ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2021 18:00
*ΟΛΟΙ πάνω στις καρέκλες τους, απολύτως νόμιμοι. Ζ. *ΟΛΟΙ πάνω στις καρέκλες τους, απολύτως νόμιμοι. Ζ.

Πάλι τα ίδια;
*- ΔΕΝ είναι σοβαρά πράγματα αυτά κυρ Ιούλιε... Από βδομάδα λέει, πάλι τα ίδια;

Ακούς εκεί σαραντάρια ξανά, πριν καν δεκαπενταρίσεις... Αλλά έτσι που ξεκίνησες φέτος τι να περιμένει κανείς... Τουλάχιστον κοίτα με τον καύσωνα να ζεματίσεις τον κορονοϊό.
Ζ.

Νέα παλιά μέτρα
*- ΣΤΟ τραπέζι πάλι τα μέτρα για τα τραπέζια. (Κι οι Λαρισαίοι ειδικοί στον σχολιασμό).
***
*- ΕΓΩ λέω να κλειστούμε τώρα μέσα για να κερδίσουμε τον Δεκαπενταύγουστο του 2022.
***
*- ΜΙΑ απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 τη σήκωνε τώρα...
- Ε ναι, άντε να γυρνάμε σιγά σιγά... Πήξαμε στο έξω.
Ζ.

Καθήμενοι
*Οι ανακοινώσεις περί ορθίων επηρέασαν τις εμπνεύσεις των Λαρισαίων.
- Θα γυρνάμε στα μπαρ με χαρτί γιατρού πως έχουμε αιμορροΐδες και δεν μπορούμε να κάτσουμε.
- Θα μπαίνει αστυνομία στο μπαρ και θα παίζουμε Μουσικές Καρέκλες.
***
*- ΑΝ είχα μπαρ θα το έλεγα «Στα καλά καθούμενα».
***
*- ΙΣΩΣ θα έπρεπε να ενημερώσουν εγκαίρως τους θαμώνες τους στη Μύκονο ότι τώρα πια θα πρέπει να καίνε τα πεντακοσάευρα καθιστοί.
***
*- ΑΝ είσαι ανεμβολίαστος και πίνεις καφέ σε εξωτερικό χώρο καταστήματος και θελήσεις να πας τουαλέτα κάνεις ράπιντ τεστ ή τα κάνεις πάνω σου;
Ζ.

Κανένας όρθιος
*- ΜΑ γιατί το ματαίωσαν και φέτος το Παζάρι Λαρίσης... Όλοι στενοχωρήθηκαν, ένας βρήκε τη λύση. Μα όλοι καθιστοί θα είμαστε. Και στα σουβλάκια και στους χαλβάδες, καθήμενοι και στην μπαλαρίνα και στα συγκρουόμενα. Γιατί;
Ζ.

Έχει διαφορά
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι ανεμβολίαστοι, που είναι πολλοί, για ποικιλία λόγων. Είναι όμως και οι αντιεμβολιαστές, όχι και τόσοι πολλοί, κατατασσόμενοι σε διάφορες κατηγορίες από ξεχωριστές αφετηρίες ορμώμενοι. Ανεμβολίαστοι και αντιεμβολιαστές δεν είναι το ίδιο, σε καμία περίπτωση.
***
*Κι έλεγε χθες ο Μ.Κ.: Αν διάβαζαν ότι οι σπάνιες αλλά υπαρκτές παρενέργειες του εμβολίου είναι θρομβοπενία, υπόταση, λευκοπενία, ουδετεροπενία, αγγειοοίδημα, ηπατοτοξικότητα, ταχυκαρδία, βρογχόσπασμος, οι 9 στους 10 δεν θα εμβολιάζονταν. Τυχαίνει όμως να είναι οι σπάνιες παρενέργειες του Panadol, μπορεί να τις διαβάσει κάποιος στο χαρτάκι με τις οδηγίες μέσα στο κουτί του.
Ζ.

Κρυάδες
*- ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ Δέλτα, τώρα στα ψυγεία της γειτονιάς σας. (Οι Λαρισαίοι αποφάσισαν αν μην τρελαθούν.)
***
*- ΟΣΟΙ έχουν κάνει την πρώτη δόση μπορούν να είναι όρθιοι στο ένα πόδι και να πίνουν ποτό;
***
*- ΥΠΑΡΧΕΙ εναλλακτικό σχέδιο. Στα 5.000 κρούσματα στα μπαρ όλοι οι θαμώνες οκλαδόν.
Ζ.

Ούτε μία
*ΣΤΟΝ δήμαρχο Αγιάς απευθύνεται η Δ. Μπ. που παραθερίζει στον Αγιόκαμπο εδώ και είκοσι χρόνια: Γιατί σε όλη την ακτογραμμή Αγιοκάμπου-Σωτηρίτσας-Βελίκας δεν υπάρχει ούτε μία παιδική χαρά; Είναι απαραίτητη καθώς κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες παιδάκια παραθερίζουν σε αυτά τα παράλια. Συζητώντας με γονείς και με παππούδες-γιαγιάδες όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, αφού το απογευματάκι βγαίνουν βόλτα με τα παιδιά τους και δεν υπάρχει μία παιδική χαρά να τα πάνε, για να παίξουν και να χαρούν. (Δεν το σκέφτηκαν; Θα το σκεφτούν τώρα;)
Ζ.

Ξυπνητήρι
*ΦΑΤΕ πιείτε μωρ’ αδέρφια, οι Λαρισαίοι περί τραπεζιών και άλλων τινών.
- Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου, αλλά πίτσα με μαχαιροπήρουνα δεν έχω φάει ποτέ.
***
*- ΕΧΕΙΣ πιεί είκοσι μπύρες βρε...
- Ναι αλλά οι ειδικοί λένε να ενυδατωνόμαστε.
***
*- ΚΙ έρχεται η εποχή που η ουροδόχος κύστη γίνεται το ξυπνητήρι σας, περνούν τα άτιμα τα χρόνια.
- Γιατί, υπήρχε εποχή που δεν ήταν; (Αναρωτήθηκε η από πάντα υπναρού).
Ζ.

Μαζεμένοι
*- ΣΑΝ πολλοί δεν έχουν μαζευτεί τώρα τελευταία στην πτέρυγα VIP στον Κορυδαλλό;
Ο Λαρισαίος έκανε την καταμέτρηση σπάζοντας ένα-ένα τα δάχτυλά του.
- Ο Μένιος ο τσαμπουκάς, ο Μπάμπης ο φονιάς, ο βιτριολιστής παπάς κι ο Αρσέν Λουπέν της Πινακοθήκης... Καλό παρεάκι.
Ζ.

Η συνταγή
*Την ίδια στιγμή, μεγάλη επιτυχία του Πέτρου Κωστόπουλου, ο Βόλος περήφανος για το τέκνο του που επανέκαμψε στα εκδοτικά. Μετά από δέκα χρόνια επανακυκλοφορεί το «Nitro», μια προσπάθεια που επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή μήπως φάρσα; Πρώτο τεύχος και γκραν σουξέ, ο ίδιος αυτοπροσώπως έκανε τη συνέντευξη με την Ιωάννα Τούνη, μπορεί επίσης να έδωσε και τις απαντήσεις, ιδίως τις κρίσιμες, τη συνταγή την ξέρει καλά. Κι η απάντηση για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις έκανε άνετα τον γύρο του διαδικτύου και κυριάρχησε στα μεσημεριανάδικα. («Δεν δίνω εγώ 9 ευρώ να πάρω το Nitro και δεκάευρο να έχει μέσα», που είπε κι ο Λαρισαίος).
Ζ.

Πιο μπροστά
*ΠΕΝΤΕ σφαίρες στην Ολλανδία για τον αστυνομικό ρεπόρτερ Π. Ντε Βρις, ο οποίος φαίνεται να τη γλίτωσε σοβαρά τραυματισμένος. Με δέκα σφαίρες είχαν καθαρίσει προ τριμήνου στην Αθήνα τον επίσης αστυνομικό ρεπόρτερ Γ. Καραϊβάζ. Ο υπόκοσμος στην Ελλάδα είναι πιο αποτελεσματικός. Τον αντιγράφουν;
***
*ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ στην Ισπανία και καταγγελίες ακόμη κι απ’ τον πρωθυπουργό της χώρας. Για τη δολοφονία του Σάμουελ, που χαρακτηρίστηκε ομοφοβικό έγκλημα. Λιντσαρίστηκε ο νεαρός, όπως περίπου κι ο Ζακ Κωστόπουλος έξω από το κοσμηματοπωλείο, πρόπερσι στην Αθήνα. Πιο προχωρημένη η Ελλάδα.
Ζ.

Μετά 200 χρόνια
*ΤΗΝ Αϊτή όμως δεν τη φτάνει κανένας. Στη θεωρούμενη ως φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου δολοφόνησαν τον πρόεδρό της, πυροβολώντας τον μέσα στο σπίτι του. Δεν είναι και πρωτοφανές στη Λατινική Αμερική...
Άγιος Δομίνικος, Τζαμάικα, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Καϋμάν, τα γειτονικά κράτη και νησιά, στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, ούτε πεταλούδα δεν πετάει εκεί δίχως άδεια των Αμερικανών, εκεί τριγύρω απ’ την Κούβα, στη θάλασσα της Καραϊβικής λοιπόν και η Αϊτή, με πρωτεύουσα το Πορτ-ο-Πρενς και πληθυσμό όσο περίπου κι η Ελλάδα, ένα από τα ελάχιστα κράτη του κόσμου, λέει, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμη χορηγηθεί ούτε μία δόση εμβολίου για τον κορονοϊό.
***
*ΠΑΕΙ ο Ζοβενέλ Μοΐζ, που κυβερνούσε έχοντας εκλεγεί προ πενταετίας, ή νόμιζε ότι κυβερνούσε. Σε μια χώρα με μόνιμη πολιτική αστάθεια εδώ και πολλές δεκαετίες, τριάντα χρόνια είχε κρατήσει η δικτατορία της δυναστείας των Ντυβαλιέ που ανατράπηκε το 1986, του γνωστού τότε «Παπα Ντοκ» και εν συνεχεία του «Μπέιμπι Ντοκ». Σειρά πραξικοπημάτων και ξένων επεμβάσεων, των ΗΠΑ δηλαδή, των οποίων η εικοσαετής Κατοχή είχε λήξει τυπικά το 1934.
***
*ΠΟΙΟΝ νοιάζει η ιστορία της Αϊτής; Ενός νησιού που βρέθηκε τότε στον δρόμο του Χριστόφορου Κολόμβου, οι ιθαγενείς εξολοθρεύθηκαν από τους αποικιοκράτες οι οποίοι έφεραν κατόπιν μαύρους από την Αφρική. Μα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος. Μόλις είχε τελειώσει τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών, που είχαν διαδεχθεί τους Ισπανούς, παρότι κατεστραμμένη οικονομικά, έστειλε στο Παρίσι, στον Αδαμάντιο Κοραή, 25 τόνους καφέ να εκποιηθούν, για να αγοραστούν όπλα για τον ελληνικό αγώνα. (Η Ταϊτή μοιάζει αλλά είναι άλλη χώρα, στην από πέρα θάλασσα, στον Νότιο Ειρηνικό η Γαλλική Πολυνησία, στη μέση του πουθενά μεταξύ Νότιας Αμερικής και Αυστραλίας, αποικία της Γαλλίας ακόμα).
Ζ.

Γεροκόκορας
*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ και Λαρισαίες στο επίμαχο θέμα.
- Ξέρετε αν αυτό με τη γριά κότα και το ζουμί, ισχύει και με τον γέρο κόκορα;
***
*- Η γυναίκα μου πιστεύει ότι το σεξ είναι καλύτερο στις διακοπές. Μου το έγραψε στην κάρτα που μου έστειλε από τις Κυκλάδες.
***
*- ΠΟΣΟ καιρό έχεις να πας με άντρα; Πού;
Ζ.

Περίεργο Βέλγιο
*ΜΕΣΑ στην ανήσυχη οχλοβοή του πλήθους ακούνε τρεις πόρτες να κλείνουν διαδοχικά. Πόρτες γερμανικού αυτοκινήτου. Ο θόρυβος έχει έναν ευρύ αρμονικό πλούτο, οξείς τόνους που σηματοδοτούν το κλείσιμο της πόρτας και ένα τόνο μπάσο, αδρό, πολυτελή, που εκφράζει την εφαρμογή στο δέκατο του χιλιοστού, της πρώτης ποιότητας καουτσούκ, το βάρος του καλού ατσαλιού της κοιλάδας του Ρουρ. (Όταν κάποιος συγγραφέας περιγράφει έτσι το κλείσιμο της πόρτας ενός μερσεντές, δεν μπορεί παρά να τραβήξει το ενδιαφέρον).
*ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ μυθιστόρημα «Οι Σειρήνες της Αλεξάνδρειας», ωστόσο ο Φρανσουά Βίρτς καταφέρνει παράλληλα με τη δράση να περιγράψει την πορεία της περίεργης χώρας του. Το Βέλγιο, μια προχωρημένη δημοκρατία, μια μπερδεμένη κοινωνία στη δεκαετία του ‘80. Και δεν άλλαξαν και πολλά από τότε. Με τους Βαλόνους και τους Φλαμανδούς σε μόνιμη αντίθεση, επί αιώνες, όμως ισορροπεί εκεί στη Διοικητούπολη, τις Βρυξέλλες απ’ όπου κυβερνιέται η σύγχρονη Ευρώπη, αλλά που σταθερή βελγική κυβέρνηση σπανίως συγκροτείται. Με τους νεοναζί και άλλες ομάδες ακροδεξιών να έχουν διαδεχθεί τους ναζί παππούδες τους που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των χιτλερικών.
***
*Ο συγγραφέας περιγράφει κτίρια, δρόμους και κάμπους, ανθρώπους φυσικά και τους χαρακτήρες τους, ακόμη και κρασιά:
Ο ιδιοκτήτης του καφέ, μ’ ένα τσιγάρο στα χείλη και βάσκικο μπερέ στο κεφάλι, πιθανός επιζών της ήττας των Δημοκρατικών, αν κρίνει κανείς από την ηλικία του, φέρνει ένα μπουκάλι χωρίς ετικέτα. Το περιεχόμενο είναι παχύρρευστο. Μπορεί κανείς σχεδόν να διακρίνει τις πέτρες πάνω στις οποίες φύτρωσαν τα αμπέλια.
- Για δοκιμάστε το. Αυτό το κρασί βγαίνει σε μια περιοχή της Ισπανίας όπου τις καλοκαιρινές νύχτες η θερμοκρασία πέφτει στους πέντε βαθμούς. Ενώ τη μέρα τα αμπέλια είναι μέσα στο λιοπύρι.
Ο Αντουάν οσφραίνεται πάνω από το ποτήρι του, με προσοχή. Στα ρουθούνια του φτάνει ένα ολόκληρο πανηγύρι από μυρωδιές. Κακάο, κανέλα, μια πρέζα καφές. Πίνει μια γουλιά, γεύση πιπεριού επιτίθεται στους γευστικούς του κάλυκες και, πάνω απ’ αυτήν, πολύ έντονα, επιβάλλεται η μυρωδιά του σταφυλιού και του βαρελίσιου ξύλου.
Ζ.

Προς επιβεβαίωση
* ΤΟ διηγιόταν χθες γνωστός Λαρισαίος. Για τους άντρες που συζητούσαν παρέα στην αυλή και τον οικοδεσπότη που έλεγε.
- Το κακό με τις γυναίκες είναι ότι μόλις πεις κάτι γενικά εναντίον τους, αυτές νομίζουν ότι το λες ειδικά για κείνες.
Κι ακούγεται η οικοδέσποινα από τη βεράντα.
- Για μένα το λες αυτό Κώστα;
Ζ.

 

DORA MENDONH CIU

*ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ αλλά αξιόλογα δώρα πρόσφερε η Ελασσόνα στην επισκέπτρια υπουργό Πολιτισμού.
Ι.Μ.

 

EPAL CIU1

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ φιλικό προς το περιβάλλον το κτίριο του 6ου ΕΠΑΛ, στην Καρδίτσης δίπλα στις φυλακές. Αν δεν έχει δέντρα και μέσα, σύντομα θα εισβάλλουν τα απ’ έξω.
Ζ.

 

KAUISTOS CIU

*ΕΤΣΙ τεκμηριώνεται επιστημονικά η ορθότητα της, παρότι περί καθημένων, κυβερνητικής απόφασης.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass