ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2021 18:10
*ΚΑΙ ρεπόρτερ ο περιφερειάρχης για χάρη της Υπουργού. Ζ. *ΚΑΙ ρεπόρτερ ο περιφερειάρχης για χάρη της Υπουργού. Ζ.

Περνάνε τζάμι


*ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στην πόλη παίζουν με τον πόνο των άλλων.
- Πήγες διακοπές;
- Ναι τρεις μερούλες.
- Πήρες χρώμα βλέπω.
- Ναι, λέω αύριο να βάψω τα κάγκελα.
***
*- ΕΛΑ ρε, πώς πάει;
- Περνάμε τζάμι.
- Ακόμη διακοπές είσαι;
- Όχι έσπασε το παράθυρο στο σπίτι και έχουμε μάστορα.
Ζ.

Πλεονεκτήματα
*ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ κι άλλο στις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι Λαρισαίοι.
- Ακούστηκε ότι Δευτέρα θα έχουν στην εβδομάδα μόνο οι ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι θα ξυπνάνε Τρίτη.
***
*- ΜΕ το εμβόλιο επίσης 1.800 μόρια δώρο στις Πανελλήνιες, εφτά μαθήματα αν χρωστάς και δύο μονάδες πάνω το πτυχίο οι τελειόφοιτοι.
***
*- ΠΡΟΣ την ανοσία αγέλης, τα ζώα μου αργά. Παρεμβαίνει και η ανοησία της αγέλης.
***
*ΜΑΛΛΟΝ τον πίστεψε η Λαρισαία ξανθιά. Όταν εκείνος προσφέρθηκε ευγενώς εξηγώντας της πως άμα κάνει σεξ με εμβολιασμένο δεν χρειάζεται μετά να κάνει εμβόλιο.
Ζ.

Όλοι ξέρουν
*ΚΑΙ φυσικά, πάντα υπεράνω, με δημοκρατική αντίληψη.
- Εννοείται βρε ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αν πάθει το παιδί σου σκωληκοειδίτιδα και το πάτε στο νοσοκομείο, ο γιατρός θα καλέσει την καθαρίστρια και τον τραυματιοφορέα να πουν κι εκείνοι την άποψή τους. Κι αν χρειαστεί χειρουργείο, θα φωνάξει και τον σεκιουριτά να κάνει τις προτάσεις του.
Ζ.
Επί δεκαετίες
*- ΥΠΟΥΡΓΟΙ μα και πρωθυπουργοί ήλθαν και παρήλθαν, παρελαύνοντες από το Αρχαίο Θέατρο, εξαγγέλλοντας και υποσχόμενοι...
Ο Λαρισαίος σχολίαζε την επίσκεψη και τα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού για το σπουδαίο μνημείο της πόλης.
- Ούτε επί θητείας της Λίνας Μενδώνη δεν τελειώνει αυτό... Θυμηθείτε ότι βρίσκεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, γενική γραμματέας, από τον προηγούμενο αιώνα, από το 1999, με εφτά υπουργούς έχει συνεργαστεί πριν αναλάβει η ίδια... (Και το Θέατρο κάθεται και περιμένει, δεν βιάζονται τα μάρμαρα).
***
*ΣΥΜΦΩΝΑ με κάποια βάσιμη εκδοχή, πιο πολλά χρόνια δουλεύουν ήδη οι αρχαιολόγοι για να επισκευάσουν το Θέατρο απ΄ όσα οι αρχαίοι για να το κατασκευάσουν.
Ζ.

Εμβολιασμός και Εκκλησία
*ΜΠΟΡΕΙ ο Πρωθυπουργός να ζήτησε τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκειμένου να πειστούν οι ηλικιωμένοι κυρίως, που εμφανίζονται επιφυλακτικοί, να εμβολιαστούν, ωστόσο στους κόλπους της τοπικής μας εκκλησίας δεν υπήρξε καμία σχετική πρωτοβουλία μέχρι τώρα.
Προφανώς ισχύει η άποψη που επικράτησε από την αρχή ότι ο εμβολιασμός είναι μία καθαρά προσωπική απόφαση του καθενός. Υπενθυμίζουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο, όταν ερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος εάν θα ζητήσει από τους ιερείς του να εμβολιαστούν είχε απαντήσει ότι «καλό θα είναι να το πράξουν», ενώ για τους πιστούς έχει δηλώσει «ας συνεννοηθεί ο καθένας με τον γιατρό του». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι περισσότεροι ιερείς της Μητρόπολης, θεωρώντας ότι το θέμα είναι είτε πολιτικό, είτε ιατρικό και σε καμία περίπτωση θέμα πνευματικής καθοδήγησης, ώστε να υπάρξουν κηρύγματα και νουθεσίες.
Γ.Ρ.

Στο επίκεντρο
*ΠΡΕΠΕΙ να έχει γερό μέσον, όπως εύστοχα διατυπώθηκε, η γωνία Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου. Όλα τα συνεργεία με το πεζοδρόμιό της ασχολούνται, ανοιγοκλείνοντας μια γούρνα, σκεπάζοντας και ξεσκεπάζοντάς τη. Μ’ έναν εξαιρετικό συντονισμό ΟΤΕ, ΔΕΥΑΛ, ξανά ΟΤΕ ή όποια άλλη τηλεφωνίας πηγαινοέρχονται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μαζί και σκόνη και θόρυβο άφθονο, μια διαρκή όχληση. Η γωνία έχει καταστεί το επίκεντρο τους ενδιαφέροντος του εργατικού και τεχνικού δυναμικού της πόλης.
Ζ.

Με τις μοντέλες
*Ε δεν ήταν δα κι ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος. Είχε πάντως μια κάποια λάμψη κι εκείνος για τη Μις Παγκόσμιος Τουρισμός, μετείχαν μια ντουζίνα μοντέλες από γειτονικές κυρίως χώρες, όχι και της πρώτης γραμμής, το Υπουργείο τον διοργάνωσε σε μια προσπάθεια προβολής, νικήτρια η Μις Μολδαβία. Τα κορίτσια, πριν την Αθήνα, είχαν περάσει από κάποιες περιοχές, περιηγήθηκαν και στα Μετέωρα, φιλοξενήθηκαν και στη Λίμνη Πλαστήρα. Εκεί σύμφωνα με τις αναρτήσεις τους, πήγαν και τις συνάντησαν και κάποιοι γνωστοί, οι οποίοι φυσικά φωτογραφήθηκαν μαζί τους καμαρωτοί-καμαρωτοί. Ανάμεσά τους ο Καρδιτσιώτης Γ. Αμβροσίου κι ο Λαρισαίος Νίκος Καρδούλας. Το μόνο προβληματάκι ότι οι κοπέλες τους έριχναν στο μπόι, ξεκάθαρα.
Ζ.

Ο Μπέζος
*Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ήταν προσκεκλημένοι του μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγού του Χόλιγουντ, σε δείπνο στην Αντίπαρο. Γεγονός που προκάλεσε αντίδραση της αντιπολίτευσης, διαδικτυακούς σχολιασμούς, αλλά και έμπνευση σε μερικούς.
Να, το Κουλούρι, έβγαλε σουσάμι: Στο τραπέζι βρίσκονταν επίσης ο Τζεφ Μπέζος και η συνάντηση φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής της Amazon, ο οποίος ετοιμάζεται για το πρώτο του διαστημικό ταξίδι μέσα στον μήνα. Κι αυτό διότι πλέον, όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να τον ασφαλίσουν, έπειτα από το κοινό του δείπνο με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
***
*ΠΡΟΣ το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κ. Μπέζος θα πραγματοποιήσει τελικά την αποστολή του, με τον Πρωθυπουργό πάντως να τον ρωτάει αν έχει χώρο για να τον πάρει μαζί του, αρκεί το ταξίδι να μην πέσει σε κάποιο Σαββατοκύριακο.
***
*ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με μία παραγγελία που έχει κάνει από το Amazon εδώ και ενάμιση μήνα, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη έκανε στον Τζεφ Μπέζος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια πρόσφατου δείπνου που είχαν οι δύο άνδρες στην Αντίπαρο, αποκαλύπτει το Βατράχι. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον Αμερικανό επιχειρηματία για την παραγγελία μιας εσπρεσιέρας που έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά εμφανίζεται ακόμη «προς παράδοση» στο site. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Amazon διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι αν και έχει παραιτηθεί θα ψάξει την υπόθεση και δεσμεύτηκε να απολύσει 200-300 υπαλλήλους σε περίπτωση που υπήρξε υπαιτιότητά τους στην καθυστέρηση, ή ακόμη κι αν δεν υπήρξε υπαιτιότητά τους στην καθυστέρηση.
***
*Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε επίσης με τον Αμερικανό επιχειρηματία μια σειρά θεμάτων, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς έχει καταφέρει να πηγαινοφέρνει τους εργαζόμενους σαν τηλεκατευθυνόμενα. Παράλληλα τον συνεχάρη για το επικείμενο ταξίδι του στο διάστημα, ρωτώντας μάλιστα αν μπορεί να πάρει μαζί του τον Παύλο Πολάκη και να τον αφήσει σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τέλος, ο Πρωθυπουργός μετέφερε στον Τζεφ Μπέζος τους χαιρετισμούς του Γιάννη Μπέζου, ο οποίος είναι μακρινός ξάδερφος του επιχειρηματία, αλλά δεν μπορούσε να παραστεί λόγω θεατρικής περιοδείας.
Ζ.

Λοφώδης
*ΚΑΠΟΙΑ θέματα ακόμη τους απασχολούν, άλλα τα έχουν λύσει οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Θέλω κι εγώ να φωτογραφίσω τα πόδια μου στην παραλία, αλλά είναι η κοιλιά μου στη μέση και θα νομίσετε ότι είχα πάει ορειβασία.
***
*- ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ που τρως γαλακτομπούρεκο πρωί-πρωί;
- Όχι βέβαια. Ντροπή είναι που πέρασε όλο το βράδυ μοναχούλι του στο ψυγείο.
***
*- ΆΛΛΟΙ μετά το γυμναστήριο παίρνουν κρεατίνη, άλλοι πρωτεΐνη, εγώ παίρνω παγωτίνι.
Ζ.

Κανένα πρόβλημα
*KATI είπε πάλι ο Κυρ. Μητσοτάκης για 2 νοσοκομεία σε απόσταση 20 χιλιομέτρων κι ο Λαρισαίος Τ.Ζ. συμπλήρωσε.
- Πάντως σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων μια χαρά μετράμε 4-5 ιδιωτικές κλινικές.
***
*Ο διπλανός εξέφρασε εύλογη απορία.
-Τι είναι τα νοσοκομεία, να τα έχουμε κάθε είκοσι χιλιόμετρα παιδιά, διόδια είναι;
Ζ.

Κι εγώ χασάπης
*ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ, με περιμένει ο ευτραφής κύριος με το χαμόγελο στο στόμα.
- Γιατρέ να μου βγάλεις ένα δόντι; Πονάει...
- Εντάξει, 5 λεπτά θα κάνουμε, έλα μέσα...
Το συμβάν περιγράφει ο Λαρισαίος οδοντίατρος Ι.Α. Ο οποίος πήρε λέει το ιστορικό, κ.τ.λ., αναισθησία, ερωτήσεις γενικές και ειδικές οπότε και άκουσε εντελώς αθώα το τρομερό:
- Γιατρέ, κι εγώ χασάπης είμαι. Δεν φοβάμαι τα αίματα. Όλη μέρα μέσα στα κρέατα είμαι.
Στο πάτωμα εκείνος από τα γέλια.
- Συγγνώμη γιατρέ, δεν ήθελα να σε προσβάλω...
Βγάζουν λοιπόν τον προγόμφιο και του λέει.
- Συνάδελφε, τελειώσαμε, καλημέρα.
Ζ.

Θερινή επιφυλακή
*Η γαλάζια Νομαρχιακή εν κινήσει, σε εγρήγορση η ΝΟΔΕ ή ΔΕΕΠ που τη λένε τώρα. Ιούλιος μήνας, κατακαλόκαιρο αλλά να, συνάντηση εργασίας με τους προέδρους ΔΗΜΤΟ, των Τοπικών δηλαδή. Επρόκειτο άραγε για Γιορτή με το τέλος της κομματικής χρονιάς ή κήρυξαν επιφυλακή για πιθανές πρόωρες εκλογές; Βρε μήπως τους βγάλουν και «σκηνάκια»; Δεν μπορεί να τους μάζεψαν για να τους ρωτήσουν πού θα πάνε για μπάνια. Ακολουθούν ανάλογα θερινά γυμνάσια και με τους τομεάρχες της Ν.Ε.
Ζ.

Στον καφέ
*ΔΕΝ ήταν και σε μεγάλα κέφια οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Είμαι σε ηλικία που στο φλιτζάνι δεν μου βλέπουν πια ένα μόνο στεφάνι.
***
*- ΓΙΑΤΡΕ, υπάρχει καμία ελπίδα;
- Μία κάτω στον τρίτο, δεν την ξέρεις.
***
*- ΟΣΟ έχεις τα ράμματα να μη φτύνεις.
- Τι λες γιατρέ μου. Και τι θα κάνω όταν κοιτιέμαι στον καθρέφτη;
Ζ.

Την πάτησαν
*ΣΕ αναμμένα κάρβουνα, λέει, οι προσωρινοί διευθυντές Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου ότι οι επιλογές των υπηρεσιακών στελεχών θα αρχίσουν από τους ίδιους. Είχαν πάρει βλέπετε την προφορική διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα ξεκινούσε με τους συμβούλους Εκπαίδευσης μετά οι διευθυντές σχολείων και ήλπιζαν ότι οι ίδιοι θα έκλειναν τετραετία, μέχρι τις εκλογές. Στο Υπουργείο όμως το ξανασκέφτηκαν ορθολογικά, ότι οι διορισμένοι προσωρινοί διευθυντές Εκπαίδευσης δεν θα μπορούσαν να αξιολογήσουν τους διευθυντές των σχολείων. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία, τώρα ποντάρουν σε ανασχηματισμό και αλλαγή υπουργού ώστε όλα να πάνε πίσω.
Ζ.

Έμπλεξε
*ΕΙΧΕ ένα θεματάκι ο Λαρισαίος, ήταν και καινούργιος ο μπάρμαν. Όλοι οι άλλοι ουίσκι είχαν παραγγείλει.
- Εσάς, τι ουίσκι να σας φέρω κύριε;
- Εμένα; Ένα Θήβας...
- Εεε... Δεν έχουμε τέτοιο ουίσκι...
- Καλά, βάλε μου ένα Κάτι Θαρκ...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass