον νομό Βοιωτίας, όπου σε απόσταση λιγότερη των 50 χλμ. βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα Λιβαδειάς και Θήβας...». Σωπάτε καλέ... Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα θα γυρίσουμε που λες... Ακόμα περισσότερα νοσοκομεία στα 50 χλμ.
«Αλλά και στον νομό Αργολίδας όπου οι δομές του Άργους και του Ναυπλίου απέχουν μόλις 15 χλμ.». Και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, που απέχουν πολύ λιγότερο; Πώς τους ξέφυγε; (Προφανές ότι δεν κινούνται με κριτήρια ή ορθολογικά).
Ζ.

Γυναικεία
*ΕΚΑΝΑΝ τις αναλύσεις τους οι νεαρές Λαρισαίες χθες στον καφέ.
- Η άλλη παραπονιέται ότι στη σχέση της λείπει ο ρομαντισμός. Τι να πούμε κι εμείς που στη σχέση μας λείπει ο άντρας.
***
*- ΜΟΥ είπαν στο φλιτζάνι για ένα «Σ» στο κρεβάτι μου. Το σεντόνι θα είναι.
***
*- ΔΕΝ κλαίμε ποτέ για έναν άντρα.
- Και τι κάνουμε;
-Τη ζωή του μαύρη.
Ζ.

Διπλή ανάγνωση
*«ΤΟ τέλος είναι ορατό», ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού από τη Λάρισα. Κι έγινε τίτλος στην εφημερίδα με την υπόμνηση, στον υπότιτλο, ότι η Λίνα Μενδώνη εννοούσε τις εργασίες αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου. Όποιος ήθελε όμως μπορούσε να κάνει και διαφορετική ανάγνωση. Και δεν έλειψαν τα πειραχτήρια.
Ζ.

Χωρίς βουλευτές
*ΜΑ Ιούλιο μήνα κι αυτός... Αφού τον κάλεσαν Ελασσονίτες μα και Τυρναβίτες σύντροφοι, τι να έκανε... Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε διήμερη περιοδεία στον κάμπο. Είδε τρεις δημάρχους ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο ένας δεξιός. Αυτούς που δεν είδε ήταν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Απουσίαζαν, δεν τον συνόδευσαν κατά πώς συνηθίζεται. Ο μεν Βασ. Κόκκαλης επικαλέστηκε ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις που τον κράτησαν στην πρωτεύουσα, ενημερώνοντας εγκαίρως ότι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον σύντροφο Ζαχαριάδη για να του το πει. Η Άννα Βαγενά δεν έδωσε σημείο. Μα κι αυτός Ιούλιο μήνα στη Λάρισα...
Ζ.

Βανδαλισμός;
*ΕΙΚΟΝΕΣ καταστροφής στον μόλις ολοκληρωμένο δρόμο από την Καρίτσα προς τη Σπηλιά, στη διασταύρωση με τον χωματόδρομο προς Μεγαλόβρυσο, περιγράφει ο Χ. Τ. Αφού έγινε λέει η ασφαλτόστρωση και τοποθετήθηκαν και τα στηθαία ασφαλείας μπήκε και νέα πινακίδα σήμανσης, την οποία όμως κάποιος την τσαλαπάτησε κυριολεκτικά, αποκόβοντας και το στηθαίο. «Θέλοντας να κάνει τι;» αναρωτιέται. Επιπλέον κόπηκε κι ένα δέντρο...
Ζ.

Τι υπονοεί;
*ΚΟΠΑΣΕ η αναταραχή, φανερά τουλάχιστον δεν υφίσταται εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, υπογείως θεός κι η ψυχή τους. Παραξένεψε πάντως το άρθρο του Γ. Σφήκα στην εφημερίδα. Πρόκειται για το μέλος της Ν. Ε. που αίφνης είχε εκθέσει υποψηφιότητα για γραμματέας κι έκανε την έκπληξη καθώς μετά από αλλεπάλληλες ισοπαλίες ο Β. Ζωγράφος κατάφερε να τον κερδίσει στα πέναλτι. Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση από τότε, επέλεξε ένα θέμα μάλλον εκτός επικαιρότητας, ανούσιο αφού η απλή αναλογική είναι δεδομένη θέση της Αριστεράς επί δεκαετίες, νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να καταργηθεί από την επανακάμψασα ΝΔ. Πού καταλήγει όμως ο Γ. Σφήκας; Εκεί ήταν το ζουμί. «Βασική αρχή της Αριστεράς όμως ήταν και παραμένει θεωρώ ο σεβασμός και στη μειοψηφία. Αλλιώς...». (Σαφές το υπονοούμενο περί εσωκομματικής δημοκρατίας).
Ζ.

Διακοπή ρεύματος
*ΚΑΙ θέματα έχουν μα και ιδέες, τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Μου λέει ο γυμναστής «πέσε και κάνε σανίδα». Τι λέει το άτομο... Με την κοιλιά που έχω τραμπάλα θα κάνω.
***
*- ΠΟΣΑ κιλά είσαι;
- 55, εσύ;
- Εγώ 55 ήμουν στα δέκα μου.
***
*- ΤΟ πρώτο πράγμα που κάνουμε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος είναι να φάμε το παγωτό από την κατάψυξη. Κρίμα να λειώσει.
Ζ.

Συνέντευξη
*ΕΞΟΧΩΣ σαρκαστικός ο Λαρισαίος, όχι ντε και καλά συριζαίος.
- Κύριε υπουργέ, πού οφείλονται όλες αυτές οι αμέτρητες, οι αναρίθμητες, οι άπειρες επιτυχίες σας.
- Στους άριστα εκπαιδευμένους δημοσιογράφους μας.
Ζ.
Κι όμως γίνεται
*- Α ώστε δεν τα έβγαλε ο Τσίπρας απ’ την κοιλιά του... Δεν είναι προεκλογικές λαϊκίστικες εξαγγελίες... Ο Λαρισαίος άνοιξε χθες στην παρέα ξανά την πρόσφατη πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης για τετραήμερη εργασία, λιγότερες ώρες δουλειάς, για 35ωρο χωρίς μείωση μισθού όμως.
-Το λέει άλλωστε εδώ και χρόνια και το ΚΚΕ, συμπλήρωσε. Ότι η τεχνολογική πρόοδος έπρεπε να είχε απελευθερώσει τον εργαζόμενο κόσμο, να δουλεύει λιγότερο.
***
*ΕΙΧΕ διαβάσει χθες στην εφημερίδα, στην τελευταία σελίδα, την ανταπόκριση απ’ το Ρέικιαβικ, για το πείραμα της Ισλανδίας.
Μετείχαν λέει 2.500 υπάλληλοι, το 1% των εργαζομένων της μικρής χώρας, οι οποίοι δούλευαν 35ωρο και τέσσερις μέρες την εβδομάδα, χωρίς μείωση μισθού, από το 2015. Αποτέλεσμα; Παραγωγικότητα ίση ή και μεγαλύτερη με πριν και εργασιακό στρες πολύ μικρότερο. Κι έτσι οι Ισλανδοί αποφάσισαν τώρα να υιοθετήσουν το νέο μοντέλο, υπογράφηκαν και οι σχετικές συμβάσεις από τα συνδικάτα.
***
*-ΜΗΠΩΣ όμως επειδή είναι μικρή χώρα η Ισλανδία, έχει ιδιαιτερότητες...
- Σίγουρα, γι’ αυτό ενδείκνυται και για πειραματισμούς. Παρόμοιες δοκιμές όμως γίνονται λέει και σε Νέα Ζηλανδία και σε Ισπανία. Ενώ κι ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ δρομολογεί ανάλογες πολιτικές. (Αντιθέτως, στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα νομοθετούνται σκληρές υπερωρίες, πληρωμένες με ρεπό, για να μαζεύονται οι ελιές που έλεγε κι ο υπουργός, ίσως και τα πορτοκάλια).
Ζ.

Κουτσοδουλειά
*Ο Λαρισαίος είχε καταφύγει στο γραφείο τοπικού πολιτικού παράγοντα αναζητώντας, τι άλλο, δουλειά. Στον ιδιωτικό τομέα, εννοείται, δεν γινόταν αλλιώς, παρότι αυτός Δημόσιο γούσταρε με τα χίλια.
- Να δούμε σε κάνα εργοστάσιο...
- Ξέρεις; Έχω σοβαρό πρόβλημα στα γόνατα, οι γιατροί μου απαγόρεψαν να σηκώνω βάρη.
- Α... Σε σουπερμάρκετ τότε;
- Είπαμε, τα γόνατα. Μπορώ να τριγυρνάω όρθιος; Βάρη θα σηκώνω κι εκεί...
- Να κοιτάξουμε μήπως σε βάλουν στο ταμείο, να κάθεσαι.
- Αυτό ναι, καλό μου ακούγεται...
***
*ΔΕΝ έκλεισε εκεί όμως η υπόθεση. Ο υποψήφιος εργαζόμενος είχε απορίες. Και διάφορα άλλα είχε, με ερώτηση ξεκίνησε πάντως.
- Και πόσες μέρες θα δουλεύω εκεί;
- Ξέρω γω; Λογικά τέσσερις-πέντε...
- Θα δουλεύω και Σάββατο;
- Φαντάζομαι, κάποια Σάββατα ναι, τα σουπερμάρκετ έχουν φόρτο εργασίας τότε...
- Α, δεν γίνεται. Τα Σάββατα παίζω μπάλα με την ομάδα.
- Τι; Μπάλα;
- Γιατί, τόσο κακό είναι;
- Και τα γόνατα ρε συ; Τι μου λες...
- Εεε... Μμμ.. Ναι... Μωρέ, ένα ημίχρονο παίζω, το πολύ, με κάνουν αλλαγή μετά.
Ζ.

 

ESTIASH CIU

*Η αντεπίθεση του αρνητή. Ας κεράσει και τίποτε μπύρες στους θαμώνες, να γίνει ντέρμπι.
Z.

 

 

 KALOGIANNHS MENDONH CIU

*ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ στις μπουνιές ο Δήμαρχος με την Υπουργό. Στα υπόλοιπα τα βρήκαν, βέβαια.
Ζ.

 

KELLAS DEH CIU

*ΤΟΝ επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και ιδιαίτερα του τεχνικού προσωπικού, εξήρε ο Χρήστος Κέλλας στην πρόσφατη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αναστ. Μάνο. «Αξίζουν συγχαρητήρια στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς υπό αντίξοες συνθήκες, καταφέρνοντας να περιορίσουν τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών, τόσο στα αρδευτικά συστήματα, όσο και σε εποχικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός. Αν μάλιστα υλοποιηθεί και η πρότασή του για προσωρινή μεταφορά εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, από όμορους νομούς στην περιοχή μας, τότε σίγουρα η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω.
Γ.Ρ.

 

MANOLHS CIU

*Στα σκαλιά της εκκλησίας, λίγο πριν παραδώσει την κόρη του στον αγαπημένο της, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης λάμπει από ευτυχία. Η Αργυρώ Μανώλη νυμφεύτηκε στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης τον στρατιωτικό Εμμανουήλ Πόζο, ενώ δίπλα στον δήμαρχο πανευτυχείς οι άλλες δύο γυναίκες της ζωής του, η σύζυγος Ευαγγελία και η δεύτερη κόρη του, Ευγενία.
Γ.Ρ.

 

XAMAM CIU

*ΧΑΜΑΜ ολόκληρη η πόλη με τον καύσωνα, ωστόσο την υπουργό την πήγαν και στο καθ’ εαυτού χαμάμ. Απ’ έξω.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass