Φυγή προς τα εμπρός

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 8:10

* Από τον Κώστα Σάββα

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής επικύρωσε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος για τις επικείμενες Εθνικές εκλογές.
Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του με ευθύ πολιτικό λόγο περιέγραψε τα προτάγματα και τους στόχους για τη χώρα με επιλογές μέλλοντος και αυτοπεποίθησης.


Ένας αριθμός ικανών και αξιόλογων ανθρώπων ρίχνονται στη μάχη σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε ΜΑΖΙ. Είμαστε δίπλα υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι με μια υπόσχεση και μια δέσμευση.
Η υπόσχεση: να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής με ιδεολογικές και αξιακές αναφορές, να κερδίσουμε χαμένα εδάφη, αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς. Με δύναμη, αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη.
Η δέσμευση: να αφουγκραστούμε και να πείσουμε τους πολίτες ότι συγκροτείται μια νέα πολιτική πρόταση που μπορεί να οργανώσει το μέλλον της χώρας και να δώσει προοπτική στη νέα γενιά.
Να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους που αγωνιούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, να πληρώσουν το νοίκι, να θερμάνουν το σπίτι, να ανταποκριθούν στα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών, να πάνε στο σούπερ μάρκετ, να βρουν εργασία, να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Να τους κοιτάξουμε κατάματα, να νιώσουμε και να αισθανθούμε την αγωνία τους, τις ανησυχίες, τη σιωπή τους και την κριτική τους.
Να συνομιλήσουμε με τους συνταξιούχους, τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιστήμης, τους μικρο-επαγγελματίες, τους αγρότες που μοχθούν.
Να γνωριστούμε ξανά δίνοντας ώθηση στις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.
Γιατί πίσω από αριθμούς και τα δημοσκοπικά εκλογικά ποσοστά υπάρχουν άνθρωποι με βιώματα, συναισθήματα, προσδοκίες.
Να πείσουμε για τις πολιτικές με καθαρό προγραμματικό λόγο και στοχευμένες θέσεις και προτάσεις: για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των αδικιών, τις ανισότητες κοινωνικές, ψηφιακές, ενεργειακές, εισοδηματικές που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή. Η δύναμή μας και η αξιοπιστία μας βρίσκεται στις διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε δίπλα στους πολίτες που δεν τους εμπνέει αυτό που βλέπουν και αυτό που ακούν.
-Που γυρνούν την πλάτη στις συντηρητικές, αυταρχικές και ταξικές επιλογές, στη θεσμική εκτροπή και την υπονόμευση των θεσμών που παράγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
-Που αρνούνται την επιστροφή στις αυταπάτες και τον διχασμό, τον “έλεγχο των αρμών της εξουσίας” και την “επαναφορά της Δημοκρατίας με το καλό ή με το άγριο” που επαγγέλλεται και επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα στο νοσηρό και πρόσκαιρο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε χρέος να απευθυνθούμε στα εκατομμύρια των πολιτών και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας απάντηση στην έωλη θεωρία “όλοι ίδιοι είναι”.
Κινητοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις με δημόσιο διάλογο, ισχυρό προγραμματικό λόγο, καθαρό προοδευτικό στίγμα και ευανάγνωστες προτάσεις, χτίζοντας σταθερές και ασφαλείς γέφυρες με τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.
Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να ισχυροποιηθεί και πάλι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη με το ιστορικό της βάθος και το αξιακό της φορτίο, με τη διαχρονική συνεισφορά της στην πρόοδο του τόπου, αφού πάντα στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Η Παράταξη που διασφάλισε την Εργασιακή και Κοινωνική Ασφάλεια στον τόπο μας, μαχόμενη πάντοτε με συνέπεια τις εκ δεξιών συντηρητικές αγκυλώσεις ή τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες δοξασίες, αλλά και τους εξ ‘’αριστερών’’ δογματισμούς, μαξιμαλισμούς και τυχοδιωκτισμούς.
Τώρα, είναι η στιγμή για Υπεύθυνη Επιλογή χρήσιμη για τον τόπο: να γίνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

*Ο Κώστας Σάββας είναι μέλος
της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass