Κορονοϊός και εμβολιασμοί

Δημοσίευση: 07 Νοε 2021 18:00

Ώσπου να πούμε, δόξα σοι ο Θεός, λέμε βοήθεια Παναγιά.
Το καλοκαίρι που τα κρούσματα μειώθηκαν θεαματικά, αναθαρρήσαμε και πιστέψαμε ότι το κακό πέρασε. Όμως, όχι! Μόλις κρύωσε ο καιρός, τα κρούσματα του κορονοϊού εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, άνθρωποι πεθαίνουν, η οικονομία παρουσιάζει προβλήματα.


Τι γίνεται εδώ πέρα και η κατάσταση χειροτέρεψε τόσο πολύ; Μα είναι ηλίου φαεινότερον. Υστερούμε σε εμβολιασμούς. Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι εμβολιάστηκε το 62% των συμπολιτών μας. Για να υπάρξει ανοσία, πρέπει να εμβολιαστεί το 75-80%. Ενώ ξεκινήσαμε καλά, από κάποια στιγμή και μετά κόλλησε η βελόνα και το κοντέρ σταμάτησε. Τι φταίει, αλήθεια και τόσοι συνάνθρωποί μας δεν εμβολιάζονται; Τόσο πολύ μπήκε στο μυαλό των ανεμβολίαστων ότι το εμβόλιο θα τους βλάψει; Από το πρωί ως το βράδυ, οι επιστήμονες του αντικειμένου, φωνάζουν ότι για να εξαλειφθεί ο καταραμένος ιός, θα πρέπει να εμβολιαστούμε. Όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και όμως.... Άλλοι πιστεύουν τα fake news του internet. Άλλοι θρησκόληπτοι, ότι θα τους προστατέψει ο Θεός. Άλλοι είναι συνωμοσιολόγοι. Υπάρχουν και πολλοί γιατροί και νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν και δίνουν το κακό παράδειγμα στους υπόλοιπους πολίτες. Ιδού, το εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Όταν σε φίλο μου θρησκευόμενο παρατήρησα ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί επειδή κινδυνεύει να μολυνθεί, τι νομίζετε ότι μου απάντησε; Όχι! Εμείς κινδυνεύουμε να κολλήσουμε από εσάς τους εμβολιασμένους! Έμεινα με το στόμα ανοιχτό μ’ αυτό που άκουσα. Τώρα που έσφιξε το κρύο, βλέπω ανθρώπους να κάθονται έξω από τις καφετέριες, να κρυώνουν για να πιούνε τον καφέ τους, επειδή είναι ανεμβολίαστοι.
Τελικά μείναμε πίσω από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σε εμβολιασμούς και να το αποτέλεσμα. Και να φανταστείς, ότι θεωρούμε τον εαυτό μας τον πιο έξυπνο λαό του κόσμου. Μόνο που «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται».
Ένα απλό ερώτημα έρχεται στο μυαλό μου και το καταθέτω, προς επίρρωση των όσων γράφω. Όταν πάμε στον γιατρό για κάποιο πρόβλημα της υγείας μας και μας δώσει κάποιο φάρμακο για την ίαση μας, δεν θα το πάρουμε; Τώρα που τόσοι έγκριτοι μεγάλοι επιστήμονες από το πρωί ως το βράδυ λένε ότι πρέπει να εμβολιστούμε για να φύγει αυτό το κακό, γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε;
Ο εμβολιασμός δεν είναι βέβαια υποχρεωτικός. Δεν μπορείς να πιάσεις τον άλλον με το ζόρι και να τον πας για εμβολιασμό. Σου λέει, είναι παραβίαση των ατομικών μου δικαιωμάτων. Είναι καταναγκασμός, Αυτό επιτάσσουν οι δημοκρατικοί κανόνες. Όμως, αυτό νομίζω είναι λάθος. Ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο παππούς) είχε πει μια σοφή ρήση: Ότι δημοκρατία είναι αυτή, όπου τα δικαιώματα κάθε πολίτη φτάνουν ως εκεί, που δεν θίγουν τα δικαιώματα των συμπολιτών του. Στην προκειμένη περίπτωση τι γίνεται; Ο ιός μεταδίδεται κυρίως στους ανεμβολίαστους. Άνθρωποι πεθαίνουν. Το σύστημα υγείας διαλύεται. Επιχειρήσεις καταστρέφονται. Η οικονομία διαλύεται. Είναι, λοιπόν, αυτό δημοκρατικό δικαίωμα, να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει; Πιστεύουμε βαθιά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, αλλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούμε. Εδώ υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση. Είναι πόλεμος εναντίον ενός αόρατου εχθρού. Όταν έχουμε πόλεμο, η Πολιτεία έχει το δικαίωμα να επιστρατεύσει τους πολίτες και να διαθέσει όλα τα υλικά μέσα για την αντιμετώπιση του εχθρού, προκειμένου να προστατέψει την πατρίδα. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση που διαρκεί κοντά δύο χρόνια και αν δεν την αντιμετωπίσουμε σωστά, δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει.
Ο ιός, ως γνωστόν, ξεκίνησε από την Κίνα, που όμως, με σκληρά μέτρα, την αντιμετώπισε πρώτη από όλους. Γιατί τάχα; Επειδή έχουν ένα αυταρχικό καθεστώς, που όταν αποφασίζει κάτι, το επιβάλλει με κάθε τρόπο. Αυτό θέλουμε; Έχουμε ένα ωραίο πολίτευμα, τη Δημοκρατία μας, που πρέπει να την προστατέψουμε κάνοντας το σωστό με τις πράξεις μας. Πολλοί, ίσως, θα πουν, και ποιος είσαι βρε εσύ, που θα μας πεις τι θα κάνουμε; Ένας απλός άνθρωπος είμαι, με κοινή λογική. Αυτήν τη λογική, που μου λέει να πιστέψω τους ειδικούς επιστήμονες και όχι τον κάθε τσαρλατάνο. Άλλωστε, χάρη στους επιστήμονες σε όλα τα πεδία, εξελίχθηκε και προόδεψε ο κόσμος.
Ας μη σπεύσουν, λοιπόν, οι διαφωνούντες, να με ρίξουν στην πυρά.
Η εποχή που ο Τζιορντάνο Μπρούνο οδηγήθηκε στην πυρά για τις ιδέες του, πέρασε ανεπιστρεπτί. Τουλάχιστον στις Δημοκρατίες.

 

Από τον Σωτήρη Απ. Παπαποστόλου,
συνταξιούχο δασοπόνο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass